餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-04-04 241 瀏覽
第二次嚟!想試吓甜品👇🏽叫咗3款,有一大塊曲奇,係軟身口感個款,個人覺得麻麻地,因為比較喜歡食脆口曲奇。抹茶芝士蛋糕Size 偏細,但抹茶味比想像中濃,唔係得個樣,味道唔錯。提子千層酥提子不是特別甜,下面有少少吉士醬,酥皮唔算好鬆,整體一般。同朋友食完lunch,轉場嚟呢度食甜品和飲杯嘢,吹下水,講真覺得上次食個早餐好味啲😜
第二次嚟!想試吓甜品👇🏽
抹茶芝士蛋糕
Size 偏細,但抹茶味比想像中濃,唔係得個樣,味道唔錯。
提子千層酥
提子不是特別甜,下面有少少吉士醬,酥皮唔算好鬆,整體一般。
2023-04-04 210 瀏覽
第一次食,感覺唔錯,環境闊落,樓底夠高,出邊可以睇到海景😃酸種麵包幾好食,煙三文魚都幾多👍🏻班尼蛋煮得剛好,配埋個醬一齊食好正😋安格斯牛肉漢堡個漢堡麵包好鬆軟,牛肉又厚,牛味濃🤤有沙律菜一齊食,可以中和下,感覺無咁肉😜揀咗Cappuccino,正常味,不是好大驚喜。
第一次食,感覺唔錯,環境闊落,樓底夠高,出邊可以睇到海景😃
酸種麵包幾好食,煙三文魚都幾多👍🏻
班尼蛋煮得剛好,配埋個醬一齊食好正😋
安格斯牛肉漢堡
個漢堡麵包好鬆軟,牛肉又厚,牛味濃🤤
有沙律菜一齊食,可以中和下,感覺無咁肉😜
揀咗Cappuccino,正常味,不是好大驚喜。
早餐
2023-04-01 280 瀏覽
呢度個Cafe好好嘅係佢係近紅磡碼頭,窗邊可以望到海景,成個感覺好chill 好適合Lunch/下午茶之前有朋友推介過,佢地仲有好多款輕食同埋甜品,而且呢度既餐單都係比較健康~All day breakfast & 沙律🥗比較多選擇,並且肉嘅份量係啱啱好 佢地仲有自家烘焙既包點,每日新鮮出爐,可以睇下自己鍾意食啲咩就去嗌~佢地既蛋撻好似幾好食咁 !Maltose Chicken Bowl $138⭐️⭐️⭐️⭐️(4.5/5)入面包含Maltose chicken |avocado |pumpkin |cherry tomato |cauliflower |mixed greens |honey mustard dressing
好適合Lunch/下午茶

Maltose Chicken Bowl $138
⭐️⭐️⭐️⭐️(4.5/5)
Maltose Chicken Bowl
Maltose Chicken Bowl
一個月內嚟咗呢度兩次,因為佢哋嘅beef Cobb bowl真係太出色😭💕除咗牛柳粒之外仲可以揀雞或者vegan option🥑以為salad bowl食唔飽?咁你就錯啦!!呢度分量十足,除咗配南瓜、無花果、牛油果、溫泉蛋、車厘茄,下面仲墊住左半兜沙律菜,配埋兩件細細嘅sourdough toast,健康又夠飽肚!環境方面好鍾意呢度夠開揚,室內純白色嘅設計,而落地玻璃隔離就係碼頭,望住碗色彩繽紛嘅beef cobb bowl同海景真係冇得輸✨唯一嘅缺點係性價比唔算高,計埋咖啡同加一,一個人都食咗接近$200🥲不過依度有其他嘢食相對平啲~ 下次得閒絕對會過嚟再試下😆

Beef  Cobb  Bowl
Beef  Cobb  Bowl
2023-03-24 361 瀏覽
獨特之處就是餐廳樓底較其他分店高,空間感十足,配上IG-able的戶外座位和落地大玻璃,給人一種悠閒的感覺。咖啡店提供全日早餐和各種輕食,今天我同女朋友終於放假,一齊去依間咖啡店度打卡,由於我地搭地鐵去行過去都用了半小時,因為不太熟悉紅磡,另外排隊半小時。順利入到去我同我女朋友分別叫左全日早餐同埋Noc班尼迪蛋多士。⭕全日早餐,配上新鮮牛油果,煙肉香脆、帶點微焦,非常出色,炒蛋也炒得嫩滑,烤特波茹有一陣陣燒烤味保留最大茹營養。⭕noc班尼迪蛋多士鹹蛋黃荷蘭醬唔會好濃味,所以味道清新,仲夾住鹹香三文魚,配上營養豐富的牛油果。⭕latte係用上南美洲/中美洲和非洲咖啡豆,人僅用最終產品的原綠豆88~90%,他們亦向酒店、餐廳和工作場所提供新鮮烤咖啡豆。個人感想:入左時間比較耐,座位之間非常寬倘,非常適合聊天,再配上風景,喺一個非常好嘅早餐。

全日早餐
班尼迪蛋
2023-02-28
全日早餐
班尼迪蛋
  • Smoked  Salmon  Toast
  • All  day  breakfast
2023-03-22 291 瀏覽
NOC. .⭐️Favourites:🥑 Sliced avocado toast HKD 84 - an oldie but a goodie 😍.🫓 Chicken quesadilla w/ granola yogurt bowl HKD 118 - love the toasty cheesy chicken combo with spinach and mustard! .🍔 Beef burger HKD 128 - huge burger with a ton of cheesy sliced eggplants sandwiched in between! .💭Thoughts: It’s been a while since my last visit to NOC and honestly I still love their avo toast just as much. A simple combo but just so good! Their chicken quesadilla is a great choice too! And there are bur
NOC.
⭐️Favourites:
💭Thoughts: It’s been a while since my last visit to NOC and honestly I still love their avo toast just as much. A simple combo but just so good! Their chicken quesadilla is a great choice too! And there are burgers and pastas for those feeling like sth more filling.
😋Recommend? ✅
👩🏻‍🍳Food rating: 4/5
👩🏻‍⚖️Overall experience rating: 4/5
2023-03-08 333 瀏覽
自從上次店主公開收集意見後都未過今次去再多左人Menu終於有少少新意不過佢每一間都唔太相同所以呢個和牛漢堡我反而係第一次試可以揀幾成熟架正所謂,識食牛一定唔會食全熟🤭最鍾意佢紅色🤩😍🥩感覺幾好,肉夠淋又夠牛味,唔會生到出血,配菜醃洋蔥好好食,仲有芝士同無花果,好fresh呢度感覺穩陣,好少中伏🤭👍🏻不過佢已無左lunch set,而且仲有加一服務費架💜●‿●💜🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋:👅👅👅💵:180🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️#hkfoodieblogger #hkfoodies #hkfoodlover #hkcafehopping #hkcafes #hkcafelover #coffeelover #香港食好西 #香港美食 #香港吃貨 #香港咖啡店 #香港咖啡 #咖啡日常 #香港美食指南 #香港小食 #hkcoffee #hkcoffeeshop #美食 #cafe #推介

自從上次店主公開收集意見後都未過
今次去再多左人
Menu終於有少少新意
不過佢每一間都唔太相同

所以呢個和牛漢堡我反而係第一次試
可以揀幾成熟架
正所謂,識食牛一定唔會食全熟🤭
最鍾意佢紅色🤩😍🥩
呢度感覺穩陣,好少中伏🤭👍🏻
不過佢已無左lunch set,而且仲有加一服務費架

💜●‿●💜
🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋:👅👅👅
💵:180
🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

2023-02-21 520 瀏覽
坐落於黃埔海旁附近,可以望海, 真真正正忙裏偷閒的coffee shop,除咗喝咖啡之餘,而唔係太heavy但又可以食到一些較高質的食物的好地方。 裏面侍應,自助掃qr code落單,而coffee亦有唔同國家選擇 ,比起其他普通coffee shop較為專業👍 我喜歡吃三文魚牛油果,所以有關呢類嘅食物我都有點。另外我再選牛油果,牛油果的份量一啲都唔少,令我在這個早餐充滿活力,可以迎接一天的工作。 但需要改善的是送餐有點慢,而門口帶位的男侍應也不懂轉彎。態度麻麻之外更遇到一進入的情況是,有個客人先推門但是進入後低頭撳電話沒反應,而門口的侍應沒有因為咁而先後面的客人入去,反而還用一些破差的態度叫大家等等因為第一位客人未得閒,需要等他得閒的時候帶他進入餐廳內才能帶其他客人。讓後面的客越堆越多,越堆越走。 但是食物方面及環境方面都是很好的,有的位置更可以望海呀👍

但是食物方面及環境方面都是很好的,有的位置更可以望海呀👍
唔理你係曲奇皮派定酥皮派,都一定會愛葡撻。==============================🔹Egg Tart🔹$14有得即場翻熱♨️酥皮很可以,多層酥脆,唔會過於油膩蛋餡味道正常好食,但嫌唔夠飽滿,仲要咁小巧一個 唔夠喉😢我諗佢熱門嘅原因係個酥皮.🔹Original Basque Cheesecake🔹$42小妹食巴斯克嘅道行未夠高,所以佢個texture有啲surprise我齋睇樣都知佢唔係嗰啲網紅流心款一叉落去綿得嚟有啲鬆散🤔 但係綿滑濕潤嘅芝士味唔特別濃厚 亦唔酸,有一丟丟蛋腥味焦香味的部分 似瑞士卷面頭塊皮🙈總體嚟講 佢個質地同味道有啲尷尬,要繼續試吓更多地方嘅巴斯克,先知自己鍾唔鍾意🥸
唔理你係曲奇皮派定酥皮派,都一定會愛葡撻。

🔹Egg Tart🔹$14
Egg  Tart

有得即場翻熱♨️
酥皮很可以,多層酥脆,唔會過於油膩
蛋餡味道正常好食,但嫌唔夠飽滿,仲要咁小巧一個 唔夠喉😢
我諗佢熱門嘅原因係個酥皮
Original  Basque

齋睇樣都知佢唔係嗰啲網紅流心款
一叉落去綿得嚟有啲鬆散🤔 但係綿滑濕潤嘅
芝士味唔特別濃厚 亦唔酸,有一丟丟蛋腥味
焦香味的部分 似瑞士卷面頭塊皮🙈
2023-02-17 347 瀏覽
平日下午忙裏偷閑,同朋友一齊到訪位於黃埔海旁的NOC。好喜歡餐廳內白色明亮簡潔的裝修,加上每張枱之間的距離很闊落,所以整間餐廳的空間感十足。雖然入座時,職員告知有用餐時間限制,但因為沒有等候的客人,所以待了整個下午~素食全日早餐 ($148)這個素食早餐非常豐富,特別喜歡它的薯塔和乳酪。薯塔是由一層層的薯仔片再加入牛油煎成,吃下去非常香口。乳酪雖然應是現成貨,但加上滿滿的穀麥片和果乾,口感有層次。素食沙律 ($118)雖然是素食,但材料和配搭一點也不馬虎。無花果、牛油果、鷹嘴豆,通通都是我喜歡的健康食材。Flat White (跟餐+$25)Flat white 要了nutty 的口味,入口非常香濃,咖啡和奶味平衡得很好。
平日下午忙裏偷閑,同朋友一齊到訪位於黃埔海旁的NOC。

素食全日早餐 ($148)

素食沙律 ($118)

Flat White (跟餐+$25)
好鐘意去NOC Cafe 黃埔分店,因為佢地方大,近海邊,每次去都覺得放鬆。雖然價錢唔平,但係以食物嘅質素同埋餐廳嘅舒適度,絕對係會想經常黎。🍞煙三文魚多士 Smoked Salmon Toast ($138) 👅: 96.22 分 三文魚同牛油果係我嘅最愛! 煙三文魚有八大片,味道剛好,不會過鹹。酸種麵包帶麥香,好有咬口,不會過硬,中間夾有牛油果蓉同菠菜,面頭仲加咗甜甜嘅醃洋蔥,成個配搭簡單得來又健康好食。🥗 雞肉科布沙律Maltose Chicken Bowl($138) 👅:93.47分 呢個係我每次嚟必叫的食物,因材料豐富,色彩繽紛,見到已經開胃,而且全部都係我鍾意嘅健康食材,包括南瓜,牛油果,無花果,車厘茄,雞扒,溫泉蛋,沙律菜,仲會配兩塊酸種麵包。最欣賞係佢嘅雞扒,煎得香脆,加埋麥芽糖就更加惹味。而佢沙律汁份量足夠,酸酸甜甜,就算底下有好多沙律菜都唔會覺得好dry。呢個餐可以配牛扒/雞扒,牛扒略嫌有啲靭,所以建議大家叫雞扒。🍵 抹茶拿鐵 Matcha Latte ($50)只係飲到好濃郁嘅奶味,抹茶味偏弱,建議大家都係叫咖啡。環境: 👍👍 👍👍👍回頭率: 👍👍👍👍訂

🍵 抹茶拿鐵 Matcha Latte ($50)
只係飲到好濃郁嘅奶味,抹茶味偏弱,建議大家都係叫咖啡。

環境: 👍👍 👍👍👍
回頭率: 👍👍👍👍
訂座: ❎
等候位置時間: 假期2點到,等大概10- 15分鐘。戶外位置少人坐,通常都不用等。

Maltose  Chicken Bowl
Smoked  Salmon  Toast
Maltose  Chicken Bowl
Smoked  Salmon  Toast
2023-02-03 366 瀏覽
話說一黎到比左個qr code 我,但我問可以去counter落order 佢話得咁就叫左一杯flat white 同 dirty,跟住話dirty 做唔到takeaway (冇問過我係咪takeaway)跟手我話我係度飲,好唔願意咁冇出聲落左order唔夠三分鐘我又去加個兒童pancake set 加炒蛋,又唔出聲咁就落完,然後好嬲咁講左句,下次去返qt code 落order ,然後行開大大力掉個不鏽鋼嘅嘢,哇我心念,有必要咁?落個order姐,太辛苦佢,不過佢又要加一,落個柯打好小事姐下話,真心唔會再黎。重要‼️我坐係外面(室外但店鋪位置)打住comment 果時隔離枱就枱底就沖左隻手掌咁大嘅老鼠出嚟然後出街,太快,影唔到,影到我實報食環。完。
2023-02-03
2023-01-26 336 瀏覽
NOC 既咖啡好香濃,相信大家都很清楚,不用太多紹。而佢既TOAST同樣做得非常出色。未食己經先想打咭。今次叫了兩款TOAST,一份係SMOKED SALMON TOAST,另一個也是特別喜歡的是BANANA TOAST,入面有CaramelisedBanana,almond butter, walnuts, dark malt flaxseed sourdough toast.

FLAT WHITE
BANANA TOAST
SMOKE SALMON TOAST
2023-01-12
FLAT WHITE
BANANA TOAST
SMOKE SALMON TOAST
2023-01-11 289 瀏覽
well... this was my first visit at noc, taste wise was normal for the iced black, but service was a bit weird...firstly, the server forced us to order via the phone and said because the cashier was busy, but there was no guest at the cashier, so I insisted on ordering and paying directly at the cashieron the menu the price for iced black was HKD40, but they charged me 45+10%sc, whatever... will not go back again

2023-01-11 215 瀏覽
NOC Coffee Co. (紅磡)紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G42號舖好多時經過NOC 都會入去飲返一杯咖啡, 但今日居然唔想飲,反而想搵野咬下。地點方唔方便就真係好見仁見智啦, 小編就定期會係個邊出現,不過環境就絕對有優勢。今次叫左個Blueberry Danish食, 欣賞左1分鐘,因為有d位整得好精緻。咬落好脆,仲有小小口感,好好好咬。$28 話貴唔貴,話平唔平,但最緊要係食得開心。 希望下次可以試下d 🍰 地點⭐️⭐️⭐️ ⭐味道⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️ ⭐ ⭐服務態度⭐️⭐️⭐️ ⭐(5星為最高分)
NOC Coffee Co. (紅磡)
紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G42號舖

咬落好脆,仲有小小口感,好好好咬。

地點⭐️⭐️⭐️ ⭐
味道⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️ ⭐ ⭐
服務態度⭐️⭐️⭐️ ⭐
(5星為最高分)