深水埗太子附近聚集左好多高質素Cafe,今日假期去左基隆街覓食,基隆街集中好左布行,充滿傳統手藝氣息之餘街道中又有好幾間文青cafe, 今次入左呢間【BOLD】店如其名,以布做主題,menu同裝飾都用布料為主💖夢王.班尼迪配蕃茄洋蔥酸種漢堡及黑毛豬火腿 $168Cafe主打用夢王蛋,係日本大熱雞蛋之一🥚出名蛋味濃郁,顏色呈鮮橙紅色🟠班尼迪蛋煮得生熟度剛剛好,一切開蛋黃好似岩漿流出,帶微微酸味既荷蘭醬同中間夾住黑毛豬火腿既咸香完美結合,再加上鬆軟既酸種漢堡做底,整體口感食落好滿足🤤自家製青醬啡菇扁意粉 $138青醬係cafe自家製,好濃郁既香草同欖欖油香味,意粉煮得軟硬適中,醬汁creamy, 食到中段味蕾感受到微微辣味,愈食愈開胃🤤Flat White $45拉花拉得靚靚💖入口順滑之餘有香濃的咖啡味,奶泡亦都好綿密👍🏻

夢王.班尼迪 配蕃茄洋蔥酸種漢堡及黑毛豬火腿

夢王.班尼迪 配蕃茄洋蔥酸種漢堡及黑毛豬火腿
自家製青醬啡菇扁意粉
Flat White
2023-05-02 50 瀏覽
深水埗呢幾年開多咗好多cafe,呢間就位於主要賣布料同鈕扣嘅基隆街入面👕所以入面嘅裝修都好有心思,特別以布條做裝飾✂️而menu都好似啲布嘅樣板咁📒餐廳以自助形式落單,唔收服務費,空間都幾夠,唔會覺得好逼😙夢王·卡邦尼 $128之前就係比呢個卡邦尼吸引而嚟🤤一拎埋嚟已經見到大大隻橙黃色嘅夢王蛋黃喺上面😍脂粉用咗比較傳統嘅卡邦尼做法,淨係落芝士而唔落忌廉🧀入口食到巴馬臣芝士嘅鹹香同埋帶啲黑胡椒嘅香氣,意粉較為硬身,係個人幾鍾意嘅口感,輕輕將蛋黃同意粉撈勻後,每條都掛滿蛋汁,多咗層濃郁嘅蛋香🍳煙燻豬腩肉切得幾厚🥓咬口十足,出奇地又唔怕好鹹🤩Flat White $45 (Oat milk +$5)有好靚嘅拉花❤️奶泡細滑,House blend用上本地烘焙嘅Shu Coffee,以印度、埃塞俄比亞、同秘魯咖啡豆混合而成,香氣濃郁☕️

夢王·卡邦尼 $128

Flat White $45 (Oat milk +$5)
2023-04-27 46 瀏覽
All day breakfast$148煙三文魚蛋沙律酸種多士$98熱朱古力$48熱Mocha$55好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:爸爸媽媽做洋服,小時候經常跟他們去深水埗買布。長大後的我,喜歡做小手作,也經常去深水埗買材料。對這一帶特別有感情。近年,大南街基隆街一帶的布行漸漸被文青店及cafe 取替,覺得有點不捨得那童年回憶。慶幸基隆街開了這間以布為主題的cafe,讓我們不會忘記這條街曾是滿滿的布行。喜歡店內那些一條條碎布裝飾,如布匹行一樣。餐牌仿似布辦,設計用心。店內其他裝飾、喇叭、咖啡機也可看出是店主用心挑選。早餐時段光顧,點了一份All Day Breakfast,一份煙三文魚蛋沙律酸種多士。All Day Breakfast 的煙三文魚砌成一朶玫瑰花🌹,好精美。那2條腸是高質的腸,皮脆內juicy。焗大啡菇加了芝士,好邪惡。喜歡煙三文魚蛋沙律酸種多士配了大量沙律🥗菜。蛋沙律好creamy。熱朱古力香濃。Mocha 的拉花好靚呀!謝謝店員為我拉出一隻小狗🐶。
All day breakfast

Mocha

All  Day  Breakfast
Mocha
熱朱古力
同朋友黎到呢間 Bold Coffee, 我同朋友第一留意就係店中掛喺度既布為decor 做主題, 而且店中仲擺左本書係分析埋不同既布類既feature,完全感受到深水埗特特別別呢條街既特色就做fabric 行業有關。連menu 既design 都係布板style, 因為咁我同我朋友都摸左個menu好耐閒日放假既我一起身就係食brunch, 而今次就係食呢個久違既賓尼廸蛋(Bold Benedict) 加杯flat white 真心chill,朋友所點既 Espress Strawberry milkshake 果三層色有晒girly 同帶輕熟女生會揀既飲品。是日甜品有Earl Grey 蛋糕,同埋我比較少機會食到Affogato 而覺得係必嗌,因為呢d 都未必間coffee shop 有。

• Affogato
2023-04-23 44 瀏覽
深水埗基隆街一帶有好多賣布料嘅店舖,今日經過啲間cafe幾特別,係布藝做主題既cafe。一入去已經有一大幅好特別既打卡牆,掛上一條條色彩繽紛嘅布繩。另外,連佢個menu都係用布做既。夢王·卡邦尼 Signature 菜式之一採用日本夢王蛋🥚,吸睛既橙色蛋黃,將蛋汁撈埋Parmesan cheese一齊食,非常creamy。意粉al dente,軟硬適中,有咬口👍🏻。意粉加入洋蔥同厚切煙肉粒,味道惹味,層次豐富。Flat white 咖啡味好香滑,帶nutty, 冇酸味,好啡。☕️

Signature 菜式之一

• 夢王卡邦尼
是日早收工又去深水埗買吓材料做小手工✂️順便去吓附近嘅文青cafe食返嗰early dinner🌟Bold Benedict w/ Iberico ham & Tomato Onion Sourdough Yudane Soft Burger鮮橙黃色嘅蛋黃係夢王嘅signature🥚味道濃郁,配埋檸檬味比較出嘅荷蘭醬Creamy得嚟酸酸地好清新🍅🧅Soudough甜甜地同Benedict一齊食好夾🌟夢王卡邦尼原隻夢王蛋王鮮艷飽滿,質地稠身用嚟做卡邦尼嘅意粉醬就啱晒🤤成個意粉都係濃濃蛋香又唔會俾芝士味蓋過🧀💓🌟Banana Chocolate朱古力非常smooth🍫奶同朱古力嘅比例啱啱好香蕉有一層焦糖,更增添香氣🤩🌟Hand Drip厄瓜多爾三溫暖水洗☕️三溫暖手沖法係指用三種溫度嘅水去沖泡嘅咖啡除左程序繁複仲好考咖啡師嘅功力👨🏻‍🎓咖啡師好仔細咁同我哋介紹熱咖啡酸味同香氣好balance,入口清爽好舒服意外地凍咗嘅咖啡水果甜味十分突出鍾意飲咖啡嘅朋友絕對值得一試🥰-Cafe喺正基隆街嘅賣布鐵皮屋附近入面特登用返布藝做主題用碎布做嘅裝飾同布料色辨嘅menu非常有特色✨
是日早收工又去深水埗買吓材料做小手工✂️
順便去吓附近嘅文青cafe食返嗰early dinner

鮮橙黃色嘅蛋黃係夢王嘅signature🥚
味道濃郁,配埋檸檬味比較出嘅荷蘭醬
Creamy得嚟酸酸地好清新
🍅🧅Soudough甜甜地同Benedict一齊食好夾

🌟夢王卡邦尼
原隻夢王蛋王鮮艷飽滿,質地稠身
用嚟做卡邦尼嘅意粉醬就啱晒🤤
成個意粉都係濃濃蛋香又唔會俾芝士味蓋過🧀💓

🌟Banana Chocolate
朱古力非常smooth🍫
奶同朱古力嘅比例啱啱好
香蕉有一層焦糖,更增添香氣🤩

🌟Hand Drip厄瓜多爾三溫暖水洗☕️
三溫暖手沖法係指用三種溫度嘅水去沖泡嘅咖啡
除左程序繁複仲好考咖啡師嘅功力👨🏻‍🎓
咖啡師好仔細咁同我哋介紹
熱咖啡酸味同香氣好balance,入口清爽好舒服
意外地凍咗嘅咖啡水果甜味十分突出
鍾意飲咖啡嘅朋友絕對值得一試🥰
Cafe喺正基隆街嘅賣布鐵皮屋附近
入面特登用返布藝做主題

用碎布做嘅裝飾同布料色辨嘅menu非常有特色✨
用「布」做主題嘅cafe,所以同音叫Bold,抱持著Be bold, not regular嘅理念,喺未知同埋困難中前行。裝修都好有心思,餐牌用布板,牆壁用布條裝飾,非常配合主題。*牛油果炒蛋酸種多士 $88炒蛋份量多,炒得滑嫩,但蛋香味比較弱。酸種麵包帶微酸味,切得比較薄身,牛油果蓉厚厚一層,所以會浸到多士有啲濕。沙律菜未算新鮮,用日式沙律汁調味,汁嘅份量有啲多🙈Piccolo $38奶泡細膩,牛奶比latte嘅比例少,所以咖啡味比較出。
牛油果炒蛋酸種多士 $88
牛油果炒蛋酸種多士

Piccolo $38
奶泡細膩,牛奶比latte嘅比例少,所以咖啡味比較出。
Piccolo
2023-04-15
牛油果炒蛋酸種多士
Piccolo
2023-04-20 1189 瀏覽
深水埗呢個舊區近年開咗唔少創意文青cafe 琴日就去咗呢間Bold coffee 一入門口已經見到充滿色彩嘅條布裝飾🌈最鍾意嘅就係佢哋ge落地大玻璃 採光度🌿 滿分 鋪面感覺闊落開揚 ☀️出面仲有張長木凳打卡一流 Menu製作都好有心思充滿布藝元素有主食、甜品、精品咖啡☕️BOLD English All Day Breakfast($148)英式全日早餐炒滑蛋🍳、大啡菇🍄、玫瑰花形煙三文魚🐠、車厘茄🍅、豬肉腸、煙肉🥓、柚子沙律🥗同埋🥖酸種麵包煙煙韌韌酸、唔會過硬大啡菇加咗芝士🧀on top 焗 呢個美味不敗組合💕黑松露虎蝦蘆筍扁意粉🍝 $158一上枱已經聞到香味濃郁嘅黑松露菇同蘆筍配料都好足 每啖都有粒🍄 煙韌度十足嘅扁意粉 虎蝦大大隻好彈牙🦐仲要好細心挑埋蝦腸💖藏紅花做裝飾 夠曬photogenic 📸士多啤梨🍓奶昔$68好香🍓🍓味飲落唔會死甜 仲飲到粒粒🍓🍓士多啤梨籽💕on top仲有奶泡💕 Ice 🧊Mocha ☕️ $65口感creamy濃郁唔會太甜😝 好香咖啡豆味☕️ 奶同咖啡亦平衡得好好,有回甘💖好耐冇去過深水埗區 今次發現原來仲有唔少復古舊物小店 附近都有都比較少見嘅舖頭 e
深水埗呢個舊區近年開咗唔少創意文青cafe
琴日就去咗呢間Bold coffee
一入門口已經見到充滿色彩嘅條布裝飾🌈
☀️出面仲有張長木凳打卡一流

Menu製作都好有心思充滿布藝元素
有主食、甜品、精品咖啡☕️

大啡菇加咗芝士🧀on top 焗 呢個美味不敗組合💕

黑松露虎蝦蘆筍扁意粉🍝 $158
一上枱已經聞到香味濃郁嘅黑松露

士多啤梨🍓奶昔$68

Ice 🧊Mocha ☕️ $65

好耐冇去過深水埗區 今次發現原來仲有唔少復古舊物小店
附近都有都比較少見嘅舖頭 e.g 布坊、皮革店、珠珠鋪🌈如果黎開呢頭都可以尋下寶
品嚐下西式cafe咖啡時 感受香港ge新舊歷史文化不同🌿
虎蝦松露意粉🍝
2023-04-19
2023-04-20 19 瀏覽
☁️ 深水埗比較多Cafe 小店,今次帶#MCK 成員!一齊去食好嘢!第二次到訪 𝑻𝒉𝒆 𝑩𝒐𝒍𝒅食物依舊好吃 🤤 餐廳用布為主題,不時見到與布有關的裝飾,餐廳特色牆掛上一條條條色彩繽紛布繩、連餐牌都係布質,非常特別!推介食物♡︎夢王•卡邦尼濃郁的醬汁同芝士粉分量充足,整個麵都沾上汁!脆口煙腩肉,更加提升口感♡︎昭和布丁 🍮唔會太甜❤️,用日本蛋做,重重的蛋味 🤤 ♡︎ 焦糖香蕉烤棉花糖朱古力雪糕Croffle特別喜歡Croffle filling ,非常鬆脆。配上燒溶棉花糖和朱古力雪糕,就像Pizza拉絲的感覺。Toppings 和Croffle 配搭各自中和雙方甜鹹味飲品♡𝐹𝑙𝑎𝑡 𝑤ℎ𝑖𝑡𝑒 House blend嘅flat white好啱口味,拉花都好靚♡𝐼𝑐𝑒𝑑 𝑝𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑡𝑒𝑎 夏天需要的凍飲,裏面仲有桃肉,甜度適中,啱晒想解渴的朋友飲品比較多選擇,食物相對沒有太多選擇,不過食物質素 👍🏻
☁️

第二次到訪 𝑻𝒉𝒆 𝑩𝒐𝒍𝒅
食物依舊好吃 🤤

推介食物
♡︎夢王•卡邦尼

♡︎昭和布丁 🍮
唔會太甜❤️,用日本蛋做,重重的蛋味 🤤

♡︎ 焦糖香蕉烤棉花糖朱古力雪糕Croffle

飲品
♡𝐹𝑙𝑎𝑡 𝑤ℎ𝑖𝑡𝑒

♡𝐼𝑐𝑒𝑑 𝑝𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑡𝑒𝑎
夏天需要的凍飲,裏面仲有桃肉,甜度適中,啱晒想解渴的朋友

飲品比較多選擇,食物相對沒有太多選擇,不過食物質素 👍🏻
2023-04-18 19 瀏覽
深水埗係布業嘅樞紐 更加係布行集中地 當中仲有間以布藝為主題嘅cafe BOLD Coffee去年喺基隆街開業🎊取名為「BOLD」 除咗發音同「布」相似外 Bold亦指勇氣 寄語每個人都可以勇敢行自己想行嘅路🏃🏻‍♀️-呼應主題 店內設有數個布藝裝飾🎀布料都係去已被清遷嘅棚仔採購而製成 充滿歷史意義 亦為餐廳增添不少色彩🎨最特別係連menu都以布版色卡設計 好有創意 平日冇咁多人 可以飲杯啡靜靜relax下😙有養寵物嘅大家都可以帶埋毛孩去~-🍝夢王.卡邦尼 $128卡邦尼係佢哋signature之一 選用日本夢王雞蛋🥚橙紅色嘅蛋黃相當吸引🤤餐廳採用正宗做法不加忌廉炮製卡邦尼 整體較乾爽 煙韌度十足嘅扁意粉沾滿蛋香濃郁嘅夢王蛋液☺️食落個口有章住章住嘅感覺 配埋充滿鹹香嘅煙腩肉碎🥓口感更加豐富 不過份量就較少-🍓士多啤梨乳酪牛角包窩夫配雪糕 $88甜品方面 我哋嗌咗個士多啤梨croffle🥐窩夫上淋滿士多啤梨乳酪醬同埋少少穀物 伴碟仲有新鮮士多啤梨粒🍓因為淋咗醬嘅緣故 所以croffle口感較軟身 士多啤梨乳酪醬酸度較高 配埋甜甜地嘅雲呢拿雪糕食就啱啱好🍨-🍥伯爵茶奶茶北海道忌廉卷蛋 $60

🍝夢王.卡邦尼 $128

🍓士多啤梨乳酪牛角包窩夫配雪糕 $88

🍥伯爵茶奶茶北海道忌廉卷蛋 $60
店員介紹嘅新品 外層蛋糕伯爵茶味濃郁 包裹住充滿奶香味嘅北海道忌廉 中心仲加咗啲朱古力脆脆 不過略嫌食完有少少漏

☕️Flat White $45
平時都係飲開latte 今次挑戰下flat white😉不過其實兩者分別唔大 flat white啡味會重啲 佢哋採用埃塞俄比亞咖啡豆☕️果酸味會較出
☕️Americano(H) $38
同樣果酸味較出~
  • Flat White
2023-04-17 38 瀏覽
深水埗由昔日一個老舊既社區,變成而家有好多cafe, 好多手工藝、布藝既特色小區,令到唔少年青人都多左黎呢區遊走。今個星期去左一間喺基隆街用布料做裝飾既文青cafe。舖面裝修簡潔舒服,用左水泥牆身加上布條做點綴,再配上淺色既木餐檯,型格得黎又帶點文青。下午茶時間黎到無咁多人,可以舒舒服服咁坐低享受下呢個環境,我地叫左一個意粉同兩個甜品,全部質素都好好😋《夢王卡邦尼意粉》橙黃色既蛋黃加上煎炒過既煙肉粒,成碟意粉顔色賣相好靚,佢地既蛋係日本夢王,意粉拌勻蛋漿後,可以食到濃濃既蛋香。廚師亦都將煙肉切成唔同粗幼增加口感,煎過既煙肉好香口,意粉亦都掛汁煙靭,好食!《昭和布甸》非常推介既一個甜品❤️ 佢既真身其實係日式焦糖布丁,上枱時賣相已經唔錯,第一啖食落去焦糖味超香濃🥰,但又唔會過甜; 雞蛋布甸好滑,而且有濃濃既蛋香,兩者配合起上黎十分出色~《伯爵茶卷蛋蛋糕》本身我平時係唔喜歡伯爵茶個味,但聽到店主推介既時候又唔知點解點頭叫左呢款蛋糕,等緊既時候仲喺度擔心唔知點算...不過既然叫左,就既管試一試啦,呢件Roll Cake其實都幾靚,拎黎打卡都係一個唔錯既選擇,卷蛋既蛋糕綿密鬆軟,中間有好香既伯爵

《夢王卡邦尼意粉》

夢王卡邦尼意粉

《昭和布甸》
昭和布丁

《伯爵茶卷蛋蛋糕》
本身我平時係唔喜歡伯爵茶個味,但聽到店主推介既時候又唔知點解點頭叫左呢款蛋糕,等緊既時候仲喺度擔心唔知點算...不過既然叫左,就既管試一試啦,呢件Roll Cake其實都幾靚,拎黎打卡都係一個唔錯既選擇,卷蛋既蛋糕綿密鬆軟,中間有好香既伯爵茶忌廉,忌廉滑得嚟唔膩,最鐘意佢有d好似曲奇咁既脆脆,令到個蛋多左一個層次,而甜度亦控制得好好,連平時唔太喜歡伯爵茶味既我都覺得好好味👍🏻
伯爵茶卷蛋蛋糕

《SOE cold long Black》
咖啡師介紹今日用既係「噓」既哥斯達黎加豆,帶果香。就算凍飲都飲到啖啖既果香咖啡味。至於沖調咖啡溫度方面,咖啡師亦控制得好好,咖啡既酸苦度好平衡,入口順滑,飲落微酸帶甘,認真唔錯~

《DIRTY》
一杯沖得好有層次既咖啡,奶同咖啡亦平衡得好好,個回甘比杯Long Black更強,兩杯咖啡都飲得出咖啡師既手藝唔錯

最後補上餐廳既特色餐牌同環境相💕

好特別既餐牌

舒服既餐廳環境

昭和布丁
伯爵茶卷蛋蛋糕
深水埗基隆街一向都有好多唔同賣布料同製衣材料嘅店舖🧶今日陪朋友嚟基隆街買佢需要用嘅布 竟然經過一間以布藝做主題嘅cafe😯行咗成朝 決定同朋友入去坐下 順便食埋個lunch 叉叉電☕️cafe門側邊仲掛住咗佢哋用布整嘅menu 覺得超特別!🤩睇得出佢哋扣題嘅用心 絕對係加分位👍🏻行到入去右手邊就即刻見到用七彩顏色布條綁成的「布條牆」好靚🥹係100分嘅打卡位✨成間cafe嘅間隔都好開揚 位置同位置之間唔會太窄 同埋都唔算太細間~行入啲仲見到用布緞帶裝飾嘅位 全間cafe嘅style都好一貫👘至於嘢食方面主要係分成 all day breakfast、包類、意粉同甜品類🍝間唔中都會有當季特別嘅menu系列 我去嗰陣就係士多啤系列嘅特飲同甜品🍓 大家可以留意下呢😆我地分別嗌咗一個英式全日早餐同蟹肉蛋白沙律多士😋英式全日早餐 $148呢個all day breakfast入面嘅配料有齊晒一個傳統ADB應該有嘅元素😌有芝士焗大啡菇、煙三文魚、炒蛋、腸、煙肉、蕃茄仔、茄汁豆、酸種多士同沙律菜🥗比較特别嘅係個mini芝士焗大啡菇 唔算話非常常見~其實真係好豐盛 食完真係飽到上心口🤰🏻蟹肉蛋白沙律多士
深水埗基隆街一向都有好多唔同賣布料同製衣材料嘅店舖🧶

cafe門側邊仲掛住咗佢哋用布整嘅menu 覺得超特別!🤩
睇得出佢哋扣題嘅用心 絕對係加分位👍🏻

我地分別嗌咗一個英式全日早餐同蟹肉蛋白沙律多士😋

英式全日早餐 $148
比較特别嘅係個mini芝士焗大啡菇 唔算話非常常見~
其實真係好豐盛 食完真係飽到上心口🤰🏻

蟹肉蛋白沙律多士

蟹肉蛋白沙律多士 $98
因為唔係好多餐廳都有蟹肉蛋白嘅選項 所以都一想試吓佢嘅蟹肉蛋白🥚
本身喺menu度睇係見佢配牛角包🥐
但係我唔係好食牛角包 所以本身都打定輸數冇得食🥲
但係都照抱着僥倖嘅心去問吓店員會唔會有得將牛角包轉做酸種多士🙈
點知真係有得轉!🥹 個店員都好好 好親切 冇嫌我麻煩🫶🏻
大家嚟到都不妨可以試吓呢一個蟹肉蛋白沙律呢🦀

Latte (cold) $50

Americano (hot) $38
蟹肉蛋白沙律多士
2023-04-15 14 瀏覽
深水埗區是布匹零售和批發集中地巳深入民心, 在基隆街122號有一間以布藝氣息文青質感Cafe “Bold Coffee” ☕️以特色主食和咖啡為主🍴店舖門口以簡約風格, 而店內以 "布‘’ 裝飾, 最吸引是一幅以布條鬢滿辮子的布😍打卡之選📸環境寧靜、舒適、感覺輕鬆休閒☺️服務貼心👍烹調用心👨🏻‍🍳🧑‍🍳Memu以布辦製成, 別具特色🗂蟹肉蛋白沙律牛角包🦀🥐滿滿的蟹肉上加上蟹籽, 有爽口的感覺, 加上嫩滑蛋白 ~ 味道好夾, 包包鬆軟🥐沙律菜很新鮮🥗煙三文魚蛋沙律酸種多士🥪煙燻三文魚很香, 碎蛋沙律有水準, 多士香脆😋昭和布丁🍮香濃蛋味, 口感幼滑, 加上焦糖So Yummy🤤Matcha Latte🍵超濃郁抹茶味, 口感順滑, 抹茶控必試😉Cappuccino ☕️ 以心心拉花, 充滿咖啡香💫

環境寧靜、舒適、感覺輕鬆休閒☺️
服務貼心👍烹調用心👨🏻‍🍳🧑‍🍳
Memu以布辦製成, 別具特色🗂

蟹肉蛋白沙律牛角包🦀🥐

煙三文魚蛋沙律酸種多士🥪
煙燻三文魚很香, 碎蛋沙律有水準, 多士香脆😋

昭和布丁🍮
香濃蛋味, 口感幼滑, 加上焦糖So Yummy🤤

Matcha Latte🍵
超濃郁抹茶味, 口感順滑, 抹茶控必試😉

Cappuccino ☕️ 以心心拉花, 充滿咖啡香💫
下午茶
  • Matcha Latte
  • 昭和布丁
  • 蟹肉蛋白沙律牛角包
2023-04-15 8 瀏覽
Be BOLD,既是店舖位於布匹集散地的呼應,亦可是做自己、不甘平凡的一種態度。不妨找個週末,點一份全日早餐,呷一口piccolo,感受布藝與咖啡店的融合。With a  concept, BOLD Coffee is a model of integrating cafe with the local vibe, which you can find the elements of the local from everywhere in this cozy space.
2023-04-12 31 瀏覽
𝐁𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞以布藝為主題 連Menu亦用上揀布樣版既方式呈現 原來皆因餐廳前身為布行 牛油果炒蛋多士微酸Sourdough 加上香滑炒蛋同牛油果 呢個組員非常好食 夢王卡邦尼芝士味濃郁 煙肉油香豐富 意粉軟硬度剛剛好用上日本頂級夢王蛋 食既時候拌勻蛋黃黎食 個蛋香會令整碟意粉味道更加提升 Flat white咖啡豆味突出 拉花都好靚 Affogato一款好鐘意既甜品 既品嘗到Espresso 既香氣又食到雲尼嗱既甜味 冷熱交融

牛油果炒蛋多士

芝士味濃郁 煙肉油香豐富 意粉軟硬度剛剛好