2020-12-11 70 瀏覽
店舖位於中環結志街,附近都有幾間餐廳,但以小食同飲品作為主打嘅店舖就比較少,漫步中環行過可以食下小食都唔錯。店舖門口放咗幾個易拉架,唔洗行入去都可以見到佢地嘅招牌食物。店舖裝修走簡潔風格,唔會有太多裝飾,但亦以黑白為主調再配上線條同格仔交錯,整體上望落唔會過於單調。座位前仲設有差電器,電話無電果時同朋友入去食下嘢飲杯嘢,一齊傾下計都唔錯🤓店舖空間唔大,一入去就望哂成個環境。由於係open kitchen所以都聞到少少油煙味,但叫店員開大少少冷氣就完全聞唔到啦😎原來呢間小店嘅店主係長駐係到幫手,聽佢講平日較靜,而當日係星期六下午人流都算旺。但佢地有落場食飯時間,如果唔想去到摸門釘嘅朋友可以睇返佢地啲社交平台😆店名叫得Munchies當然係賣小食,但同時見到有Combo set想食得飽就可以叫。店主話佢地最熱賣係Burger,以一間咁細嘅店舖嚟講有咁多口味同種類可以揀,都真係無得彈🥳 餐牌啲英文名都幾有趣,原來店主同店員由外國返嚟,但係識聽識講廣東話㗎,如果睇唔明或者想知更多可以問返佢地😂嚟到重頭戲當然係佢地主打嘅無負擔飲品,叫得呢個名因為每杯飲品嘅卡路里都好低,飲完成杯都唔會覺得好邪惡🤣
嚟到重頭戲當然係佢地主打嘅無負擔飲品,叫得呢個名因為每杯飲品嘅卡路里都好低,飲完成杯都唔會覺得好邪惡🤣飲品底有烏龍茶、抹茶、梳打水同檸檬汁可以選擇,所有飲品都使用冷壓技術再配上新鮮水果同有機蔬菜,聽落都夠哂健康🤩

🥤Gooseberry Marigold Oolong $42
Gooseberry Marigold Oolong
未試過係香港茶飲店見到有金盞花同龍珠果揀,見幾特別又係推介飲品就試下。未飲已經聞到好香,第一次試龍珠果原來係帶些少酸甜,仲要香味係咁突出,同時加入金盞花中和酸味,令杯飲品更加清新,呢個配搭幾新奇但又唔伏,完全無失望🤩500ml只要$34但加8蚊就可以加大到700ml,最後都係覺得700ml太大飲唔哂,下次可以叫返細杯就得🤓

🥤Fizzy Blackberry Charcoal $42
Fizzy Blackberry Charcoal
同樣係推介飲品而店主話呢杯係最低卡路里嘅一款,只係得35卡路里,完全無諗過手搖飲品可以咁健康,所以打算一試。同樣係好令人新奇,未試過係茶飲店飲過類似嘅飲品,帶微甜同有淡淡嘅黑莓香味,因為飲品底係梳打水,所以都幾清新解渴😋但係少少略嫌莓味唔夠重,同埋我重口味啲鐘意飲甜啲,但店主話佢地係採用活性碳果糖,份量都係特定嘅以維持飲品係35卡路里。但如果好似我咁鐘意飲甜啲可以試下問佢地加多啲果糖🤣

🥢Kimchi Fries $35 推介🔥
Kimchi Fries
肚餓就叫多咗個小食,完全估唔到呢個係咁驚喜,超級好食😍泡菜食落好爽脆,有炸過嘅感覺,但面層又見唔到有炸粉,所以忍唔住又問佢地!店主話係試過幾十種唔同嘅粉去炸,最後試到有一隻麵粉個效果出到嚟係咁好,真係好有心機😆爽脆泡菜撒上蔥花,薯格上又淋上類似芝士同蛋黃醬嘅醬汁,好邪惡但係極好食!飲杯健康飲品再食返個邪惡小食感覺上唔會咁有罪惡感😎

贈送冰凍西瓜
傾傾下當日店主仲好nice咁送咗兜西瓜我地食,話佢地研究緊新飲品,同時佢地周不時都會推出新產品,絕對係可以再次光臨!下次要留定肚去試佢地嘅招牌burger😋
2020-12-05
Gooseberry Marigold Oolong