🔥超受香港本地人欢迎的🇰🇷韩国烤肉聚集地!好久没有吃韩国烤肉了闺蜜👭约了我这家人气韩国烤肉在很多平台的好评度都很高🔥特别是一进店几乎座无虚席很多潮男潮女帅哥美女👩🏻‍🦰😍-我们点了韩牛拼盘🥩、腌制猪肋肉🐷、香葱牛舌👅、酱油蟹🦀和酱油虾🦐-韩牛拼盘三款牛肉 肉质超好👌🏻雪花纹理口感非常嫩滑烤的火候适宜 飘香四溢🥰入口带着微微的奶香味搭配上秘制的韩国蘸酱真的是绝配!-我个人韩国烤肉喜欢的吃法😝:加泡菜点些芥末姜蓉一起吃这个搭配是以前韩国留学的朋友分享的真的美味新高度 大家可以试试🫶🏻-特别推荐酱油🦀蟹和酱油虾🦐韩剧里经常看到,这次终于打卡了蟹膏好多🤤酱蟹新鲜美味入口酱油虾肉质弹牙🈵满口的鲜香,一下像到了韩国,让人回味无穷!😋-整个用餐过程就是一个享受的过程,烤着烤着就不知不觉吃了好多。🤤-如果你喜欢吃韩国烤肉❤那么这里就不会让你失望-🍢Mr. Korea BBQ (尖沙咀)⭐尖沙咀柯士甸道140-142号瑞信集团大厦一楼#韩国烤肉#美食分享#好吃到停不下来
🔥超受香港本地人欢迎的🇰🇷韩国烤肉聚集地!

好久没有吃韩国烤肉了
闺蜜👭约了我这家人气韩国烤肉
在很多平台的好评度都很高🔥
特别是一进店几乎座无虚席
很多潮男潮女帅哥美女👩🏻‍🦰😍
我们点了韩牛拼盘🥩、
腌制猪肋肉🐷、
香葱牛舌👅、
酱油蟹🦀和酱油虾🦐
韩牛拼盘三款牛肉 肉质超好👌🏻
雪花纹理口感非常嫩滑
烤的火候适宜 飘香四溢🥰
入口带着微微的奶香味
搭配上秘制的韩国蘸酱真的是绝配!

我个人韩国烤肉喜欢的吃法😝
:加泡菜点些芥末姜蓉一起吃
这个搭配是以前韩国留学的朋友分享的
真的美味新高度 大家可以试试🫶🏻
特别推荐酱油🦀蟹和酱油虾🦐
韩剧里经常看到,这次终于打卡了
蟹膏好多🤤酱蟹新鲜美味入口
酱油虾肉质弹牙🈵满口的鲜香,
一下像到了韩国,让人回味无穷!😋
整个用餐过程就是一个享受的过程,
烤着烤着就不知不觉吃了好多。🤤
如果你喜欢吃韩国烤肉❤
那么这里就不会让你失望

🍢Mr. Korea BBQ (尖沙咀)
⭐尖沙咀柯士甸道140-142号瑞信集团大厦一楼

#韩国烤肉#美食分享#好吃到停不下来
2023-04-27 341 瀏覽
店鋪裝修同韓國燒肉舖差唔多,打開張凳有得擺野,一埋位坐低就有三盤小食,涼拌菠菜、芽菜同埋泡菜,食哂可以refill一行4個女仔試左牛肉拼盤、豬肉拼盤,同埋個雞腿肉,總括黎講肉質係唔錯! 睇圖都見到d肉肥膏唔多,燒完d肉都好嫩,同韓燒放題d質素真係冇得比,Mr. Korea滋味好多,餐廳提供兩種醬汁,一款辣醬,另一款係海鹽+麻油,燒完舊肉點埋醬再夾埋生菜泡菜解油膩,再飲埋啤酒,食肉獸表示滿足,食到最後超飽泡菜餅泡菜味濃,偏酸,幾開胃,勁快清哂店員會睇狀況幫我地換燒盤
豬肉拼盤
牛肉拼盤
雞腿肉
泡菜餅泡菜味濃,偏酸,幾開胃,勁快清哂
泡菜煎餅
店員會睇狀況幫我地換燒盤
2023-03-24
豬肉拼盤
牛肉拼盤
雞腿肉
1K
2023-04-24 1956 瀏覽
以前大學嘅時候都黎過呢間韓式BBQ唔少次!但畢業之後真係無咩經過呢邊,最近咁啱經過附近發現原來呢間充滿回憶嘅燒烤店仲係到,就約左幾個朋友過黎食dinner回憶一下.醬油海鮮拼盤醬油拼盤一共有3款海鮮,講到醬油海鮮一定唔少得signature醬油蟹!除左醬油蟹外亦有醬油鮑魚及醬油蝦.當日嘅醬油蟹超多蟹羔!!入口充滿啖啖濃厚蟹羔甘香,將蟹羔配搭紫菜飯拌匀再食,每啖都充滿鮮甜嘅蟹香.鮑魚及蝦嘅肉質彈牙結實,而且唔會過韌,同樣吸晒醬油汁嘅香氣令鮮味更突出.韓牛拼盤講到韓燒當然要燒韓牛!韓牛脂肪分佈平均且帶住濃厚肉香,燒香後都唔會覺得好油膩!肉質嫩腍而且juicy,帶住牛脂甘香.拼盤由腹脅肉,胸腹肉及大理石牛板腱肉組成,韓牛色澤光鮮又紅潤,每件都相當厚身,質感十足.韓牛經烤香後,以新鮮爽脆嘅生菜包住烤香嘅韓牛,清爽又解膩.和豚腩肉除左韓牛外,經典嘅五花腩同樣唔可以miss!!以日本豚腩肉帶出又香溢嘅豚脂香,一層肥肉配以一層瘦肉嘅口感邪惡得黎又滿足.燒成金黃色嘅豚腩外層脆卜卜,內裏彈牙又充滿豚脂香得黎又唔過油膩.韓籍oppa仲會過黎幫手燒之餘又介紹韓式食法,由於豚腩肉嘅脂肪含量較高,所以韓國人平時

韓牛拼盤

和豚腩肉
除左韓牛外,經典嘅五花腩同樣唔可以miss!!以日本豚腩肉帶出又香溢嘅豚脂香,一層肥肉配以一層瘦肉嘅口感邪惡得黎又滿足.燒成金黃色嘅豚腩外層脆卜卜,內裏彈牙又充滿豚脂香得黎又唔過油膩.韓籍oppa仲會過黎幫手燒之餘又介紹韓式食法,由於豚腩肉嘅脂肪含量較高,所以韓國人平時會再係燒盤內加入拌菜去吸走豚腩嘅油脂,吸過豚脂嘅拌菜會變得更香之餘豚腩亦變得無咁油膩.

豬皮
燒豬皮應該係我最愛嘅韓燒配料之一!燒得脆卜卜得黎又充滿煙韌嘅膠原感.燒香後帶微微焦香,沾上少少黃豆粉後增添左一份清甜豆香同時又解膩.

水冷麵
每次食完熱辣辣嘅燒肉後最期待嘅一定係食返碗冰涼嘅水冷麵.酸酸甜甜嘅冷麵湯剛好中和肉嘅油膩感,食完燒肉食返啖冷麵令成個人變得清爽.
水冷麵
  • 豬皮
  • 醬油海鮮拼盤
  • 水冷麵
  • 韓牛拼盤
2023-04-19 290 瀏覽
突然想食醬油蟹,於是上網搵到呢間又即刻有位,一入到去即刻點左個醬油蟹,有問店員醬油醬質素如何,店員好好話揀隻大小小既俾我哋,都好老實地講依加唔係蟹既當季醬油蟹既味道唔好算好咸,味道唔太出眾,唔係啖啖肉,蟹膏吾多牛🐄佢推介最平既套餐俾我,但我哋都唔食牛舌,所以點左個7百幾既韓牛,佢話係韓牛,我初初以為係我餐牌套餐寫既全部牛都有,原來唔係,望落去都新鮮,食落都嫩口,都值得一試,性價比不算高,勝在店員親切有禮,
醬油蟹既味道唔好算好咸,味道唔太出眾,
唔係啖啖肉,蟹膏吾多

香港这家超级正宗的韩式料理,不允许还有姐妹们没有吃过,✨真的是太好吃了,正好周末和姐妹过来这边玩,所以特意过去打卡了不得不说整个门店的氛围还是很不错的,干干净净给人的感觉很好,🧚🏻‍♀️而且店里的菜品非常多,关键是服务我很喜欢,就是很周到热情,墙裂推荐💖✅ 酱油蟹螃蟹的个头还是挺大的,🦀而且里面蟹黄好多呀,这种腌制出来非常的香,里面汤汁很鲜美✅ 和豚腩肉 Japanese pork belly这个肉质是真的非常鲜美,🥩就是那种很细腻嫩滑的口感,直接原汁原味吃起来会更香一点✅ 黑毛猪梅肉梅肉还是挺大块的,边炭烤边剪小一点,搭配生菜能很好缓解油腻,🍃直接塞嘴里,一整个满足了✅醃製牛肋骨肉经过腌制后的牛肋骨肉会更加好吃,一点腥味都没有了,👀只有淡淡的奶香味,再配上调料绝绝子✅ 韓式鱼糕汤韩式正宗的鱼糕汤,汤汁非常的鲜美,边吃肉边喝汤真的绝绝子,里面还有年糕,软软糯糯很好吃😋🏡:Mr. Korea BBQ📍:尖沙咀柯士甸道140-142号瑞信集团大厦🚇:铁佐敦站D出口,步行约5分钟;

✅ 酱油蟹
🏡:Mr. Korea BBQ
📍:尖沙咀柯士甸道140-142号瑞信集团大厦
🚇:铁佐敦站D出口,步行约5分钟;
2023-04-06 283 瀏覽
openrice 訂座8折. 但一定要用現金付款. 醬油蟹配紫菜飯蟹很鮮, 不過醬油有點過咸紫菜飯麻油味不夠五花腩帶子豆腐海鮮湯有驚喜!!一定要試, 味道和出面的不一樣.
openrice 訂座8折. 但一定要用現金付款.
醬油蟹配紫菜飯
蟹很鮮, 不過醬油有點過咸
紫菜飯麻油味不夠

五花腩

帶子
豆腐海鮮湯
有驚喜!!
一定要試, 味道和出面的不一樣.
2023-04-05
2023-03-24 348 瀏覽
今日试了尖沙阻的一间炜式烧烤第一道是酱油蟹,酱油鲍鱼,酱油虾(就生腌来的,但是很新鲜,没有什么腥味,并且非常入味)第二道点了店内特色韩牛拼盘(最爱腹脅肉,大理石非常适合喜欢吃油味重点的)第三道黑毛猪梅肉(沾酱汁也很好吃)第四道炸鸡(皮非常脆)第五道猪皮、鸡胗、牛舌都很棒(对于喝烧酒和啤酒的朋友们非常适合)猪皮在烧烤过程中油香味十足鸡胗只有一个字形容:脆、很脆、非常脆牛舌:很有嚼劲但是如果过来的朋友最推荐的还是酱油蟹
今日试了尖沙阻的一间炜式烧烤

第三道黑毛猪梅肉(沾酱汁也很好吃)
第四道炸鸡(皮非常脆)
猪皮在烧烤过程中油香味十足
鸡胗只有一个字形容:脆、很脆、非常脆

牛舌:很有嚼劲
但是如果过来的朋友最推荐的还是酱油蟹
  • 醬油蟹
  • 豬皮
  • 牛肋肉
  • 醬油海鮮拼盤
  • 牛肉拼盤
2023-03-14 383 瀏覽
呢間餐廳係食韓式燒肉嘅,但係👧🏻話喺網上見到佢嘅醬油蟹好想試,所以👦🏻就帶左佢去食喇🥹醬油蟹🦀(2隻)$420食物嘅賣相普通😐d醬油蟹好新鮮,但係我地叫嘅嗰份d蟹膏唔算多😮‍💨而且唔係好多肉😞所以鍾意蟹膏嘅朋友要考慮下抵唔抵食🙏🏻👦🏻第一次食醬油蟹,覺得醬油嘅味道好清甜😍亦都唔會太鹹👍🏼但係因為唔識點樣食😂所以整體就覺得一般😌👧🏻係醬油蟹愛好者,佢就覺得太少肉,唔太抵食醬油蝦🦐(1份)$198賣相都係好普通😐但係食落有驚喜👦🏻覺得最好食就係呢個醬油蝦,唔係因為容易食🤣都唔係因為👧🏻mit比佢食,係因為d蝦都幾大隻😍好鮮甜😋又冇腥味~同個醬油好夾 味道非常好🤤紫菜飯(2碗)留意番⚠️呢度叫醬油系列嘅食物係只會附送1碗飯,而且份量唔算太多😐所以如果兩個人去食就最好自己叫多一碗👌🏻紫菜飯好香😍但係最主要都係個醬油好食撈落d飯度令到個飯加唔少分😋所以一定要撈埋黎食😬總括黎講,食物雖然未去到話超級好食,但係咁嘅價錢食到呢d質素嘅食物十分不錯👍🏼👍🏼✨評分✨食物:7/10環境:6.5/10衛生:6.5/10服務:6/10回頭率:6.5/10

醬油蟹🦀(2隻)$420

👧🏻係醬油蟹愛好者,佢就覺得太少肉,唔太抵食

醬油蝦🦐(1份)$198

衛生:6.5/10
服務:6/10
回頭率:6.5/10
2023-03-03 423 瀏覽
🌟牛肉拼盤($398)🌟牛肋肉($248)🌟三花肉($118)🌟海鮮煎餅($118)地道韓式烤肉🙆🏻‍♀️🐷牛肉拼盤有齊牛小排、牛肋肉、光陽烤牛肉、牛舌同埋牛肩肉😋牛味好香,油脂分佈均勻,肉質柔軟,好食!特別係牛肋肉,忍唔住再叫多咗一碟!仲試埋三花肉,好好食🤭餐廳仲會附送生菜,包住食無咗油膩😜!另外仲叫左海鮮煎餅,未去餐廳前已見到網上好多人推薦,食完就知無推薦錯😋,好入味☺️!必食之一!最後要讚嘅係餐廳並唔會收切餅費架🙆🏻‍♀️方便大家慶祝🤩!

🌟牛肉拼盤($398)
🌟牛肋肉($248)
🌟三花肉($118)
🌟海鮮煎餅($118)
2022-04-18
生日
2023-02-24 402 瀏覽
今日同個fd去食,叫咗碟肉食吓,一上嚟見到碟肉隻色,心諗大鑊!勁唔新鮮又細碟,但又冇得退,只好硬食。塊肉勁甜,都唔知用咗幾多香料去醃,完全食唔到肉味🤷🏻‍♀️之後叫咗完白飯同魚糕湯--等咗成半個鐘先到--咁打算啦,打開得個半碗飯!態度仲要勁串……間野真係不可再!!🔥🔥食到我宜家肚痾,個胃勁唔舒服(╯°Д°)╯
(╯°Д°)╯
2023-02-24
2023-02-05 352 瀏覽
氣氛環境唔錯,同埋做到個格局全部都係正宗韓燒。同埋好似蔡瀾話齋,泡菜嗰啲可以免費任添。如果唔係泡菜免費任添,真係唔值得去。上菜速度夠快。最正估唔到係有生牛肉刺身嗰類嘢,。三個人去食都夠飽。
2023-01-26 302 瀏覽
呢間餐廳越做越劣以前平靚正出咗少少名之前就係咁加價 每次嚟都有本新餐牌加價都算 啲肉份量仲要越嚟越少俾百幾蚊叫碟肉 上面得嗰幾舊 個良心過得去嘛??????而家啲租貴到咁咩?呢個價錢我寧願去食高級啲嘅放題/尖沙咀其他韓國餐廳啲飯又林pat pat 食緊bb糊仔咁 飯都煲唔掂 仲有 我明明訂咗座 佢仲要晏晝打嚟confirm一次 訂座時間30前再confirm一次 好啦 去到食緊出咗席 openrice就彈email俾我話我冇出席 食到我黑人問號呢間嘢真係極度十分不!推!薦!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
呢間餐廳越做越劣
以前平靚正
出咗少少名之前就係咁加價
每次嚟都有本新餐牌
加價都算 啲肉份量仲要越嚟越少
俾百幾蚊叫碟肉 上面得嗰幾舊 個良心過得去嘛??????
而家啲租貴到咁咩?
呢個價錢我寧願去食高級啲嘅放題/尖沙咀其他韓國餐廳
啲飯又林pat pat 食緊bb糊仔咁 飯都煲唔掂

呢間嘢真係極度十分
不!
推!
薦!
2023-01-13
fairly average with some steak not being fresh (which they made execuses of the beef is marinated ) as if I never had marinated beef before. a marinated beef would have similar marinated colour thorough the whole steak, not fresh red in the middle while big part of the steak is discolor. Also, the redness in the middle is different between front and back. so you are telling me that u only marinated 70% of the steak on side on one side, and 60% on the other side. not buying the "reason".
beef combo set
2022-11-02 483 瀏覽
睇左食評同YouTube 介紹..突登黎試下…格局就唔洗講,就係OpenRice 睇到既圖,食左醬油蝦同醬油蟹..醬油蝦唔新鮮..蟹好一般,唔好食,依個價可以食到日本好味既野,不用試了。

2022-10-10 468 瀏覽
同朋友約咗食飯 朋友話想食醬油蟹咁呢間食評都幾好 於是就揀咗呢間去到個陣六點幾無乜人嗌咗啲燒肉,手工啤同埋個醬油海鮮拼盤店員都幾友善 都有建議我哋上咗海鮮拼盤先再食燒肉個醬油海鮮拼盤有醬油鮑魚 醬油生蝦同埋醬油蟹。當中我覺得醬油鮑魚最好食 最有口感而醬油蝦同埋醬油蟹 我就覺得普通。佢哋嘅手工啤晤錯,好有香味而最失望就係燒肉個part嗌咗三款肉但三款肉嘅質地麻麻 味道都好普通完全無食哂就埋咗單😹😹埋單1200左右總括嚟講 cp值麻麻 應該唔會再嚟食
同朋友約咗食飯
朋友話想食醬油蟹
咁呢間食評都幾好
於是就揀咗呢間
去到個陣六點幾無乜人
嗌咗啲燒肉,手工啤同埋個醬油海鮮拼盤
店員都幾友善 都有建議我哋
上咗海鮮拼盤先再食燒肉

個醬油海鮮拼盤
有醬油鮑魚 醬油生蝦
同埋醬油蟹。
當中我覺得醬油鮑魚最好食 最有口感
而醬油蝦同埋醬油蟹 我就覺得普通。
佢哋嘅手工啤晤錯,好有香味

而最失望就係燒肉個part
嗌咗三款肉