2023-07-07 23 瀏覽
漢堡呢樣嘢感覺上好似每個月都總會至少食到二至三次,無論係快餐店定係特色嘅漢堡店,都係好忍唔住久唔久就要食一次😜😜今日就嚟咗灣仔呢間漢堡店止一止我個漢堡癮😍🟠🟡🟢🔵🟣我相信呢間美式漢堡店係無論住附近、或還是慕名而來嘅朋友都好多,因為呢間店經常都排晒長龍💛好彩今日早放工,4點幾5點就一早嚟到!!所以仲可以揀位坐呀!😎不過野食都未到就已經開始坐滿了八成😝今次叫咗兩款漢堡、薯條同埋Buffalo Wings!樣樣都咁好食🥹🥹🥹🐠🍔魚柳漢堡ғɪsʜ ʙᴜʀɢᴇʀ我會叫佢做巨型魚柳包😜佢唔係個包好巨,而係個魚柳好大件好新鮮好好食!!!絕對唔係雪藏魚柳味,炸皮內會食到一塊塊魚肉,係出面好少會用到咁高質嘅魚柳去整漢堡,所以呢個真係十分推介愛魚柳漢堡既大家去試試!!🆙🆙🆙🧀🐂🍔芝士牛肉漢堡ᴄʜᴇᴇsᴇʙᴜʀɢᴇʀ其實我去每間漢堡店必試佢哋既牛肉漢堡扒⋯⋯而呢間係好令我意外嘅做法!因為佢件牛肉漢堡扒唔單止多汁,個邊佢仲煎到脆脆咁,加埋芝士、生菜、蕃茄同佢哋特色麵包,係我食過咁多間漢堡數一數二之心水!!另外叫咗個水牛城雞翼ʙᴜғғᴀʟᴏ ᴡɪɴɢs🐔味道都好好,辣辣甜甜,仲要每隻都可以被醬汁包實,好想食多客
🟠🟡🟢🔵🟣

🐠🍔魚柳漢堡ғɪsʜ ʙᴜʀɢᴇʀ

🧀🐂🍔芝士牛肉漢堡ᴄʜᴇᴇsᴇʙᴜʀɢᴇʀ

另外叫咗個水牛城雞翼ʙᴜғғᴀʟᴏ ᴡɪɴɢs🐔
味道都好好,辣辣甜甜,仲要每隻都可以被醬汁包實,好想食多客呀😂

呢間真心推介比愛漢堡之人💛必試!!

2023-07-06 35 瀏覽
Burger Joys 顧名思義係漢堡包嘅地方,佢唔單只係食漢堡包,佢仲有啤酒飲。裝修都係帶有酒吧情調。餐廳細細間,有幾張枱,另外兩台客人都係外籍人士,可能喺灣仔嘅關係,而且有啤酒飲比較受外籍人士喜歡。我哋試咗一個雙層芝士漢堡$140,同埋一個芝士漢堡$110 。其中一個加$42轉套餐,套餐包括左薯條同埋汽水/啤酒。比起散叫飲品好似抵啲。不過唔想食薯條,轉做番薯條+$12。漢堡包好大份,除咗漢堡牛肉,有洋蔥蕃茄酸瓜蔬菜,好豐富,麵包塗上牛油煎香,牛肉亦都係即叫即煎,熱辣辣好好食。醬汁唔會太多,我自己覺得係適中。番薯條係幼身,炸得幾乾,不會油淋淋,不過我自己就喜歡粗身番薯條多啲。辣味雞翼一份有六隻$60,味道其實唔太辣,都唔錯。

辣味雞翼一份有六隻$60,味道其實唔太辣,都唔錯。

同舊同事雖然分開咗唔同公司工作,但大家仲係灣仔,所以有時都會約出黎見面。呢日就揀咗黎Burger Joys。話說平時同事都好self-disciplined,嚴格飲食,但見到啲漢堡、小食咁高汁,佢都忍唔住破戒,放工後一齊又食又傾Chill輕鬆😍😍😍經典水牛雞翼($60)🐤🐤以辣味醬汁作為調味料,口感鮮美,雞翼肉質鮮嫩多汁,與辣味醬汁的搭配十分完美。烤制過程還令雞翼表面變得微微焦脆,增加了層次感,一邊同同事吹水,一邊食下食下,真係好滋味😋😋芝士牛肉漢堡($110)(Combo+$42,有汽水/啤酒,以及普通薯條)口感豐富多樣,烤牛肉很嫩,口感鮮美,肉起碼有半吋厚,肉味濃、夠juicy 又彈牙,絕對唔會令人失望。芝士融化在熱牛肉餅上,增加了一種奶香味道,使整個漢堡更加美味。蔬菜和醬汁的加入也為漢堡增添了不同口感和層次。甜蕃薯條(Combo+$12)口感獨特,外皮酥脆,內部柔軟,蕃薯條有天然甜味,炸衣的厚度剛剛好,甜味十分濃郁,好岩一邊傾計一邊食,正😋😋士多啤梨奶昔(Combo+$32)口感豐富多樣,奶昔飲料通常非常順滑、奶香濃郁,士多啤梨的酸甜味道也很清新。Burger Joys地址:灣仔

經典水牛雞翼($60)🐤🐤

芝士牛肉漢堡($110)
(Combo+$42,有汽水/啤酒,以及普通薯條)

甜蕃薯條(Combo+$12)

士多啤梨奶昔(Combo+$32)

Burger Joys
地址:灣仔駱克道42-50號君悅居地下E號舖
2023-07-04
2023-07-02 49 瀏覽
星期六日就係食好西嘅時候。下雨天🌧️令人心情鬱悶,想食啲comfort food令自己心情好啲,就嚟咗呢一間好耐冇食嘅Burger店。.魚柳漢堡:麵包蛋香突出,同時帶濃厚牛油鹹香,邊緣焦脆,中間軟熟香口。魚柳非常巨型,奪包而出,比整個包更大。每一個漢堡裡面都有兩款魚柳,一大一小,濕潤多汁,跟麥當勞的魚柳包比較,完全不是同一層次(不過當然M記便宜很多)。.凱撒沙律:佢哋嘅沙律菜認得好靚,冰凍清爽。麵包糠上面有灑上少許玉桂粉,加埋大量芝士,好清新。.Burger Joys 灣仔駱克道42-50號君悅居地下E號舖
魚柳漢堡:

凱撒沙律:

Burger Joys
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E號舖
burger joys一向係我最鍾意去食burger嘅地方,見都好一陣子無食burger,前排放工約同事去食下~❣️呢到嘅burger都好巨,好足料,食落去好🈵️足❣️burger 材料都唔錯,配搭好match🍔fish burger $90(個人最❤️)- 魚肉係非常非常厚身,魚肉白雪雪幾嫩滑,外皮脆脆地口感幾好,仲有熱溶芝士同大大片番茄,正!🍔chicken burger$90- 雞肉炸香了但肉夠嫩,同樣有水準🌟melt cheese fries- 薯條上係熱溶芝士,好濃香🐔crispy garlic wings $60/6隻-皮脆香,配上酸甜醬同蒜蓉粒粒,幾惹味下次要再來食burger

漢堡

❣️呢到嘅burger都好巨,好足料,食落去好🈵️足
❣️burger 材料都唔錯,配搭好match

🍔fish burger $90(個人最❤️)
fish burger
fish  burger

🍔chicken burger$90
chicken  burger

- 雞肉炸香了但肉夠嫩,同樣有水準

🌟melt cheese fries

- 薯條上係熱溶芝士,好濃香

🐔crispy garlic wings $60/6隻

-皮脆香,配上酸甜醬同蒜蓉粒粒,幾惹味

下次要再來食burger
漢堡
fish burger
fish  burger
chicken  burger
  • Fish Burger
  • Chicken Burger
2023-06-28 36 瀏覽
Got the cheeseburger, truffle fries and cookies n cream milkshake. Cheeseburger was average, bun kind of reminded us of a mashup between crumpet and stale 餐包 (dinner roll), the paddy and sauce was quite good though so can still give it a go😅Truffle fries were soaked with oil and didn’t taste of truffle, tried to add my own salt which did add some flavour. Cookies and cream milkshake just tasted like cream. I might have just been overhyped by the reviews on the app, but was thoroughly disappointe
I might have just been overhyped by the reviews on the app, but was thoroughly disappointed🥲
位於灣仔區繁華地段嘅Burger Joys,係一間充滿美國風情嘅漢堡店。一踏進去,就好似穿越咗時空咁,瞬間身處喺美國大街小巷嘅感覺。店內裝潢簡潔明亮,營造出濃厚嘅美式氣氛。呢間店最受歡迎嘅一款漢堡就係Cheese Burger,叫埋combo非常豐富。套餐跟咗一杯Cookies & Cream Milkshake同埋一份Cajun Fries。漢堡上濃郁嘅芝士同新鮮嘅生菜,每一啖都令人滿足。Cookies & Cream Milkshake口感濃郁。Cajun Fries香辣可口,成套食物都非常美味。除咗主打嘅漢堡套餐之外,Burger Joys仲有小食Cajun Wings。呢個小食有6隻香辣雞翼,每隻雞翼都炸得啱啱好,外脆內嫩,配上獨特嘅Cajun調料,令人一試難忘。光聽聲已經好想試啦,係咪?Burger Joys嘅價錢合理,份量足夠,美食加上濃厚嘅美國風情,難怪回頭率咁高。如果大家想食一啖正宗美式漢堡,千祈唔好錯過呢間好店啊!

Cajun Fries香辣可口,成套食物都非常美味。

一間位於灣仔的美式漢堡快餐,相信以佢嘅名氣大家都唔會對佢感到陌生,佢就係入圍50大亞洲最佳漢堡店!而咩係USDA?USDA即係美國農業部,佢地會以油花分佈同牛嘅年齡將牛肉分成八類,而USDA Choice就係第二優質等級,用料的確有啲料到!仲要係100% USDA BLACK ANGUS BEEF! ___ 🍔牛肉漢堡single burger HKD 100 牛肉肉香味鮮,的確食得出牛肉有質素,牛肉煎得剛好同時油香十足,欣賞!配上微微煎香嘅軟熟麵包,一口咬落去的確係濃濃嘅滿足感!  🍔芝士牛肉漢堡cheeseburger HKD 110 係咪以為「芝士牛肉漢堡」同「牛肉漢堡」分別在於多一片芝士呢?佢唔單至多一片芝士,仲多一層咸香風味!牛肉煎得更為焦香,配上咸香芝士,令味道昇華到另一個層次!推!  跟套餐(汽水/啤酒+薯條)HKD42 薯條係幼身薯條,除咗有芥末同蕃茄醬外,仲有是拉差醬!芥末+拉差醬夾薯條又幾好食!大家可一試!啤酒仲要係藍妹生啤!的確開心! ___ 評價:  🍽️ 快餐之選 🍔 漢堡的確有質素 ❤️ 推介芝士牛肉漢堡  推介指數:❤️❤️❤️❤️ (五個心心為滿分)

___

評價:
 🍽️ 快餐之選
🍔 漢堡的確有質素
❤️ 推介芝士牛肉漢堡

推介指數:❤️❤️❤️❤️ (五個心心為滿分)
Burger Joys於國際遊記網站Big 7 Travel所公佈嘅「全球50間最出色漢堡店」榜單中名列第31位,成為香港唯一入榜嘅漢堡店。佢哋嘅特色係用紅酒同牛油烹調漢堡肉,無論係份量定係口感都相當滿意。其中最受歡迎嘅就係爆芝手打漢堡($110),採用USDA認證嘅黑安格斯牛肉,每日新鮮手工製成。配料包括大量芝士、番茄、酸瓜、洋蔥同生菜等,再搭配特製醬汁。而麵包方面,更採用由米芝蓮得獎大廚親自設計嘅獨家牛油麵包配方。🍔CHEESEBURGER $110 (7.5/10)比想像中細個,個包超級鬆軟,好香濃嘅牛油味,牛肉餅幾香有牛味,煎得唔乾身,芝士味唔算好香好出,蕃茄生菜酸瓜新鮮爽脆,個醬汁似千島醬,酸酸地,幾開胃,都算好食嘅burger但冇想像中驚喜。🍔FISH BURGER $90 (7/10)魚肉好似炸得比較燶,魚肉好嫩滑厚身,用咗他醬酸酸地唔會好膩,朋友幾鍾意,覺得係真材實料厚身嘅魚柳包。🍟TATER TOTS $40 (8/10)份量好多,炸得好香脆,好似薯餅咁但細細粒,入邊係有粒粒薯肉,幾好食,唔係間間burger都有得揀薯堡,推薦!🍴CLASSIC BUFFALO WIN

🍔CHEESEBURGER $110 (7.5/10)

🍔FISH BURGER $90 (7/10)

🍟TATER TOTS $40 (8/10)

🍴CLASSIC BUFFALO WINGS $60 6隻 (7/10)
雞翼炸過,不過炸定咗先嘅,食落味道鹹鹹酸酸辣辣,好過癮,個辣到係小辣程度,配咗個藍芝士醬,食落去好香濃臭臭地,中和左個酸辣味。

推薦指數: 7.5/10
裝修非常有美式風格, Burger味道都唔錯,比較推薦嘅係薯堡,鍾意食薯餅會好鍾意。
2023-06-25 26 瀏覽
座落於灣仔君悅居的「Burger Joys」曾奪得全球5️⃣0️⃣間最佳漢堡頭銜,更被票選為亞洲5️⃣0️⃣大最好食漢堡的第5️⃣名;來頭咁犀利,一於去潮聖一下酒吧式裝修風格配合搶眼招牌,貼上多張名人到訪照片==========🔹特色雙層芝士牛肉漢堡 $140賣相可人,以餐紙包著半個漢堡,再以紙餐盒盛載,骨指得體餡料豐富有紫洋蔥、洋蔥粒、番茄、酸瓜、生菜、芝士及漢堡扒包體鬆軟綿密富牛油香;配料新鮮爽甜;漢堡扒煎得剛好,口感緊實,牛香突出;配以熱溶芝士及微酸開胃的清新醬汁,味道層次豐富,油膩感不高==========🔹經典水牛雞翼 $60/6隻附以西芹及紅蘿蔔;水牛城汁醬豐富;雞翼炸得外脆內嫩富肉汁==========🔹凱撒沙律 $70 (+$22配雞扒)附以三款沙律醬,各有特色生菜及芝士份量充足;生菜新鮮爽脆;雞扒外皮香脆,肉質緊緻嫩滑,有適當調味
酒吧式裝修風格配合搶眼招牌,貼上多張名人到訪照片
🔹特色雙層芝士牛肉漢堡 $140
賣相可人,以餐紙包著半個漢堡,再以紙餐盒盛載,骨指得體
餡料豐富有紫洋蔥、洋蔥粒、番茄、酸瓜、生菜、芝士及漢堡扒
🔹經典水牛雞翼 $60/6隻
附以西芹及紅蘿蔔;水牛城汁醬豐富;雞翼炸得外脆內嫩富肉汁
==========
🔹凱撒沙律 $70 (+$22配雞扒)
附以三款沙律醬,各有特色
2023-06-25
  • Signature Double Cheese Burger
2023-06-20 58 瀏覽
📍 Burger Joys (君悅居) (灣仔)喺灣仔駱克道42-50號君悅居地下E號舖,有一間Burger Joys等緊你嚟食啊!佢哋嘅牛肉餡餅全部都由100%美國農業部新鮮磨碎的黑安格斯牛肉每日手工切制而成,再搭配佢哋嘅秘方麵包,絕對係一個令人回味的選擇!如果你係芝士控,一定要試下佢哋嘅芝士牛肉漢堡啦!鬆軟的麵包夾著多汁的黑安格斯牛肉餡餅,再加上濃郁的芝士,每一口都係絕妙的味覺享受!仲等咩?快啲嚟Burger Joys啦!
📍 Burger Joys (君悅居) (灣仔)

一直都聽過Burger Joys呢個大名,位於灣仔酒吧街駱克道,方便就腳。漢堡包店主打美式漢堡,呢度大有來頭,曾經被國際旅遊網站Big 7 Travel評為「全球50間最佳漢堡店」之一,漢堡用上美國高品質食材,全因老闆對食材相當有要求,店舖行美式風格裝修,酒吧格局,幾有熱鬧嘅氣氛,吸引咗唔少外國客人光顧,呢度除咗有漢堡包、薯條、汽水同埋奶昔之外,仲有啤酒提供,勁適合同朋友happy Hour 去。Cheese Burger 芝士牛肉漢堡漢堡用上美國安格斯USDA認證嘅牛肉,牛肉味濃,肉汁豐富,油脂比例啱啱好,牛肉用咗牛油同埋紅酒去烹煮,味道層次豐富,而漢堡邊位有煎香過,食落有脆邊。漢堡非常足料,加上咗配料蕃茄、酸瓜、生菜同埋洋蔥,食落唔油膩,麵包用咗由米芝蓮得獎主廚Michael Gillet提供嘅配方製作而成嘅brioche,麵包帶金黃色,包好厚身,食落口感鬆軟而且帶有牛油香。Regular Fries 薯條任何單點漢堡包都可以加錢轉Combo套餐,包一杯汽水/啤酒同埋一份薯條/薯圈,飲品可以加錢update奶昔,薯條亦可以再加錢upgrade唔同口味。今次揀咗嘅薯條即叫即炸,上枱熱

Cheese Burger 芝士牛肉漢堡

Regular Fries 薯條
任何單點漢堡包都可以加錢轉Combo套餐,包一杯汽水/啤酒同埋一份薯條/薯圈,飲品可以加錢update奶昔,薯條亦可以再加錢upgrade唔同口味。今次揀咗嘅薯條即叫即炸,上枱熱辣辣,薯條係幼身嘅,口感香脆。

Battered Onion Rings 洋蔥圈
洋蔥圈炸至熱辣辣,外表色澤金黄,好搶眼。外皮炸至口感酥脆,內裡洋蔥鮮甜,沾上茄汁同埋芥末醬嚟食唔錯。

1/2 Pint Beer 啤酒
芝士牛肉漢堡好juicy,加埋薯條洋蔥圈等小食酥脆可口,用嚟送透心涼嘅啤酒一流。
2023-06-07
  • 芝士牛肉漢堡
  • Cheeseburger
2023-06-14 57 瀏覽
呢一間burger餐廳,位於灣仔鬧市,地點方便就腳餐廳唔算大間,入邊只有四五張二人坐嘅枱,唔算坐得特別舒服,但係坐滿晒人,證明佢係食物取勝餐廳最signature嘅係牛肉漢堡,比較特別嘅有雞肉漢堡同埋素食者啱食嘅雜菌蘑菇芝士漢堡,加$42就可以轉早餐,可以揀一杯嘢飲同埋薯條我哋分別嗌左一個至尊牛肉漢堡配揸返薯條同埋一個雞肉漢堡配扭扭薯條至尊牛肉漢堡:牛肉漢堡超級厚身,牛肉好有肉汁,超級Juice,好欣賞餐廳嘅漢堡包包裝,令你可以一口咬晒成個包資源又唔怕啲餡料跌晒出嚟👍🏻👍🏻雞肉漢堡:一邊塊雞扒咋得超香脆,連埋雞皮一齊炸,食完一啖接一啖
呢一間burger餐廳,位於灣仔鬧市,地點方便就腳

2023-06-14 48 瀏覽
【灣仔•Burger Joys (君悅居)】✨@burgerjoys————————————————————————位置鄰近灣仔地鐵站c出口駱克道步行約五分鐘到達 主打美式漢堡 餐廳有酒精飲品提供🍔🍷 環境裝修以酒吧格局為主 配襯情調音樂🎹🎼🍯|奇津辣粉薯條 Cajun fries|HKD 50薯條質地較為幼身 唔同人對粗幼都各有喜好 每條薯條都新鮮炸起 唔會話太脆 條條薯條都鋪滿曬辛辣粉可以唔使加茄汁㖭 🌶🍟🍯|芝士牛肉漢堡 Cheeseburger|HKD 110漢堡包即叫即製送上枱都係熱啦啦 舊包大到咬唔到 入邊嘅配料十足 有蕃茄、洋蔥、生菜、芝士、青瓜 漢堡扒肉質厚實入口有牛味 整體可以 標準以上既芝士漢堡🍔🥬🐮🧅🫛🍯|魚柳漢堡 Fish burger|HKD 90麵包質地厚生而且烘過 一拎起手只見魚柳剛剛炸起 入口熱辣辣 配料有洋蔥、生菜、沙律醬 洋蔥及脆魚柳令到層次感覺豐富 入口亦香脆 🍔🌊🐟🐠🍅🥬。🍹|薑汁汽水 Gingle ale|HKD 24食漢堡包同薯條點少得汽水配襯呢🥤
————————————————————————

🍯|奇津辣粉薯條 Cajun fries|HKD 50

🍯|芝士牛肉漢堡 Cheeseburger|HKD 110

🍯|魚柳漢堡 Fish burger|HKD

🍹|薑汁汽水 Gingle ale|HKD 24
食漢堡包同薯條點少得汽水配襯呢🥤
2023-06-13 43 瀏覽
喺灣仔酒吧林立嘅街道,見到有間專食漢堡包的專門店,走咗入去試吓,意外嘅驚喜。佢嘅漢堡包好有喺外國食嘅感覺,真係想為大家推介一下😋😋😋🤩芝士牛肉漢堡漢堡豐盈,肉汁十足。加入了足夠的芝士,酪融化口感十足。加上新鮮的蔬菜,增加一些清新感,減少肥膩感👍👍👍🤩雞肉漢堡雞肉煮得剛好,應該會非常嫩滑。同埋經過香烤後嘅雞肉,好有風味。調味料味道香濃,豐富了漢堡包的層次😋😋😋🤩經典水牛雞翼一個很經典的菜式,雞翼烤得恰到好處,還保留了不少肉汁。加入一些秘製的調味料,增加了美色風味🥰🥰🥰🤩扭扭薯條非常脆口,口感很好。每台都有蕃茄汁,芥末醬,等食客可以按照自己的需要添加醬汁🤤🤤🤤

🤩芝士牛肉漢堡

🤩雞肉漢堡