2015-04-03 833 瀏覽
曾經何時我常到呢個寶號食包包,但係食得多又厭左.今次路經沙田,又鬼咁得閒就入去是但食番餐.見到有素食包包,就二話不說就點左.大大塊素扒,看似吸引,食落去雖然不知道係咩材料,但係味道同質感都幾似一塊 HASH BROWN,亦有點類似大豆和菇既味.外玩少少脆,食落去唔太咸,美味呢~
曾經何時我常到呢個寶號食包包,但係食得多又厭左.

2015-01-08
2015-03-02 1032 瀏覽
買$3x 蚊團購可以買到價值around $70 ge野咁我用左2張券,買2個包,一個薯條同3條雞柳計落一個人$50倒啦我食果個係蝦堡,d肉好爽,幾好食,不過實係唔夠牛味濃架喇個包size大過M記,唔係話好大,但都飽了雞柳好味,炸野好難唔正,不過有d太油薯條好粗好正,粗先食到薯肉ga ma 唔係團購的話就咁叫個包都around $60...我就未必會食喇
買$3x 蚊團購可以買到價值around $70 ge野
咁我用左2張券,買2個包,一個薯條同3條雞柳
計落一個人$50倒啦

我食果個係蝦堡,d肉好爽,幾好食,不過實係唔夠牛味濃架喇
個包size大過M記,唔係話好大,但都飽了
雞柳好味,炸野好難唔正,不過有d太油

薯條好粗好正,粗先食到薯肉ga ma

唔係團購的話就咁叫個包都around $60...
我就未必會食喇
用餐優惠
團購
2015-03-02 922 瀏覽
其實我係師奶仔一名,經常會上groupon睇下有咩荀野~今次買左張Triple O's既coupon,用27蚊買54蚊既現金卷~由於呢排太熱氣加流感嚴重(各位保重身體) 我無叫到套餐,散叫左個Original Burger($50)至於友人就叫左個mushroom burger combo,配薯條同可樂。($86)Original Burger($50)個Burger真係好好食!!!!入面塊牛肉超juicy,而且好厚身,唔會好似m記咁超dry(當然佢貴好多lol)麵包熱熱地好鬆化,生菜爽口,酸瓜好食,沙律醬都好開胃喔喔喔喔。Mushroom burger combo($86)蘑菇漢堡裡的牛肉很juicy,但蘑菇味不濃,分量亦都唔多,我期待既至少係有一層蘑菇,但實際可能得幾片...... 薯條好好味!!!薯條炸到外皮好脆,而且熱辣辣。入面薯仔味好濃,唔會覺得好dry。食完後覺得貴得有道理喔,所以我買多左兩張coupon lol
其實我係師奶仔一名,經常會上groupon睇下有咩荀野~
由於呢排太熱氣加流感嚴重(各位保重身體) 我無叫到套餐,
配薯條同可樂。($86)

Original Burger($50)
Original Burger
唔會好似m記咁超dry(當然佢貴好多lol)

Mushroom burger combo($86)
蘑菇漢堡裡的牛肉很juicy,但蘑菇味不濃,分量亦都唔多,
我期待既至少係有一層蘑菇,但實際可能得幾片......
薯條好好味!!!薯條炸到外皮好脆,而且熱辣辣。
入面薯仔味好濃,唔會覺得好dry。

2015-02-26
2015-02-08 735 瀏覽
今日無聊日,又悶,帶住枝望遠鏡百無聊賴的在山跟住觀鳥朋友夫婦左行右行,行到5點幾,天黑,就同他們兩夫婦道別,去開飯,今次到沙田一間美式漢堡快餐店,因為太餓,早午餐都未食,點了雞柳同魚堡餐,雞柳去了雞皮,冇用粉炸,外脆內白肉嫩 ,配佢地自家蛋黃醬,很好吃,餐配薯條,好厚身,桌上有茄醬可用,但同樣用蛋黃醬都美味,香脆,魚堡是厚炸粉炸成的炸魚,加入大量生菜,算比較健康,炸皮不厚,魚似滑,白,好大個,夠晒滿足口感,整體都好好食,但價格不便宜,勝在有送餐服務
成個餐加雞柳
冇用炸醬炸
雞柳外脆內嫩
配佢地自家蛋黃醬,
蛋黃醬
厚身薯條
有茄汁可自取
有檸檬附送,包好大個
用炸醬炸脆
大量生菜
魚皮脆肉白
整體都好好食,但價格不便宜,勝在有送餐服務
2015-02-08
2015-01-11 1077 瀏覽
今日星期日,係沙田新城市廣場冇邊一間餐廳係吾洗拿籌等位,我就冇乜奈性等,冇可能餓壞自己個胃ga, 所以就去Triple-O's, 今日吾洗等人走先有位,叫左個 煙肉芝士牛肉漢堡餐,佢既薯條係我覺得係Ok 的,因為係粗個款 係見到同食到有薯肉同皮,如果係M記 面粉加薯容搞成lol, 講反個包啦,佢既包係人都知係大,食一個都飽死,不過今日食呢款包 我想話 你塊煙肉乾到爆 好像樹皮甘Dry, 煙肉本身煎煎就可以啦 吾會好像家陣甘,煎到乾晒,本身佢既牛肉已經不是乜好靚又juice , 所以成個包 就係乾,奈吾奈食下間野 都已經吾係平ga la, 可吾可以做反美國式既包,起碼吾會乾啃ba 希望可以改善下la
2015-01-11
2015-01-02 1144 瀏覽
好耐之前係灣仔會展見過triple-o 的poster, 相入面burger o既肉睇落又juicy又厚~廣告上的burger是咁的~又或者是咁的~------------------------------真相既分割線------------------------------真相是嗯! 成個包凍凍地~ original burger 走左沙律醬之後係咩都無ga wor~ 我講緊既係   味道~ 係  無味道 ~ 牛肉極干~ 行去櫃台問問疑似經理既先生~  問: 點解會咁干同無味道?                       疑似經理男店員答:  落左沙律醬會好好多                                                但我不是來這裡食醬的啊~   哦! 廣告效果? 認真便輸了丫嘛~明o既~ 一齊睇睇另一個真相又一個凍凍地包~ mushroom burger 入面牛肉本身應該是肉汁大概因為已經煮好好耐, 肉汁已經干曬, 見血塊, 咬落去一陣陣既   魚腥味    到底邊種ingredient發出的哩????????????????兩個com
廣告上的burger是咁的~
又或者是咁的~

真相是
original burger combo

行去櫃台問問疑似經理既先生~  問: 點解會咁干同無味道?

疑似經理男店員答:  落左沙律醬會好好多

但我不是來這裡食醬的啊~

哦! 廣告效果? 認真便輸了丫嘛~明o既~

一齊睇睇另一個真相
Mushroom Burger combo

兩個combo, 一個普通薯條, 剛炸好, 很新鮮很脆, 無落鹽, 無味~ 另一薯條加錢轉 cheese gravy fries, 都係新鮮~好熱~但gravy係唔熱既~好怪~  gravy味道唔算好~

店內大大張poster寫住 "JUICY"        "made-to-order"  既意思唔通係所有野都神早整好, 你order, 就夾起包埋俾你, 就叫 "made to order"???   "juicy" 的意思就是加醬???

題外話/補充資料: 無人執檯, 旁邊檯客人走左好耐, 到下一檯客來時都未有人執
2014-12-27
  • 汽水?
2015-01-01 783 瀏覽
We ordered a original burger and a mushroom burgerthey deserve this price gei...cwb囍囍個 beef burger 好食過佢,美心小品d burger 都比呢間好食太多chips was goodblueberry milkshake is good tooburgers. not so much

cwb囍囍個 beef burger 好食過佢,
美心小品d burger 都比呢間好食太多

chips was good

burgers. not so much
2015-01-01
  • 藍莓奶昔
2014-11-02 1152 瀏覽
今日大胃王終於有時間陪他的宅女家姐去玩啦!當然要好好回報他的胃啦!今日的目的,要好好填滿大胃王的胃呀!第一站,因為我們一早到了沙田,參觀吉卜力工作室場面設計手稿展觀賞完已是二時許,肚子餓得很!大胃王指明要食很久無食的Triple O,當然要陪他啦!大胃王點了Original Burger combo ($72)成品很大個,顏色很美呀!有新鮮蕃茄生菜,厚厚又多汁的漢堡肉,還有一片美味的芝士,一啖咬下去,多重滋味滙集在一起!難怪大胃王愛食original~我點了Mushroom burger ($58)漢堡肉依舊是美味多汁的,沒有了蕃茄生菜芝士,取而代之的是滿滿的蘑菇及蘑菇醬,又是另一番滋味呀!Triple O 的Burger 面,全都有一片大大片的酸瓜,很喜歡這個做法,酸瓜不是人人愛吃呀~~這樣可以方便不吃的人輕易地取出酸瓜呢~跟餐有一包薯條,最喜歡這種粗切的薯條,外面炸得脆脆的,入面的薯蓉軟綿綿,好吃極啦!大胃王Extra 點了一客洋蔥圈 ($24),香脆之餘亦帶有洋蔥的甜美,不錯吃~跟餐的餐飲,因為我跟大胃王都不喜歡汽水,所以就加錢點了藍莓奶昔成品濃滑美味,又食到啖啖藍莓肉,美味呀!
今日大胃王終於有時間陪他的宅女家姐去玩啦!
當然要好好回報他的胃啦!
今日的目的,要好好填滿大胃王的胃呀!

觀賞完已是二時許,肚子餓得很!
大胃王指明要食很久無食的Triple O,當然要陪他啦!
Original burger
我點了Mushroom burger ($58)
Mushroom Burger

薯條,洋蔥圈,藍莓奶昔
成品濃滑美味,又食到啖啖藍莓肉,美味呀!

就這樣,填滿了大胃王半個肚皮啦~~
還有Part 2 Part 3呢~
2014-06-21
Mushroom Burger
2014-09-28 1033 瀏覽
今日去左食沙田既Triple O’s 。環境唔錯,地方好寬敞。我就點左個原味漢堡包餐。 點餐後,先知原來系有人拎個餐比你既, 服務態度幾好。點餐後大約5分鐘就有人送個餐過黎喇。個包好大個,食落去好多汁,同平時食既牛肉漢堡好唔同,多口問下店員先知, 原來原味漢堡系用澳洲牛肉,牛味比較濃,而且配合獨特既Tripl O 醬汁整既,難怪甘好味。
2014-07-06 1864 瀏覽
突然間想起了新城市廣場的 Triple O's,是因為想不到吃甚麼,也想吃多一次與上次有何不同。每一次來到這漢堡包店,吃的只有同一款漢堡,今次也不例外,牛肉嘛不想多吃,點來了雞肉漢堡,份量始終沒有轉變。雞肉漢堡同樣地那麼大塊,內有蕃茄和生菜,沒有的只是沙律醬。有時候總會覺得有沙律醬的,會令在下有點肥膩感覺,幸而令次沒有。雞肉沒有嚡的感覺,有點嫰滑,生菜和蕃茄都幾新鮮,麵包都幾軟腍。薯條的粗身,永遠是在下喜愛的,偶爾有薯皮在薯條上,也覺滋味,薯條軟腍但久缺了一份鬆脆,但不加茄醬,也可吃到原味。畢竟沒有沙律醬的漢堡,吃的時候也不怕雙手那麼肥膩。與上次吃的有點分別,就是生菜沒有走出漢堡來吧!

2014-07-04
2014-05-19 2108 瀏覽
It's crowded of people everywhere at weekends. But i was starving to death and didnt want to queue for long. Triple o's is the best place for chilling and dinning.I ordered the original burger set which included a beef burger, French fries and a coke! It costs $72 .The burger is huge and even bigger than my hand.It's delicious though it's a bit difficult to bite!The lettuce is fresh and crunchy. Serving with thousand island dressing and juicy beef...yumyum...I am not exaggerated. That's the best
Original burger
I am not exaggerated. That's the best combination! Once you bite, you just cannot stop!
The French fries is perfect baked, soft inside and crispy outside!
Last but not least, finishing with a cup of coke. I was satisfied even i am not a big fan of coke!
Full of enjoyment and satisfaction!
2014-05-18
2014-04-25 1807 瀏覽
一講起Triple O\\\'s,實諗起佢D包和奶昔, 但近期佢d野好失左準,唔知係心理作用定係自己要求高左,總覺得有D差別,好似佢D包開始變細, 奶昔就好似無之前咁濃咁重味, 不過始終都鍾意佢D野食,無計喇。今次就食左個魚堡,份量睇落無點變, 賣相依然正常, 由於係即叫即做既關係, 打開個包個陣仲係好熱有煙嫁, 漢堡包中間就烘得好脆, 個包身保持水準,鬆軟, 中間夾著岩岩炸起既魚柳,唔見D油出黎, 都絕對可以感受到佢既熱度, 沒有油膩的感覺, 有檸檬汁比你既,不過我自己就唔鍾意, 不過今次魚柳好似太粉,食成個包都好似無咩魚味, 完全無咩肉汁可言, 入口個陣雖然聞到好香,但係真係太粉唔夠之前好食。至於薯條,佢係粗身和長條型既種類, 又係熱辣辣,無炸得太耐,又唔會太乾身, 唔會出哂油咁, 保持水準。又到我最欣賞既藍莓奶昔,不嬲都好大杯, 夠哂凍呀,食完D包飲啖真係好正,口感又夠滑, 藍莓的味道唔會太重, 又可以飲到粒粒的藍莓, 不過藍莓比起以前有D變左,好似無咁甜,同埋少左一粒粒既藍莓。 希望之後做得好番喇。
2014-04-11 1771 瀏覽
 開左間triple o's.又未食過,就試下, 點左個mushroom burger combo $63.要等一陣,因為即叫即做,3-4分鐘後,侍應送左過嚟,提醒我薯條o岩o岩炸好小心熱,好細心啊! 見薯條炸到金黃色, 點少少茄汁放入口,好脆啊!而且好有薯味! 個包直頭係高水準.牛肉好濃牛肉味, 好有咬口, 好有肉味同juicy,cheese同mushroom非常match!整體嚟講非常好食! 仲有blueberry milkshake,真係好好飲啊!無得彈呀!好香奶味好滑,但係一d都唔會覺得滯,仲食到藍莓肉!

2014-03-16 1600 瀏覽
D薯條一D味都沒,重要軟lum lum,真係有D失色...一個餐成82蚊,真係吾係好扺...其實個包ok架,但D牛肉乾巴巴,D煙肉又太乾同硬.....不過D mushroom 都幾好食,但如無意外,我應該吾會再來的...
D薯條一D味都沒,重要軟lum lum,真係有D失色...
一個餐成82蚊,真係吾係好扺...
其實個包ok架,但D牛肉乾巴巴,D煙肉又太乾同硬.....
  • mushroom burger
2014-03-05 1423 瀏覽
早前買了Triple O的團購券,以$30就可買到$60現金券,這天到了沙田Triple O買了Original Burger Combo $72,只需補回$12,即$42 便可買到這套餐,都幾抵!付款後約等了10mins,便有專人送上套餐!Original Burger預先叫店員把burger cut half,方便進食,雖然等了10mins,但burger也不夠熱,那塊牛肉亦鬆散,沒有甚麼肉味,我覺得老麥的包即整熱辣辣仲好食.薯條即炸粗身薯條薯味突出,薯條fans摯愛.雪碧汽水夠凍用團購券後只需$42便買到這套餐,但是那個burger不夠熱實在不好吃,記得以前很喜歡吃金鐘的monster burger,可惜已經結業了,那個即烘芝麻包加上超多肉汁的漢堡扒,至今仍令我回味!
付款後約等了10mins,便有專人送上套餐!

薯條

即炸粗身薯條薯味突出,薯條fans摯愛.

雪碧

汽水夠凍