之前佢係大圍細舖食過一次,今次就第一次去新鋪,週末晏晝門外都唔少人排隊,果然受歡迎,預要等30分鐘左右餐廳門前有枱凳可以招呼🦮,唔怕熱坐戶外可以唔洗等位🤗🍗日韓炸雞拼盤 ($68)好普通嘅炸雞,粉漿唔厚但味道無記憶點,無意欲想食晒,想食炸雞的話,可以去返韓式炸雞店先食🤔🍞花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司 ($88)吐司十分打卡able,不過食落無特別,只知係🌶️辣辣地但唔惹味,包體口感一般,平時好鍾意食包、泡菜同菜脯嘅我都覺得成個配搭唔係好夾🫣,有啲失望,可能其他口味會更好🍹百香果桔子氣泡水 (42)☕️鮮奶咖啡 ($38)飲品不過不失,no comments😶
餐廳門前有枱凳可以招呼🦮,唔怕熱坐戶外可以唔洗等位🤗

🍗日韓炸雞拼盤 ($68)

🍞花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司 ($88)

🍹百香果桔子氣泡水 (42)
☕️鮮奶咖啡 ($38)
飲品不過不失,no comments😶

2023-08-25 67 瀏覽
位於大圍 以盒子吐司為主打嘅餐廳 (大圍名店!)為慶祝圍方Uniqlo開幕 仲有期間限定餐單襯仲有就黎左試下!•̀ᴗ•́(p.s.去到8月31日) 星期5收工黎到都要等一陣位坐低左後keep住見到出面都有人排隊 好有人氣門外有啲日本旅行書 等位可以睇 (•͈⌔•͈⑅)仲要好update(2023~2024)用餐時間限60分鐘依加仲有定食叫~不過覺得冇咩特別所以只係叫左以下期間限定!)花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司$88好有驚喜嘅吐司! 入面爆晒餡滑蛋炒得好嫩滑香辣菜脯、花椒同泡菜豚肉,再加啲脆片,成個吐司口感層次好豐富,有少少麻辣味,好惹味!( ˚ཫ˚ )旁邊仲有沙律同埋蕃薯條做配菜(朋友極力推薦!) 蕃薯條清甜而唔油膩 如果可以添多啲就好喇( >д<)(期間限定!)赤のE For Egg草莓窩夫 $92蛋蛋窩夫想食好耐!兩舊窩夫好厚身,兩個人share岩岩好上面嘅蛋黃好似布甸咁,而蛋白就係勁creamy嘅奶蓋( ˚ཫ˚ )切開入面除左有大量cream+兩舊麻糬+士多啤梨醬 ,仲有兩舊麻糬✨草莓燕麥奶特調 $58賣相好少女心!燕麥奶嘅味道溫和,整體味道比較淡,面頭加上忌廉同草莓醬組
位於大圍 以盒子吐司為主打嘅餐廳 (大圍名店!)
為慶祝圍方Uniqlo開幕 仲有期間限定餐單
襯仲有就黎左試下!•̀ᴗ•́
(p.s.去到8月31日)

星期5收工黎到都要等一陣位
坐低左後keep住見到出面都有人排隊 好有人氣
門外有啲日本旅行書 等位可以睇 (•͈⌔•͈⑅)
仲要好update(2023~2024)
用餐時間限60分鐘

依加仲有定食叫~
不過覺得冇咩特別所以只係叫左以下:

(期間限定!)花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司$88
好有驚喜嘅吐司! 入面爆晒餡
滑蛋炒得好嫩滑

(期間限定!)赤のE For Egg草莓窩夫 $92
蛋蛋窩夫想食好耐!
兩舊窩夫好厚身,兩個人share岩岩好

草莓燕麥奶特調 $58
賣相好少女心!
燕麥奶嘅味道溫和,整體味道比較淡,面頭加上忌廉同草莓醬組成,口感滑順,一啲都唔膩。呢杯特調好清新,食完惹味吐司最適合飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

總結: 所有野食份量都唔少,好滿足
仲周不時有期間限定款,會回訪!
下次想食埋Double芝士豬柳強吐司盒子🤩

Total $238(no service charge)
2023-08-25
  • 花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司
2023-08-21 99 瀏覽
呢間餐廳一直book mark咗好耐,但係一路怕好多人排隊,終於平日過來食lunch!好好彩等咗5分鐘左右就有位!兩個人好多野想試,但係眼闊肚窄😂 和風烤雞扒定食,雞扒唔老,個飯係珍珠飯好食!花椒泡菜豚肉菜甫滑蛋吐司, 配合埋蕃薯條,滑蛋的確滑, 但吐司普通, 但成個吐司fusion 得幾特別, 幾夾!焦糖雞蛋布甸盒子吐司都好食, 外脆內軟, 呢個吐司比起上面更好食!坐係水吧附近,待應好好, 服務周到!餐廳食物打卡一流,不過,如果要等排隊好耐,就應該唔等了。

兩個人好多野想試,但係眼闊肚窄😂

和風烤雞扒定食,雞扒唔老,個飯係珍珠飯好食!

坐係水吧附近,待應好好, 服務周到!

餐廳食物打卡一流,不過,如果要等排隊好耐,就應該唔等了。
和風烤雞扒定食
花椒泡菜豚肉菜甫滑蛋吐司
〰️呢間大圍小店bookmark咗幾年,上網預約成日full booking。今次特登揀平日中午時分去食Brunch,平日都有好多街坊同打工仔放飯黎食。總共有兩層,樓上塌塌米係寧靜日式風格,地下個層係純白休閒風。可惜最紅嘅焦糖雞蛋布甸已暫停供應🥺店家裝潢設計好有心思,食物質素又好,會再同encore平日~〰️🌟黃金鳳梨芝士吉列大蝦盒子吐司 $98評分: 4/5見網上只推軟殼蟹嗰款,個人推薦呢個多啲🫶🏼吉列大蝦🍤好igable,吐司外脆內軟。配埋沙律同番薯條,唔使一百蚊就食到,性價比高啲💕〰️環境: 4/5服務: 4/5地點: 4/5〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_大圍#fat_factor_cafe

🌟黃金鳳梨芝士吉列大蝦盒子吐司 $98

#fat_factor_香港
#fat_factor_大圍
#fat_factor_cafe
  • 芝士菠蘿大蝦滑蛋吐司
點了黑松露蛋吐司小小辣比我想像中辣環境不太好🫠🫠太近廚房勁大油煙😩😩😩😩建議可以改善一下環境一邊食一邊對眼好吾舒服油煙令對眼好難頂坐得吾耐令你想快快走因為我對眼對油煙太敏感而且環境有點擠逼已經是平日來吃都感到有點逼食物吐司是不錯的好脆又香口放左一陣都仲有脆脆感覺👍🏻奶蓋咖啡☕️好heavy 🥲但比我想像中無咁有咖啡味但好濃香奶味😗友人都點了吐司和抹茶🍵咖啡吐司🍞的確不錯👍🏻環境出面都可以打卡影相📸️
點了黑松露蛋吐司

環境出面都可以打卡影相📸️
2023-08-17
  • 香蒜黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司
2023-08-15 84 瀏覽
食左兩次都覺得好好味🐣雖然布丁吐司打卡度最高 但最唔好味係佢🤣 因為個包好似凍凍地有啲硬,本人淨係鍾意食熱辣辣嘅麵包,同埋個布甸偏甜有少少假雲呢拿味我都唔鍾意。軟殼蟹最正🥰🥰🥰 麵包熱辣辣外脆內軟,軟殼蟹都新鮮炸起,上面有少少鹹蛋醬,如果將多啲個包冇咁乾,就更加好。煙三文魚同軟殼蟹個包都差唔多味,朵花都砌得幾靚,煙三文魚份量都多。飯堡就一般,可能為左造形個飯比較硬,味道都唔係特別好,普普通通。栗子雪山都好食,栗子蓉好多,小小甜還好的。飲品就普普通通啦,正常發揮
食左兩次都覺得好好味🐣

栗子雪山都好食,栗子蓉好多,小小甜還好的。

飲品就普普通通啦,正常發揮

軟殼蟹吐司
軟殼蟹吐司
  • 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
E FOR EGG味道評分:☄️(highest_surprise)/☀️/🌤(pass)/⛅️/💨(lowest)大圍名物🤩舊舖果時已經食過好好食,今次依然保持水準,新店餐廳環境仲大左&二樓有榻榻米👏🏻👏🏻😽我地仲要好好彩坐到二樓💓🤤☄️雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司 $88外面層麵包超驚喜到我🤤焊到超酥脆之如,仲塗上一層蜜糖💓麵包入面包住超厚滑蛋🥚🥚仲配搭新鮮脆炸蕃薯條&沙流🤩☄️E for egg 芝士奶蓋招牌窩夫 $88窩夫又係好脆😎芝士奶蓋帶有淡淡的鹹香~入面仲夾有超級軟糯的麻糬粒🐰❤️‍🔥(餐廳11am開門)星期六11:07am去到,已經要等45mins第二輪入座🥲❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow @gulugirl102 ~話比我知你有睇,比啲動力我丫❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
E FOR EGG

☄️雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司 $88
E for egg 芝士奶蓋招牌窩夫

☄️E for egg 芝士奶蓋招牌窩夫 $88

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
E for egg 芝士奶蓋招牌窩夫
  • E for Egg 芝士奶蓋招牌窩夫
今日同男朋友一場嚟到呢間大圍名店,即使係下午茶時間都有唔少人等位,我哋都接近等咗半個鐘先入座,熱死🥵呢間餐廳裝修都幾文青,坐得都算幾舒服~呢度主打盒子吐司,我哋都叫咗一個雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司 ($88)🍞嚟到個賣相都幾靚仔,吐司上面有三文魚子同煙三文魚,切開入面嘅滑蛋超滑,好有蛋香,而且個麵包好鬆軟,帶有少少甜味,我覺得成個感覺都好融合好味😋旁邊仲有沙律,同埋我鍾意嘅蕃薯條😗另外,我哋亦叫咗個生姜燒豚肉定食配溫泉蛋 ($78),一嚟到個樣都正正常常,但食落有兩個問題🥲成碟個姜味好搶fo,唔太食到其他味道🥲另外啲肉勁碎,完全搵唔到一塊完整嘅豚肉,感覺好似食緊碎餐😅呢個定食真係令我幾失望🥲好彩都有個甜品慰藉心靈🥲我哋叫咗E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫 ($88)🧇~上面pat蛋仔非常可愛😆而奶蓋係上面係咖啡可可粉,窩夫表現中規中矩,勝在奶蓋夠rich,又唔會好甜,平衡返成個味道~飲品亦叫咗佢個招牌嘅開心果特調 ($56)~我本身係開心果迷,但又唔太喜歡豆味,所以叫嘅時候都有少少猶豫,但結果都幾好飲😋開心果味可以再濃啲,豆腐好滑似啫喱質感,整體係幾match😆呢間小店吐司的確幾好食

生姜燒豚肉定食配溫泉蛋

E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫

開心果特調

呢間小店吐司的確幾好食,但如果要排太耐隊,我就覺得未必值得🥲
2023-07-23
E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫
2023-08-13 188 瀏覽
前一段時間勁多人推薦依間,bookmark咗好耐了,仲諗住等熱潮退咗先去試,點知都係keep住咁高人氣😆今次好好彩係樓上坐到tatami位😝 🍞 黃金鳳梨吉烈大蝦滑蛋吐司期間限定款❗️成個吐司份量感十足,上面有勁大隻吉烈大蝦🍤,而吐司好香牛油味,十分鬆軟,入面仲夾左少少鳳梨粒,整體感覺幾fresh~隔離仲配左地瓜條,成份食哂都幾飽肚!🤓🤓 🍱 蒲燒星鰻定食日韓mix嘅鰻魚定食😆佢嘅鰻魚似係白燒,唔似蒲燒用咁多燒汁,食落肉質軟淋淋,相當唔錯😌配菜有沙律、雞蛋絲同韓式泡菜,送飯一流~🤤 ☕️ 招牌奶蓋咖啡打卡之選📸成個造型同好似係tiramisu咁,上面有一層奶蓋加咗咖啡粉,點綴好可愛有隻太陽蛋🍳係到😍味道好易入口唔會苦,仲飲到加有少少酒🤏🏻,如果叫凍飲就更加打卡able~🤩 🍵 開心果特調好特別嘅一款飲品,佢係開心果+鮮奶+豆腐,杯底嘅豆腐豐富左個層次感,加埋一齊完全零違和感幾match,唔係到到有,值得一試呀!😉
黃金鳳梨吉烈大蝦滑蛋吐司

🍵 開心果特調
黃金鳳梨吉烈大蝦滑蛋吐司
蒲燒星鰻定食
開心果特調
【大圍和風簡約Cafe·滑蛋盒子吐司打卡able】#MC帶你去大圍大圍依間Cafe ,係區內一直都人氣高企,而人氣滑蛋盒子吐司更加係必點!必食!必打卡!E FOR EGG 行日系和風格調,純白色既外牆,再加上木系擺設,設計大氣舒服,好適合打卡影相📸 🍞金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司軟殼蟹炸到金黃色十分吸引,炸粉不會過多,入口酥脆,外脆內軟,加埋三文魚籽,口感十分豐富。基本上每枱都必點既盒子吐司,小編今次就試左軟殼蟹依款,賣相吸睛再配上邪惡嘅沙律醬,每一啖都好滿足。🍚芝士吉列大蝦茶漬丼兩隻吉列大蝦🦐炸得十分乾身,所以好脆口,一大塊芝士片,再配上一絲絲沙律醬,十分滋味🤤🍱黑椒十勝牛定食(辣)一咬落去口感有驚喜,重牛味之餘唔會太乾太韌。定食份量都幾足料,除了主角黑椒十勝牛之外,定食仲配有不少佐餐小菜,包括泡菜, 炒蛋絲同黑醋沙律🥗 白飯方面一啲都唔馬虎,🍚鋪滿了飯素,總括而言,定食性價比高👍🏻🍵開心果特調杯邊鋪滿開心果碎,令你飲落去個陣豐富了口感。最上面有厚厚一層嘅牛奶泡沫,再配以香濃嘅開心果,最後底層仲有豆腐配料。☕️竹炭黑芝麻鮮奶嚟得Cafe又點少得嗌返杯咖啡呢,拉花圖案超靚最啱打卡📸
【大圍和風簡約Cafe·滑蛋盒子吐司打卡able】

#MC帶你去大圍

🍞金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司

🍚芝士吉列大蝦茶漬丼
芝士吉列大蝦茶漬丼

🍱黑椒十勝牛定食(辣)
黑椒十勝牛定食(辣)

🍵開心果特調

☕️竹炭黑芝麻鮮奶
嚟得Cafe又點少得嗌返杯咖啡呢,拉花圖案超靚最啱打卡📸黑芝麻非常香濃,口感純厚,芝麻控一定要嗌返杯😈
竹炭黑芝麻鮮奶

⭐整體︰8.0/10
⭐食物︰8.5/10
⭐環境︰8.0/10
⭐價錢︰7.0/10
⭐推薦︰金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司、開心果特調

📍E FOR EGG
地址︰大圍城河道19-25號城河樓地舖
交通︰港鐵大圍站 A 出口

#MC #Ming_Course #MC帶你去大圍 #hkfoodie #foodiehk #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodies #hongkongfoodie #hkfoodlover #hongkongfood #週末好去處 #拍拖好去處 #情侶好去處 #香港小店 #大圍美食 #大圍美食 #大圍一日遊 #大圍好去處 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #消費劵 #香港一日遊 #香港好去處 #香港 #Cafe #咖啡拉花
2023-07-01
金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
芝士吉列大蝦茶漬丼
黑椒十勝牛定食(辣)
竹炭黑芝麻鮮奶
2023-07-29 73 瀏覽
雖然說食物的味道十分重要,但亦覺得賣相搭配會刺激腦袋分泌更多的多巴胺。食物整體而言有水準,但我想吃的還有氛圍和內心的一份期待。位置沒有在顯眼的大街,但卻在角落成為一份小驚喜。
2023-07-29
呢間之前食過已經覺得好好食🤤所以再訪今次坐上層,好有日本feel,估唔到係坐他他米 Btw圍方正式於7.22開幕啦!早排我同屋企人先去左 超多人😂地方都幾大 係向橫發展既大大家都可以去下順便去埋以下呢間🤣真心正呢排重有聯乘Uniqlo既期間限定款式🤤 🐥 E FOR EGG 🐥 🥪Double芝士豬柳蛋吐司 $55佢個吐司真係好好食,好脆加上超邪惡芝士,豬柳蛋,炒蛋同千島醬真係無得輸🧀🧀🧀🧀佢個炒蛋仲要啱啱好!帶點濕潤好好食 🧇期間限定 赤の E FOR EGG窩夫 $92好Igable!勁靚同樣地窩夫整得好脆有啲士多啤梨粉同果jam,所以莓味都幾出🍓奶蓋偏厚身,微咸果種,平衡左果jam既甜上面粒蛋黃食落似雲呢拿味嘅雪葩,幾得意不過一個人食可能會有啲濟,建議開心share👭☕️桂花拿鐵 $45有啲桂花係面做點綴飲落似latte,再多啲奶🥛Aftertaste 淡淡既桂花味先會出黎 🍵抹茶鮮奶 $42賣相好精緻抹茶微苦,但不澀同樣奶既比例會多啲啱晒我呢啲中意奶既人.__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 一定會再再訪,個toast同窩夫都好正🤤流口水了 環境:
呢間之前食過已經覺得好好食🤤所以再訪
今次坐上層,好有日本feel,估唔到係坐他他米

Btw圍方正式於7.22開幕啦!
早排我同屋企人先去左 超多人😂
地方都幾大 係向橫發展既大
大家都可以去下
順便去埋以下呢間🤣真心正
呢排重有聯乘Uniqlo既期間限定款式🤤

🐥 E FOR EGG 🐥

🥪Double芝士豬柳蛋吐司 $55
佢個吐司真係好好食,好脆
加上超邪惡芝士,豬柳蛋,炒蛋同千島醬真係無得輸🧀🧀🧀🧀
佢個炒蛋仲要啱啱好!帶點濕潤
好好食

🧇期間限定 赤の E FOR EGG窩夫 $92
好Igable!勁靚
同樣地窩夫整得好脆
有啲士多啤梨粉同果jam,所以莓味都幾出🍓
奶蓋偏厚身,微咸果種,平衡左果jam既甜
上面粒蛋黃食落似雲呢拿味嘅雪葩,幾得意
不過一個人食可能會有啲濟,建議開心share👭

☕️桂花拿鐵 $45
有啲桂花係面做點綴
飲落似latte,再多啲奶🥛
Aftertaste 淡淡既桂花味先會出黎

🍵抹茶鮮奶 $42
賣相好精緻
抹茶微苦,但不澀
同樣奶既比例會多啲
啱晒我呢啲中意奶既人

總結: 一定會再再訪,個toast同窩夫都好正🤤流口水了

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5
  • Double芝士豬柳盒子吐司
  • 桂花拿鐵
  • 期間限定 赤の E FOR EGG窩夫
2023-07-28 122 瀏覽
大圍朋友應該對「E for Egg 」不陌生吧!是區內排隊店 而當天(星期日下午四點多)都需要排隊約4張枱 (~30分鐘)我認識餐廳是因最近餐廳跟「圍方」的𝑈𝑁𝐼𝑄𝐿𝑂有合作,經過𝑈𝑁𝐼𝑄𝐿𝑂看到便去試試餐廳最近以𝑈𝑁𝐼𝑄𝐿𝑂的紅色作為主題 製作了新餐單 本懷着興奮心情但用餐後 覺得普普通通 ⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___⋆🥛 " Unialo 聯乘限定"草莓燕麥奶特調賣相可以 杯邊有乾草莓再配一層又一層的草莓醬底層亦是草莓果醬 配燕麥奶,整體味道比較淡 無特別驚喜燕麥奶亦不突出個人覺得 純適合打卡🫤🧇窩夫-招牌奶蓋窩夫賣相可愛 又是適合打卡 兩塊窩夫內夾雪米糍上面有厚厚一層芝士奶蓋跟可可粉碟邊有粒粒布朗尼和可愛的蛋黃🍳蛋黃不知道是什麼😅 外表是可愛- 但窩夫🧇口感脆但不內軟 個人覺得沒蛋味🙃- 奶蓋味偏淡 沒有奶蓋的鹹香味配可可粉 反而更蓋過了奶蓋------------------------------

大圍朋友應該對「E for Egg 」不陌生吧!
是區內排隊店 而當天(星期日下午四點多)
都需要排隊約4張枱 (~30分鐘)

餐廳最近以𝑈𝑁𝐼𝑄𝐿𝑂的紅色作為主題
製作了新餐單 本懷着興奮心情
但用餐後 覺得普普通通

⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___⋆
🥛 " Unialo 聯乘限定"草莓燕麥奶特調
賣相可以 杯邊有乾草莓
再配一層又一層的草莓醬
底層亦是草莓果醬 配燕麥奶,
整體味道比較淡 無特別驚喜

- 但窩夫🧇口感脆但不內軟
個人覺得沒蛋味🙃

- 奶蓋味偏淡 沒有奶蓋的鹹香味
配可可粉 反而更蓋過了奶蓋

UNIQLO 於7月22日大圍圍方開幕。UNIQLO亦首度與E FOR EGG合作,聯乘帶來多款限定「打卡」甜品,員工亦會換上一身夏日時尚服飾,把品牌理念以生活化的方式融入社區日常。雜莓紅絲絨盒子蛋糕UNIQLO 聯乘產品,賣相顏色與UNIQLO好相襯,大大粒士多啤梨,好香甜,雜莓味突出,蛋糕鬆軟。E For Egg奶蓋窩夫(紅色版)賣相非常可愛,窩夫外脆內軟,有蛋香味,最驚喜中間有麻糬,窩夫上加了奶蓋,味道甜而不膩。草莓燕麥奶特調燕麥奶搭配著酸甜草莓口感香醇滑順,不甜不膩,尾韻帶著淡淡燕麥奶香日本柚子茶凍抹茶盒子蛋糕底層用上柚子茶凍,中層是抹茶戚風蛋糕,抹茶味突出,蛋糕鬆軟,配上柚子味鮮忌廉,味道清新。蝶豆花鮮荔枝玫瑰盒子蛋糕清甜荔枝伴著淡淡玫瑰花香,輕柔又清甜的口感。
期間限定-芝士吉列大蝦茶漬丼吉列大蝦有2大隻,大蝦外層炸得金黃香脆,大蝦爽口彈牙。飯上面鋪滿日式拌飯素,之後再慢慢倒入熱茶,令飯慢慢吸收,每啖都食到淡淡茶香,愈食愈開胃。和風烤雞扒定食米飯用上珍珠米,飯粒飽滿煙韌,烤雞扒烤得入味,雞扒嫩滑無比,另外配菜亦有蛋絲和泡菜。期間限定-花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司賣相吸引,吐司烘

雜莓紅絲絨盒子蛋糕

E For Egg奶蓋窩夫(紅色版)

草莓燕麥奶特調

日本柚子茶凍抹茶盒子蛋糕

蝶豆花鮮荔枝玫瑰盒子蛋糕
清甜荔枝伴著淡淡玫瑰花香,輕柔又清甜的口感。

期間限定-芝士吉列大蝦茶漬丼

和風烤雞扒定食

期間限定-花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司
賣相吸引,吐司烘得香脆,吐司入面有滿滿的餡料,滑蛋中加入了香辣菜脯和脆片,而上面加上花椒味的泡菜豚肉,口感層次豐富,微辣之中帶點麻。

開心果特調
杯邊有開心果碎,令賣相更吸引,香滑鮮奶加入豆腐,令到口感有層次,而且飲到有豆香味,開心果味非常濃郁,最緊要不會太甜。

招牌奶蓋咖啡
賣相好可愛,奶蓋夠Creamy ,咖啡入面加了Baileys酒,酒味不會蓋過咖啡味,兩者味道平衡得好好,口感順滑。

2023-07-22 102 瀏覽
 Bookmark左呢間E For Egg 好耐!但係因為聽講排隊排得好勁所以一直都冇動力去試。今次趁星期六黎到,坐左樓上既榻榻米位,好打卡able😍不過成間鋪頭真係座位偏少,如果想黎食應該都要預左排隊。不過個人覺得食物質素真係高既!唔怪之得一路都咁有人氣。  1⃣️雙重三文魚芝士滑蛋吐司($88)面頭有三文魚籽同埋煙三文魚。吐司切落面頭係脆身既!好正!就咁食個吐司都有陣甜甜地既香味,而且煎得香脆!切開中間既滑蛋係好多好多,勁正!即使中間既滑蛋多,仲有啲芝士,但係都冇影響到吐司既質感👍好出色!  2⃣️招牌奶蓋窩夫($88) 造型好得意😍有一粒蛋係面頭。窩夫係外面少少脆,入面鬆軟,奶蓋鹹香唔會好甜。最正係中間既麻糬!麻糬會甜啲,但係夾埋奶蓋同埋窩夫食就好夾!伴碟仲有啲brownie,但係就普通朱古力蛋糕質感。
1⃣️雙重三文魚芝士滑蛋吐司($88)
2⃣️招牌奶蓋窩夫($88)
招牌奶蓋窩夫
雙重三文魚芝士滑蛋吐司