2022-12-04 95 瀏覽
尖東有氣氛有情調既餐廳啦算多 而我就比較鐘情Gusto啦~食物質素有保證之餘,侍應對客人亦好有禮貌喔!麵包配醋及橄欖油Ice Volcano rum酒味濃,加上有視覺既享受,即刻加哂分啦!原隻波士頓龍蝦燴意大利飯龍蝦肉厚,芝士味濃,意大利飯亦做得非常出色,絕對係推介之選煙肉帶子卷串燒好有特色既擺盤,同場好多枱都有叫呢個串燒,煙肉配帶子,無得輸啦!炸魚薯條本來係想叫雞翼,點知無哂,咁就改叫呢個炸魚薯條啦!炸得非常鬆脆又嫩滑,如果可以多2舊魚就好啦

麵包配醋及橄欖油

Ice Volcano
rum酒味濃,加上有視覺既享受,即刻加哂分啦!

原隻波士頓龍蝦燴意大利飯
龍蝦肉厚,芝士味濃,意大利飯亦做得非常出色,絕對係推介之選

煙肉帶子卷串燒

炸魚薯條

• Ice Volcano
  • 原隻波士頓龍蝦燴意大利飯
用Openrice book位所以餐牌上嘅野都有7折(除左野飲生蠔6隻唔算好肥美個啲,冇咩腥味,算係新鮮。波士頓龍蝦Risotto隻蝦都大隻,但蝦肉比較韌,個飯幾好食,啲飯一粒粒,唔會太乾,飯入面都有一兩粒蝦肉,加左芝士。燒春雞雞肉冇乜味,個盤有少少汁可以點,但太少,啲配菜都係冇咩味。不過個雞皮幾脆,隻雞嘅份量都唔算細 整體來講,呢個價錢食到呢啲食材都算抵,但可以食到更好嘅餐廳 🥺
生蠔6隻
唔算好肥美個啲,冇咩腥味,算係新鮮。
波士頓龍蝦Risotto
燒春雞

2022-12-03
  • 原隻波士頓龍蝦燴意大利飯
<<🥂低調但高質restaurant bar 🎊>>.平時經過尖東咁多次,真係冇留意花園入面的酒吧,多數直行直過🤣朋友約我食生日飯,我話唔想食普通西餐想食特式菜,佢就帶我黎呢間低調而高質的餐廳。.🟥紐西蘭羊肉丸串燒 $178 🟧口感有d 似IKEA 肉丸但滿滿羊肉味,帶一份烤香,而且較多肉汁。不過配上燒烤汁較甜會稍稍遮蓋羊肉味。另外超愛串燒上的紅黃椒,烤過外乾香內多汁,非常鮮甜!.🟨鵝肝配油封鴨薄餅🍕 $118🟩每角pizza 都有一塊鵝肝及鴨肉,鵝肝煎香再焗香上加香,另鴨肉軟嫩,肉汁混上焦糖洋蔥,份外juicy. 餅底亦夠薄脆唔乾硬,再配上火箭菜加添清新,中和油膩.🟦白酒煮紐西蘭青口 🦪 $168🟪青口size 較迷你但依然鮮甜。白汁很出色,夠creamy 帶白酒味但唔會苦,亦有牛油香,所以配法包食一流,呢碟2個人清哂呀!.⬛甜品:Triple Chocolate mousse cake⬜三重口感的朱古力蛋糕,第一層mousse 口感,第二層雪糕口感的,最底係蛋糕層。超濃郁朱古力味,似食雪糕蛋糕卻不過苦/甜,滿足。.🟫 飲品🟫✨Gusto Fizz
<<🥂低調但高質restaurant bar 🎊>>
🟥紐西蘭羊肉丸串燒 $178 🟧
🟨鵝肝配油封鴨薄餅🍕 $118🟩
🟦白酒煮紐西蘭青口 🦪 $168🟪
🟫 飲品🟫
✨Gusto Fizz 🌹$128
cocktail - 超打卡able 的裝飾,玻璃杯上痴滿花瓣,配合粉紅色的飲品。而飲料類似rose syrup+梳打水,芬芳的玫瑰味,不過覺得略甜。
✨Kowloon Passion $98
Mocktail - 熱情果汁做base,特別在混合了marshmellow syrup, 有點似棉花糖黏稠的質感,但飲落係較淡味的熱情果及棉花糖甜味。
✨Golden Pool $98
同樣熱情果+菠蘿汁做base, 果汁味濃,應該人人喜愛😛
  • 白酒煮紐西蘭青口
  • Gusto Fizz
2022-11-18 90 瀏覽
收工同朋友黎食飯位置方便 地鐵站一出就係餐廳設計開陽 比較多外國人幫襯嘢食選擇多 算係中間好少少嘅西餐可以坐得耐 同朋友吹下水肉串燒算係幾signature嘅嘢 見大家都有叫打卡唔錯嘅選擇~
收工同朋友黎食飯
位置方便 地鐵站一出就係
餐廳設計開陽 比較多外國人幫襯
嘢食選擇多 算係中間好少少嘅西餐
可以坐得耐 同朋友吹下水
肉串燒算係幾signature嘅嘢 見大家都有叫
打卡唔錯嘅選擇~
2022-11-17 1072 瀏覽
last day 將近就係好開心識到一班好同事老闆選左呢間餐廳原因係旁邊就係東鐵站餐廳Happy hour 時間去到7點所以我地一坐低就即刻叫左round 先Gusto Fizzcocktail 黎講賣相已經好吸引Ice volcano呢杯特別的不過味道未必人人接受鍾意Rum 酒的朋友可以一試Montepulcian d'Abruzzo, Larinum 2018味道係偏厚身少少的Cold cut platter大家都飲酒少不免要叫番左小吃芝士有3款口味1款比較羊騷味2款清少少最後一款比較厚味重的芝士Seafood pizza蕃茄醬比較多薄得黎好脆口Angus beef skewers好突別,好有餐廳本身風格呢個時候已經上round 2的酒Sawtfed new zealand mussels 醬汁味道幾濃有點咸左少少蒜蓉包好入味Calabrese pizzasalami 吾辣完全比蕃茄汁醬的蓋過蓋過左味道 Truffle fries呢個作收尾松露味好香完全吾點醬就甘食已經好好食Kronenbourg 1664 blancAsahi
last day 將近就係好開心識到一班好同事

Seafood pizza
蕃茄醬比較多
薄得黎好脆口

Angus beef skewers
好突別,好有餐廳本身風格

呢個時候已經上round 2的酒

完全吾點醬就甘食已經好好食

Kronenbourg 1664 blanc

2022-11-16
2022-11-16 716 瀏覽
每逢行經尖東站出口都會被「Gusto」吸引想入內 Chill 吓!今晚剛好相約朋友,一於來試試這間有意大利菜式和美酒的食店。睇睇餐牌食物種類都好多,頭盤、小食、主食、薄餅和甜品款款吸引。有酒精無酒精的飲品都好多選擇。我們很快便點好菜式,店員亦馬上送上香脆麵包、橄欖油和陳醋給我們。Asahi接著啤酒先來,冰涼又清爽,麥味濃郁,一邊飲一邊傾,暢快!皇帝蟹肉他他配日式蛋黃醬這款頭盤的牛油果粒幼滑,皇帝蟹肉鮮甜多汁,配上日式蛋黃醬,口感一流,味道調和。紐西蘭羊肉丸串燒羊肉丸和蔬菜配料併成一串,吊掛在架上,賣相十分吸引。羊肉丸燒到香噴噴沒半點羊騷味,紫洋葱、燈籠椒和青瓜亦燒得剛好,配埋燒汁一起食,真係好夾。原隻波士頓龍蝦燴意大利飯上檯時賣相已十分吸引,大大隻波士頓龍蝦排在金黃色的燉飯上,真係急不及待要起動,先嚐一下龍蝦鉗,食店十分細心已將龍蝦殼輕輕 敲碎,我輕易便取到龍蝦肉來品嚐,口感爽口彈牙,味道鮮道十足又多汁,配埋軟硬適中味道香濃的意大利燉飯一趬食,真係妙極。今日聚餐十分享受,有美食美酒,坐位又舒適,氣氛亦很好,我已相約好朋友在世界杯期間再來聚聚。

麵包、橄欖油和陳醋

Asahi
接著啤酒先來,冰涼又清爽,麥味濃郁,一邊飲一邊傾,暢快!

麵包、橄欖油和陳醋
2022-11-16 69 瀏覽
今日經過Gusto, 有著濃濃萬聖節的氣氛,吸引著我們進去放鬆一下。餐廳環境昏暗,有情調,卡位坐得也舒服,跟著便送一碟香噴噴麵包,麵包煙煙韌韌,可沾橄欖油或醋,兩款都別有一番風味。炸魚薯條 $148新鮮炸起,熱騰騰的,香氣撲鼻的炸魚,令人食指大動,魚肉大條肥美,肉質嫩滑,腍軟可口,香炸後仍能保留原有魚肉的鮮味及肉汁。薯條為典型英式尺寸,油炸至外脆內軟並呈現漂亮的金黃色,配上兩款醬汁,令人愛不釋手。意大利巴馬火腿薄餅$218薄餅餅底也能保持外脆內軟,只有芝士,蕃茄醬,巴馬火腿及火箭菜。沒有太多花巧的配料,整個薄餅簡單少油,帶有巴馬火腿的甘香,完美地烘托出火腿鹹中帶鮮的絕妙滋味。黑松露卡邦尼意粉 $188陣陣黑松露香味,每一啖還有濃郁的芝士味,味道帶點微酸,忌廉感很重,還帶點煙肉粒,很特別。Ice Volcano $128服務員先放下飲品,有一個像是椰殼的物體裝著酒精,然後在我們面前點火燃燒後慢慢倒入飲料,十分有特色呀,飲料帶點菠蘿味,還有其他果香味,酸酸甜甜,清爽👍🏻

炸魚薯條 $148

意大利巴馬火腿薄餅$218

黑松露卡邦尼意粉 $188

Ice Volcano $128
  • Ice Volcano
  • Black Truffle Risotto
2022-11-07 640 瀏覽
呢間餐廳成日都經過,見到啲人坐起好舒服的sofa椅上一邊飲酒,一邊聽住歌,好chill ,好有外國style!!! 講左好多次,終於可以同另一半黎試下!侍應安排左我地坐室內,有shocking pink 顏色的梳化椅,坐落好舒服。餐廳播住英文歌,幾有氣氛,仲有電視播體育台! 叫完野食,好快就送上麵包,暖暖的,還有些微脆!黎到呢類型的酒吧餐廳,忍唔住叫番杯酒!我地選擇了餐廳的signature cocktail! 而當中 Ice volcano 感覺好吸引!Ice volcano HH$98 RH $128呢杯雞尾酒特別之處是侍應會在上面點火,因為酒精的關係,所以杯頂即刻有火焰,伴隨着陣陣燒香的菠蘿味,夠特別。雞尾酒入面有light rum infused 既pineapple ,主要味道係菠蘿同熱情果,仲有清新的青檸味。呢個雞尾酒有種開胃醒神的感覺!鵝肝配油封鴨薄餅$238有啲餐廳鵝肝份量好少,可能得一兩舊。這裏是每件薄餅都有鵝肝,下面鋪了油封鴨肉。鵝肝和鴨肉原來味道很夾,鵝肝夠香夠油脂,鴨肉味重,而肉質嫩,加上用焦糖煮成的洋蔥,味道香甜,上面亦舖了火箭菜,夠清新,中和了薄餅的油膩。而

叫完野食,好快就送上麵包,暖暖的,還有些微脆!

黎到呢類型的酒吧餐廳,忍唔住叫番杯酒!
Ice volcano HH$98 RH $128
鵝肝配油封鴨薄餅$238
有啲餐廳鵝肝份量好少,可能得一兩舊。這裏是每件薄餅都有鵝肝,下面鋪了油封鴨肉。鵝肝和鴨肉原來味道很夾,鵝肝夠香夠油脂,鴨肉味重,而肉質嫩,加上用焦糖煮成的洋蔥,味道香甜,上面亦舖了火箭菜,夠清新,中和了薄餅的油膩。而餅底夠薄夠脆,趁熱食very good
香烤安格斯肉眼扒10oz $338
肉眼扒表面有grill 既格紋,聞落好香既烤味,叫了medium ,熟成度差不多。
安格斯肉眼扒好有牛肉味,而且肉質嫩,唔會硬同鞋口。醬汁係用紅酒整,有陣陣的酒香味,同牛扒好夾。
配菜係火箭菜加芝士,仲有bb薯仔,簡簡單單也不錯!
自己幾喜歡這裏的環境,一來坐得舒服,二來有音樂,又有酒吧,成個感覺好chill ,好舒服!
  • Ice volcano
  • 鵝肝配油封鴨薄餅
Gusto 源於意大利文,意思就是品嚐!每一頓飯就是要好好品嚐和享受,位於尖沙咀東部, 地理位置非常方便,地鐵站一出就見到,Gusto 集意大利佳餚與各國美酒,餐廳設計屬於開放式,分別有室內外,這個天氣坐Outdoor 更加有氣氛,非常適合情侶,好友和多人聚餐🍷餐廳座位大部份以梳化設計,坐得非常舒服,一邊播放輕快嘅音樂,感覺非常relax,Menu美食好豐富,可以選擇自己心愛的食物,亦可叫友善的店員推介,點餐後會奉上熱辣辣的意大利麵包配黑醋橄欖油,非常好食😋😋🦆▪️Pan seared Foie gras and figs on toast 香煎鵝肝配無花果多士 $ 158厚厚嘅煎鵝肝,外層香脆內裏柔潤細滑,好高質素,配合新鮮無花果,紅莓醬汁,脆脆多士,賣相和味道都係一流,伴菜仲有新鮮沙律,全晚最喜歡🐷▪️Grilled Suckling pig roll香烤乳豬卷 $ 238乳豬豬皮燒得超級香脆,好似食緊薯片一樣,豬肉質細緻,醬汁做了蜜糖黑醋醬,和乳豬非常之夾,另外仲有肉桂蘋果溶,可以解油膩,喜歡玉桂味嘅朋友一定鍾意,伴菜也很豐富,有薯蓉,紅蘿蔔條,粟米,小蕃茄,小椰菜,法國豆 ,傳統蔬

香煎鵝肝配無花果多士 $ 158

🐷▪️Grilled Suckling pig roll
香烤乳豬卷 $ 238
乳豬豬皮燒得超級香脆,好似食緊薯片一樣,豬肉質細緻,醬汁做了蜜糖黑醋醬,和乳豬非常之夾,另外仲有肉桂蘋果溶,可以解油膩,喜歡玉桂味嘅朋友一定鍾意,伴菜也很豐富,有薯蓉,紅蘿蔔條,粟米,小蕃茄,小椰菜,法國豆 ,傳統蔬菜的風味

🍕▪️四色芝士薄餅 $ 188
Mozzarella di bufala, gorgonzola, Parmigiano Reggiano,goat cheese
芝士控絕對不能錯過,一次過可以食到四款芝士有水牛,藍紋,帕馬森 ,山羊芝士,一上枱你會問到藍芝士和山羊芝士嘅獨特味道,薄餅底是傳統意大利風味,好香脆,蕃茄醬加上濃烈嘅芝士味道,芝士拉絲熱辣辣,好好味

🍟▪️Truffle Fries黑松露薯條 $ 88
飲酒傾偈食薯條是必須的,熱辣辣嘅香脆薯條配上黑松露醬,松露香味四射,就咁食,點松露沙律醬或者茄汁一樣咁好食

🍯▪️Tiramisu 提拉米蘇 $ 98
Savoiardi biscuit, coffee, and mascarpone
最傳統嘅意式甜品,濃濃咖啡香,mascarpone 極度香甜細滑,手指餅浸滿咖啡,整個Tramisu濕潤Creamy ,更喜歡鋪滿朱古力粉,非常完美的

🥂▪️Gusto Fizz $ 128
賣相一流,玻璃杯鋪咗好多玫瑰花瓣,靚到唔捨得飲,由意大利汽酒,玫瑰荔枝糖漿,新鮮荔枝組合而成,非常清甜,喜歡汽酒的感覺

🍺▪️Asahi dry $ 98
這裏的環境,食物,非常適合嘆番一杯冰凍啤酒
氣氛一流

• Four cheese pizza
  • Pan seared Foie gras and figs on toast
  • Gusto Fizz
如果慶祝節日.紀念日,會有咩特別鍾意食😉我自己特別鍾意同小酌一杯,感覺更有氣氛呢🥂所以今晚剛好快到同老公紀念日♥️我就決定去小酌一下呢🍸就揀左之前行過見到,位於尖東既Gusto -taste Italian📍因為地點好方便,間中行過都想試下呢!✅-這家係以西餐🍴意大利菜為主,環境都好舒服同開揚📌真係好岩約會同傾偈!🍾難得紀念日當然要有一點酒精,酒量唔太好既我們點了一杯Cocktail- Gusto Fizz🍸(Rose and lychee syrup, fresh lychee, house prosecco)帶甜味,好易入口,好岩女仔同酒量唔太好既朋友飲!💕我覺得女仔一定會鍾意呀!💞-小食方面,我點了黑松露薯條🍟薯條真係我必點食物,估唔到份量都幾多😆而且又熱又脆,真係好好食! 除了茄汁仲有黑松露醬,兩樣選擇!🥳-主食方面,點了意大利辣腸芝麻菜薄餅🍕絕對係經典之選,而且同樣份量十足,🍅即使幾個朋友SHARE都好夠,2個人反而有點太多😆😆😂特別鍾鍾PIZZA餅底,唔會太薄,厚度剛好同有口感😁加埋滿滿的芝士🧀真係好食!-另外都點了香煎挪威三文魚🍽仲有Grilled asparagus,co
如果慶祝節日.紀念日,會有咩特別鍾意食😉
我自己特別鍾意同小酌一杯,感覺更有氣氛呢🥂
所以今晚剛好快到同老公紀念日♥️
我就決定去小酌一下呢🍸
因為地點好方便,間中行過都想試下呢!✅
這家係以西餐🍴意大利菜為主,環境都好舒服同開揚📌
真係好岩約會同傾偈!🍾
難得紀念日當然要有一點酒精,
帶甜味,好易入口,好岩女仔同酒量唔太好既朋友飲!💕
我覺得女仔一定會鍾意呀!💞
小食方面,我點了黑松露薯條🍟
薯條真係我必點食物,估唔到份量都幾多😆
而且又熱又脆,真係好好食!
除了茄汁仲有黑松露醬,兩樣選擇!🥳
主食方面,點了意大利辣腸芝麻菜薄餅🍕
絕對係經典之選,而且同樣份量十足,🍅
即使幾個朋友SHARE都好夠,
2個人反而有點太多😆😆😂
特別鍾鍾PIZZA餅底,唔會太薄,厚度剛好同有口感😁
加埋滿滿的芝士🧀真係好食!
另外都點了香煎挪威三文魚🍽
仲有Grilled asparagus,couscous, fresh herbs, creamy dill sauce
係小清新好食💚
好想讚係三文魚好滑好嫩😍
絕對係小驚喜之選,
正好平衡到PIZZA相對濃味之選!🧡
食得好飽既晚上,無諗過西餐都份量十足🤪
CP值幾高,幾岩想小酌又食得飽既朋友!👯‍♀️
2022-10-31
2022-11-05 71 瀏覽
今日同朋友嚟Gusto - Taste Italian 過咗好chill嘅一晚,餐廳氣氛好好,我地坐梳化位對住街景,餐廳環境非常之適合睇球賽同傾偈。先點咗個白酒house wine由於我唔係好識飲白酒,經侍應推介下叫咗杯Soave Classico Vignealte, Veneto, Zeni, 2020. 一杯happy hour 價錢都係$78. 果然係易入口d, 唔會太酸同太澀。橄欖油同醋點餐包香煎鵝肝配無花果多士 ($158)今日最好食嘅一道菜😍鵝肝上面淋上咗啲果醬,唔會過甜,鵝肝下面就有烹調過嘅切片無花果。鵝肝煎到外邊脆脆地,入邊口感幼滑。清甜嘅無花果啱啱好可以解咗鵝肝嘅少少肥膩感,食落唔會好滯。就連最底下嘅麵包都係烤到微微香脆,厚切得嚟又好鬆軟。成個組合好match!白酒煮紐西蘭青口 ($168)青口亦係我平日嘅至愛😍白酒煮青口嘅醬汁非常之Creamy同濃郁,好啱點旁邊嘅幾塊蒜蓉包食,青口亦都煮得好嫩滑。其中,白酒、芫荽、洋蔥同蒜味都非常之突出,鮮味令人回味無窮。唔同款式嘅Pizza意大利巴馬火腿薄餅 ($218)比想像中大塊, 上面鋪滿左火箭菜同埋巴馬火腿,同時落咗d薄

先點咗個白酒house wine

橄欖油同醋點餐包

香煎鵝肝配無花果多士 ($158)

白酒煮紐西蘭青口 ($168)

唔同款式嘅Pizza

意大利巴馬火腿薄餅 ($218)
比想像中大塊, 上面鋪滿左火箭菜同埋巴馬火腿,同時落咗d薄片芝士,唔會太過肥膩,咬落鹹香味豐富左成個口腔。Pizza屬於薄皮,厚薄適中。

2022-11-01 210 瀏覽
秋高氣爽,與好友到尖沙咀東部星光大道閒逛,直到黃昏時分,順道在這區吃晚飯。行經尖東地鐵站旁便被這間酒吧餐廳吸引,室內已佈置了Halloween擺設,加添氣氛,於是決定在這裡晚飯。餐廳主打意大利菜,環境舒適,以半開放式設計,有戶外和室內座位。我哋散點咗主食、飲品和甜點開心分享。點餐後,店員便放上餐包,可配黑醋和橄欖油享用。🥩 安格斯牛肉串燒 Angus Beef Skewers 這款菜式啱晒喜歡打卡的朋友,呈正方形的安格斯牛肉串燒夾雜着燈籠椒、紅洋蔥、翠玉瓜和車厘茄等,色彩繽紛,下邊放滿沙律菜和BBQ醬;粉紅色的安格斯牛肉肉質嫩滑多汁,烹調剛好,蘸上燒烤醬加添美味。🍕 鵝肝配油封鴨薄餅薄餅香脆、厚薄適中;鵝肝油脂味道香濃,滑腴肥嫩,十分滋味;油封鴨肉鹹香味道出眾,肉質軟腍;再配上焦糖紅洋蔥、橄欖、火箭菜、蕃茄和幼滑芝士等,口感豐富。🍸 Gusto Fizz朋友要了這款意大利雞尾酒,混合荔枝果肉和玫瑰糖漿,清香細膩,杯上鋪上粉紅色花瓣點綴,有心思之餘又加添美感,很適合女士們飲用。🍹 Golden Pool這款以熱情果、菠蘿、檸檬和梳打水混和而成的飲品,口感豐富又清甜。🧈 Cannoli C

點餐後,店員便放上餐包,可配黑醋和橄欖油享用。
🥩 安格斯牛肉串燒 Angus Beef Skewers
🍕 鵝肝配油封鴨薄餅
🍸 Gusto Fizz
🍹 Golden Pool
🧈 Cannoli
Cannoli 是意大利有名的甜點之一,外表是香脆的餅卷,內裏填滿香甜奶油,加上巧克力醬,以藍莓和士多啤梨果肉伴碟,每口都是香甜的味道。
整體而言:餐廳位置非常方便,食物有水準,是適合朋友聚餐和飲酒的好地方。
2022-10-25
份量比想象中少,尤其意粉1人份量都唔夠。薄餅好味大小適中,鱿魚鬚最好味,要留意無論冷熱水都要收$無免費水供應。承惠$78/L。如想清潔餐具請付款。😶😏。真系第一次去餐廳熱水要收$78/L。其他啤酒Happy Hour抵有一送一.要7pm前Order不可share...
2022-10-27
用餐優惠
優惠券
2022-10-26 73 瀏覽
星期五晚最啱同朋友飲飲食食👭,傾吓偈,今次就簡左大家嘅中間點-尖東。一坐低就有麵包食。🍕鵝肝配油封鴨薄餅($238)🍕好少見pizza會配鵝肝,所以決定試下。每片pizza都有一粒鵝肝😁,所以唔驚食唔到。鵝肝最適合係熱食,因為熱嗰陣啲油脂先係最香,所以一上枱即刻食就最正😍。除咗鵝肝之外,pizza嘅餡料仲包括油封鴨,焦糖洋蔥,黑橄欖,chives。個pizza一啲都唔花巧,係簡簡單單嘅茄膏底,上面有啲芝士,所以一定啱食👍。🍚黑松露蘑菇芝士會意大利飯($188) 🧀醬汁濃郁,除咗mascapone同巴馬臣芝士之外仲有香噴噴嘅黑松露醬,好creamy😋,每粒飯同牛肝菌都朔晒啲汁,而且粒粒飽滿大粒,咬落好有口感😃。🦑香炸魷魚($138)🦑魷魚彈牙得嚟唔會好似香口膠咁咬極都唔難,脆漿唔厚,塊皮炸到好酥脆香口🤩。🍹Ms Rosa($128)🍹Vodka infused grapefruit, triple sec, rose syrup, homemade rosemary syrup呢杯Cocktail啱晒攞嚟打卡,玻璃杯上面仲有花瓣裝飾🌷🌿。幾易入口,甜甜地,冇酒精嘅苦澀味👍 🍹Golden
一坐低就有麵包食。
🍕鵝肝配油封鴨薄餅($238)🍕
🍚黑松露蘑菇芝士會意大利飯($188) 🧀
🦑香炸魷魚($138)🦑
🍹Ms Rosa($128)🍹
🍹Golden Pool($98)🍹
Passion fruit, pineapple, lemon, soda
好夏日熱帶嘅感覺☀️,菠蘿梳打香甜🍍,加咗啲酸酸地嘅熱情果肉,令到個味道口感更加有層次😁。
🏠環境
呢間餐廳非常之易去,正正就係尖東站一出就到。空間闊落,坐得舒服,幾有情調,適合幾個朋友飲吓嘢傾吓計同埋拍拖約會👫。佢仲有outdoor⛱ ,見到有人飲嘢,其實都幾chill。
早前透過餐飲平台訂位 唔駛等叫左幾樣野, 虎蝦扁意粉、香烤乳豬卷、生蠔虎蝦扁意粉好有濃濃蝦味的意粉, 唔錯!!! 蝦煎得好香!份量稍為細左小小香烤乳豬卷真的不太特別, 分量稍細, 味道不太令人留印象生蠔新鮮度可以整體: 食物一般, 環境氣氛都好好! 服務態度佳
早前透過餐飲平台訂位 唔駛等

叫左幾樣野,
虎蝦扁意粉、香烤乳豬卷、生蠔

虎蝦扁意粉
好有濃濃蝦味的意粉, 唔錯!!! 蝦煎得好香!
份量稍為細左小小

香烤乳豬卷
真的不太特別, 分量稍細, 味道不太令人留印象

生蠔
新鮮度可以

整體: 食物一般, 環境氣氛都好好! 服務態度佳
2022-09-02
  • 虎蝦扁意粉