自從發現我塊面既皮膚比起白滑KOL阿B更加白滑後,一直未有勇氣浮上水面,呢期咁紅,個個走黎摸仲得了既,不過順住面摸落去,就摸到我唔細既鬚根,其實仲有D粗曠而唏噓添,心諗夠膽摸我咪吉佢羅,再唔係學柳生咁,係餐廳反佢枱羅,唔係咩啊,帽事既。諗到呢度,我終於可以憑我徹底的鬚根,"吉"是最大權利,去睇一套係具有娛樂性的物理學電影,連電影戲名都具有對稱性的TENET(天能)。人類對於對稱的東西有著不可理喻的沉迷,連食香腸,我都覺得食2條香腸會比食3條香腸更加好食,唔對稱我唔食架,這或許解釋到為何兩個女人總比一個女人吸引。講起食,就有D肚餓添,女人頻頻說睇唔明天能,話"為何沒一個快樂地方,可虛渡剩餘時光 ",於是求其找間食點心既仝堂茶聚,坐低聽我慢慢解釋。其實,天能係基於悖論而編寫既電影題材,所有野都係矛盾的,沒有前因後果,因為既是前因,也是後果,會發生的,始終都會發生,就如星際啟示錄所說的墨菲定律:"不代表壞事一定發生,而是說該發生的就會發生。"劇情的高潮位是站在過去與未來的交接點,互換當中的概念,以一個大Boss之死拯救整個世界,因為女主角早已看穿了"男人那本性是這麼醜陋"。酸辣無骨鳳爪(1-

酸辣無骨鳳爪(1-2人)$59:飯前叫一個"能被雞腳啃啃啃啃骨頭師無限憐愛,即使不見光"啃出黎的無骨鳳爪,醬料入味,Q 彈軟糯,酸酸辣辣,幫助開胃。

蝦醬生菜煲$79:加兩勺蝦醬燜煮出來的蝦醬生菜煲,清甜爽脆。

魚鬆魚湯米線$89:女人吃兩啖下去,嗯,驚呼真係有魚湯鮮味的米線,這一種湯與米線糾纏在一起,"其實要抹殺情感,離開才更罪過"。

麻辣汁蟶子(1-2人)$79:蟶子早已沽清,嗜海鮮的女人,就算蜆照殺,唯味不是很辣妹子。

桃膠杏肺湯$59:女人話此湯補肺、養陰、潤燥,湯香味濃,不過便秘,痔瘡者實在不宜多食,佢問我有無,於是我認真在想,想著想著就想歪了,啊唔係,是想偏了。

金雞獨立$299:雞,一向是男人既最愛,我以為燒住上枱面,原來係插住上枱,貫通雞頭雞patpat,而雞頭部分,猶如琵琶半遮面,雞身則皮光肉滑,好似識發光咁,它那光脫脫的肉身誘惑著我,我終於忍唔住啦,戴套手撕一隻雞脾咬下去,跟住我終於明白點解咁皮光肉滑,原來未熟透,原本以為牛扒先可以7成熟,不過可能時代發展得太快,現在連雞雞都可以咁樣,皮脆不一定熟透,表面也不等於內裡,皮還皮,肉還肉,男人在這方面還是分得很清楚。

"誰在情路裡,別無二心",就像身體健康一樣,我們都知道它重要,然而,我們偏偏不這麼做。
麻辣汁蟶子
金雞獨立
酸辣無骨鳳爪(1-2人)
魚鬆魚湯米線
蝦醬生菜煲
2020-09-17
麻辣汁蟶子
金雞獨立
酸辣無骨鳳爪(1-2人)