每次去大尾篤都係踩完單車🚴就去BBQ🔥🍢🍡☺️今次我哋一改習慣,要揀間氣氛輕鬆、愉悅浪漫嘅餐廳感受一下唔同嘅氛圍!點咗個Promotional Set Dinner For 2✌🏻🍽餐湯點咗一紅一白,味道ok😊麵包係正宗意大利配方😻 香甜,鬆軟帶點韌勁👍🏻沙律🥗清爽新鮮,輪到pizza、Risotto、Spaghetti,6選1☺️三樣都好想試,最終決定要試吓份最經典的9” 🍕Margherita Pizza,嗰真無揀錯😋😋芝香美味、鬆軟香脆⋯☺️意味濃!Main 就二選一揀咗份Mixed Grill Alla Italian有嫩滑柔軟嘅Grilled beef tenderloin,lamb chop 肉質有嚼勁,帶淡淡的羶香😋 ,BBQ pork rib 醬汁甜香惹味肉腍軟熟一啲都唔「嚡」👏🏻👏🏻配松露汁🔥🍆🥒🥔同清甜🔥🍍。甜點係軟滑意大利芝士蛋糕配埋杯咖啡☕️,今晚呢餐零舍不同💖😍🤩!
每次去大尾篤都係踩完單車🚴就去BBQ🔥🍢🍡☺️
餐湯點咗一紅一白,味道ok😊
麵包係正宗意大利配方😻 香甜,鬆軟帶點韌勁👍🏻
沙律🥗清爽新鮮,
2020-11-02 1277 瀏覽
大美督好味之選平日吃lunch, 去了大美督, 門口有車泊,選了此間, 選擇正確 侍應服務好, 有禮貌。午餐選擇多而吸引環境優美午餐有自助沙律吧, 雖然食物選擇不多,但都好味, 特別是紫薯, 好甜。是日餐湯, 什菜湯, 粟米湯。配牛油麵包扒羊鞍紅酒汁羊鞍唔膻又林, 出色。但汁完全冇紅酒味, 像普通白汁。如可加少許白飯就完美了, 因男士不夠飽。香煎豬柳, 太林冇肉味。另加配🍕 pizza 。 食完對此餐廳印象良好, 食物有水準, 員工質素好。值得推介
大美督好味之選

侍應服務好, 有禮貌。

午餐選擇多而吸引

環境優美

是日餐湯, 什菜湯, 粟米湯。配牛油麵包

扒羊鞍紅酒汁

羊鞍唔膻又林, 出色。

但汁完全冇紅酒味, 像普通白汁。
如可加少許白飯就完美了, 因男士不夠飽。

香煎豬柳, 太林冇肉味。

另加配🍕 pizza 。

食完對此餐廳印象良好, 食物有水準, 員工質素好。

值得推介
2020-10-26 732 瀏覽
今晚我地電話預約左2人1狗雖然係假日好多人但黎到就好快安排到比我地入座👍🏻老闆同老闆娘都好友善佢地隻狗狗都好得意👍🏻我地叫左一個扒餐,一個意大利飯都有驚喜帶到比我地😚不過尋日可能係紅日既關係,比較多人上菜等候時間方面就比較需要費時但令我地最驚喜既係侍應拎住蛋糕同時又有live band同靚靚老闆娘一齊唱生日歌🥳係度食晚飯氣氛好好👍🏻餐廳環境佈置好靚👍🏻地方都好衛生最緊要係可以帶埋寵物入內坐户口位置一齊同主子享受重要時刻😊😊😊😊😊😊每位員工都好有禮貌👍🏻如果大家想前黎慶祝節日,最好就book左位先因為都比較多人推👍🏻
今晚我地電話預約左2人1狗
雖然係假日好多人
但黎到就好快安排到比我地入座👍🏻
老闆同老闆娘都好友善
佢地隻狗狗都好得意👍🏻
我地叫左一個扒餐,一個意大利飯
都有驚喜帶到比我地😚
不過尋日可能係紅日既關係,比較多人
上菜等候時間方面就比較需要費時
但令我地最驚喜既係
係度食晚飯氣氛好好👍🏻餐廳環境佈置好靚👍🏻
地方都好衛生
最緊要係可以帶埋寵物入內坐户口位置
一齊同主子享受重要時刻😊😊😊😊😊😊
每位員工都好有禮貌👍🏻
如果大家想前黎慶祝節日,最好就book左位先
因為都比較多人
推👍🏻
2020-10-25
生日
睇完日落返餐廳晚餐,4個女人仔,策略性首先主攻火焰德國啤酒雞,皮脆肉汁多,美味超滿分,瞬間消化後,再下一城品嘗比頭更大的招牌澳洲斧頭扒,肉鮮汁多,超滿足化身食肉獸的一個晚上😀
德國啤酒雞、澳洲斧頭扒
德國啤酒雞、澳洲斧頭扒
  • 德國啤酒雞
  • 澳洲斧頭扒
2020-10-04 459 瀏覽
疫情後第一次外出飲野已經係第 2 次黎依舊全場滿座員工們親切殷勤既招呼令顧客感到窩心Live band 水準超班坐室外坐位聽 仲以為聽緊 CD 仲可以點唱 令全場氣氛高漲喺大美督都食過好多間餐廳都係呢度最好氣氛 地方乾淨 坐得舒服特別一讚既係 Long Island Iced tea 溝得好好味 😋由於喺屋友屋企開餐 未有order 食物仲買左 6 杯 cocktail takeaway 朋友們都大讚好好飲疫情終於緩和返希望下次吾洗再限聚令可以同班朋友黎開party
疫情後第一次外出飲野

希望下次吾洗再限聚令
可以同班朋友黎開party
2020-10-03
2020-07-12 895 瀏覽
一入到去餐廳,枱枱凳凳好迫,同隔離枱好近又完全冇隔板。Live band好嘈,餐廳又侷促,唱足成餐,嘈到同朋友完全傾唔到計。老闆每半小時熄燈介紹菜式,好奇怪 😓 介紹嗰個又唔戴口罩,之後俾食客輪流出嚟影相,點知介紹完員工話我地知原來係我地order左嘅菜式,完全零防疫意識。食物普普通通,order左個煎帶子點知得壹隻。食物普普通通,不過不失。不過環境太嘈雜又侷促,食完都唔想坐多陣,快快脆脆就走,唔會再黎。

2020-06-28 745 瀏覽
食物好味,服務很好。職員很細心,為小狗安排室內座位,午餐有沙律buffet,小朋友話牛扒超好味。大家如果你有寵物嘅,誠意推薦你去呢個風景好,嘢食好味,服務一流嘅地方。
2020-05-06 1263 瀏覽
同朋友慶祝生日揀左係大尾督既衣間餐廳,好岩情侶或者同朋友慶祝一開始有麵包籃,兩個人都有四塊,配上牛油好香繼續係前菜,巴馬火腿三文魚配哈蜜瓜同生菜沙律,非常高質,巴馬火腿同哈密瓜係絕配,衣個拼盤都幾大份跟住係一打生蠔,有三隻款,由淡味到濃味,size係okay既繼續後前菜叫左個蜆,個湯汁做得好好,好多料主菜叫左羊架,非常大份,肉質好好,又有好多配料,個汁同羊好夾最後係燒雞,佢本身原隻上係你面前用酒燒一燒,再切,好大隻!

一開始有麵包籃,兩個人都有四塊,配上牛油好香

繼續後前菜叫左個蜆,個湯汁做得好好,好多料

最後係燒雞,佢本身原隻上係你面前用酒燒一燒,再切,好大隻!

2020-05-01 867 瀏覽
因為唔係好熟路,同埋Google map個地址好似錯錯地,所以果日就whatsapp左店家詢問下有冇營業。但後尾因為太肚餓既關係是但搵左間食,食完又好似唔飽,就再whatsapp問下店家地址,諗住再食過,同埋都想睇下呢間店,因為睇相,好似好靚。店家好快就回覆我,仲話可以係小巴站黎接我地帶我地過去,嘩!真係受寵若驚,香港會有呢d服務!5星級酒店都未必有啦,唔加錢既話。所以真係好多謝店家,但都決定自己搵下先。小巴站同餐廳非常近,行一陣就見到啦。佢地仲預備左最近live band既位置俾我地,可以聽下歌,又食下野。因為晚上既關係,加上疫情原因,人數唔多,地方夠哂大。但因為岩岩食完野都叫唔到好多野食,叫左個海鮮拼盤,洋蔥湯。比較難忘係個洋蔥湯,夠濃味!店員仲好細心等我食完冷盤先上湯。仲有就係d餐包好好食,店員仲俾左兩款我食!同埋睇到神奇既經理表演用碟切燒豬。經理仲話我地可以點歌架,不過我有d唔好意思,冇點到,唔個點咩歌好。呢度食客同員工既關係好好,氣氛好親切,得閒既話一定會再黎。
,但都決定自己搵下先。

同埋睇到神奇既經理表演用碟切燒豬。

呢度食客同員工既關係好好,氣氛好親切,得閒既話一定會再黎。

• 洋蔥湯
2020-04-29 749 瀏覽
心擴神怡的晚上,走到大尾督吹吹海風,吃一頓聽風的晚餐,實惟賞心樂事。我們一行數人各自點了心怡食物。🍴先來碗餐湯麵包打打底,麵包帶有芝麻香熱辣辣鬆軟好味。🍴新鮮爽脆,口感清甜沙律🍷啤酒當然是小不了,今晚紅酒也充當了主角,這裡紅酒價錢平宜且有質素,入口香醇濃厚有葡萄香。🍴再來一客送酒拼盤煙三文魚,巴馬火腿配水牛芝士,配紅酒一流。👍🍴啤酒雞必食,餐廳介紹雞用啤酒醃製一晚再烤熟,上檯時淋上甜酒火焰啤酒雞,口感香嫩肉汁豐富,是一道令人齒頰留香的美味佳餚。肉汁豐盈嫩滑。🍴羊扒🍴豬肋骨,有點過火所以比較鞋口。🍴牛柳,外觀來講有點似茶餐廳,口感算腍有牛味。🍴薄餅香脆可口,熱辣辣芝士香軟好味。🍴香煎魚柳配大蜆青口,魚柳帶有黑椒煎香味道可以。🍴甜品不過不失無驚喜!享受完一頓豐富晚餐,此刻搖著手上的紅酒,欣賞歌手金曲妙韻,享受著微風在我臉上吹。
我們一行數人各自點了心怡食物。
🍴先來碗餐湯麵包打打底,麵包帶有芝麻香熱辣辣鬆軟好味。

🍴新鮮爽脆,口感清甜沙律

🍴再來一客送酒拼盤
煙三文魚,巴馬火腿配水牛芝士,配紅酒一流。👍

啤酒雞

肉汁豐盈嫩滑。

🍴羊扒
🍴豬肋骨,有點過火所以比較鞋口。

🍴牛柳,外觀來講有點似茶餐廳,口感算腍有牛味。

🍴薄餅香脆可口,熱辣辣芝士香軟好味。

🍴香煎魚柳配大蜆青口,魚柳帶有黑椒煎香味道可以。

🍴甜品
不過不失無驚喜!

2020-04-26
啤酒雞
2020-04-21 454 瀏覽
大尾督平時只會踩單車先入黎,係網上見到呢間餐廳夜晚有live music, 所以今日就專登入黎睇下。餐廳既報置已經係好有心思,經過都會被吸引,每枱仲有一部細細既空氣過濾器,令大家可以放心除低口罩。今晚主要目的係聽live music, 不過呢到既菜式都係好吸引,我地3個人就嗌左個pizza,肉醬千層面, 豬肋骨。等左一陣,就開始有歌手唱歌,今晚係唱英文歌為主,成個氣氛好配合。食物方面都好高水準,pizza既芝士好香,用料亦好足,餅底香脆。肉醬千層面係牛肉,一上枱已經好香,而且面既質地軟硬適中。豬肋骨亦好入味,不過因為本身已經食到好飽,所以食左一舊就停手喇。呢餐飯食得好滿意,餐廳無論服務,氣氛,食物都做得好好,下次一定會再幫襯

2020-04-12 340 瀏覽
Today after a bike tour we stopped by this place for a late lunch which wasn't a smart idea. 1. One of the forks still had stains which was a bit appetite killing. 2. For 58 HKD plus 10% service charge I got a garden salad in a uneven white bowl along with a hot lemon tea in a coffee cup. The salad portion was incredible small giving just a few bites: several pieces of lettuce, 2 cherry tomatoes cut into half, 2 little pieces of grilled paprika! That was the most expensive salad I have ever had in my entire life, seriously!
2020-04-11 216 瀏覽
有 feel, good taste and affordable.沙律配烤雞肉,雞肉醃得好好味好嫩,再放多啲芝士就更好。價錢唔貴 算低食 食物整體可以再做好少少就 perfect.絕對可以放在 Dinner list 既餐廳

沙律配烤雞肉,雞肉醃得好好味好嫩,再放多啲芝士就更好。

絕對可以放在 Dinner list 既餐廳

2020-02-14 298 瀏覽
啱啱去完食個情人節套餐,一千二百幾埋單...諗住呢啲節日出嚟食飯食物質素都應該唔會太好。但原來比想像中更差,嗌左兩份ste dinner:一個牛柳拼羊架、另一個牛柳拼龍蝦,兩份牛柳、羊架都係7成熟...但黎到係完全唔係7成熟,龍蝦用茄汁感覺好怪...一黎到見到兩碟野望到已經好失望,擺盤完全唔掂...望落去感覺真係好似監躉飯。連配菜都唔掂😖服務質素一樣差,坐左10分鐘都無人埋黎。水都無一杯,要叫先拎黎..食完哂之後想嗌埋單等左成15分鐘都無人行過入嚟(因為餐廳本身係有out door),食嘢其間Waiter都無乜行過入嚟!總之成餐都唔掂,完全浪費金錢!
2020-01-11 453 瀏覽
今日夜晚黎到大尾篤嘅Jack’s食晚飯。環境幾好,幾有情調。佢嘅座位係室外位置,但大部分都有上蓋遮住嘅,涼涼地坐幾好㗎!而且佢仲有live band添,個主唱仲唱得好好聽!聽講佢逢星期五、六晚都會喺度唱歌一入到餐廳,發現佢嘅dinner set比之前平左,做緊特價,咁我地就梗係叫特價餐啦。個餐包左湯、沙律、主菜、餐飲同甜品。餐湯有得揀龍蝦湯或羅宋湯。兩款湯都幾好味,唔會太鹹或太淡,但係份量就少左啲,湯碗一半都冇。至於沙律就加左芝麻醬,正正常常,冇咩特別。之後就到上主菜喇。我地3個人,叫左一個香煎豬柳、一個羊鞍、同一個牛柳。羊鞍係3個主菜入面最好嘅。份量好多,有成3件羊鞍。又煮得幾入味,但係又唔會太穌,而且幾juicy同軟身,確係唔錯。另外,個薯蓉都好creamy,配搭羊鞍幾好。豬柳質素普通,雖然煎到唔乾身,但感覺同茶餐廳豬扒差唔多,唔值咁貴。牛柳嘅份量算大,而且好厚身。即使叫左7成熟,但仍然唔硬,而且好juicy。但係牛柳就煮得唔夠入味,俾個sauce嘅味掩蓋哂。至於餐飲,友人就話熱咖啡好香濃 ,唔太苦,十分出色!最後就上甜品喇。個甜品係自家製嘅cheesecake,好好味,真係要讚下

至於沙律就加左芝麻醬,正正常常,冇咩特別。

至於餐飲,友人就話熱咖啡好香濃 ,唔太苦,十分出色!

最後就上甜品喇。個甜品係自家製嘅cheesecake,好好味,真係要讚下!個cheesecake好鬆軟(我個人prefer鬆軟嘅cheesecake多過實身嘅),上面有馬利餅碎,唔會太甜,唔會溜。我食完之後仲想叫多一個!

總括嚟講,食物ok,店員都好nice,成個用餐體驗唔錯