2024-03-20 50 瀏覽
懶人包🙆:大埔德國菜/西餐,happy hour,豬手,德國腸拼盤大埔朋友仔話有間好正嘅德國菜🇩🇪,叫做「Bier & Essen」仲有個中文名叫「德意餐廳」,一於收工一齊去試下👥!餐廳名意思其實就係啤酒🍺同食🍽️,即係爽😎!兩個男人收工嚟,梗係happy hour先啦!生啤55蚊杯🍺,加35蚊有粟米片,嘩真係超級底!可惜我有少少唔舒服,唯有飲菠蘿梳打!粟米片都好有誠意,配牛油果醬🥑同香辣蕃茄碎🍅🌶️,好有風味!嚟食德國菜,主食必叫「招牌德國咸豬手配酸菜及薯蓉」🇩🇪!豬手烤到脆卜卜😳, 一次落去發現裡面多汁肉嫩🤤, 仲配咗個sour cream 同honey mastard,口感同味道都豐富!👍再嚟多個「德國腸拼盤」,上菜時真係嚇親😱,超有霸氣!店員話呢個拼盤有七款香腸,我唔係香腸專家,唔係幾分到!有一款我認得出,就係煙肉芝士腸!又有肉味又有好香濃嘅芝士味🧀,如果可以買條返屋企,我即刻買😅。最後想提提大家,我今次叫嘅呢個份量,兩個男人👥都真係食唔曬!大家嚟試要控制下!計埋有氣嘅啤酒,真係飽到飛起。🎈好多菜式想試,下次再戰!

啤酒+墨西哥粟米片

墨西哥粟米片