呢間Cafe未去之前就已經聽到唔少朋友話「好靚~」,所以趁放假就即管去會一會!位置唔算就腳,但好在唔算難搵。落咗巴士,見到士多後再行前少少,已經可以見到Cafe嘅外貌。置身於森林裏面的白色屋仔,感覺好清新,用嚟影相呃like完全無難度。再睇埋入面,有一種復古味,木製餐桌、舊唱片,播住曲婉婷嘅歌,又多咗一份溫馨感。去嗰日係平日、又有小小落雨,加上一點幾已經去到,客人真係無乜,但覺得咁樣好舒服,唔洗同人逼,又唔會有人同我講限時幾多分鐘乜乜乜,終於有返少少放假嘅感覺!講返重點:食物質素!原本擔心呢D cafe都係得個樣,但食落又覺得幾驚喜!份量比想像中大,肉質夠juicy,朋友都食得好滿足。雞扒好大塊好嫩好好味,沙律擺到滿,正正子!細細件,綠茶味唔算太突出,不過不失啦。識用呢種杯裝飲品都幾加分,有助保溫。右邊嗰杯係凍朱古力,都幾濃朱古力味,不錯喔!食完梗係要喺出面影下相,外面張高腳吧檯位相信係唔少港女們影呃like相必爭位置,好彩食完都無人同我爭。影完一輪之後,有個唔知係老闆定職員嘅男人仲主動指埋後面個韆鞦位叫我地去影><想放假hea一hea又遠離繁囂嘅你地,Forest C

森林安格斯漢堡
份量比想像中大,肉質夠juicy,朋友都食得好滿足。
唐人街雞扒沙律
雞扒好大塊好嫩好好味,沙律擺到滿,正正子!
綠茶蛋糕
細細件,綠茶味唔算太突出,不過不失啦。

想放假hea一hea又遠離繁囂嘅你地,Forest Cafe都係一個唔錯嘅選擇。:)