2018-09-01 398 瀏覽
一直都知道依間朱古力專門店非常之出名,亦都非常之貴,最近見到佢喺元朗開咗新嘅分店,仲要係有得坐嘅coffee shop所以今次就趁佢有買一送一雪糕嘅優惠嘅時候咪食佢最出名嘅朱古力雪糕,我今次揀嘅係朱古力配牛奶口味嘅雪糕,食落去嘅感覺係非常之香濃,配埋牛奶嘅味道非常之夾,香滑嘅口感真係令到我愛不釋手。如果佢嘅價錢冇咁貴的話我應該會經常食。而且好鍾意雪糕上面總會有一塊小小嘅朱古力,食埋真係非常之回味。大熱天時食返杯香濃嘅朱古力雪糕真係一大享受。
大熱天時食返杯香濃嘅朱古力雪糕真係一大享受。
2018-08-25 609 瀏覽
經過一星期工作忙碌,今日放假,出來走走,享受一下 Godiva 既下午茶,起初都有点擔心會否太甜,好彩當中的小撻不是甜的,其他甜點也不是好甜,味道剛好,甜度適中。不錯!只可惜店員的態度不太友善,還忘記了我們的飲品,我們食晒食物還未送上,我們要揮好耐手她們才見到我們,餐廳音樂又太大聲,我見其中一位店員在 counter 内跳舞!佢哋見我們揮手又唔過來問就當我哋想結賬,我先生唯有要大聲点同佢哋講未有飲品,她們才知道!(Background music 太嘈)如果店員的態度友善点,食甜品也會開心点

如果店員的態度友善点,食甜品也會開心点
Tea Set
2018-08-25
Tea Set
2018-08-17 437 瀏覽
嘻嘻~又嚟到Yoho Mall雖然啱啱食完小食,但見到Godiva呢Set甜品,實在太吸引喇!所以決定同閨蜜再坐入去「作戰」~~叫咗個Tea Set ($368) 開心Share😁呢個氫氣球🎈tea set,好靚啊😍😍 最鐘意咁靚既擺設,令到成set甜品未食已經加分💕講番個Tea Set先,最頂層有我至愛嘅榛子波波(相信唔少人都係榛子迷,榛子有幾好食真係唔使多講😍),然後到Chocolate Cheese Cake ,入口有好濃郁既朱古力香味,第三層個餅好鬆化,最底層再嚟嘅分別有Macaron,兩杯朱古力味嘅雪糕(夏天食真係好消暑),最後可以食埋2粒朱古力士多啤梨消吓濟,大大粒又夠Juicy。然後飲品我就叫咗杯Iced Mocha Dream。今日食到呢個Set真係好滿足啊⋯朱古力迷必到☺️
嘻嘻~又嚟到Yoho Mall

然後飲品我就叫咗杯Iced Mocha Dream。

今日食到呢個Set真係好滿足啊⋯朱古力迷必到☺️
2018-08-13 290 瀏覽
一般很少喝熱朱古力,而且Godiva又不便宜,但總有些日子有放肆的衝動又特別需要朱古力的高熱量。記得Godiva的朱古力軟雪糕味道很好,但今日一試這裡的熱朱古力,失望之情由坐低一刻到離開都未曾改變。由於一早決定了飲品,所以索性到櫃台點了餐後才安坐。店員均很友善有禮,點餐後立即替我拿走枱上的餐牌。餐牌拿走後就看到枱面全是水珠,顯然是尚未抹乾枱面就放上餐牌,對於這個價位的餐廳來說,我認為是不能接受的。熱朱古力上場,杯柄位置有些痴笠笠,為什麼這樣粗心與馬虎呢?熱朱古力質地頗滑溜,入口是強烈的酸味,但帶有朱古力香的後勁。我個人就嫌酸度太強,72%朱古力是應該酸,但過份酸,就把朱古力香味都蓋過去了。結果喝過朱古力,心情也沒有變得很好。

72%巧克力熱飲
2018-08-11
2018-08-12 225 瀏覽
afternoon tea set如果真喜歡朱古力,呢個tea set就令人太失望。除左「甜」味,根本嚐不到朱古力味。黑朱古力雪糕是很好味,但其他的.....只嚐到不同程度的甜。杯咖啡.....簡單的拉花都沒有,只有2 「pat」奶泡在面.....好核突.....味道偏淡。
afternoon tea set

afternoon  tea  set
cafe  latte
2018-08-12
下午茶
2018-07-25 297 瀏覽
今日特登去YOHO MALL一田行街,天氣熱辣辣,最好就留在商場裏邊行下,行前幾步見到有一間買雪糕的Godiva ,行入去見到有數張枱,是可以堂食的,但是所有枱已經坐滿了客人😬我唯有外賣,又可以慳返加一$, 因為如果堂食是要比加一服務費的😅最終我揀了$50的朱古力雪糕筒,朱古力味非常濃郁🤣而雪糕筒亦非常香脆,$50雖然是貴一點😅但是物有所值的雪糕筒上有一塊朱古力牌,但我只食了一半,因為太甜,太浪費了😁😁
2018-07-16 223 瀏覽
去到元朗yoho mall 睇戲,剛好有張Godiva 雪糕飲品卷就到期,拿拿聲換咗佢!Yoho 內的Godiva , 有得俾人堂食,不過就要加一,環境係幾舒服的。諗都冇乜諗,就換咗支朱古力軟雪糕。 佢朱古力味好濃,雪糕🍦亦好細滑,個筒好脆,的確係好好食既。 不過,如果以正價$50 買呢支雪糕,就貴咗d 啦!附帶一提,我見佢雪糕卷買5送1以5分為滿分😋美味指數: 3.5📸環境/ 呃like 度: 3.5💰抵食指數: 1⚖️性價比: 2

附帶一提,我見佢雪糕卷買5送1

以5分為滿分

😋美味指數: 3.5
📸環境/ 呃like 度: 3.5
💰抵食指數: 1
⚖️性價比: 2

用餐優惠
現金券
今晚我們同4姨媽仲有表姐一齊喺元朗形點食完晚飯之後,我們就喺商場內行吓,行到去見到呢間「Godiva Chocolatier」有手製草莓巧克力,表姐話好想食,所以我們就決定入去買嚟食!一入到去見到店內係設有坐位畀人客坐,而且相當乾淨衛生!手製草莓巧克力係用新鮮士多啤梨沾上分別有牛奶巧克力同白巧克力,所以賣相非常吸引,一咬落去就感覺到外層嘅巧克力好香甜脆身,包著酸酸甜甜嘅士多啤梨,夾埋一齊食真係超正呀!
表姐話好想食,所以我們就決定入去買嚟食!
一入到去見到店內係設有坐位畀人客坐,而且相當乾淨衛生!
所以賣相非常吸引,
一咬落去就感覺到外層嘅巧克力好香甜脆身,
包著酸酸甜甜嘅士多啤梨,夾埋一齊食真係超正呀!
2018-02-14
2018-06-16 239 瀏覽
入到舖,有一位非常冇禮貌既員工走過黎同我講:小姐你幾多位架?我話兩位,然後佢就講左幾句公司要講既開場白:坐低食要加一服務、同時要用正價唔可以享用第二杯半價(以上既對白係黑面及講得好快)之後我就答佢得架喇我冇所謂,佢就話好,咁我拎另一個正價餐牌比你睇。我心諗食杯雪糕啫⋯⋯你地好似揀客賣及趕客多過想做生意囉⋯⋯唔知以為你地公司既食物唔係一般人食得起添....除左一位大肚職員非常有笑容,其餘兩個分別是收銀及整雪糕全程黑面囉⋯⋯
2018-04-29 242 瀏覽
Saw the phone number special deal this week and finally got an excuse to try their ice cream. Got their dark chocolate soft serve cone - actually realllyyy creamy but not as sweet as I expected. The cone was crispy and Today only costed me $35 with the deal ! That’s a pretty good bargain.

2018-04-28
2018-04-01 296 瀏覽
元朗形点1.2期交界处的一家Godiva.本来现在离他家不远处的venchi吃冰淇淋,无奈只能外带不能堂食,只好吃这家了。价格比预计的要便宜一些,各种冰淇淋大多数在50-60,堂食的话要加一服务费,不过口味还是很不错的。点了一份比利时黑巧克力冰淇淋,好吃(๑´ڡ`๑),比哈根达斯之类的强多了。服务态度也很不错,总体而言值得尝试。

服务态度也很不错,总体而言值得尝试。
2018-04-01
2018-03-13 258 瀏覽
抽獎抽中了Godiva的cash coupon,面額不大,要買一盒朱古力還是有點肉痛,散裝的又無乜興趣。諗左一陣,不如試下72%的黑朱古力熱飲,咁多人讚話正應該都無死啦。店內完全無客人,不用排隊之餘,仲好快就整好出來了。size大約是老麥的熱飲左右,杯子厚身夠硬,不會過份傳熱,邊走邊飲都無問題。熱朱古力飲品果然好濃郁,好香好滑,直情好似飲緊瀜左嘅朱古力咁,苦甜味剛剛好,論味道確實係一流的。無奈沖泡過程中,店員把朱古力加在杯中後,隨即沖洗用具再放回櫃中,濕濕的手也順勢碰觸杯子並遞上熱飲。不知店內的水喉水適唔適合直接飲用,但濕了的用具連朱古力漿一齊放回櫃子裏,或多或少有點膽心。

2018-02-25
外賣自取
用餐優惠
現金券
2018-02-25 203 瀏覽
呢幾日軟雪糕做緊優惠,買第二杯半價,又去食過!朱古力味:一如既往的濃郁,好重的朱古力味,入口香滑!綠茶+朱朱古力味:綠茶係新口味?定期間限定?要左隻扭紋試下,綠茶味甘香,但會掩蓋左朱古力味 。
呢幾日軟雪糕做緊優惠,買第二杯半價,又去食過!

朱古力味:一如既往的濃郁,好重的朱古力味,入口香滑!

2018-02-25
$37.5
價值50蚊既雪糕點都要食個食評先對得住佢XDGODIVA既朱古力雖然係貴 但貴得有道理買黎送禮絕對唔會失禮人 做左佢會員仲會有折扣添之前買左千幾二千蚊朱古力就送左3張卷比我啦可以揀雪糕、飲品同甜品我今次就揀左雪糕,本來以為佢有好多款可以揀原來佢而家只有抹茶同朱古力2隻味道本住乜都試下既心態就叫左2溝先講佢插住既朱古力片 係佢本時賣個隻朱古力呀 唔係黑朱古力喎薄薄的一塊 又印左名 食落去即刻有名牌光環咁抹茶味幾濃 雖然佢點都唔夠抹茶專門店個D咁勁但止少唔係粉味 唔係假綠茶 唔錯唔錯朱古力味就唔洗講啦下話 一個字 濃郁回甘綿滑愈食愈想食!重點黎啦!!佢個脆筒先係驚為天人!(誇左D添)佢邊邊有朱古力碎架~好好味呀真係M記筒1分既話 呢隻高級脆筒應該就係1萬分!佢地會將成個筒裝滿雪糕~一D都唔呃你架~食左一個都唔洗食飯LU建議可以2個人SHARE一個,咁咪又再抵D 哈哈
價值50蚊既雪糕點都要食個食評先對得住佢XD
GODIVA既朱古力雖然係貴 但貴得有道理
買黎送禮絕對唔會失禮人 做左佢會員仲會有折扣添
之前買左千幾二千蚊朱古力就送左3張卷比我啦
可以揀雪糕、飲品同甜品

我今次就揀左雪糕,本來以為佢有好多款可以揀
原來佢而家只有抹茶同朱古力2隻味道
本住乜都試下既心態就叫左2溝

薄薄的一塊 又印左名 食落去即刻有名牌光環

咁抹茶味幾濃 雖然佢點都唔夠抹茶專門店個D咁勁
但止少唔係粉味 唔係假綠茶 唔錯唔錯
朱古力味就唔洗講啦下話 一個字 濃郁回甘綿滑愈食愈想食!
重點黎啦!!佢個脆筒先係驚為天人!
(誇左D添)佢邊邊有朱古力碎架~
好好味呀真係
M記筒1分既話 呢隻高級脆筒應該就係1萬分!
建議可以2個人SHARE一個,咁咪又再抵D 哈哈
2018-02-07 202 瀏覽
今日得閒走左去元朗YOHO行街也得知GODIVA出左新口味雪糕🍦抹茶🍵新口味一向都鐘意食GODIVA 雪糕既我不忙去試試啦GODIVA雪糕🍦keep住都係$50無輪係咪新口味都好雖然都好鐘意食抹茶但我都係想食埋佢既朱古力所以揀左兩溝尼間分店係cafe可以坐低食不過要加收服務費所以還是拎走邊行街邊食雪糕抹茶好濃我都係先食左一邊抹茶再試另一邊朱古力所以食得出佢地既味抹茶還是平日吃到的味所以還是喜歡食佢本店朱古力雪糕🍦抹茶試下就夠啦
今日得閒走左去元朗YOHO行街

也得知GODIVA出左新口味雪糕🍦抹茶🍵新口味