2020-03-18 1014 瀏覽
來到Day and Nite by Master Kama,叫了三個菜。第一道是海膽忌廉蟹肉意粉:海膽不夠鮮甜,有點苦味。而且蟹肉不足,入口亦無甚鮮味,最敗筆之處是忌廉十分漏,而且沒有奶油香味。第二道是龍蝦玉子燒:龍蝦肉不夠鮮味,玉子不夠蛋香味,但整體口感似長方形奄列多於玉子燒,亦都不夠玉子燒應有的甜味。最後一道是龍蝦芝士Macaconi:比較出色的一味菜,送上整隻龍蝦鉗,啖啖肉,不過亦都不夠鮮味。芝士味十分濃,適合芝士愛好者。雖然貴為龍蝦專門店,但龍蝦卻煮得不太出色,而且價錢偏貴,名過其實。
海膽忌廉蟹肉意粉

龍蝦玉子燒

龍蝦芝士Macaconi

2020-02-07
2020-03-14 780 瀏覽
週末幾個朋友搵個地方嚟個下午茶短聚,揀咗呢個中間點,試吓呢個吸睛龍蝦包。可能期望過高,但試吓無妨。Lobster Roll 龍蝦包麵包外層烘至金黃外脆,味道帶甜,夾住爽口嘅龍蝦肉,加埋檸檬牛油汁,可略略提鮮。仲有雙色薯條及少許沙律菜,添加擺盤美感之餘,亦增加飽肚感。Lava Cheese Lobster Sandwich 流心芝士龍蝦三文治 新鮮到貨的波士頓龍蝦肉,以3種自家調製芝士醬,已烘至脆卜卜嘅麵包包著濃濃芝士,再包著龍蝦肉,仲有拉絲效果。 Seafood Kama Pot Udon 龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬熱騰騰嘅石鍋裝住濃湯&芝士,滾住上枱,可以keep住個熱度,味道就一般啦。
Lobster  Roll
Lobster  Roll
Lobster Roll 龍蝦包

Lava Cheese Lobster Sandwich

Seafood Kama Pot Udon
2020-03-13 510 瀏覽
某天我和朋友們經過,看到宣傳海報,龍蝦包買一送一,哇!太抵了,不吃不行吧!芝士條炸得外脆內軟,可惜內裡芝士不夠黏,牽不出絲來。勝在口感搭夠,沾醬甜中帶酸,挺開胃的。主角龍蝦包,水準一如既往不錯,龍蝦肉厚,可惜份量較少,帶檸檬香的醬汁令其生色不少。如果麵包能烘得有點脆的話就更好了。龍蝦pizza是我們最愛的薄批,批皮超香脆可口,上面的芝士軟綿綿的,口感一流。醬汁是千島醬,酸酸甜甜的。這杯飲品打卡一流,顏色很夢幻,果然是unicorn, 味道就一般了,只有甜味。

2020-03-02
2020-03-11 509 瀏覽
呢間食龍蝦嘅專門店一直都大受歡迎👏🏻今日嚟到旺角終於試到!今日我哋book咗枱7:00,所以唔使等位就入到左佢門口入咗去之後仲要搭電梯上去,餐廳唔算大,但係整個係粉藍色嘅色調好舒服😌今次你已經決定咗要試吓佢既龍蝦包同埋烤龍蝦🦞!我哋兩個人叫咗一個龍蝦匯 $468 (7.5/10)龍蝦包 (8/10)包皮係用牛油🧈焗過,食落有淡淡的牛油香之餘仲好軟熟,表皮脆脆地,真係冇得彈!龍蝦肉亦都好彈牙好新鮮,放咗喺包入邊。蒜蓉烤龍蝦🦞(5/10)龍蝦🦞偏細隻,同朋友三下唔埋兩啖就已經食完。。。肉質OK,但係唔係好食得到蒜蓉味,份量真係少😞龍蝦海鮮石鍋什錦湯烏冬 (7/10)值得一讚嘅係呢個龍蝦湯幾濃郁,好有龍蝦嘅鮮味,調味都幾好。不過海鮮材料唔算太多,烏冬份量亦如是,不過係彈牙嘅🙂總結: 啲嘢食質素唔太差,侍應亦都有禮貌,環境唔錯唔會太嘈同埋幾舒服👏🏻但係食物價錢偏貴,分量亦都算少,我哋兩個人食完都唔係太夠飽🤢🤢簡單啲來講性價比唔算高有待改善
我哋兩個人叫咗一個龍蝦匯 $468 (7.5/10)

龍蝦包 (8/10)

蒜蓉烤龍蝦🦞(5/10)
,份量真係少😞

龍蝦海鮮石鍋什錦湯烏冬 (7/10)

有待改善
龍蝦匯
龍蝦匯
2020-02-25 577 瀏覽
很少在openrice寫評論,這次不得不寫,實在太難吃難吃到對旺角的美食產生了陰影點了一個龍蝦湯雜菜烏冬,溫度又燙又粘稠,但吃下去並沒有聞起來的龍蝦味,感覺自己做的會比這個好吃n倍另一個番茄湯豬頸肉飯,稍好點,但感覺就是平時吃的番茄炒蛋加入了飯和豬頸肉,並沒有什麼好吃之處整個餐廳燈光非常昏暗,給人一種心情不佳的感覺就這樣的菜埋單要兩百多,還不如自己做明明我們去到的時候是飯點,一個人也沒有,服務員服務態度依然很冷淡
很少在openrice寫評論,這次不得不寫,實在太難吃

難吃到對旺角的美食產生了陰影

整個餐廳燈光非常昏暗,給人一種心情不佳的感覺

就這樣的菜埋單要兩百多,還不如自己做

2020-02-25
2020-02-25 620 瀏覽
見佢有龍蝦包諗住上去試下 點知係失望居多 野食只係講得上不過不失 但呢個價錢黎講性價比頗低🙍🏻‍♂️龍蝦包既龍蝦肉份量多 幾鮮味 但個包既醬好少搞到冇乜味 mac and cheese味道幾好算係最滿意 吉列牛扒送到黎已經凍凍地冇咩特別 個烏冬陣味有啲怪 龍蝦玉子燒自己都整到😂cookies mint smoothies幾好飲 有啲似dreyers融左 double berries似係漢堡包糖味 飲落仲有藥味😂😂總而言之試下無妨 但冇下次🤧
但呢個價錢黎講性價比頗低🙍🏻‍♂️

龍蝦包
吉列牛扒配忌廉蘋果咖喱撈烏冬
2019-11-14
2020-02-16 356 瀏覽
🦞Lobster Roll 龍蝦包$188龍蝦爽口彈牙,內含3舊龍蝦肉但肉較細🙊🙊🙊-龍蝦包的靈魂,除左龍蝦,麵包都好重要!麵包皮外脆內軟。最緊要係搽左牛油🧈香好多🤤-薯條又肥又大🍟好味!
🦞Lobster Roll 龍蝦包$188
龍蝦爽口彈牙,內含3舊龍蝦肉
但肉較細🙊🙊🙊
薯條又肥又大🍟好味!
2020-02-05 398 瀏覽
未食過甘難食既豬問服務員又口啞啞,個龍蝦湯好難入口又好稀,沙律菜有陣臭青味,唔知係無洗過定係放左好耐,真係唔建議黎食,重點係主打龍蝦但d龍蝦完全無味,食到好嬲。
未食過甘難食既豬
2020-01-26 535 瀏覽
Visited this restaurant for lunch, ordered the pork neck lobster soup udon lunch set - the lobster soup did not disappoint, very creamy with a strong lobster flavour. My friend ordered a la carte lobster roll, a bit small for the price but the lobster tasted fresh. Overall a nice experience, will definitely visit again!
2020-01-24 512 瀏覽
最近先得閒開openrice帳號,但好想幫呢間舖寫食評。老實講,舖入面所有食物味道都不過不失(唔係好食,但唔難食),但價錢方面真係攞人命,兩個人食一個包,一個意粉,一個小食set,$6xx,完全唔飽。建議大家食其他龍蝦主題餐廳,因為以呢間嘢嘅裝修同選址,完全唔值百幾蚊細細份嘢食,我同女朋友兩個$6xx都食唔飽。。平時講緊我地一人一碗譚仔已經夠飽嗰啲黎如果單論食物而言,其實合格,但如果同價位,其實可以去中高檔西餐廳食一餐相同菜式,環境同服務態度肯定好過呢度
最近先得閒開openrice帳號,但好想幫呢間舖寫食評。

2020-01-22 442 瀏覽
又係一年一度的週年紀念日,係朋友的介紹下,我地決定左,不去d高級餐廳,不去食酒店大餐。走去幫襯下d 小店,食龍蝦大餐。我當日係食晚餐的,訂枱入座時間係19:00. 我地大約18:50 到達餐廳,可能時間尚早關係,餐廳人不係太多。一入門口,就見到呢幅畫,感覺幾特別。我地叫左個龍蝦𣾀,龍蝦包,龍蝦湯,龍蝦玉子燒,全部都係龍蝦🦞。全部都係龍蝦。一開始就係龍蝦湯,個龍蝦湯超正,有好重的龍蝦味。跟住就係個龍蝦包,首先就個賣相,超吸精,塊包入口鬆,軟硬適中,超入味,有衝動想再叫多個。玉子就無咩特別。跟住個龍蝦滙,有驚喜,成隻蝦一起上。肉質鮮甜。拍得住酒店自助餐個d quality.結帳都係每人三四百。
走去幫襯下d 小店,食龍蝦大餐。
一入門口,就見到呢幅畫,感覺幾特別。

一開始就係龍蝦湯,個龍蝦湯超正,有好重的龍蝦味。

結帳都係每人三四百。

2020-01-16
紀念日
  • 龍蝦匯
2020-01-05 418 瀏覽
之前係美國食luke’s lobster食到上晒癮 但係奈何香港冇分店 所以之前就嚟咗呢間專食龍蝦既餐廳 都唔錯幾好食😎·龍蝦芝士mac and cheese$208呢一個相反就超級好食😋😋😋佢個rigatoni係索晒所有芝士汁同埋龍蝦汁 勁入味 同埋入邊都幾多龍蝦肉 推介呢一個 呢一個真係幾好食😍😍·lobster roll $188呢個都好食嘅 佢有稍為烘一烘個麵包 所以都唔錯 但係我就覺得個價錢略嫌貴左少少🙊對比呢一個我會比較推介食佢個mac and cheese😈·焗牛油粟米$48呢個就真係唔建議大家嗌🙊我以為佢係類似韓式嗰種焗粟米 見佢張圖係用鐵板上 但係佢啲粟米本身唔甜 嗰質感好奇怪 加埋佢啲芝士好漏 又冇乜芝士香 所以真係唔係太好食🙊🙊🙊·#rbyeat#rby旺角·📍旺角山東街50號1樓
龍蝦芝士mac and cheese$208
lobster roll $188
焗牛油粟米$48
#rbyeat
#rby旺角
📍旺角山東街50號1樓
龍蝦芝士mac and cheese
食物方面無太大問題。可以推介一下龍蝦包。但服務就要改善一下。1. 無比餐具,主動要求餐具及飲用水。2. 隔離檯同我哋叫同一樣野,隔離食完我哋未到,追一追單,侍應未知道我哋叫左咩就話整緊,足足同唔同人各追左一次。3. 龍蝦餐味道唔差,正準備食完龍蝦後再加小食及飲品,但女侍應非常有效率收哂檯面所有野,並要求我哋確認食物到齊及結帳。4. 較早之前隔離檯結帳,女侍應表示唔收AE,但本人經第二位侍應結帳又突然間可以用AE。
食物方面無太大問題。可以推介一下龍蝦包。
但服務就要改善一下。
1. 無比餐具,主動要求餐具及飲用水。
2019-12-31
2019-12-24 467 瀏覽
平安夜既一餐唔好食既飯一入到去間餐廳已經好凍由入去開始我個人就無暖過 成程手腳凍住咁食個crew話食食下會暖但我想講 d野食好多都唔熱既 頂盡係暖我估係因為今日改左任食mode但出唔切餐 似係放係到等出餐吹凍晒講番野食個鵝肝好食既 龍蝦就一般兩個湯都唔太得 磨菇湯味道好淡 龍蝦湯帶小小苦沙律正常既主食方面 豬肋骨上到黎得小小暖個蟹炊飯終於熱小小 但完全無味 似食糊仔 無味果隻炒蝦正常 青口正常 但全部凍既個酥盒係唯一一樣好食我叫左幾次既黑松露薯條 普通粗薯 無醬既乳豬好食既 夠熱 但我食完佢先比d醬我雞翼 凍既玉子燒 味道好既龍蝦包 好食既總括嚟講 成餐飯都食到我好凍⋯⋯同本身佢claim自己上菜好快 五分鐘上齊 所以晤好叫咁多但其實除左我第一round比較快 其他都好慢 仲要keep住催單⋯⋯嚟到又凍食完餐飯對手冰既講真 呢個價真係晤平 都400幾一位晤好食都算 仲要啲野咁凍 真係無下次
平安夜既一餐唔好食既飯

2019-12-24
平安夜
酥盒
2019-12-24 343 瀏覽
又貴又凍又唔好食一開始訂位係普通餐單,之後先同我講平安夜只有自助餐,一個人$400左右。心諗聖誕節食好啲啦,所以去咗食。一入門口已經好凍,餐廳職員又死都唔肯調高啲溫度。諗住食啲嘢就會曖返,都冇所謂嘅。結果!!嘢食又唔熱(明顯感受到佢自助餐唔夠人手)份量又少、上菜又慢、又多落錯單當然有少部份係好食嘅,例如玉子燒、乳豬、酥盒。但係可惜救唔返成個糟糕嘅用餐經驗我明白佢聖誕節可能想賺多啲,呢個完全冇問題。問題係佢咁嘅服務同質素做爛咗自己嘅招牌
又貴又凍又唔好食

心諗聖誕節食好啲啦,所以去咗食。
一入門口已經好凍,餐廳職員又死都唔肯調高啲溫度。
諗住食啲嘢就會曖返,都冇所謂嘅。
結果!!
嘢食又唔熱(明顯感受到佢自助餐唔夠人手)
份量又少、上菜又慢、又多落錯單

2019-12-24