2021-07-29 95 瀏覽
今日一收工即刻仆入元朗 去食一早預訂嘅日本料理之前經過覺得個門面好有feel已經想入去試今次終於book到位 入面嘅環境都非常用心設計處處都係日本嘅回憶見到佢哋墻身痴咗拍賣祭 覺得非常之有趣一問之下原來佢哋逢星期六日及公眾假期就會拍賣新鮮運到嘅海產 感覺非常有趣希望下次有機會參與Menu上亦都有細心介紹每款特別嘅食材及魚類 ☺️☺️ 當然唔少得日本居酒屋必備嘅清酒選擇雖然唔係好多但一定有適合你嗰款😁😁三文魚及帶子刺身 遇上佢哋嘅初吻梅酒😂成個setting好浪漫(我自己覺得)🤪講返刺身不過不失 新鮮不在話下🤩 而且尚算厚切 對得住價錢😂呢個重份量手卷不得了 本身以為只係簡單嘅手卷 點知原來有醬爆食材及卷物😝😝見到成個心情豁然開朗 吞拿魚茸及海膽都符合Standard😋無腥味完勝另外叫咗安格斯岩石燒 雪花均勻油脂平衡仲可以選擇自己少玩下煮飯仔 但請自行衡量你嘅煮食功力😂或者叫廚房幫你燒完上碟 😝各有千秋我哋都燒得尚算合格 肉質嫩嫩的😉最後仲有個重量三文魚頭鍋分量十足每一舊都好似有食唔完嘅肉 而且三文魚頭都事前經過油炸再擺入鍋底食落更是香脆可口 捧着個肚走🤣🤣
今日一收工即刻仆入元朗
去食一早預訂嘅日本料理