2023-07-02 385 瀏覽
係上環返工就係可以反轉成個上環黎搵餐廳 今次呢間餐廳真係隱世到如果唔係朋友搵路我應該唔會搵到呢間餐廳 但估唔到佢嘅位於咁偏僻 lunchtime時間都full booking佢地個lunchset好抵食 因為$168 per ppl仲可以每人揀2個main之餘仲有飯/ 檬粉選擇 我地差唔多試晒佢個lunch menus(≧∀≦)總結係全部都好好食 而且份量完全足夠 食到2個人都要捧住個肚出去 最驚喜係佢個Classic Crispy Spring Rolls 同傳統越南春卷大不同 佢係一張大米紙包住蛋 蝦 生菜同菇菇 切開嘅時候所有料都爆晒出黎第二個係Roasted Cauliflower 用豬肉鬆炒cauliflower 成碟餸勁香好惹味 本身麻麻地cauliflower嘅我都食左好多🦦Classic Crispy Spring Rolls🦦Roasted Cauliflower🦦Crispy Pork Dumplings🦦Fried Chicken📍 Nhau (中環)中環弓弦巷12號地下

🦦Classic Crispy Spring Rolls
🦦Roasted Cauliflower
🦦Crispy Pork Dumplings
🦦Fried Chicken

📍 Nhau (中環)
中環弓弦巷12號地下