自從媒體推薦左呢間Cafe之後📰呢度長期都門庭若市🥳真係估唔到街市入面竟然隱藏住呢間隱世Cafe☕️今日終於排到有得食😋❤️午市套餐 $78-128呢間cafe啲lunch set性價比超級高🌟每個餐都包左杯拉花咖啡☕️公仔超級cute🧸又好好味👍🏻🔖紅酒燉牛尾🐮🏆(9.5/10)呢個好有驚喜好好味😋蕃茄味好香濃🍅酸酸甜甜咁中和左牛尾既肥膩❤️牛尾燉到好軟腍~最鍾意食牛尾係因為佢骨邊既個啲牛筋☺️我地揀左配法包🍞點住呢個超濃郁醬汁食真係無得輸👍🏻🔖法式白酒忌廉燴雞🐣(9/10)呢個係Goldy Cafe嘅signature dish🍴未黎之前已經聽朋友話好好味👅一食果然名不虛傳🤍忌廉味好香濃🔍加上落左雞湯、牛油🧈同埋香草🌿雞味好濃又唔會膩襯埋店員推薦既牛油飯香上加香😍另一個重點係啲薯仔同紅蘿蔔🥕索滿曬忌廉汁👍🏻佢地細細隻連皮既薯仔🥔好甜好好味🥰🔖帕瑪森芝士焗魚柳伴義大利米形粉🧀️(9.0/10)呢個係我既第三名🥉米形粉好特別🍝吸滿曬醬汁🧀️個醬汁用左番茄去煮🍅配埋芝士👅成個味道好有層次好正唯獨係魚柳扣左少少分☹️係比較行嘅急凍貨色🔖拉花Mocha☕️🏆(9.5/10)最後‼️重點黎啦 呢度杯咖啡真係無得輸

❤️午市套餐 $78-128

🔖紅酒燉牛尾🐮🏆(9.5/10)

🔖法式白酒忌廉燴雞🐣(9/10)

🔖帕瑪森芝士焗魚柳伴義大利米形粉🧀️(9.0/10)
唯獨係魚柳扣左少少分☹️係比較行嘅急凍貨色

🔖拉花Mocha☕️🏆(9.5/10)
最後‼️重點黎啦 呢度杯咖啡真係無得輸 跟餐都唔洗加錢💰仲要有超用心嘅拉花🌟望到都開心❤️平時淨係呢杯咖啡都$40-50啦~而且呢度啲咖啡好香😚個人十級推薦mocha🍫個味道好balance💯朱古力同咖啡兩樣都好出 而且好絲滑🥰

#️⃣💡Hashtag Tips: 呢間cafe 11:00-12:00無做set餐!如果想抵食啲可以9-11食早餐~又或者12點過黎食lunch☕️如果唔係就要散叫杯咖啡架喇~

_____________________
📌推薦: 8.5/10.0
食完就會明白點解呢間cafe咁多人推薦🤩呢個價錢 呢個味道完全無得輸🤪大埔cafe界世一🏆杯拉花mocha☕️係個人心水推介

📌 Goldy Cafe (大埔)
大埔汀角路10號大元街市地下412及416號舖

#hashtag美食 #hashtag十八區 #hashtag大埔 #hashtag咖啡 #hashtag法國菜 #hkfoodie #香港美食 #大埔美食 #隱世美食 #香港cafe #香港咖啡 #香港法國菜 #hkcafe #hkcoffee #hkfoodies
紅酒燉牛肉
法式白酒忌廉燉雞