<麥先>📍天后/大坑🔸 港島咁好味嘅拉麵竟然$100有找?😱😱😱🍜 🔸 物以罕為貴,一日做兩輪,只做一百碗 🍜餐廳只提供兩種口味嘅拉麵,分別係鹽味同醬油味,選擇確實有啲少。不過對於選擇困難症嘅朋友可能係一件好事。無論如何,食物質素先最緊要。 🤓餐廳12:00pm開始營業,早晚各一輪,每輪只賣50碗。我地12:45pm到埗排隊,已經係最後一輪。有麵食純粹靠運氣 😂😂😂🍀特製鹽味拉麵($98) — 拉麵上檯,趁熱呷一口湯頭 😲 「欸… 不錯喔!!!」湯頭底蘊而清澈透明。拉麵食落煙靭、有彈性 🍜 叉燒肉質幼嫩,份量頗多。每份拉麵都奉上一隻醬油糖心蛋 🧡🥹🧡佢嘅糖心蛋有真流心,本人覺得好感動。拉麵好食,不過撐到好飽。原來特製其實就係大Size 😂😂😂 下次叫鹽味拉麵份量少啲就岩岩好。餐廳無收加一,兩個人埋單都係$224 🤩 呢個質素真係抵到難以置信,難怪咁多人排隊食。不過只收現金呢方面就真係唔太方便 🥹🥹🥹(差啲唔夠錢比,要留係度洗碗)
<麥先>📍天后/大坑
🔸 港島咁好味嘅拉麵竟然$100有找?😱😱😱🍜
🔸 物以罕為貴,一日做兩輪,只做一百碗 🍜

特製鹽味拉麵

特製鹽味拉麵