2021-03-13 71 瀏覽
二月有次響九龍灣行去mega box,途經呢個廣場,響openrice見到想試吓,點知上到去無開,摸門釘。今次星期六下午又係去mega box,唔想成日食大商場連鎖嘢,今次打去問,有開了,不過話得假日餐牌。嗌咗個牛油果軟殼蟹漢堡,上網見好多人食個黃金蟹肉意粉,但餐牌又無,一場黎到好想試,問店員佢話可以加錢做俾我地。先來一碗餐湯,係羅宋湯,夠濃郁。之後就到友人期待的黃金蟹肉意粉,同想像中有啲出入,蟹肉得少少,咸蛋黃味好重,忌廉汁濃郁,不過不失。牛油果同軟殼蟹我都好鐘意食,牛油果軟身夠熟,但個軟殼蟹有陣腥味,有啲啲失望。薯條香脆,漢堡個醬都好味。唔記得咗幾錢,大概每人100,無叫飲品,見佢啲咖啡都幾吸引。食完落電梯見到地鐵慳$2機,嘟埋。

先來一碗餐湯,係羅宋湯,夠濃郁。

羅宋湯

黃金蟹肉意粉