2021-05-03 129 瀏覽
流水蝦喺香港都有唔少餐廳做緊,我一直都想試吓,所以就bk咗呢間試吓😆因為book咗枱關係所以就唔使等位,而呢間都好大吓,不過都坐滿晒人,所以都係bk定就穩陣啲我哋安排坐係啲蝦缸嘅隔離,所以夾蝦嘅話都唔使行出位就已經可以夾到新鮮嘅蝦😚一坐低,就會有蝦已經上咗爐同埋啲錫紙包嘅蒜蓉蝦,之後每位都會送一隻鮑魚同埋白鱔,枱面仲有一個桶俾你擺冰你整暈啲蝦😳呢度有兩個半鐘食,所以都可以慢慢食慢慢燒,首先頭輪啲蝦咗質素麻麻😅,可能餐廳都已經處理咗一陣新鮮度唔夠,之後我哋再喺隔離水缸夾啲新鮮嘅蝦嚟燒,情況即刻唔同晒☺️蝦肉非常彈性而且好鮮甜,用啲鹽燒一燒已經好好食😋不過成晚我覺得最好食嘅咪就係佢送嘅白鱔,呢個簡直入口即融既極致,一入口就已經充滿魚油香味,而肉質都好鮮嫩,真係啖啖肉🤤令人難忘除咗海鮮之外,亦都有好多肉類提供,一定會令你滿意,捧腹而回呢晚真係食得好盡興,希望下次可以快啲再嚟食過😚😚

除咗海鮮之外,亦都有好多肉類提供,一定會令你滿意,捧腹而回
呢晚真係食得好盡興,希望下次可以快啲再嚟食過😚😚