☀️星期日天氣好去中、上環行吓街,買吓嘢,行到6點肚餓亂入 Uncle Pizza 小店。
食店依條街雖然無乜人,但勝在有兩、三間餐廳,所以環境特別恬靜,猶如去咗外國小區一樣,有種高級優雅嘅感覺,加上舖內環境舒適,絕對係拍拖談心好去處👩🏻‍❤️‍👨🏻🍕 8” HAWAIIAN PIZZA $158 (餡料包括菠蘿、火腿、車打芝士)*夏威夷Pizza係必食之選,天氣開始熱,食依款Pizza就最適合不過,薄㡳香脆可口,餡料滿滿咁鋪滿薄餅上,醬汁加上肉香惹味可口,一試難忘😋🫔 SALMON CHEESE SPRING ROLL $98*西式春卷內有三文魚同芝士餡料,未點醬汁食已經覺得好好味,脆皮面鬆脆彈牙,餡料軟滑,三文魚同芝士完美結合,帶出陣陣油香,再點埋𩃭露芝士醬,乳香直擊味蕾,口腔迎來福氣😚⏰落單之後等咗大概10分鐘就有🫔春卷,🍕Pizza等咗大概15分鐘🥂

2024-04-15