2015-11-05 1302 瀏覽
成日行過諾亞都留意到個門面,好想買黎食但一路都無機會。今日再去九龍城食野,決定要入去買個黎試試。 我好鍾意食士多啤梨,呢個蛋糕成個面都鋪左士多啤梨,店員又話個呢個蛋糕係新既,咁就試呢個啦! 但我想買返去同屋企人食,店員就幫我落多啲乾冰等我可以食完晚飯先拎返去食。個紙袋幾精緻喎。原來個底有膠刀,膠叉同紙碟,包裝幾貼心。 個面係一層粒粒士多啤梨啫喱,中間係軟身既芝士蛋糕,幾重芝士味,底係一層薄薄既海綿蛋糕。我鍾意呢個蛋糕唔會太甜同芝士味濃。我地四個人都食唔晒, 食左大半個,剩低嘅就雪起留返聽日做早餐啦~ 最近我成日飲薏仁水,因為可以去濕毒 。我偏好少甜嘅飲品。尤其係健康嘅飲品。呢個蜂蜜薏仁水就唔會太甜。薏仁唔會煮到太冧。可以咬下食下。諾亞呢個玻璃瓶好似好實用。我諗住循環再用~
士多啤梨芝士溶心蛋糕

最近我成日飲薏仁水,因為可以去濕毒 。
薏仁唔會煮到太冧。可以咬下食下。
諾亞呢個玻璃瓶好似好實用。我諗住循環再用~
蜂蜜薏仁水
2015-11-05
外賣自取
$40 (宵夜)