餐廳: 丸作食茶 (村南道)
資訊:

2020-07-11 1303 瀏覽
飲過幾次丸作,一直都未試到黑芝麻珍珠。 今晚又去碰運氣, 結果都係賣哂😑😑咁就試下黑糖珍珠啦(之後一直都係叫白玉珍珠), 今次order 了 黑糖珍珠黑糖奶茶(微糖)。雖然叫了微糖,但都有黑糖味,但茶咪就一段不過最驚喜嘅係黑糖珍珠,珍珠真好味,有黑糖味,又好煙韌。 雖然試唔到黑芝麻珍珠,但試到黑糖珍珠都唔錯。 最後建議如果店員可以攪拌一下個飲料,令杯嘅溫度一致才serve給客會更好,因為我點的是凍飲,一接手時 見到杯最上面有冰,但揸住個杯嘅時候個杯下半部份係熱嘅。

不過最驚喜嘅係黑糖珍珠,珍珠真好味,有黑糖味,又好煙韌。

2020-07-10
10 分鐘 (外賣自取)
$33 (其他)