2023-04-06 114 瀏覽
好耐冇食炸雞每次經過都好想試,由於廚房是開放式的,所以在外面也看得一清二楚,而且金色的外賣袋非常耀眼,非常引人注目。今天終於一試他們的炸雞。黄金蜜糖炸雞(半隻)黑蒜炸雞(半隻)辣炒豬肉紫菜飯卷三重芝士餡餅 由於嘗試不同的口味,所以點選了兩款味道,個人很喜歡看選擇雞,因為醬汁很濃郁,而且帶點甜味。正在猶豫之際,聽到隔鄰的客人和友人推介黃金蜜糖炸雞,所以二話不說便點選呢隻款口味。兩款炸雞也選取了雞髀肉,所以非常嫩滑,脆漿也不算厚,外皮也十分好吃。辣炒豬肉,紫菜飯卷也很值得一試,最喜歡當中的麻油香味,很有韓國的味道啊。。總括來說,這間炸雞水準不錯,可以一試呢。黄金蜜糖炸雞(半隻)黑蒜炸雞(半隻)辣炒豬肉紫菜飯卷三重芝士餡餅

好耐冇食炸雞
今天終於一試他們的炸雞

黄金蜜糖炸雞(半隻)
黑蒜炸雞(半隻)
辣炒豬肉紫菜飯卷
三重芝士餡餅

黑蒜炸雞(半隻)
辣炒豬肉紫菜飯卷
三重芝士餡餅
2023-04-05 131 瀏覽
最近發掘到一間好正嘅韓國菜外賣店🥡就係位於葵芳嘅K Chef Story🇰🇷有多款食物提供,好似炸雞、韓式蓋飯、韓式拌飯、紫菜飯卷、小食、炸物等等😍喺香港都享受到連韓國人都非常喜愛食嘅健康韓國料理🇰🇷炸雞有多款口味,包括:原味、香甜、BBQ甜辣、辣椒蛋黃醬、黑蒜、雪霜芝士、黃金蜜糖🤩有原隻及半隻選擇,之後可以揀有骨或者無骨,今次我試咗無骨全隻黃金蜜糖炸雞🍯K-CHEF 獨家特別製造,蜜糖加上黃芥未醬嘅風味炸雞🍗甜甜地加上外脆嘅外層,雞肉嫩滑juicy💦另外亦有杯裝炸雞🍗有晒炸雞嘅口味,唔想叫咁多就可以試下呢個🤩我就試咗個原味😚烤牛肉蓋飯蓋飯有多款口味,我試咗烤牛肉蓋飯🍚韓式肉料理蓋在熱辣辣嘅白飯上,係簡單又美味嘅韓式料理😛多汁得嚟又足料,有蘿蔔絲、洋蔥、菇等等,相當滋味😋另可追加小食或沙律,我追加咗芝士波三件🧀

烤牛肉蓋飯

另可追加小食或沙律,我追加咗芝士波三件🧀

2023-04-04 123 瀏覽
屋企人間中就會想食韓國嘢🇰🇷今次去咗呢間店舖叫外賣拎番屋企嘢食有唔少選擇 今次就叫咗3樣嘢外賣袋係金色 幾搶眼😆拎住外賣返屋企 啲食物隔住個袋都聞到好香✨BBQ甜辣炸雞-無骨(💰$185)叫咗原隻炸雞 如果食唔到咁多嘅 可以揀半隻之後有得揀無骨/有骨 想食啖啖肉就叫咗無骨食落外皮都幾脆 肉質幾嫩滑 第一啖係甜甜地之後有後勁嘅辣味🌶️越食越辣咁 估唔到咁辣😂如果唔食得辣嘅 就建議叫其他口味啦😝✨烤豬肉紫菜飯卷(💰$48)紫菜飯卷預先包好左 一盒盒放咗出嚟飯卷有唔同款式 今次揀咗要烤豬肉🐷蛋捲預先切好做一件件 方便食用👍🏼每件都有唔少餡料 仲幾香麻油味添😆✨微辣雞扒拌飯(💰$65)餸菜有雞肉 煎蛋 菠菜 翠玉瓜 菇 豆芽 紅蘿蔔 薯仔呢啲配料就放咗喺上層 而底層有飯同另上嘅醬汁食個時將啲配料 飯同醬汁撈勻晒就食得😋
屋企人間中就會想食韓國嘢🇰🇷
今次去咗呢間店舖叫外賣拎番屋企
嘢食有唔少選擇 今次就叫咗3樣嘢

外賣袋係金色 幾搶眼😆
拎住外賣返屋企 啲食物隔住個袋都聞到好香

✨BBQ甜辣炸雞-無骨(💰$185)
叫咗原隻炸雞 如果食唔到咁多嘅 可以揀半隻
之後有得揀無骨/有骨 想食啖啖肉就叫咗無骨
食落外皮都幾脆 肉質幾嫩滑 第一啖係甜甜地
之後有後勁嘅辣味🌶️越食越辣咁 估唔到咁辣😂
如果唔食得辣嘅 就建議叫其他口味啦😝

✨烤豬肉紫菜飯卷(💰$48)
紫菜飯卷預先包好左 一盒盒放咗出嚟
飯卷有唔同款式 今次揀咗要烤豬肉🐷
蛋捲預先切好做一件件 方便食用👍🏼
每件都有唔少餡料 仲幾香麻油味添😆

✨微辣雞扒拌飯(💰$65)
餸菜有雞肉 煎蛋 菠菜 翠玉瓜 菇 豆芽 紅蘿蔔 薯仔
呢啲配料就放咗喺上層 而底層有飯同另上嘅醬汁
食個時將啲配料 飯同醬汁撈勻晒就食得😋

2023-04-02 103 瀏覽
買咗個$68海鮮煎餅成個煎餅食落都唔見有海鮮 都唔知過唔過五舊海鮮 啲菜仲多過海鮮都明 但咁賣不如叫做素煎餅😂 個餅底仲要燶曬 尊登倒轉擺當冇咗件事 一食落口成陣燶味 建議換過個廚師佢 咁樣開舖不如唔好做
買咗個$68海鮮煎餅

海鮮煎餅
2023-04-01 135 瀏覽
K Chef Story (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場1樓164號舖雪霜芝士炸雞188外觀設計超靚,打開就更吸眼,芳香撲鼻,大大件,炸得金黃蘇脆,芝士味濃香,肉質鮮嫩,多汁,味道一流,好食到不得了,食過齒頰留香,回味無窮,簡直就係炸雞中嘅XO,必食推介😋😋😋黑蒜炸雞🍗 $111一件件無骨雞塊,炸得表面非常香脆,加上超香濃嘅黑蒜醬汁,一啖咬落去,哇果種口感,肉滑爆汁,鮮甜香脆,啖啖肉,真係炸雞嘅魔鬼👹,大人,小朋友都非常中意食,鍾意食酸嘅,放少少檸檬汁,又係另一番風味,甜香中帶小小酸味,令雞塊更昇華至極,簡直係色香味俱全,越食越想食,極力推介🥳🥳🥳
K Chef Story (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓164號舖

雪霜芝士炸雞188
黑蒜炸雞🍗 $111
2023-04-01 92 瀏覽
近排睇韓劇睇得太多,點都要去食番炸雞先滿足到🤪🤪朋友介紹哩間新開既韓國外賣店♥️雪霜芝士無骨炸雞個包裝好靚,勁高級,一打開真係令人心心眼呀,香噴噴既炸雞加上勁多既芝士粉,真係好吸引❤️外皮炸到金黃色夠哂脆,入面既雞肉好嫩滑,加埋香味濃郁既芝士粉,食到人停唔到口🥰烤豬肉紫菜飯卷夠哂足料,烤豬肉味道夠香,加上其他唔同既佐料,味道夠哂經典,絕對係大滿足之選😄當然要試埋新式飯卷,芝士紫菜飯卷係我最鍾意既飯卷,芝士味好香濃,芝士既咸加上蘿蔔乾既酸甜,味道既層次好豐富。最後仲嗌左甜品,大滿足,好香既蘋果味😃

最後仲嗌左甜品,大滿足,好香既蘋果味😃

2023-03-27 171 瀏覽
今日去開新都會,見到間龍韓式外賣店 ,超多人喺度等外賣❤️ BBQ甜辣炸雞(原隻有骨)$185韓風滋味甜辣炸雞 炸雞梗係要食有骨 鮮嫩多汁 即叫即炸 呢度返屋企熱辣辣 脆卜卜 有韓式辣醬 再加甜甜嘅味道 即刻想煲韓劇🤭🤭❤️牛肉紫菜飯卷$50見到店員起勢咁包飯卷 牛肉紫菜飯卷 超足料 有韓式牛肉,紅蘿蔔 青瓜條 簡直料多個飯 面頭再掃上韓國麻油 香味十足❤️微辣雞扒便當 $78便當做到晒韓國特色 配菜勁多 有蛋卷 沙律菠菜 泡菜 芽菜 微辣雞扒好嫩滑 份量都算多 美味嘅醬汁送飯一流去開葵芳嘅朋友 記得去新都會買個飯卷或炸雞返屋企慢慢嘆一邊睇韓劇🤭🤭✅K Chef Story (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場1樓164號舖
今日去開新都會,見到間龍韓式外賣店 ,超多人喺度等外賣

❤️ BBQ甜辣炸雞(原隻有骨)$185

❤️牛肉紫菜飯卷$50

❤️微辣雞扒便當 $78

✅K Chef Story (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓164號舖
2023-03-25 256 瀏覽
每次去葵芳都會去葵涌廣場掃街,但係前嗰幾日就比我發現咗一間新都會廣場好好味嘅韓式炸雞!佢哋嘅包裝仲要好靚添😍蜜糖芥茉炸雞 & Pepper 蛋黃醬炸雞🍗炸雞嘅味道可以Mix 埋一齊,咁就唔使擔心不停食同一隻味會太悶啦!超級推薦蜜糖芥末味,雞肉外脆內超級Juicy,再配埋蜜糖芥茉醬喺面,完全食到停唔到口!辣豬肉拌飯🍚🐷豬肉有少少辣味,就算唔食辣嘅人都應該會食到,配埋大量嘅伴菜撈埋一齊,好味得來又唔係太肥!沙律🥗加$20就可以配一盒沙律,如果大家叫嘅話我建議走醬或少醬料,咁就唔怕會唔健康啦!咁多嘢埋單加埋都係大概$300左右,可以三至四個人食,性價比好高!

蜜糖芥茉炸雞 & Pepper 蛋黃醬炸雞🍗

辣豬肉拌飯🍚🐷

沙律🥗

2023-03-25 139 瀏覽
葵芳多嘢食係人都知但係我竟然係最近先知原來廣場新開左呢間韓國外賣食品店所以今日返工話要叫外賣嘅時候就即刻諗起呢間外賣店炸雞已經忍唔住一定要叫買咗一份BBQ甜辣炸雞外皮好脆雞肉好嫩滑醬汁甜甜地幾好味如果醬汁再濃味啲就仲好啦另外佢嘅飯卷都好好食我叫呢個係辣炒豬肉紫菜飯卷幾鐘意佢辣辣地醃漬蘿蔔令飯卷甜甜哋我d同事都話我冇介紹錯下次外賣都可以加入我哋嘅外賣list啦吩吟一定會再黎encore的!!!!!

葵芳多嘢食係人都知
我叫呢個係辣炒豬肉紫菜飯卷
幾鐘意佢辣辣地醃漬蘿蔔令飯卷甜甜哋
我d同事都話我冇介紹錯
下次外賣都可以加入我哋嘅外賣list啦吩吟
一定會再黎encore的!!!!!
外賣自取
烤豬肉便當葵芳新開嘅韓國外賣餐廳,八點左右去到嘅時候依然有人排隊,而且好多餐已經賣晒,本身想嗌烤牛肉便當但係已經售罄,最後轉咗烤豬肉便當🍱。攞到外賣之後5分鐘內已經返到屋企,一打開個便當賣相同相都有七成相似,除咗個飯同埋豬肉係比較熱,其他配菜感覺都放咗一段時間。泡菜食得出味道幾新鮮但係唔知係咪放嘅地方比較熱蘿蔔唔係好脆,啲魚仔反而唔錯好夠味仲加咗少少杏仁片喺入面提升口感。而沙律菜上面嗰啲醬汁幾有驚喜,食落甜甜地有少少似煉奶加沙律醬容易入口得嚟仲好夾沙律菜,芽菜同菠菜就比較普通。煎蛋卷食落好有蛋香味入面加咗少少洋蔥粒食落有啲咬口甜甜地幾過癮,而中間嗰個煎魚餅味道唔錯鹹鹹地好似魚糕嘅口感但係就凍咗扣咗少少分…去到飯嘅部份,餐廳選用嘅係韓國米🍚,粒粒都好飽滿啲飯煮得好香好好食,而個烤豬肉都好入味,配埋洋蔥蘿蔔絲🥕煮嘅汁撈飯一流,食完成個便當後好滿足。期待下次會去試佢最出名嘅炸雞同kimbap 。📍葵芳
烤豬肉便當
烤豬肉便當🍱

📍葵芳
題外話/補充資料: 注意餐廳不設堂食 外賣袋要加一蚊

2023-03-17
15 分鐘 (外賣自取)
烤豬肉便當🍱
2023-03-21 166 瀏覽
放假和朋友到葵廣逛街,走到累了,就看看有什麼食的。看到一間新開的韓式外賣餐廳,飯卷和拌飯亦很吸引,和朋友便很邪惡地點了炸雞、飯卷和拌飯,然後到3樓的草地坐下吃,非常寫意。⭐️原味炸雞 (全隻)$178炸雞新鮮非常香脆,炸漿外皮有些像炸魚薯條的脆漿,非常香脆。原味炸雞味道交談,可以吃到雞的原汁原味。另外擠些檸檬汁非常開胃和解膩。⭐️辣豬肉紫菜飯卷$48蛋捲好正宗,餡料有牛蒡、醃蘿蔔、紅蘿蔔、青瓜、雞蛋、辣豬肉,面頭掃上芝麻油和灑上芝麻粒。吃下去很香,很滿足。幻想去了漢江野餐😂⭐️烤牛肉拌飯$68拌飯分量很大,配料亦很充足,有烤牛肉、雞蛋、芽菜、菠菜、蘑菇、翠玉瓜、紅蘿蔔,另外配了一盒辣醬可以自由添加辣度,別具風味。
放假和朋友到葵廣逛街,走到累了,就看看有什麼食的。

⭐️原味炸雞 (全隻)$178

⭐️辣豬肉紫菜飯卷$48

⭐️烤牛肉拌飯$68

2023-03-19 275 瀏覽
葵芳開左一間新既炸雞🍗外賣🥡呢間餐廳嘅賣點係啲炸雞即叫即炸😆同埋入面整嘅人都係韓國人🤫感覺就好似去咗韓國咁😆.🍗黃金蜜糖炸雞 $188呢度嘅炸雞有分有骨同埋無骨🤣冇骨真係啱晒我依啲懶人,呢個味道好有韓國風🇰🇷整體嚟講呢個炸雞嘅炸粉唔會話好多,出面外層金黃色,帶有蜜糖🍯食落去油膩嘅味道都大大減低🤫一口咬落去,肉質嫩滑,每一件都大大舊😆.🍙 牛肉紫菜飯卷 $50呢個紫菜飯卷既料了十分足👍🏽一啖咬落去,食到淡淡的麻油香味,一條飯卷都有成十件八件.🍱烤豬肉便當 $78呢個便當真係好豐富,前菜都有埋‼️有泡菜、芽菜、蛋卷,樣樣小食都可以淺嘗😍烤豬肉做到好香口♨️好易就食晒成碗飯.⚠️佢嘅外賣包裝設計其實都好有心思,紙盒係透氣嘅,就算拎到返去都唔會話焗到有倒汗水
🍗黃金蜜糖炸雞 $188

🍙 牛肉紫菜飯卷 $50

🍱烤豬肉便當 $78

平時經過葵芳新都會間唔時都見人拎住一個金色外賣膠袋超搶眼!今次終於到我買番屋企一路睇住韓劇一路食炸雞!K chef story 位於葵芳新都會嘅一樓新鮮即炸要等大概10分鐘炸雞共有7款口味,我就揀左~雪霜芝士炸雞 $188 全隻 可選帶骨/無骨 個人偏好帶骨炸雞,雞肉可以保持更嫩滑!韓式呢種芝士粉真係無得輸!甜甜咸咸勁芝味包裹住炸雞真係超正!雞肉非常嫩滑,帶骨嘅雞每件都係嫩滑!韓式飯卷每日新鮮即造,眼見銷量都去得好快總共有8款口味,一盒大約10-11件左右!辣炒豬肉紫菜飯卷 $48辣炒豬肉調味唔會好辣,唔算太濃味,飯卷橫切面都係超足料!牛肉紫菜飯卷 $50經典韓式烤牛肉甜甜嘅調味,帶麻油香,
平時經過葵芳新都會間唔時都見人拎住一個金色外賣膠袋超搶眼!

今次終於到我買番屋企一路睇住韓劇一路食炸雞

K chef story 位於葵芳新都會嘅一樓
新鮮即炸要等大概10分鐘

炸雞共有7款口味,我就揀左~

雪霜芝士炸雞 $188 全隻
可選帶骨/無骨

個人偏好帶骨炸雞,雞肉可以保持更嫩滑!
韓式呢種芝士粉真係無得輸!
甜甜咸咸勁芝味包裹住炸雞真係超正!
雞肉非常嫩滑,帶骨嘅雞每件都係嫩滑!

韓式飯卷

每日新鮮即造,眼見銷量都去得好快
總共有8款口味,一盒大約10-11件左右!

辣炒豬肉紫菜飯卷 $48

辣炒豬肉調味唔會好辣,唔算太濃味,飯卷橫切面都係超足料!

牛肉紫菜飯卷 $50

經典韓式烤牛肉甜甜嘅調味,帶麻油香,
2023-03-19
2023-03-17 230 瀏覽
見佢呢排咁多好評就去試下拉,點知好普通。1.辣豬肉卷飯:正常味道,沒咩麻油味,吾夠香,味道一般,沒辣味。價錢重要48,其實吾值,貴左d。2.黃金蜜糖炸雞半份:原來係蜂蜜芥末味,本人不太好呢隻味,根本就改錯名,好心佢改反。由外賣店至回家約20分鐘,已經軟左,雞半份偏少,肉質普通,沒有肉汁,都偏乾。其實都可以話中下水準,比不上連鎖炸雞店,真心如果沒選揀下想食炸雞先會考慮,否則絕不再買。
見佢呢排咁多好評就去試下拉,點知好普通。

2023-03-16 224 瀏覽
# #葵芳 #葵涌🐥炸雞迷出没注意! 在葵芳上班的我, 常常發掘附近美食, 近日 #新都會廣場 現有途人手拿著金光閃閃的大袋很吸引, 原來開了間韓國炸雞外賣店, 當然要試試啦! 位置於 HSBC 旁, 很多很多人排隊, 很顯眼的!🍗原味炸雞 (有骨/無骨) $178/全隻, $106/半隻 ~ 外皮十分酥脆, 炸粉不厚, 吃落不會一口油, 超級讚! 雞肉嫩滑多肉汁, 連雞胸肉也很嫩滑, 完全沒有雪味, 超級讚!  🍣牛肉紫菜飯卷 $50 ~ 因銷量太好, 所以變成即叫即製, 新鮮熱辣的! 滿滿的牛肉及新鮮爽脆蔬菜, 性價比十分高! 韓式炒粉絲 $48 ~ 超多牛肉, 超多配菜, 粉絲煙靭彈牙, 很讚! 🍪麻糬糖餡餅 $20 ~ 滿滿的黑糖, 外皮煙靭, 很滿足! 要趁熱食啊! 👯‍♂️我們買了便立即在商場露天地方開餐, 同事在放工時再回去買一隻返屋企同小朋友一齊食, 可想而知味道有多好! 🎁炸雞有個專用盒盛載, 盒顏色及外表都好吸引別緻, 攤開變成碟一樣, 夠貼心!
# #葵芳 #葵涌