2023-12-14 31 瀏覽
今日嚟大埔搵到呢間英倫風格扒房~ OX Steak Lounge老公揀左一份東星斑半龍蝦尾set lunch。東星斑肉質嫩滑,魚皮煎到金黃香脆,龍蝦爽口彈牙,午餐配熊本A5和牛油脂珍珠米,配菜有蔬菜薯蓉,非常飽肚又好味,啱哂男士食量午餐配埋即磨咖啡,啱哂我呢個咖啡控,又香又提晨是日餐湯係南瓜忌廉濃湯,口感creamy牛骨髓牛油配多士,多士焗到好脆口,牛油帶點蒜香,正時令生蠔~蠔肉鮮嫩又夠creamy套餐加38蚊有甜品,雙層奶凍,奶凍有淡淡草莓味。我就揀左澳洲M9頂級和牛小排,點左七成熟,牛味濃郁,仲配埋一份黑松露薯條,薯條灑上少少黑松露粉,而且又炸到金黃色外面脆卜卜,好食另外我地每人order一杯雞尾酒~Well done入邊有橙汁加馬天利酒好適合女士飲呢杯雞尾酒名叫 O,裡面有Gin,菠蘿,果汁,梳打,薄荷。口味非常清新。

午餐配埋即磨咖啡,啱哂我呢個咖啡控,又香又提晨

是日餐湯係南瓜忌廉濃湯,口感creamy

牛骨髓牛油配多士,多士焗到好脆口,牛油帶點蒜香,正

時令生蠔~蠔肉鮮嫩又夠creamy

套餐加38蚊有甜品,雙層奶凍,奶凍有淡淡草莓味。

另外我地每人order一杯雞尾酒~

Well done入邊有橙汁加馬天利酒好適合女士飲

2023-12-13