2018-10-06 328 瀏覽
今日原本用app訂咗位食飯, 點知去到時遲咗10mins, 店員黑住面一手問都冇問就搶咗我部電話去睇booking no., 然後重要叫我哋下次早d嚟, 咁嘅服務我真係第一次睇驗到, 重會有下次早d嚟??

2018-09-24 438 瀏覽
今日收工過左黎尖沙咀食飯,平時黎呢間店都係睇包買包食,不過見K11佢地有埋餐廳,於是就坐低試下。星期五晚上約8點鐘,其實都唔算多人,位置都比較寧靜,幾適合傾計的地方!Menu上都有唔少選擇~ 我地最後叫左2樣主菜,再加一份沙律~首先,佢地都送上左一份餐包同餐湯~餐包係佢地自家製的,似乎係紅苺包,老實講,真係堅好食!!!而餐湯就係忌廉湯,不過不失啦!煙三文魚凱撒沙律 $88想食返少少菜,於是叫左份沙律,都好大份! 其實食完都飽飽地 ...份煙三文魚係超級大份~ 都不錯!黑松露蘑菇意大利飯 108好大個蘑菇係飯上面,配合埋黑松露,成碟意大利飯係好香~ 不錯不錯香脆巴馬火腿卡邦尼意粉$88好中意食D Creamy ge 野食! 呢碟意粉就整得岩岩好~ 又唔會覺得好「漏」~~本身諗住叫多一份蛋糕,不過實在太飽了! 希望下次可以有機會試下佢地D蛋糕啦~

首先,佢地都送上左一份餐包同餐湯~
餐包係佢地自家製的,似乎係紅苺包,老實講,真係堅好食!!!
而餐湯就係忌廉湯,不過不失啦!

煙三文魚凱撒沙律 $88
份煙三文魚係超級大份~ 都不錯!

黑松露蘑菇意大利飯 108

香脆巴馬火腿卡邦尼意粉$88

2018-08-15 454 瀏覽
我唔係好明點解一個義大利麵都可以整得咁難食,係超級鹹。之前印象食過一次係幾正常,今次唔知發生咩事。叫左一個pasta 另外加薯條,叫左杯凍檸茶走甜最後當然無食完就走,但係因為真係好肚餓都食左D優點:粗薯條[OK],凍檸檬茶走甜[正常]價錢就唔講啦,就算賣得好便 亦不會再黎食pasta我見都頗多人叫burger,或者burger可以試下,未試過就不作評論。

叫左一個pasta 另外加薯條,叫左杯凍檸茶走甜

最後當然無食完就走,但係因為真係好肚餓都食左D

優點:粗薯條[OK],凍檸檬茶走甜[正常]

價錢就唔講啦,就算賣得好便 亦不會再黎食pasta

2018-08-15
2018-08-14 293 瀏覽
今日尖沙咀行完街,就黎到呢間好評都幾多既La Creation de Gute。例湯一上就嚇我一跳🤦🏻‍♂️🤣🤣 一條長髮系個碗度遊緊水,真係當場嚇一跳🤷🏻‍♂️我有無睇錯???然後上個煙肉漢堡,一望條煙肉乾即刻O曬嘴。一淡咬落去 脆過薯條🍟好彩最後上既呢個帶子南瓜飯無伏到,帶子都ok無,🈚乜雪味(我都唔期望距會比新鮮既我)南瓜味幾出,撈埋啲飯軟糯可口

然後上個煙肉漢堡,一望條煙肉乾即刻O曬嘴。一淡咬落去
脆過薯條🍟
2018-08-11 260 瀏覽
Post call with Annette~ though tired but really happy!!环境都几舒服,10张桌的样子~我们两个都超级饿所以叫了两个大汉堡和薯条,满满的热量!味道如想象中一样,不过服务员态度麻麻地,价钱100左右都合理~
环境都几舒服,10张桌的样子~
2018-08-10 298 瀏覽
前日好朋友生日,臨急臨忙去買蛋糕,因為實在冇時間預先訂,我都知對好朋友來講唔係咁好但係因為我哋一早安排好餐廳,又唔記得咗蛋糕,所以當日就周圍去搵又靚又好食嘅蛋糕行咗幾間shopping mall, 終於搵到睇落幾靚既蛋糕,我本身知k11係有好多特色蛋糕店。呢間真係第一次幫襯我太急,但係佢款式又好多,現成拎得嘅都好多,但係冇時間諗,所以淨係睇 “安全”味既,就係朱古力,見最靚就係比利時朱古力意大利蛋糕(唔係好記得個全名)店員好細心,因為知我要送俾朋友,就即刻好快咁樣幫我寫咗個生日牌,仲可以自己自訂,仲要包裝得好靚,兩層安全,除咗有紙盒之外,仲有膠袋~~返到去俾咗驚喜好朋友之後打開我自己都好驚喜!個牌係心型狀,所以好吸睛,又好靚,唔係隨便嘅1塊膠牌,係食得嘅~ 最靚係波狀波波球有洞係中間嘅比利時朱古力,仲要成個蛋糕都係金色,係燈光之下好有意頭切開入邊係好多層嘅朱古力,加mousse!! 唔會好流,同埋佢本身好平!所以性價比好高~好開心搵到個靚蛋糕,祝朋友生日快樂🎉

返到去俾咗驚喜好朋友之後打開我自己都好驚喜!

好開心搵到個靚蛋糕,祝朋友生日快樂🎉
外賣自取
2018-07-23 308 瀏覽
忙左一日已經好攰,夜晚8點係K11到搵野食,見呢間唔駛等位就入左呢間啦。入面啲座位都幾逼,同隔離枱嘅距離都幾近🙈叫左個雜扒同埋軟殼蟹蕃茄意粉,仲每份加左$45做餐,會多左個湯/沙律,一杯飲品同埋一球雪糕,我叫左橙汁但杯橙汁細到啲主食未到我就飲曬🙈個湯會配返塊翻熱左嘅包,而個意粉味道都可以,舊軟殼蟹都算幾大舊嘅,但個扒餐就麻麻,件牛扒明明問我地要幾多成熟,我地話五成,但出到黎係全熟🤔我諗我下次黎到K11都係食其他餐廳算啦😝

我諗我下次黎到K11都係食其他餐廳算啦😝
2018-07-07 276 瀏覽
是日用了訂座apps訂了檯,去到被告知還要再等位,所幸五分鐘左右就有位子了。坐下之後沒有給餐牌,就自己問了隔壁桌要。點了牛肝菌肉醬意粉,西班牙海鮮焗飯,還有青口伴薯條。意粉先上,很多各種各樣的菇,闊條面軟硬適中,肉醬很普通沒什麼特別的香料味道。然後是青口,味道還不錯,算入味,青口有點柴不過也過得去吧。薯條是粗薯,是脆的,正常味道。海鮮焗飯等了很久,估計是等幾桌一起弄。非常失望,乾巴巴的一碟飯,零丁幾塊海鮮,番茄醬很少一點都不入味。講真我比較想念大x樂的豬扒飯當然,這家店最大特色是服務。其實幾個月前也有跟朋友順路來過一次,見識過這裡的服務員的金魚記性,但是當時以為是個例,今日再來才明白原來是常態。零服務,零記性。周圍的客人不斷提醒她們還缺什麼,然後依然我行我素地忘記。這邊說要一個黑椒粉,30秒後看著她拿著黑椒粉往另一個方向走去又折回來。原來30秒已經足夠讓一個人忘記是哪桌要一瓶黑椒粉。好不容易來到買單的環節,刷完卡看著賬單上的300塊,我問了一句,這是已經打了折??然後一句抱歉都沒有,只是黑著臉把現金退回來給我。我不願意惡意揣測別人,就當是她們的記性真的不好吧,即便明明在收款機隔壁寫著我

點了牛肝菌肉醬意粉,西班牙海鮮焗飯,還有青口伴薯條。
牛肝菌肉醬意粉

青口伴薯條

西班牙海鮮焗飯

零服務,零記性。

好不容易來到買單的環節,刷完卡看著賬單上的300塊,我問了一句,這是已經打了折??然後一句抱歉都沒有,只是黑著臉把現金退回來給我。我不願意惡意揣測別人,就當是她們的記性真的不好吧,即便明明在收款機隔壁寫著我們的桌號有5折,還是忘記了這件事。

黑臉,反應慢,記性為零。大概是這家店最大的標誌。

外面的麵包是香的,裡面的菜式(打折後)平心而論性價比也還可以。只是環境衛生和服務實在讓人不敢恭維。

也許一家麵包店是該專注做麵包的,如果要做cafe, 還是招聘專業服務生為好。
青口伴薯條
2018-05-26 412 瀏覽
今日求其食午餐,揀左呢間位於K11 B1既La Creation,經過好多次,亦係佢間麵包舖買過幾次麵包,麵包幾好食嫁,今次決定試下佢間餐廳!淨係睇午餐餐牌上既菜名,好似樣樣都好食咁,有沙律,意粉,飯,連扒類都有!環境只屬一般,但價錢中上,食個餐加埋一閒閒地都要百幾蚊。我地叫左烤雞藜麥沙律配紅酒醋醃蘑菇,同蒜香辣椒沙甸魚意粉。跟餐配是日餐湯,今日係蕃茄雜菜湯,個湯算唔錯。本來另外個餐跟是日沙律,但叫完落晒單先返轉頭話俾你聽今日冇沙律。烤雞藜麥沙律配紅酒醋醃蘑菇賣相幾好,烤雞係雞胸肉,都有好多塊,好食既,唔會烤得太乾。藜麥沙律係全部都係藜麥,配上紅酒醋食都幾清新幾好食。感覺好健康!蒜香辣椒沙甸魚意粉,一黎到就聞到啲腥味,原來沙甸魚熱食真係幾腥。呢碟野對我黎講真係一般般,不過都食得哂既,差唔哂。總結:餐廳環境一般,服務一般,以呢個價錢黎計,食物只屬一般,餐飲跟既咖啡都偏淡。試過就好,K11仲有好多選擇既。

烤雞藜麥沙律配紅酒醋醃蘑菇

蒜香辣椒沙甸魚意粉
2018-05-26
烤雞藜麥沙律配紅酒醋醃蘑菇
2018-04-11 414 瀏覽
星期日同媽媽去尖沙咀購物,甘岩行到K11想搵間有甜品食既,又唔洗排好耐既舖頭,食下野,可以坐底傾下計,食下野!於是去左La Creation......店內好多人,店員要顧麵包店又要顧Cafe,冇點留意到我地舉起既手仔!嗚點餐啦!本來想叫層層吐司麵包個甜品,可是所有甜品都冇供應,除左無花果椰絲批!唯有叫佢啦!都冇其他甜品選擇😫😫😫店員應該係門外餐排上貼上邊幾款食物係唔供應,以免食客既我地排隊排左20分鐘後坐底先知 食白果!無花果椰絲批 味道不過不失,勝左靚少少!
於是去左La Creation......

無花果椰絲批 味道不過不失,勝左靚少少!
2018-04-08 357 瀏覽
🤔我腌尖定係實在唔可以接受,點解杯口可以咁污糟薯條唔熱。牛肉乾柴。煙肉乾柴。芝士乾柴。正面啲來説,個麵包好大件;正確啲來說,入邊啲餡好迷你。由於實在冇樣好食,所以迷你啲都不可惜。龍蝦乾,好乾好腥,掂到龍蝦的麵都腥。闊條麵可以。南瓜餅可以。人手不足,長期被忽略,但職員態度可以。總括而言,非常不可以。
🤔我腌尖定係實在唔可以接受,點解杯口可以咁污糟
傳統牛肉漢堡
薯條唔熱。
牛肉乾柴。
煙肉乾柴。
芝士乾柴。
正面啲來説,個麵包好大件;正確啲來說,入邊啲餡好迷你。
由於實在冇樣好食,所以迷你啲都不可惜。

龍蝦闊條麵
龍蝦乾,好乾好腥,掂到龍蝦的麵都腥。
闊條麵可以。

南瓜餅
南瓜餅可以。

人手不足,長期被忽略,但職員態度可以。

總括而言,非常不可以。

2018-04-08
2018-04-02 277 瀏覽
After watching movie, of coz looking for something to eat. There were lots of people lining up, but we could get the seat in few minutes. Not many seats but customers leave fast.BLT burger with French fries at HKD88 is really attractive. Comfortable seat and good service!!!

BLT  US style beef burger
Orange  juice
BLT  US style beef burger
Orange  juice
2018-04-01 217 瀏覽
復活節假期繼續出去搵飲搵食😘今日去左尖沙咀行街,見到依間餐廳 - La Creation de Gute😍原來佢係A1 Bakery Group暨下既餐廳黎😜一邊係賣麵包。而另外一邊係餐廳黎雖然係星期六,但都吾洗排隊。好快就安排好座位但地方有點逼夾,空間不多。點左2個Tea Set。跟埋咖啡☕️/茶🍵小龍蝦牛油果意式香草軟包三文治配薯條🥪好吸晴。香草軟包又香又脆口🤤牛油果🥑有3大片,小龍蝦新鮮吾會梅肉售價💲8️⃣8️⃣
復活節假期繼續出去搵飲搵食😘
雖然係星期六,但都吾洗排隊。
好快就安排好座位
但地方有點逼夾,空間不多。
點左2個Tea Set。跟埋咖啡☕️/茶🍵

小龍蝦牛油果意式香草軟包三文治配薯條🥪
好吸晴。香草軟包又香又脆口🤤
牛油果🥑有3大片,小龍蝦新鮮吾會梅肉
售價💲8️⃣8️⃣
2018-03-19 254 瀏覽
放工想食burger,search吓訂檯網,搵到間近近地喺K11,其實係A1 bakery 集團既,斷估食burger 都唔會差啦~ 因為book早d discount會多d,所以6:30就去到~睇吓menu,其實2人晚餐都抵食既,不過訂檯既discount 只適用於A La carte ,咁唯有下次啦。我地點左蝦肉牛油果忌廉意粉,加$45 standard upgrade左,有磨菇湯,雪糕,咖啡或茶。先送上2片法式黑糖提子合桃包,熱熱地皮脆內軟,配埋好香既磨菇湯。牛油果加忌廉比人既感覺似會好膩,但其實好滑既,同埋有一粒粒既牛油果,比較有質感。另一個係烤美國牛肉流心蛋漢堡包伴薯條,加$68,deluxe upgrade。有龍蝦酥皮湯,雪糕,任何無酒精飲品。平時有食A1既酥皮包都唔錯,加上個湯新鮮熱辣,將酥皮同香濃既龍蝦湯一齊飲,突出左酥皮既牛油香,正啊!至於burger, 牛肉係一片片既烤牛肉,而唔係漢堡扒,更加有肉香。上面塊流心蛋,都有7成熟,唔算好流心,不過就比較容易食。麵包鬆軟,唔係外間食既質感。一杯揀左檸檬茶,係茶壺裝住,都有4杯分量,當然飲唔哂啦。另一杯無酒精飲品就點左紫薯鮮

一杯揀左檸檬茶,係茶壺裝住,都有4杯分量,當然飲唔哂啦。

另一杯無酒精飲品就點左紫薯鮮奶咖啡,紫薯香氣突出。

最後仲有雪糕,有雲呢拿同芒果,唔洗諗就各一啦~

總括唔錯呀。
2018-03-13 177 瀏覽
琴日行過K11見到啲蛋糕好得意咁賣相好吸引忍唔住買咗三件返屋企!😋😋😋😋紅色 係用咗紅桑子配搭朱古力而成嘅味道,甜得來大有少少酸好好味!😋😋😋😋黃色 係配搭左熱情果幾個烏市蛋糕味道好清新😋😋😋😋深啡 係以琥珀為名,主要係以榛子朱古力做主,比較濃烈朱古力味,質感比較厚實!好似我呢種,鍾意食朱古力嘅人嘅一定好喜歡!

😋😋😋😋黃色 係配搭左熱情果幾個烏市蛋糕味道好清新