2020-05-22 1167 瀏覽
今日係520,難得同女朋友食飯一於試吓墨西哥菜。咁啱見到灣仔呢間Coyote Bar & Grill, 方便就腳就訂位去試吓💁🏻‍♂️一坐低份Menu多到眼花凌亂,又想試呢樣又想試嗰樣😂 聽聞佢嘅Margarita 幾出名,我地就先叫咗兩杯試試。顏色幾靚,飲落都幾清新。跟住我哋仲嗌左個party platter同enchilada。其實個拼盤真係大到兩個人齋食都飽,佢啲燒烤燒得幾好,而且仲加一大份嘅guacamole & Tortilla chips 😋 一個字:扺!個enchilada都整得好正宗,有黑豆同飯喺隔離,仲會有小小嘅sour cream 同 guacamole 係項。拍得住我喺美國加州食過嗰啲。除此之外,佢枱上面其實仲有幾支好抵死嘅辣椒醬😂 個人覺得death wish最正,唔係太辣但有小小後勁。大家食得辣嘅可以試試~

2020-05-20
  • Party platter
  • Enchilada
2020-05-09 678 瀏覽
ᗷᗩᒍᗩ ᖴIᔕᕼ TᗩᑕOᔕ ☁︎︎ ☀︎︎ᴛʜʀᴇᴇ ʙᴀᴊᴀ-sᴛʏʟᴇ ғɪsʜ ᴛᴀᴄᴏs ᴡɪᴛʜ ᴘɪᴄᴋʟᴇᴅ ʀᴇᴅ ᴏɴɪᴏɴs, ɢᴜᴀᴄᴀᴍᴏʟᴇ, ᴄᴏᴊɪᴛᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ, ʟɪᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴄʜɪᴘᴏᴛʟᴇ ᴀɪᴏʟɪsometimes i just crave for some mexican delights and this hidden resto in wan chai has this unique vibe that makes it a perfect mexican bar to chill out.we actually tried 3 dishes yet the two other ones were quite disappointing, don't expect much from here unless you visit for its ambience.back to the fish tacos, it's a tangy snack with fishy fillets snapped in between baja-st
ᗷᗩᒍᗩ ᖴIᔕᕼ TᗩᑕOᔕ ☁︎︎ ☀︎︎

back to the fish tacos, it's a tangy snack with fishy fillets snapped in between baja-style tacos. the fish fillets were fried till crispy and were surprisingly not oily. overall, a filling and notable snack.

𝚃𝚊𝚌𝚘𝚜 8/10
𝙾𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕 6/10
2020-05-02 732 瀏覽
近排好鍾意食墨西哥菜,所以周圍都搵吓有冇啲好食嘅☺️☺️哩間主打墨西哥菜的餐廳,粉紅色的餐廳外牆非常吸睛呀❤️🎈一定要嗌嘅就係墨西哥nachos,有煙燻手撕豬肉,有sasa醬、豆子、墨西哥辣椒🌶️看似簡單,味道卻超好食,配上牛油果醬同大量嘅芝士拎去焗,真係勁好食,忍唔住再嗌多碟nachos,會辣味牛肉😋😋😋不過我都係鍾意食手c豬肉多啲,同埋第一碟好似焗得乾身啲🤩🤩🎈嗌左個派對拼盤,有香辣雞翼,辣肉腸薄餅,香炸墨西哥辣椒,迷你煙燻手撕豬肉漢堡,串燒😚😚煙燻手撕豬肉,肉質有嚼勁,好食,炸青椒釀芝士好特別,串燒就一般般,仲有牛油果醬配玉米薄脆。

2020-05-01
  • Nachos
  • Party platter
2020-04-16 643 瀏覽
📍灣仔 Wanchai📍 ...灣仔駱克道同附近幾條街充滿左好多唔同類型既餐廳, 有墨西哥菜, 有印尼菜, 又有印度野, 都係重口味同超高卡路里既菜式✔️✔️又係好岩我味🤭不過今日行過既呢間就無order野食, 天氣開始熱, 食太多野會唔精神🙂🙂🙏🏻今日路過駱克道就係俾佢粉紅色既門面吸引左入黎🤭 下午3-4點時間, 叫左iced americano, 味道唔濃容易入口, 好適合呢合悶熱既夏天,店入面燈光暗淡, 好似已經夜晚咁🤭🤭裝修係80年代既美國快餐店, 好多營光既掛牆裝飾! ...📍Ice Americano 💰HKD 38.00📌味道 6.8 / 10分味道唔會濃郁或太苦, 很容易入口, 一杯大幾300ml份量, 價錢唔貴, 味道同水平正常市場標準! 不過不失. ..———————————————————————.📌環境:7 /10分 (職員服務正常)📌Outdoor area is available 📌不可帶寵物黎餐廳🐶📌要加1.———————————————————————.- 高水平- 中上水平- 正常和中上水平之間- 正常水平, 路過可試✔️- 我好爭扎 LOL- 唔使試
📍灣仔 Wanchai📍
📍Ice Americano
💰HKD 38.00
📌味道 6.8 / 10分
———————————————————————
📌環境:7 /10分 (職員服務正常)
📌Outdoor area is available
📌不可帶寵物黎餐廳🐶
📌要加1
———————————————————————
- 高水平
- 中上水平
- 正常和中上水平之間
- 正常水平, 路過可試✔️
- 我好爭扎 LOL
- 唔使試
2019-12-08 1358 瀏覽
😋 No.365 香港 | Coyote Bar & Grill📍: 湾仔骆克道114-120号嘉洛商业大厦🔹是湾仔附近一家墨西哥餐厅,地铁站出来拐个弯就到了,牌子是粉色的,店面很大,很容易找🔹午餐自助非常划算,需要上到二楼,空间还算宽敞,种类也比较多🔸Taco, 墨西哥沙拉,墨西哥卷饼,墨西哥风味烤肉,鸡翅,炖牛肉,应有尽有🔸source的种类也很多,tomato soup非常棒,甜品只有brownie,水果不算多,但主食作为午餐buffet来讲,已经很良心啦。💰:HKD 100-150,口味7/10,环境7/10,服务7/10.
📍: 湾仔骆克道114-120号嘉洛商业大厦
2019-10-10 1016 瀏覽
今次我地係在星期三 7時左右到。自助餐在二樓,食物貴精不貴多。讚!海鮮有凍蝦并蜆仔,蝦肉實,新鮮。蒜香青口,好好味!墨西哥軟夾皮/ 硬夾餅/三角脆卡,可以自己DIY。(牛油果醬係亮點)熱食bbq ribs 好好食,真係食得好開心。其實,佢個甜品奶凍都值得一試。今次食得好滿足。平日食墨西哥菜,普通食一餐,一般都要2百幾一個人。現在188晚餐自助餐 (逢週一至四)。加20蚊 就有自助ice tea/ cocktail 。真係好抵,十分推薦。
今次我地係在星期三 7時左右到。
自助餐在二樓,食物貴精不貴多。讚!
海鮮有凍蝦并蜆仔,蝦肉實,新鮮。
蒜香青口,好好味!

熱食bbq ribs 好好食,真係食得好開心。

其實,佢個甜品奶凍都值得一試。
今次食得好滿足。

平日食墨西哥菜,普通食一餐,一般都要2百幾一個人。
現在188晚餐自助餐 (逢週一至四)。
加20蚊 就有自助ice tea/ cocktail 。

真係好抵,十分推薦。
bbq ribs, DIY Taco
bbq ribs, DIY Taco
  • Taco
  • 朱古力布朗尼
  • Nachos
  • coyote nachos
  • BBQ Baby Back Ribs
2019-10-03 575 瀏覽
要想系灣仔食墨西哥菜,就一定要試試哩間Coyote Bar & Grill啦!裝修都幾好噶,好有風情,而且服務態度都幾好,味道都十分唔錯,一定要試試噶就系芝士雞卷同埋墨西哥卷啦,真系超級好味,芝士多到吱曬出來,好香濃,而且味道都唔錯!
2019-09-26
2019-09-29 428 瀏覽
要想系湾仔食墨西哥菜,就一定要试试哩间Coyote Bar & Grill啦!装修都几好噶,好有风情,而且服务态度都几好,味道都十分唔错,一定要试试噶就系芝士鸡卷同埋墨西哥卷啦,真系超级好味,芝士多到吱晒出来,好香浓,而且味道都唔错!
2019-09-15 409 瀏覽
星期六日搵地方睇英超直播,灣仔其實有好多選擇, 在駱克道有很多酒吧有電視直播。一個人來呆地坐在酒吧的一角,這間墨西哥的酒吧很有墨西哥風情,無論佈置、食物和音樂都有著濃厚的墨西哥的味道。叫了一杯啤酒,$60加一,坐了半晚,睇一場波,其實幾抵。

叫了一杯啤酒,$60加一,坐了半晚,睇一場波,其實幾抵。

$100 (宵夜)
2019-09-09 3649 瀏覽
下午一點三個人黎到食下午自助餐 因為第一次食墨西哥食物 所以好期待一黎到整個自助餐區唔係話好大 但算應有盡有 最左手面放左墨西哥卷🌮️同埋炒飯跟著就係芝士雞卷 最好味係佢 因為芝士味超濃 我都食左好幾件 芝士卷旁放左大大隻既🦐 爽口彈牙 又新鮮 唔錯上方就有一煲煲緊既芝士 同黎碗上脆卜卜既墨西哥片 再過d 就有新鮮既沙律同埋一大塊脆身既墨西哥片 而前方就有一大埋醬汁比你加上去其中值得一提 左手面綠色既係牛油果🥑醬 正呀 可以不斷refill 🤤 右上角就有煮西蘭花🥦 左上方我都唔知係咩 左中就係肉醬用黎放上墨西哥食 味道一流呀 右上就係炸魚塊 脆身而不膩 左下係白汁貝殼🐚炒 味道正常 中下係肉絲 無咩特別 好似食緊瘦肉 右下一定要食既黑椒雞腿🍗 細細隻 焗到收乾曬水 黑椒味香濃 雞肉滑身 味道唔錯 仲有雞排條 乾但配上三色椒感覺會健康點 最後係bbq豬排骨 呢碟出去食 幾塊都三百蚊 呢到有一大件比你食 值回票價呀 bbq汁超入味 腍到骨肉可以分離 超正 最後甜品有時令水果 西瓜同波羅 兩樣教好甜 另外有泡芙 雪到冰一冰 好似食緊雪糕錦 口感一流呀 Ps 呢到檸檬茶係可以無限refill

一黎到整個自助餐區唔係話好大 但算應有盡有

-$140午市黎講 可遇不可求
-性價比同回頭率高👍🏼
2019-08-26
2019-08-29 586 瀏覽
最近同一個朋友出街, 由於大家工作地方十分相近, 我就問她有咩午餐地方值得介紹, 價錢當然相宜抵食啦, 她二話不說介紹左我去呢間, 我立即call同事去朝聖下, 睇下真與否午餐時段自助餐HKD128+1聽到自助餐, 大家可能發晒光, 長長的bar台, 有剌身, 壽司, 凍海鮮……停一停, 呢間野自助餐加左1都HKD140, 無可能有禁多野食. 午餐的時候, 同事講左句好好point的話, 呢間餐廳食物選擇不多, 但每一樣都做得吾錯, 甚至好好。介紹返呢間餐廳的午市自助餐__以墨西哥主題為主, 提供以下食品:1. 墨西哥牛油果醬 (牛油果醬好好食又新鮮), 墨西哥脆片, 墨西哥雞捲(係雞肉芝士餡, 好好食)2. 炒飯 (普通), 焗通粉, 意粉 (無食到, 評價不到),肉醬 (好食, 蕃茄鮮味)3.海鮮_蝦和貝殼 (蝦是新鮮, 彈牙的, 預料之外,配的那個醬好好食, 酸酸辣辣的; 貝殼是由酒整出來的, 比較細隻少肉,普通)4.肉食: 炸雞腿(外皮不是炸脆那款, 但好入味和好食的),豬肋骨(好淋身, 入味,沒咩豬酥味, 係好食的),烤肉絲 (入味和好食,但佢地身肉質比較不滑,未必個個都鐘意

午餐時段自助餐HKD128+1

4.肉食: 炸雞腿(外皮不是炸脆那款, 但好入味和好食的),豬肋骨(好淋身, 入味,沒咩豬酥味, 係好食的),烤肉絲 (入味和好食,但佢地身肉質比較不滑,未必個個都鐘意食),炸魚塊(外皮炸得好香脆, 好好味)
5. 炒時蔬(當日炒得好鮮嫩, 有西蘭花, 玉米芯),還有幾款小炒
6. 各種沙律 (無食到, 評價不到)
7.水果: 西瓜(甜多汁),蜜瓜(普通),波蘿(酸甜)
8. 布朗尼(細細件, 濃戶朱古力味,好食的)
9. 熱湯 (無食到, 評價不到)
10. 凍檸茶無限添 (服務員幫手的)

食物質素味道很好,尤其 墨西哥牛油果醬, 墨西哥雞捲,炸雞腿,豬肋骨和布朗尼,而且服務員都勤幫客人無限添凍檸茶, 而且添補食物都快, 價錢絕對對得起食物質素, 性價比高, 好推薦給大家去試下.

餐廳環境吾錯的, 有佈置的, 而且有長台方便大班朋友仔聚會。唯一要改善的地方是自助餐BAR位置好些窄, 人多取東西食不太方便。
2019-08-27 450 瀏覽
呢間吧做緊自助晚餐。$188位,加$20任飲檸茶/fruit punch 又或者加$70任何嘉仕伯/House margarita.任飲任食兩個鐘,仲要唔逼唔趕!可以戴上酒吧既墨西哥帽影相添。都有好多野食㨂,有沙律,有墨西哥卷。自助式任你包。包括大量既牛油果醬、番茄粒、紫洋蔥、粟米粒等。肉食方面,有豬肋骨、芝士雞肉炸波、小牛柳、洋蔥炒雞肉。海鮮方面又有凍蝦、青口!仲有甜品朱古力brownie, 燉蛋,生果盤!加埋一都係$230唔洗一位,就響灣仔既吧度飲飲食食兩個鐘喇!

肉食方面,有豬肋骨、芝士雞肉炸波、小牛柳、洋蔥炒雞肉。

海鮮方面又有凍蝦、青口!

仲有甜品朱古力brownie, 燉蛋,生果盤!

2019-08-26
2019-08-26 333 瀏覽
I do not know how this place even got a high rating. First of all is not even real Mexican, is basically bar food with wanna be Mexican. The food are disgusting and over priced. Not to mention the services here, wow the service. I have never met such rude servers in my life, we had a party of 9 with buffet which cost about $300 each. And yet asking them for anything is like pulling teeth. They do not smile and gives attitude all night. Why work in a service industry if you are so unhappy.
Coyote Bar & Grill (灣仔) 📍灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈因為今天是公司聚會,我們喜歡新嘗試,在網絡上看到這主打墨西哥🇲🇽菜的餐廳🍴聽人講這裡價錢相宜,食物質素不錯,決定一試。我們早早在網站訂了位,一行七人,準時一點鐘到,已經安排好座位,剛好坐在BUFFET BAR 旁邊自助吧主要是二樓位置。由於午餐🥣時間人多,而且自助吧位置不大,要排隊等拿東西食。最美味推介的是牛油果醬任食,配埋墨西哥🇲🇽脆片一流,另外,海蝦🦐好新鮮彈牙,不錯,其中佢配埋既醤是一種蒜香🌶好特別👍🏽仲有蜆仔雞卷都係必食之一,入面有芝士,粒粒雞肉粒,仲有🔪至一口size , 方便食用, 還可自製Tacos🌮甜品🍮有甜而不膩既布朗尼,同埋好新鮮既水果, 有西瓜🍉,蜜瓜同埋酸酸的菠蘿🍍。BUFFET包凍檸茶🍋仲可以無限添飲🥤
Coyote Bar & Grill (灣仔) 📍
灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈

因為今天是公司聚會,我們喜歡新嘗試,在網絡上

我們早早在網站訂了位,一行七人,準時一點鐘到,已經安排好座位,剛好坐在BUFFET BAR 旁邊[色]自助吧主要是二樓位置。

由於午餐🥣時間人多,而且自助吧位置不大,要排隊等拿東西食。

最美味推介的是牛油果醬任食,配埋墨西哥🇲🇽脆片一流,另外,海蝦🦐好新鮮彈牙,不錯,其中佢配埋既醤是一種蒜香🌶好特別👍🏽仲有蜆仔[礼花]
BUFFET包凍檸茶🍋仲可以無限添飲🥤
2019-08-23
  • coyote nachos
  • 朱古力布朗尼
2019-08-21 236 瀏覽
今日出省來了灣仔又是襯機吃好東西的時候選一些九龍區沒有的感覺進入餐廳如進入異國卓上四款不同的辣椒仔讓在下非常興奮飲杯無酒精飲品Virgin Fruit Mojito真的超久沒飲過了除去了酒精一樣清爽味美焱夏裡嘆著Mocktail看著天上彩艷的繁星很快就有得吃了Queso Fundido Pot配薄脆,薄餅,香腸,青辣椒以芝士作點綴美中不足就是火太大了吃得慢後面的都給燶味太可惜了最後就是Chimichange裡面是烤牛肉皮有點厚和硬由於已經有點飽的關係真接不吃皮了很香的牛肉條除了皮之外其他吃得一乾二淨開心今天試到墨西哥菜也是在下的新嘗試有機會也想試試他們的中午自助餐來看看有什麼好東西
今日出省來了灣仔

焱夏裡嘆著Mocktail
看著天上彩艷的繁星

很快就有得吃了
Queso Fundido Pot
配薄脆,薄餅,香腸,青辣椒
以芝士作點綴
美中不足就是火太大了