2022-01-20 216 瀏覽
早排去咗一間朋友介紹嘅樓上cafe!呢一間餐廳位於旺角登打士街廣場!雖然呢度都有好多唔同嘅Cafe選擇,不過整體來講我自己都係最鍾意呢一間cafe fabulous❤️叫咗呢一個咖喱吉列大蝦飯!咖喱汁嘅味都好好食,唔會太辣,但係非常香嘅咖喱味道!吉列大蝦亦都係炸得剛好!重點推介嘅就係呢一個芝士黑松露雜菌意大利飯!呢一個意大利飯一擺上台嘅時候就已經香溢四射!黑松露嘅味道真係好香,而且再加埋芝士真係好夾嘅味道!意大利飯煮得啱啱好!所以加埋呢個黑松露雜菌嘅醬汁令到食個飯都好好食!

2022-01-18 203 瀏覽
而家周圍嘅餐廳都好少可以俾人坐好耐,全部都係要急急腳食完就要走!想搵個舒舒服服嘅地方休息一下,就要去呢一間cafe fabulous啦!一入到去嘅時候就已經覺得間餐廳好靚,而且全部都係粉藍色嘅sofa真係好啱打卡!呢一度嘅店員推介左我食呢一度忌廉海蝦明太子意粉!不得不讚嘅就係呢一度嘅意粉做得好好,軟硬度真係做到好啱!而且上面嘅明太子醬汁非常香!成日口嘅時候,明太子嘅鹹香味道同埋口感,再加埋意粉真係好夾!朋友就叫咗呢個青蘋果梳打同埋芝士肉醬千層麵!試咗佢少少,都覺得幾好食,芝士肉醬嘅味道好香!而且份量十足!

2022-01-18 166 瀏覽
去到旺角行街行到好攰嘅時候,最啱嘅就梗係要去旺角嘅一啲樓上Cafe度坐下,休息一下啦!於是搵吓搵吓就見到呢一間cafe fabulous!望落去都幾正,所以就入去叫嘢食啦!叫咗一個好抵食嘅二人餐!小食方面就有呢一個脆炸芝士蝦球!份量都幾多,而且呢一個芝士蝦球嘅味道好特別,真係滿滿嘅芝士味道,再加埋蝦肉嘅味道非常之夾!主食就有芝士肉醬千層麵同埋咖喱吉列大蝦飯!我都幾鍾意呢一個芝士肉醬千層麵,上面就係滿滿嘅薯蓉,再加芝士,令到成個千層麵嘅口感層次更加豐富!而且,呢度嘅肉醬亦都好好食!飲品我自己就叫咗呢一個青蘋果梳打!就咁睇呢個賣相就已經覺得好靚好開胃啦!飲落去嘅時候酸酸甜甜嘅青蘋果味道,好解膩!唔錯唔錯!

叫咗一個好抵食嘅二人餐!

2022-01-17 68 瀏覽
即興地約咗朋友去旺角行街食飯,而且仲要係去咗一間好正嘅餐廳,真係好興奮😆呢一間餐廳位於登打士街廣場嘅樓上Cafe,就係呢一間Cafe Fabulous 啦!!呢一間餐廳嘅環境真係幾舒適,而家都好少見到咁大間嘅Cafe,可以坐得咁舒服啦!而且,呢度嘅食物亦都好有水準,呢一個咖喱吉列大蝦飯嘅咖喱汁真係冇得輸,日式嘅咖喱汁所以食落去係甜甜辣辣嘅味道,而且加埋上面嘅吉列大蝦亦都炸得剛好!至於小食方面,我自己都幾推介呢一份日式炸雞!呢一度嘅炸雞真係做得到外脆內軟,而且肥瘦適中,依然可以保持到雞肉嘅滑!

2022-01-14 67 瀏覽
之前一直都叫男朋友同我去呢一間cafe fabulous食嘢,一直都唔得閒,早排放假終於都可以夾到時間一齊去呢間餐廳食飯啦,真係非常之開心!叫咗一個好抵食嘅二人餐,我好鍾意食呢度嘅炸雞翼!炸得金黃鬆脆,而且雞翼非常多汁,好滋味!另外仲叫咗呢一個咖喱吉列大蝦飯!呢一度嘅咖喱係甜辣嘅日式咖喱,而且上面嘅吉列大蝦亦都好香口!仲有呢一份芝士肉醬千層麵!超級大份嘅千層麵,而且呢個雞肉咗亦都好香,再加埋邪惡嘅芝士喺上面,令到成個千層麵嘅口感味道都非常有層次!食Cafe當然唔少得要飲朱古力啦,我今次就叫咗呢一杯榛子朱古力!朱古力嘅香味非常強烈!而且榛子嘅味道亦都調配得啱啱好!

2022-01-14 67 瀏覽
之前喺社交平台上面見到有人介紹呢一間話好正嘅Cafe小店!所以就約咗同朋友一齊上去傾偈談心!一上到去嘅時候就已經有心動嘅感覺,間餐廳真係好靚好有特色,而且呢度嘅裝修雖然好簡單,不過都會令人有一種好舒服嘅感覺!叫咗呢一個美式豬仔骨配薯條!美式豬仔骨真係好香,而且我好鍾意呢一度嘅醬汁,酸酸甜甜,非常開胃!而且呢個豬仔骨都好林!所以口感亦都好好!另外仲有呢一個卡邦尼意粉!滿滿嘅醬汁!再加上呢個意粉亦都煮得啱啱好!係好味嘅!最後要介紹嘅就係呢一份黑松露薯條!薯條係用咗粗薯條,所以口感好好,薯仔味好香!另外仲有一份黑松露嘅醬汁喺隔離,加埋一齊食,成個香味都出晒嚟!

2022-01-13 56 瀏覽
早排公司放假,有好多時間嘅關係,可以約下啲好耐冇見嘅朋友出嚟聚會,於是就約咗一個以前嘅中學同學出嚟食飯!諗住揀一間可以坐得耐啲,又舒服嘅餐廳!於是就揀咗呢一間喺旺角嘅cafe fabulous餐廳環境好靚,而且食物亦都好美味!今次我哋就叫咗呢一個卡邦尼意粉!呢一個意粉我自己好鍾意食,醬汁好香,而且好滑!重點嘅係呢一度嘅意粉煮得啱啱好,好有口感!另外仲叫咗一份芝士肉醬千層麵!呢一度嘅千層麵份量好多,我好鍾意呢度嘅肉醬味道,肉醬味道好濃郁,而且加埋上面有邪惡嘅芝士同埋薯蓉一齊食,味道就更加吸引!

2022-01-13 68 瀏覽
喺社交平台上面見到有人介紹呢一間喺旺角嘅cafe fabulous做緊一個好抵食嘅二人餐優惠,於是就約埋男朋友上嚟呢間餐廳度食飯啦!一入到去嘅時候已經覺得好舒服,而且呢間餐廳有好多唔同嘅遊戲可以玩到,真係可以一路食一路玩啦!我幾鍾意呢一度嘅美式豬仔骨配薯條,因為呢個豬仔骨嘅份量好大,而且切落去嘅時候已經feel到係好好食!因為佢好林,而且醬汁真係好香!成日口嘅時候啖啖肉真係好爽!依家我哋叫咗一份炸雞翼小食,呢一度嘅炸雞翼炸得啱啱好,而且依然可以保持到入面好juicy!

2022-01-12 48 瀏覽
今日去咗旺角行街食飯,諗住喺旺角搵一間好食嘅餐廳,於是朋友就介紹咗我去呢一間cafe fabulous❤️❤️呢一間餐廳一上到去嘅時候就已經覺得非常舒適,充滿着粉藍色嘅沙發,而且好大塊玻璃,所以令到成個感覺都好舒適!食物方面亦都好好食,呢一份美式豬仔骨嘅醬汁我自己好鍾意,而且呢個豬仔骨好入味,肉質亦都好林!同埋豬仔骨旁邊嘅肉真係更加好食!至於呢一個咖喱吉列大蝦飯亦都好高質,咖喱嘅味道好出色,係日式嘅咖喱,所以係甜辣嘅味道!而且呢個大蝦亦都外脆內軟,好食到停唔到口🤣 整體來講,我自己好鍾意呢間餐廳,無論環境定係食物質素都非常高質!

2022-01-11 70 瀏覽
今日同朋友去咗旺角行街,行吓行吓嘅時候,突然之間見到呢一間Cafe Fabulous!!就諗起,以前都有喺旺角嘅樓上Cafe打躉!今日都好想再上去,試吓呢度嘅嘢食同埋休息一下!叫咗呢一份忌廉海蝦明太子意粉,呢一個意粉真係好好食,首先呢個意粉軟硬適中,而且呢個明太子嘅香味非常濃烈!而且加埋上面嘅忌廉同埋大蝦一齊食,令到成個明太子意粉嘅口感層次非常豐富!另外叫咗呢一份卡邦尼意粉,食Cafe,當然唔少得要食嘅就係呢一個意粉啦,呢個意粉嘅醬汁好香濃,而且係好濃郁嘅醬汁!所以食落口嘅時候都好厚身嘅感覺!整體來講,呢度嘅意粉都好好食!

2022-01-11 52 瀏覽
朋友聚會嘅時候我哋今次就去咗呢一間Cafe Fabulous 😍呢一間餐廳真係喺網上世界裏面都有好多人討論過,非常高質,而且呢度嘅梳化位置好多,可以好舒服咁樣一路玩一路食嘢!呢一間餐廳有好多唔同嘅桌遊選擇,基本上係一個非常好聚會同埋消磨時間嘅地方!食物方面亦都非常抵食,我哋四個人叫咗兩個二人餐,呢度嘅二人餐好豐富,有兩份主食,一個小食同埋兩杯飲品,基本上三百幾蚊可以又有得玩又有得食嘢真係好正!食物質素方面亦都幾好,整體來講都係好食嘅Cafe!而且選擇都好多元化,非常推介呢一間餐廳!

2022-01-11 61 瀏覽
非常休閒嘅一日,約咗一個好姊妹周圍行吓街食吓嘢,行咗一陣就已經好攰啦,於是就搵咗呢一間cafe fabulous諗住坐低唞吓,又可以食下野舒舒服服咁樣過一日嘅假期!叫咗呢一份卡邦尼意粉,呢一個意粉嘅醬汁好好食,好香嘅忌廉味道,而且我好鍾意呢度意粉嘅口感!重點要介紹嘅就係呢一個自家製芝士肉醬千層麵!一望到呢一個買相就知道一定好好食,呢度嘅千層麵好香,而且我好鍾意呢度嘅肉醬!好香嘅蕃茄醬汁,而且肉醬嘅份量亦都好多,上面仲有芝士同埋薯蓉,非常吸引!鍾意食肉醬千層麵嘅可以試吓!

好耐冇見呢幾個舊同事啦,仲諗起以前一齊返工嘅日子真係好開心,不過而家大家都各散東西,真係好少機會可以聚會!今日難得聚會,就約咗去呢一間喺旺角登打士街廣場上面嘅Cafe!我哋四個人叫咗兩個二人餐,都非常抵食,而且呢度就好多唔同嘅遊戲可以玩,真係一個好好聚會同埋消磨時間嘅地方!我自己幾鍾意食呢度嘅卡邦尼意粉,呢一個菜式基本上真係每一間Cafe都必須要有🤣呢一度嘅醬汁做得好好食,而且我好鍾意食呢度嘅意粉,真係好彈牙好香!另外都幾推介嘅就係呢一份咖喱吉列大蝦飯!咖喱嘅味道好香,而且係甜甜地嘅咖喱!再加上上面嘅吉列大蝦炸得啱啱好!入面嘅蝦肉可以保持好爽!

同男朋友拍拖都一段時間,有時候都已經唔知道可以去邊度玩😂所以諗吓諗吓我哋都係諗住去Cafe,可以靜靜地坐下,同埋搵啲嘢玩吓!於是就揀咗去呢一間喺旺角嘅cafe fabulous✌🏻呢間餐廳嘅環境非常舒適,全部都可以坐梳化嘅位置,而且同其他枱嘅分隔都好遠,所以絕對係有自己嘅私人空間!我哋叫咗一份二人餐,有蜜糖芥末雞翼,卡邦尼意粉同埋黑松露雜菌意大利飯!呢幾款食物裏面,我自己好鍾意食黑松露雜菌意大利飯,呢一份黑松露雜菌嘅香味真係非常濃郁!而且呢個意大利飯嘅軟硬度真係啱啱好,而且連埋呢個醬汁一齊食嘅時候,真係好香好滋味!

2022-01-06 43 瀏覽
早幾日放假嘅時候去咗一間喺旺角嘅樓上Cafe,真係覺得好靚同埋好吸引,所以就忍唔住要介紹一下😊呢一間cafe 喺登打士街廣場樓上,好多人都有介紹過!今次我哋一路食一路玩真係好開心!呢度有好多唔同嘅遊戲可以選擇!食物方面嘢都係好出色,我自己都幾鍾意呢度嘅自家製芝士肉醬千層麵!呢一個肉醬千層麵真係好吸引,滿滿嘅肉醬,再加埋上面有好濃厚既芝士,加埋一齊真係非常有特色同埋好滋味!另外仲有一份卡邦尼意粉,呢一個意粉係我自己好鍾意嘅醬汁,而且呢個醬汁係好厚身,一啲都唔會好水咁樣!