元朗不嬲有好多性價比高既小店,經朋友介紹,就入左黎試下。夜晚7點去到,都唔算好多人,鋪面乾淨舒適。我地要左個2人套餐,佢有兩個價錢,我地嗌左貴啲啲果個試下($218),要左4串串燒,酸辣無骨鳳爪,雞肉黃咖喱,薄餅,仲有2罐汽水😳 另外經老闆介紹,試左佢地個虎蝦刺身($88),同埋朋友推介既芒果糯米飯($65)。酸辣無骨鳳爪,香辣醒胃,用黎做前菜一流串燒(要左2雞,2豬)黎到熱辣辣,醬汁既花生味好香濃最推介既係虎蝦刺身!虎蝦好大隻,厚肉彈牙!廚師更將蝦頭炸得鬆化脆身!老闆話虎蝦刺身唔係每日都有,如果想黎食要碰碰運氣🤭另外有驚喜既係五色芒果糯米飯,一上菜見到5隻色已經即刻試下5隻飯係咪唔同味,再自己google下5色既來源。同時間,已經聽到老闆向隔離枱講解緊,黃色原來是來自南瓜(我估唔到哩個😆),藍色來自蝶豆花,綠色來自斑蘭,紅色來自紅糯米總括而言,坐低係餐廳短短一小時,已經感受到老細同侍應對店舖既熱情同有禮,難怪幾枱都係翻頭客(仲聽到有客人原來唔知佢地星期2放假,所以上次摸門釘,仲驚佢地冇做)👍👍

酸辣無骨鳳爪,香辣醒胃,用黎做前菜一流

串燒(要左2雞,2豬)黎到熱辣辣,醬汁既花生味好香濃

2022-07-14