2023-09-17 85 瀏覽
環境新淨 衞生也不錯 木系的裝潢設計 🚪門口也有打卡位置 🍴食物質素也不錯🍝🌶️ 泰式冬蔭功配海蝦扁意粉 這配合原來好好吃🤤 喜歡有點辣味的可以試一下 很惹味 😋份量很足夠 🦐🍅蝦子和小蕃茄都很足夠 🐮🥗 牛扒蜜糖芥末沙律 上桌時有點牛香 🥩牛扒很鬆軟可口 配沙律就解膩 ☕️ pourover 🍶手沖咖啡 $80/杯 這需要問咖啡師/店員取菜單 點了 ☕️哥倫比亞 El Mirador 和巴布亞新幾內亞 Nebilyer plantation介紹說杯子不同喝下去也有不同 很新奇長知識了🤓酸杯是闊杯 口大過杯底 甜味散髮快點甜杯 窄口闊底就易留甜味我就比較喜歡用甜杯品嘗下去也容易入口 特別是巴布亞新幾內亞是有羅漢果味甜甜的🤭

冬陰公蝦意粉

牛扒蜜糖芥末沙律
pourover
  • Pourover
2023-09-12 83 瀏覽
我同朋友都係平日放假,諗住搵間cafe 坐下,見到呢間Cafe 有All Day Breakfast ,兩個女仔諗住傾住計,食個All Day Breakfast Chill 下😍Monster All Day Breakfast 超級全日早餐 份量十足,有沙律菜、車厘茄、水提子、煙三文魚、煙肉、腸仔、芝士大啡菇、炒滑蛋、茄汁焗豆、法式奶油餐包American all day breakfast 因為我唔中意食水果,所以揀左呢個American all day breakfast ,有煙三文魚、煙肉、炒滑蛋、腸仔、芝士脆皮腸、車厘茄、芝士大啡菇、茄汁焗豆 、法式奶油餐包經典凱撒醬配煙燻三文魚沙律煙三文魚份量好多,啱埋中意食三文魚嘅我😍Btw 兩個女仔每人食一份All day Breakfast 已經好夠,再食埋個沙律飽到上心口🙈🙈📍Studio Caffeine (廟街) 佐敦廟街284號地舖

American all day breakfast

經典凱撒醬配煙燻三文魚沙律
煙三文魚份量好多,啱埋中意食三文魚嘅我😍

📍Studio Caffeine (廟街)
佐敦廟街284號地舖
2023-08-01
之前已經黎過幾次ꜱᴛᴜᴅɪᴏ ᴄᴀꜰꜰᴇɪɴᴇ @studiocaffeine 一直都覺得佢嘅咖啡同食物都好出色今次再訪依然水準好好 難怪假日9點已經滿座( *˙0˙*)依家仲有套餐優惠 凡購買任何食品 即可以半價換購飲品$40就可以飲到超高質嘅ʜᴀɴᴅ ᴅʀɪᴘ 簡直抵到爛(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ 超級全日早餐 ‣ $𝟙𝟛𝟝♡呢個ᴍᴏɴꜱᴛᴇʀ ᴀᴅʙ真係超級豐富簡直係要咩有咩 而且每樣野份量都唔少食完真係飽足全日 ᴄᴘ值勁高.ᐟ.ᐟ❀ 意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿 ‣ $𝟙𝟛𝟝係正宗無落ᴄʀᴇᴀᴍ嘅ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ不過略嫌乾身 應該係落得唔夠蛋除咗炸得好脆嘅ᴘᴀʀᴍᴀ ʜᴀᴍ 仲有啲切粒煙肉 而且意粉都好煙韌整體而言都係好唔錯❀ ᴄᴏʟᴅ ʙʀᴇᴡ ‣ $𝟛𝟘 (50% ᴏꜰꜰ ᴡɪᴛʜ ꜱᴇᴛ)ᴄᴏʟᴅ ʙʀᴇᴡ用咗哥倫比亞同印尼兩款豆浸泡 比單品豆更有層次嘅同時仍飲到青蘋果味嘅主調❀ ʜᴀɴᴅ ᴅʀɪᴘ ᴄᴏʟᴜᴍʙɪᴀ ᴄᴏᴇ 2022 #15 ‣ $𝟜𝟘 (50% ᴏꜰꜰ ᴡɪᴛʜ ꜱᴇᴛ)♡呢隻ᴄᴏʟᴜᴍʙɪᴀ有少少發酵味 咖啡風味好突出酸杯飲落櫻桃味會較重
一直都覺得佢嘅咖啡同食物都好出色
今次再訪依然水準好好 難怪假日9點已經滿座( *˙0˙*)
依家仲有套餐優惠

不過略嫌乾身 應該係落得唔夠蛋
除咗炸得好脆嘅ᴘᴀʀᴍᴀ ʜᴀᴍ
仲有啲切粒煙肉 而且意粉都好煙韌
整體而言都係好唔錯
Cold  Brew

ᴄᴏʟᴅ ʙʀᴇᴡ用咗哥倫比亞同印尼兩款豆浸泡
比單品豆更有層次嘅同時仍飲到青蘋果味嘅主調
Hand  Drip

呢隻ᴄᴏʟᴜᴍʙɪᴀ有少少發酵味 咖啡風味好突出
酸杯飲落櫻桃味會較重 甜杯就似柑桔血橙味
超級全日早餐
意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿
Cold  Brew
Hand  Drip
2023-09-09 79 瀏覽
呢間都係我至愛之一了 🤣 間間分店都食過 不過感覺上佐敦分店係最抵食原來宜家跟餐飲品都仲半價 𝖼𝗈𝗅𝖽 𝖻𝗋𝖾𝗐 同手沖都有 🥹 果日撞正咖啡機壞左所以叫左𝖤𝗍𝗁𝗂𝗈𝗉𝗂𝖺 𝖲𝗂𝖽𝖺𝗆𝗈 既水洗黎試下同樣地都會比酸杯同甜杯你 好貼心 🧡⁡另外冬陰公醬配虎蝦係我每次黎都會食 😍 個冬陰公醬世界級今次仲試埋佢地既𝗆𝗈𝗇𝗌𝗍𝖾𝗋 𝖺𝗅𝗅 𝖽𝖺𝗒 𝖻𝗋𝖾𝖺𝗄𝖿𝖺𝗌𝗍 佢地仲有𝗏𝖾𝗀𝖺𝗇 版既𝖺𝗅𝗅 𝖽𝖺𝗒素食既朋友都可以黎試下 ✨⁡⌕ Monster 超級全日早餐 ᴴᴷᴰ¹³⁵⌕ 冬陰公醬配虎蝦 ᴴᴷᴰ¹⁴⁵⌕ Cold Brew ʷⁱᵗʰ ˢᵉᵗ ᴴᴷᴰ³⁰⌕ Hand Drip ʷⁱᵗʰ ˢᵉᵗ ᴴᴷᴰ³⁰⁡

呢間都係我至愛之一了 🤣

⌕ Monster 超級全日早餐 ᴴᴷᴰ¹³⁵
⌕ 冬陰公醬配虎蝦 ᴴᴷᴰ¹⁴⁵
⌕ Cold Brew ʷⁱᵗʰ ˢᵉᵗ ᴴᴷᴰ³⁰
⌕ Hand Drip ʷⁱᵗʰ ˢᵉᵗ ᴴᴷᴰ³⁰

𖠚ᐝ Espresso Tonic $60最近好像漸漸能掌握如何把飲料拍得美美的🥹湯力咖啡是夏天恩物 喝起來很消暑🧊而且這家的咖啡也沖得很對個人口味🤎Tending to know how to capture the drinks in an artistic way✨ Espresso Tonic is no doubt the perfect drink for summer☀️ The coffee here was so aromatic and suitable for my preference🥰評分: 9/10🌟𖠚ᐝ Carbonara w/Pancetta and Parma Ham $135意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿是他們家的名菜式🍝意粉很有彈性 而且非常掛汁😚配上濃郁的蛋汁和巴馬火腿非常出色🤩Carbonara is the stellar food in @studiocaffine 🌟 Linguine was chewy and clingy, it just soaked up all the eggy sauce🥚 Meaty and savoury Pan
𖠚ᐝ Espresso Tonic $60
最近好像漸漸能掌握如何把飲料拍得美美的🥹
湯力咖啡是夏天恩物 喝起來很消暑🧊
而且這家的咖啡也沖得很對個人口味🤎
評分: 9/10🌟

意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿是他們家的名菜式🍝
意粉很有彈性 而且非常掛汁😚
配上濃郁的蛋汁和巴馬火腿非常出色🤩
Carbonara is the stellar food in @studiocaffine 🌟 Linguine was chewy and clingy, it just soaked up all the eggy sauce🥚 Meaty and savoury Pancetta and Parma Ham just elevated the whole flavour🤤
評分: 8.5/10🌟

𖠚ᐝ Creamy Alfredo Sauce w/Crab Meat $135
意大利奶油芝士醬配蟹肉意大利麵的份量非常慷慨😧
店家會給客人這麼多蟹肉🤯
個人很愛他們彈牙的意粉和醬汁😍
不過醬汁能香濃一點必定會更加出色🤍
They were so generous as who’ll give such big portions of crab meat!!!🦀 Loved the creamy sauce but it could be a bit stronger🙈 Linguine here was not joke, tasted so good😋
評分: 8/10🌟
————————————————————————————
Studio Caffeine (廟街) (佐敦)
佐敦廟街284號地舖

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiffcafe
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff佐敦

#hongkong #hongkongtravel #hkcafe #hongkongcafe #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #studiocaffeine #香港美食 #美食推介 #美食攝影 #佐敦美食 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활베지
Espresso Tonic
Espresso Tonic
2023-08-29 74 瀏覽
今次帶大家到廟街搵食!廟街除咗占卜、睇8字,仲可以搵到好多唔同嘅餐廳嘅餐廳同小食今次介紹我bookmark咗好耐嘅寵物友善咖啡店——studio caffeine餐廳以簡約深木色木調及黑、白為主 入門口處有個小打卡位置有兩排木長檯比人坐係望住流動風景飲飲咖啡 店內有一個小角落賣與咖啡相關嘅周邊商品 而再入少少就是沖咖啡嘅bar檯位置(依度要自己先自行落單喔)😉————-Tong yum kung linguine w/ tiger prawn $意粉唔會過硬同軟林係比較粗身嘅一種 冬蔭醬汁口味偏辛辣係冇椰奶嘅版本 因為有車厘茄帶點蕃茄酸香 非常開胃口 每一條意粉都被醬汁包圍住蝦有3大隻 非常彈牙新鮮 但鹹味少返啲啲會好點😛-Creekstone Angus prime striploin w/honey mustard 安格斯牛排煮得剛好 還是粉嫩帶有肉汁 不難咬沙律有車厘茄、麵包脆脆、芝士粉、沙律醬及菜 都豐富-iced hojicha latte $54焙茶味道出 跟奶份量調得剛好-lemonade $46味道酸甜清新 夏天消暑一流

(依度要自己先自行落單喔)😉

————
蝦有3大隻 非常彈牙新鮮 但鹹味少返啲啲會好點😛

安格斯牛排煮得剛好 還是粉嫩

帶有肉汁 不難咬
沙律有車厘茄、麵包脆脆、芝士粉、沙律醬及菜 都豐富

-iced hojicha latte $54
焙茶味道出 跟奶份量調得剛好

-lemonade $46
味道酸甜清新 夏天消暑一流
2023-08-26
2023-08-24 86 瀏覽
因為放工時間要同朋友揀個中間點,所以揀左佐敦呢個市中心位置,係柯士甸站行過去都好近!之前夜晚同朋友食完飯想繼續傾計所以搵左間cafe坐下,發現佢啲咖啡好好飲😍 今次夜晚想搵個有得book嘅地方好好坐低慢慢傾計,所以就揀左studio caffeine🥰平日夜晚嘅餐廳唔算多人,店員好好一早已經幫我地安排左最入面一張四人枱,餐廳仲播緊啲輕音樂,放工時間黎坐得好舒服😌餐廳食物選擇都唔少,主打all day breakfast同各種輕食,都有唔少意粉可以揀。不過今日我地兩個都唔係好餓,所以嗌左兩個冇咁heavy嘅選擇😊《南瓜雞髀菇意粉》本身仲擔心會唔會好多白汁好油膩,但呢個意粉冇落太多奶落去,食落係滿滿嘅南瓜蓉,creamy得嚟唔會好滯,正常發揮。《班尼迪蛋巴馬火腿意大利包》本身呢個包包可以揀配sourdough或者panini,但因為驚前者好硬,所以揀左後者。包體食落好軟熟厚實!而且調味都好唔錯,少少帶香草同蕃茄酸,加埋火腿都唔會好油☺️ 《latte & flavoured coffee》上次嚟到飲啡係有驚喜,今次仍然保持水準!我嗌左latte,口感依然順滑,而且見到上面奶泡係好綿密,好滿

《南瓜雞髀菇意粉》

《班尼迪蛋巴馬火腿意大利包》

《latte & flavoured coffee》

上次嚟到飲啡係有驚喜,今次仍然保持水準!我嗌左latte,口感依然順滑,而且見到上面奶泡係好綿密,好滿足🥰 朋友見到flavoured coffee嗌嚟試下,原來係可以揀rose/ vanilla / hazenut。佢飲完都話好okay👏🏻👏🏻

《黑芝麻忌廉卷蛋》

兩個女仔好為食,叫左個飯後甜品,好味😋😋😋 蛋糕濕潤,芝麻味濃郁,正😎

總結:❤️❤️❤️❤️(4/5)

夜晚餐廳空間充足,可以同朋友靜靜地傾計!食物水準正常,咖啡水準岀色☕️💕💕💕

餐廳原來可以用openrice pay,第一次用左rice dollar付款!因為唔係間間餐廳用得,好開心😂 可以慳返$30幾,下次大家book位時可以留意下。
2023-08-23
2023-08-13 124 瀏覽
今日去到終於到現場體驗這家比較多好評的cafe,食物平均來說還可,食了一個monster all day breakfast及一件 cream cheese bagel, 一杯flat white, 一杯 latte,提一下是bagel加cream cheese有些失望,咖啡整體來說可以;但十分有必要提是店內環境真是不太優,一進店內坐下時已嗅到店內油煙味很大很重,還很嘈吵,所以一食完已不能待久很想離開,真心希望店家可改善。

2023-08-13 73 瀏覽
📍 Studio Caffeine 佐敦廟街284號地舖 🍽️北角和富道126號地下A2號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#冬陰公醬配虎蝦意大利麵 $145💭 擺盤係勁吸引🤩色香味首先顏色已經取勝,三隻蝦配車厘茄個賣相紅紅橙橙咁🟠望落令人好想快啲食,蝦預先煎香左先,爽口彈牙🦐個冬陰公都幾濃味,撈埋意粉食岩岩好,意粉唔係淋口果種,咬落有口感,亦掛到汁🍝.#意大利奶油芝士醬配蟹肉意大利麵 $135💭 如果個虎蝦意粉係吸引,咁呢個直頭要用震驚尼形容😱佢啲蟹肉係放到成隻龍蝦咁長🦀未撈勻前可以大大啖咁成羹蟹肉放入口,滿足想食蟹既朋友,就算撈勻左都可以每啖意粉都梗有啲蟹肉,個芝士醬同冬陰功醬比係相對清淡,但其實都好濃烈芝士味🧀️係一兜會不經不覺食晒既意粉. #單品朱古力 $34💭 呢度凡惠顧主食就可以半價嗌野飲,當然舖頭賣點係咖啡☕️但就算好似🐷咁唔飲咖啡都可以有其他選擇既,朱古力都係唔算甜帶微微酸,係好事因為咁樣可以試真可可既味道,係可可既原味道👅.#冷泡茶 $27💭 個冷泡茶既顏色係超乎左🐷既想像,個杯好靚好日式🎏估唔到入面裝住啲粉紅色既茶,似係啲唔知咩莓沖出尼既味道🍓聞落好香,飲落唔太甜,有
📍 Studio Caffeine
佐敦廟街284號地舖 🍽️
北角和富道126號地下A2號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#冬陰公醬配虎蝦意大利麵 $145

#意大利奶油芝士醬配蟹肉意大利麵 $135

#單品朱古力 $34

#冷泡茶 $27
💭 個冷泡茶既顏色係超乎左🐷既想像,個杯好靚好日式🎏估唔到入面裝住啲粉紅色既茶,似係啲唔知咩莓沖出尼既味道🍓聞落好香,飲落唔太甜,有啲似冷泡既花茶

#焙茶忌廉卷蛋 $60
#蜜柑忌廉卷蛋 $68
💭 兩個卷蛋都好出色👍🏼蜜柑卷蛋中間真係有蜜柑,唔係味咁簡單🍊但如果一定都揀🐷會首先推薦焙茶味,成個卷蛋無論係舊蛋糕定cream都充滿焙茶味,最要讚係個cream,有焙茶味得尼又唔會甜,連🐷唔食cream既都食左🍵

哩次約左朋友食哩間𝚜𝚝𝚞𝚍𝚒𝚘 𝚌𝚊𝚏𝚏𝚎𝚒𝚗𝚎佐敦分店✨門口睇以為好少位點知原來行入去仲有多𝚍位🥰我地好好彩坐左係好靚既卡位度🪑有個好浪漫既吊燈係上面💡食物質素唔錯👍🏻選擇多,店員態度都唔錯坐得舒服😌🍳超級全日早餐 $𝟷𝟹𝟻材料好豐富✨除左大啡菇有小小燶之外🤏🏻其他都好完美🥰提子仲要超甜~食落既滿足👍🏻🦀️蟹肉奶油意粉 $𝟷𝟹𝟻好多蟹肉😍唔會腥,用料好足調味都唔錯👍🏻份量好足🤣擺盤都好靚~🍵𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟸𝟽)唔錯👍🏻唔會太甜,份量對比一般𝚌𝚊𝚏𝚎黎講都算幾大杯~茶味濃有奶香🍹𝙴𝚡𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟹𝟶)一上黎已經見到好靚既漸層✨飲落好爽好消暑🥰微甜有咖啡香👍🏻同樣好大杯~
食物質素唔錯👍🏻選擇多,店員態度都唔錯坐得舒服😌

🍳超級全日早餐 $𝟷𝟹𝟻

🦀️蟹肉奶油意粉 $𝟷𝟹𝟻

🍵𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟸𝟽)

🍹𝙴𝚡𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟹𝟶)

2023-08-08 89 瀏覽
weekend去左佐敦呢間Studio Caffeine,食物好高質!! 門口位有小小既戶外打卡位,整間cafe以黑色同淺木為主,簡約又型格! 氣氛寧靜好舒服! 入內見到有售賣咖啡豆的架子,座位有高枱凳同正常卡位🤎 我地既晚餐叫左:.🍱超級全日早餐呢度既all day breakfast有3款,一款係呢個乜都有,一款係美式全日早餐,分別就係美式會多條芝士脆皮腸同無沙律菜水果,而第三款就係素食。我地揀既超級all day breakfast份量超大,色彩繽紛,視覺滿分! 有沙律菜、煙三文魚、煙肉、紐倫堡腸、芝士大啡菇、炒滑蛋、車厘茄、青提子、秘製焗豆同法式奶油餐包! 每樣都整得好好食!.🍝意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉一來到就見到超多蟹肉😱真係俾足料! 成層蟹肉橫跨碗意粉! 用上意大利奶油芝士調製既醬汁好creamy好入味!! 加埋豐富又濃郁既蟹肉,好滋味!.原來加配飲品可享半價優惠! 我地就叫左一人一杯!🍫經典朱古力(凍)呢杯經典朱古力好好味,朱古力味好濃,質地好滑,真係好得!.🍵抹茶拿鐵(凍)呢杯就反而比較清淡,係抹茶奶既味道,幾香!.呢度既咖啡係招牌,可以話係香港精品咖啡名店,出過唔少
🍱超級全日早餐
🍝意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉
原來加配飲品可享半價優惠! 我地就叫左一人一杯!
🍫經典朱古力(凍)
呢杯經典朱古力好好味,朱古力味好濃,質地好滑,真係好得!
🍵抹茶拿鐵(凍)
呢杯就反而比較清淡,係抹茶奶既味道,幾香!
呢度既咖啡係招牌,可以話係香港精品咖啡名店,出過唔少咖啡比賽冠軍,店主亦精心挑選咖啡豆,仲有自家烘焙咖啡! 當晚唔太舒服所以唔可以飲咖啡住,下次來一定要飲返杯!☕
2023-08-05
  • 超級全日早餐
  • 意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉
2023-08-08 58 瀏覽
超級chill! 年輕型格cafe!*超級全日早餐(沙律菜 煙三文魚 煙肉 紐倫堡腸 芝士大啡菇 炒滑蛋 車厘茄 焗豆 法式奶油餐包)這個早餐非常豐盛!能滿足各種不同口味的人,開心share好緊要🤭大啡菇上的芝士🧀️!還拉絲呢~我超喜歡放在奶油餐包上一起吃,滋味!*意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿將煙肉炒至酥脆,再配上大蒜和洋蔥等調味料,最後再加入巴馬火腿。是一道很有層次感和豐滿口感的菜品。流出層層油香~配以濃滑蛋黃香和黏稠的口感~只能說:一.級.棒!*Ice Classic Chocclate冰涼的巧克力飲料在夏天非常受歡迎,尤其是在炎熱的天氣裡。濃郁的巧克力味道並帶有些許的甜度,是一個很棒的選擇!場內還有各種店家自己炒製而成的咖啡豆供購買。
超級chill! 年輕型格cafe!

*超級全日早餐

*意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿

*Ice Classic Chocclate

場內還有各種店家自己炒製而成的咖啡豆供購買。

2023-08-08 52 瀏覽
Weekend 成日都會好想食brunch ~去睇戲之前去咗佐敦搵cafe☕️11點到已經全場full晒🥺 好彩好快有位😙主要食全日早餐、意粉、三文治🥪食物、服務都ok 會再encore🫶🏻另外都有戶外位置 Pet - friendly🐶📍American all day breakfast ($125)呢到ABD 有分American or Monster(貴多$10)分別只在於有冇沙律菜同水果~ American仲多條芝士脆皮腸所以一定揀平$10 😎😎有煙三文魚、煙肉🥓炒滑蛋、紐倫堡腸、芝士脆皮腸、車厘茄、芝士大啡菇、焗豆 、法式奶油餐包🍞 真係堅豐富又好colorful😋 Brunch 必食‼️炒滑蛋 /份量勁多 夠滑夠嫩🥚芝士脆皮腸都有爆到少少芝士汁出黎煙肉煎到有D乾🥲但配餐包、滑蛋食ok麵包係偏軟身 有牛油香🧈但真心細塊 2啖食哂🙂整體以早餐計 男女仔食夠飽🔥📍班尼迪蛋配巴馬火腿 ($138)可選Panini (軟身) / Sourdough (硬身)我揀左Panini,黎到個包好澎湃🤣橫切面放上兩隻水煮蛋 + 巴馬火腿 + 火箭菜 賣相好正 已經流哂口水🤤𠝹開蛋黃 麵包可完全索
Weekend 成日都會好想食brunch ~
去睇戲之前去咗佐敦搵cafe☕️
11點到已經全場full晒🥺 好彩好快有位😙
主要食全日早餐、意粉、三文治🥪
食物、服務都ok 會再encore🫶🏻
另外都有戶外位置 Pet - friendly🐶

所以一定揀平$10 😎😎
真係堅豐富又好colorful😋 Brunch 必食‼️
炒滑蛋 /份量勁多 夠滑夠嫩🥚
芝士脆皮腸都有爆到少少芝士汁出黎
煙肉煎到有D乾🥲但配餐包、滑蛋食ok
麵包係偏軟身 有牛油香🧈
但真心細塊 2啖食哂🙂
整體以早餐計 男女仔食夠飽🔥

📍班尼迪蛋配巴馬火腿 ($138)
我揀左Panini,黎到個包好澎湃🤣
橫切面放上兩隻水煮蛋 + 巴馬火腿 + 火箭菜
賣相好正 已經流哂口水🤤
𠝹開蛋黃 麵包可完全索哂蛋汁!
巴馬火腿既鹹香味好出 配蛋食很不錯👍🏻
整體口感都非常好 值得叫😍

📍Mocha Latte ($27) Cold Brew ($30)
>> 半價優惠換購飲品 <<
呢杯抹茶鮮奶幾好飲
抹茶味幾濃🍵 口感順滑
有少少抹茶嘅澀味 但係未算好苦~
可惜天氣太熱☀️唔係都幾想睇拉花
Cold Brew想試好耐😏
口感比較滑順 味道偏酸 少少回甘~
  • 美式全日早餐
2023-08-07 33 瀏覽
Studio Caffeine價錢💲: $135/ $145/ $66/ $68/ $60好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.7/5-去到佐敦後幾條街的廟街,有好多餐廳,cafe都唔例外!今次的studio caffeine已經開左好耐,甚至開埋分店去北角😋 假日的晚市唔會好多人,坐得幾舒服。去到呢間梗係要飲咖啡!佢哋有好多自家炒製的咖啡豆,款式好講究!除左一般的咖啡,仲有特別d的冰滴、cold brew、手沖等。-✅Monster. 望落幾豐富的all day,不過大部分都係現成的,味道上唔係好驚喜,但都好食既😌紐倫堡腸juicy。煙三文魚有2大片。炒滑蛋食到奶香😜啡菇加左芝士冇咁單調,多汁。餐包都鬆軟。 幾中意仲有幾粒提子,refresh下口腔😗-✅✅Tong yum kung linguene w/ tiger prawn. 意粉有硬度,新鮮煮好熱辣辣👍🏻 醬汁好多,足夠被每條麵條掛起😛冬陰功醬口味偏辛辣,加埋茄蓉+車厘茄,酸酸辣辣好刺激夠味🥳 呢隻冬陰功意粉係無椰奶版本,只有酸辣味道。虎🦐3隻,新鮮彈牙🤓-✅Melo
Studio Caffeine
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅Melon rollcake. 蛋糕組織綿密無窿窿,覺得可以稍為更軟熟🤔原味蛋糕體食到🥚香,入面係生乳餡,奶味醇厚香滑😬加中間juicy香甜的赤蜜瓜,都唔錯。如果可以多小小蜜瓜就更好啦!

✅✅S.O. chocolate. 第一次飲單品🍫,暖暖地,超濃厚,好杰😍濃郁的朱古力味唔會過甜。口感有啲似流質的朱古力慕斯一樣,有驚喜!

✅Cold brew. 入口先飲到齋啡的果酸,後韻係淡淡的咖啡苦味,酸同苦味兩樣味道都啱啱好,適合夏天飲😉

會想再來飲杯咖啡☕️ 下次去北角試試!

holiday chill 最好想去同屋企人瞓醒食過brunch 啦~今日去左bookmarked 左好耐嘅佐敦cafe, 假日都開朝早8點,訓醒就可以隨時過嚟食😆 餐廳位置唔多架~ 有興趣就要早少少去😛叫左3份brunch, 要配咖啡☕️亦可以半價加購😋都幾抵🌸超級全日早餐Monster 💰135👍All day breakfast 🍳 有3款, 想食得健康啲,所以叫左有水果🍉,車厘茄同沙律🥗嘅monster~ 除左沙律菜,仲有煙三文魚,煙肉,紐倫堡腸,芝士大啡菇,炒滑蛋,秘製焗豆和法式奶油餐包,超級豐富~大啡菇好juicy, 芝士🧀️味好濃,火炙過後帶煙燻味🌸 Carbonara w/ Pancetta andParma Ham 意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿💰135Carbonara 唔算好濃,反而煙肉同Parma Ham嘅鹹香味好出,剛剛可以同意粉嘅味道中和返😆意粉掛汁,口感偏軟帶少少咬口🍝🌸火腿芝士牛角酥💰55正常發揮~如果芝士溶啲就更加好味至於咖啡方面都幾多選擇,叫左杯cappuccino 同latte咖啡係即磨,拉花好靚😆整體來講奶泡夠香滑但咖啡味唔算濃,大眾化口味
叫左3份brunch, 要配咖啡☕️亦可以半價加購😋都幾抵

🌸超級全日早餐Monster 💰135👍