2023-07-16 588 瀏覽
$128午市套餐 作為一個生牛肉湯河狂迷,本人覺得佢呢間生牛肉河同芽莊嘅味道差不多。各有各好處,相較下芽莊份量會大一點,但佢呢間係用牛肩胛肉,好重牛肉🐮同奶香🍼味,(唔知我係咪咁岩咁好彩啦~希望佢地可以繼續keep到呢個水準) (題外話:如果要我揀最中意嘅 生牛肉河 一定係越兒越南地道菜。雖然牛肉冇咁靚,湯就偏甜味為主,另外,佢燒牛肉撈檬都好好食,仲有燒雞…仲有好多好多都好重口味好正👍🏻)另外值得一提,佢個沙律🥗係䄂子醋味,入面有雞絲係可以見得到嘅粗度,而唔係絲到好似蜘蛛絲咁睇唔到。牛油果米紙卷就不值得一提越式四寶飯 最好食係燒雞串,份量亦算大份。越式蝦醬雞翼嘅味道較淡。可能係地理上嘅優勢,大澳文物酒店餐廳嘅 蝦醬雞翼 就比較濃味。另外一款係越式炸春,入面係粉絲、木耳、紅蘿蔔🥕之類差唔多嘅野,唔太建議點。總括嚟講都可以番食,因為佢餐牌上面都有啲好特別嘅小菜,例如:胡椒忌廉汁炒虎蝦、香矛黑粉絲黑煲,而且味道亦唔算差。🙋🏻‍♀️本人喜好排行榜🙋🏻‍♀️1.越兒越南地道菜2.越男仔3.呢間👆🏼👆🏼👆🏼/芽莊
生牛肉湯河Signature Beef  Pho

~希望佢地可以繼續keep到呢個水準)
👍🏻)

牛油果米紙卷就不值得一提

越式四寶飯Vietnamese  Combo  Rice

越式四寶飯 最好食係燒雞串,份量亦算大份。
酥炸越南蝦醬雞翼Deep Fired Shrimp  Paste Chicken Wings  & 越式炸春卷Vietnamese  Spring Rolls

🙋🏻‍♀️本人喜好排行榜🙋🏻‍♀️
1.越兒越南地道菜