減肥減得咁辛苦就梗係為左放題嗰種快感,所以今次我哋揀左觀塘呢間隱世餐廳嘅semi buffet。夜晚有性價比超高嘅120分鐘牛扒放題,啱晒大食嘅人,成人只係$308,仲包埋海鮮,沙律,甜品及MOVENPICK雪糕。牛扒放題menu除咗紐西蘭西冷牛扒,仲包括燒美國豬肩扒,印度夭多利烤雞扒,烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬,冬陰功雞柳意大利飯同子薑菠蘿青口茄醬扁意粉。我哋兩個女仔食,total叫咗4樣share。1. 烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬四樣入邊呢樣最好食,羊肉粉嫩多汁,肉質軟腍,有羊味但係唔覺羶,青醬畫龍點睛。2. 紐西蘭西冷牛扒3成熟嘅西冷牛扒外面煎到焦啡,入面粉嫩juicy,厚肉食落口感十足,肉味濃郁。伴碟啲羽衣甘藍同紫薯蓉煮得好好食。3.印度夭多利烤雞扒調味料份量啱啱好,雞肉唔會比調味料蓋過肉味,烤到香口嘅同時亦保留到肉汁。4. 冬陰功雞柳意大利飯冬陰公酸酸辣辣好開胃,啲飯粒粒飽滿,朔晒冬陰功汁,每粒都係精華所在,汁嘅份量剛好,唔會多度變咗粥。自助吧包括自助餐區時令海鮮有多款選擇包括皇冠螺,青口同海蝦,店員會keep住refill。海蝦真係唔錯,每隻都鮮甜彈牙。是日餐湯係甘筍南瓜湯

我哋兩個女仔食,total叫咗4樣share。

1. 烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬

2. 紐西蘭西冷牛扒

3.印度夭多利烤雞扒

4. 冬陰功雞柳意大利飯

自助吧包括自助餐
時令海鮮有多款選擇包括皇冠螺,青口同海蝦,店員會keep住refill。海蝦真係唔錯,每隻都鮮甜彈牙。是日餐湯係甘筍南瓜湯,非常足料,味道香甜,口感濃稠得嚟幼滑。食得太多肉,覺得有啲漏嘅話仲可以食沙律,balance返個diet,啲沙律菜亦都新鮮爽甜。可以以MOVENPICK同埋甜品作結,真係超級滿足。
2023-04-20 254 瀏覽
有次經開見到呢間牛扒放題,地址位於觀塘工廈,上到去見環境唔錯,都多人幫襯😉而且食物種類都多,除咗牛肉、仲有其他野食😍晚餐有set dinner /牛扒放題可以揀,我梗係唔執輸,一定係任食🤣🤣大人收費$308起,小童收費$178起,4歲以下小童免費🆓 都幾抵食👍生日月預訂仲可以免費獲贈窩夫一客😋我仲見到佢哋嘅生蠔🦪$108半打,好抵食🤤🤤。放題包括任食任食六款主菜包括:紐西蘭西冷牛扒燒美國豬肩扒印度天多利烤雞扒烤紐西蘭羊西冷配阿根廷醬汁冬陰功雞柳意大利飯子薑菠蘿青口茄醬扁意粉🍝上面六款我地足足試左四款,羊扒及扁意粉都無食到,下次必要試吓😁講返食物先,無諗過俾我想像中更好👍牛扒點左七成熟,牛味都幾出,而且肉質都幾嫩😋encore左一次🤤🤤雞扒燒到皮薄香脆,又大又厚身,醬汁好正,酸酸甜甜,有啲似西檸/柚子醬,食落好開胃🤤都想讚吓佢哋嘅冬陰功意大利飯。自助區有時令海鮮,包括皇冠螺,青口.凍海蝦👍是日餐湯、沙律、MOVENPICK°雪糕、甜品🍮總類選擇都幾多👍 以呢個價錢質素都唔錯,雪糕又可以飲食,而且甜品水準都高🤤🤤絕對可以再次encore😋😋題外話:這裏的員工都非常親切友善💯 📍 Bella

放題包括任食任食六款主菜
包括:

印度天多利烤雞扒
烤紐西蘭羊西冷配阿根廷醬汁
冬陰功雞柳意大利飯
子薑菠蘿青口茄醬扁意粉🍝

都想讚吓佢哋嘅冬陰功意大利飯。

題外話:這裏的員工都非常親切友善💯

📍 Bella Shine (觀塘)
觀塘巧明街114號迅達工業大廈2樓B室
2023-04-17
APM對面搵到間幾抵食嘅semi-lunch價錢$92-155(需加一) 除咗主菜,仲可以任食沙律吧、餐湯、甜品同新鮮水果🍉水果種類有三款,仲有兩款yogurt可以食😜中午都食得超滿足🤣1:00pm前結帳離座/ 2:00pm後入座仲可以全單85折 - 韓式泡菜燒烤醬豬肩扒漢堡 $108 - 厚切豬肩扒,肥瘦適中,唔會好乾韌漢堡皮帶咸香,外脆內鬆軟,好食🤤伴碟仲有炸薯粒🤩份量好足🙉💕 - 香煎格陵蘭比目魚配白酒忌廉汁 $118 - 比目魚煎得皮脆肉嫩🥳伴碟係炒過嘅羽衣甘藍同天然紫薯泥💜紫薯撈忌廉汁好好味🤣💕最後仲有杯咖啡飲☕️中午食到咁飽搞唔掂🥹下午會好眼瞓😂

APM對面搵到間幾抵食嘅semi-lunch
價錢$92-155(需加一)
除咗主菜,仲可以任食沙律吧、餐湯、甜品同新鮮水果🍉

水果種類有三款,仲有兩款yogurt可以食😜

- 韓式泡菜燒烤醬豬肩扒漢堡 $108 -
厚切豬肩扒,肥瘦適中,唔會好乾韌
漢堡皮帶咸香,外脆內鬆軟,好食🤤
伴碟仲有炸薯粒🤩份量好足🙉💕

- 香煎格陵蘭比目魚配白酒忌廉汁 $118 -
最後仲有杯咖啡飲☕️中午食到咁飽搞唔掂🥹下午會好眼瞓😂
朋友介紹話依間餐廳好食所以Girls Talk小聚就簡左依間Bella Shine一入餐廳店員very nice又有禮貌4個女仔苦惱緊食4人套餐定半自助放題好店員就即刻推介我地嚟個2人套餐加2人半自助放題咁就咩都可以試哂~首先係*2人套餐* $628有一個2人份既【松葉蟹肉紅菜頭糊麻汁沙律】好豐富足料 蔬菜新鮮亦冇苦味主食簡左【香煎格蘭陵比目魚配白酒忌廉汁】個比目魚令人驚豔左煎香脆既表面內裡魚肉鮮味多汁香濃魚油入口即溶根本唔洗沾其他調味連唔中意食魚既我都抵擋唔住其次簡左【蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉】+$28大大條香燒鰻魚配合甜甜既海膽忌廉汁都幾岩我口味~*半自助放題*方面 $348(升級) × 2人首先嚟左個開胃前菜 雖然只係個前菜 都已經好有誠意佢有一欄<任你點飯麵小食>我地簡左【脆炸薯棗】同【蒜味枝豆】原本都好中意食普通鹽味枝豆既我第一次試新口味枝豆竟然好有驚喜 直程唔理其他人搬到自己面前瘋狂吸入反正依到係任點~!出面食枝豆好貴的ㅠ主食方面我地簡左【柚子蜜山椒燒雞扒】鬆脆既外皮配上淡淡既柚子蜜糖香同埋升級組合既【麥啤燉牛面頰】係店員推薦真係冇介紹錯!!牛面頰肉質軟熟多汁醬汁調配得剛剛
朋友介紹話依間餐廳好食
一入餐廳店員very nice又有禮貌
4個女仔苦惱緊食4人套餐定半自助放題
店員就即刻推介我地嚟個2人套餐加2人半自助放題
咁就咩都可以試哂~

首先係*2人套餐* $628

襯店員再fill第一時間衝出去
就咁睇賣相都已經好唔同 明顯有晶瑩剔透既新鮮感
食落口更加冇失望 海螺海蝦鮮甜爽口彈牙
而本來唔太中意食青口因為出面食既都好韌
但依到既青口一啲都唔會韌!
雖然都係最簡單既海鮮
但依個價錢要食到新鮮既一啲都唔容易
唔怪得次次一fill都瞬間清空

自助除左有海鮮
重有沙律甜品同Movenpick雪糕!
由於openrice只放到12張相ㅠ所以有啲相po唔哂
我地冇拎沙律因為2人套餐有包個大沙律
甜品方面因為最後食得太飽所以淨係拎左泡芙
泡芙係・超・正!!!入面個cream好爆滿!!
Movepick雪糕都因為太飽我冇拎嚟食
但試左朋友拎既espresso口味一啖 好好味!
真係可惜自己飽到食唔落ㅠㅠㅠ

而且估唔到咁大壼一個人飲
一邊嘆茶一邊食下甜品
完美結束左一次性價比高質大餐

最嚇親既係食左咁多野 而且咁有質素
埋單除翻開都係3百幾蚊一個人!!!
而且其實如果我地大食既話
有好多包左任點既野食都可以試埋
雖然可惜好多野試唔到 怪自己細食
但一啲都唔會覺得唔抵!下次再嚟就可以試埋其他~

2023-04-06
2023-04-10 245 瀏覽
喺巧明街距離APM唔使1分鐘有間隱世西餐,真係超級方便,但價錢對比係apm相對經濟好多餐廳夜晚有個120分鐘牛扒任食套餐,前菜、海鮮、小食甜品完全係任點任食,雪糕仲要係movenpick😱只係$298一人海鮮方面有藍青口、凍海蝦同翡翠螺,味道鮮甜新鮮,食多兩轉都已經值回票價。另外,因為我哋係四人行,除咗嗌咗牛扒任食套餐之外,都嗌咗一個二人dinner set($628)。推介香煎格陵蘭比目魚扒配白酒忌廉汁,個魚煎得剛剛好,魚肉好淋又香口,配菜用咗紫薯紅蘿蔔仔,非常健康有營養。而值得一讚係餐廳餐飲提供既種類非常多,養生嘅我哋全部選擇咗唔同既養生茶🤣每一隻茶都係足料調製,食完咁豐富嘅食物再飲啲茶調劑吓,慢慢閑聊☺️

2023-04-09 199 瀏覽
今天來了觀塘工作,同事話有好介紹,帶我到Bella Shine 食semi lunch buffet 呀😋坐下後,我們叫了main course 煙三文魚野菌菠菜忌廉汁意大利飯,及香煎格陵蘭比目魚配白酒忌廉汁。至於沙律bar、餐湯、甜品、新鮮水果及乳酪,都是到出面自取任食,但雪糕則要另外付費的。還有,這個餐亦有蒜蓉包,及包餐飲一杯。~ 菠菜忌廉汁意大利飯:煙三文魚肉嫩,意大利飯粒粒都掛滿忌廉汁,配野菌及菠菜非常健康。~ 香煎格陵蘭比目魚配白酒忌廉汁:比目魚煎得甘香,魚肉細滑,配菜豐富,擺碟亦精美。~ 沙律bar:沙律菜新鮮,亦有多款配料選擇,這個價錢,確是超值👍🏻~ 餐湯:今天是南瓜湯,味道清甜。~ 甜品:也有多款選擇,泡夫、芝士蛋糕、小多士等,全部都是bite size,可以每款試試。~ 新鮮水果及乳酪:水果有3款,新鮮甜美。也有乳酪供應,健康有益。整個semi lunch buffet 性價比超高,店員招呼親切,怪不得座無虛席啊👍🏻
~ 餐湯:今天是南瓜湯,味道清甜。
2023-03-30
2023-04-08 139 瀏覽
有一晚同朋友嚟試semi buffet,環境同氣氛好輕鬆,店員殷勤有禮,食物款式非常多,主菜有牛扒、羊肉同雞扒,其他食物有意大利飯、年糕、薯糕、意粉等,頭盤選擇都好多,有蝦、青口、螺、沙律等等,甜品有唔同嘅蛋糕同movenpick雪糕前菜無論係菠菜卷、魚肉雲耳同牛舌多士都好食,所有食材都食得出算新鮮,而且餐廳唔會煮定,係好有心機咁你點咩嘢先煮,所以每款都好好食,甜品選擇又唔少,仲配一杯餐茶,食得好滿足,值得推介

2023-04-08 121 瀏覽
呢到除咗有120分鐘牛扒放題無限任食外唔想食咁多都可以揀set餐,一樣好食又飽肚《120分鐘放題無限任食》$298 per one ⭐️小食已經有勁多選擇,我哋為咗留個肚食更多美食,揀咗啲相對無咁飽肚嘅小食,特別推介枝豆,好惹味豆又脆,個個朋友都讚好👍🏻本身都想試埋炙燒芝士卡邦尼韓式年糕&水煮牛肚配日式水晶粉絲,好似都好吸引!最後太飽食唔落🥺下次一定要再食⭐️主食日本 Umai Mugi麥啤燉牛面煩(升級)柚子蜜山椒燒雞扒牛面頰煮得好入味,亦都好淋。雞扒外皮煎得好香脆,內裡好嫩滑。個人好欣賞兩道菜個底鋪滿紫薯蓉同有唔同嘅配菜。而且呢類型呢配菜好少見,真係健康得來又好味👍🏻⭐️海鮮 • 甜品 • 沙律吧 (自助任食)出面設有自助bar,有唔同海鮮甜品沙律任你揀,所有海鮮都係水準以上,估唔到呢個價錢都食到呢個質素嘅海鮮,特別推介螺同蝦,大隻得來又彈牙。《Set for 2》$628>香煎格陵蘭比目魚扒配白酒忌廉汁>蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉(+28)呢個set首先嚟咗一大盤松葉蟹肉紅菜頭胡麻汁沙律,跟住主食我哋揀咗比目魚,我哋個個都大讚呢個魚又脆又滑,好正!另外個海膽意粉都食到海膽
呢到除咗有120分鐘牛扒放題無限任食外
唔想食咁多都可以揀set餐,一樣好食又飽肚

《120分鐘放題無限任食》$298 per one
⭐️小食

⭐️主食
日本 Umai Mugi麥啤燉牛面煩(升級)
柚子蜜山椒燒雞扒
牛面頰煮得好入味,亦都好淋。
雞扒外皮煎得好香脆,內裡好嫩滑。

⭐️海鮮 • 甜品 • 沙律吧 (自助任食)

《Set for 2》$628
>香煎格陵蘭比目魚扒配白酒忌廉汁
>蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉(+28)

另外個海膽意粉都食到海膽嘅鮮味,每條意粉都掛滿汁,個個都食唔停口😋

最後仲揀咗養生茶,成個感覺好正氣。

以呢個價錢食到呢個質素,性價比極高!
如果唔算大食,其實set餐已經可以食到飽飽。
任食套餐更加推介比樣樣都想食d,呢個價錢真係冇咩嘢可以挑剔了。
2023-04-06 131 瀏覽
最近先知 原來觀塘都有任食牛扒🤩 性價比仲要極高 牛扒扺食 質素仲要好高 環境仲好夠大好舒服 非常值得一試😚雖然120分鐘牛扒放題都係$308起真係好吸引 但係我哋見到2人套餐竟然做緊6折優惠😱 為左唔駛眼闊肚窄 我哋決定試左2人餐試下佢哋嘅質素先👅2人套餐包括左頭盤 餐湯 餐包 主菜 意粉 飲品同甜品 真係好抵食好豐富🤩 頭盤係松葉蟹肉紅菜頭胡麻汁沙律 一上菜真係嚇左一大跳 份量大到應該4個人都夠食😆 沙律菜同紅菜頭好新鮮 仲有好多松葉蟹肉 非常好味😋 餐湯就係羅宋湯 正正常常😆 主菜我哋就當然係揀美國 1855 黑安格斯肉眼牛扒 250g 配黑松露燒汁 食第一啖真係心心眼😍 超多肉汁好香牛味👅 肉眼部位加小小肥真係好腍好好食🤤 店員仲推薦我哋下次一定要試吓任食 因為豬同羊同樣出色😆 意粉就試左明太子煙肉忌廉汁扁意粉 醬汁好creamy好濃 意粉口感岩岩好 掛汁一流👍🏻飲品加錢可轉特飲 揀左Oreo奶昔同白桃乳酸特飲 Oreo奶昔唔會好甜 啖啖都係香濃嘅曲奇味👍🏻 白桃乳酸特飲係酸酸甜甜嘅乳酸梳打 好freash🤩 甜品有泡芙同朱古力蛋糕 一口一件 為呢餐畫上完美句號🌟

雖然120分鐘牛扒放題都係$308起真係好吸引

甜品有泡芙同朱古力蛋糕 一口一件 為呢餐畫上完美句號🌟
2023-04-05 3965 瀏覽
同大食朋友約食飯,簡semi-buffet就啱哂啦!今次我哋揀左觀塘呢間隱世餐廳喺工廈入面,所以空間非常寬敞,坐得舒服。120分鐘牛扒放題成人$308,仲要包埋海鮮,沙律,甜品及MOVENPICK雪糕任食,真係性價比極高。牛扒放題menu唔係淨係得牛扒,仲包括1. 紐西蘭西冷牛扒2. 燒美國豬肩扒3. 印度夭多利烤雞扒4. 烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬5. 冬陰功雞柳意大利飯6. 子薑菠蘿青口茄醬扁意粉1. 紐西蘭西冷牛扒我哋鍾意食生啲,所以簡咗3成熟,外面煎到焦啡,入面粉嫩,厚肉多汁,肉味濃郁。2. 燒美國豬肩扒有驚喜,平時好少叫豬扒,因為驚鞋颯颯乾爭爭,但係呢塊係好有肉汁,而且醃得啱啱好,唔會比調味料蓋過肉味。3. 烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬我同朋友都覺得呢樣最好食,羊肉仲係粉紅色㗎,肉質軟腍,有羊味得黎唔覺羶,加埋青醬一齊食好夾。4. 冬陰功雞柳意大利飯比想像中辣,唔係辣到食唔到個種,我鍾意食辣,所以覺得幾好。冬陰公好惹味香口,酸酸辣辣好開胃。自助吧包括自助餐區- 時令海鮮包括皇冠螺,青口同埋凍海蝦,會定時refill。海蝦鮮甜彈牙。是日餐湯濃稠幼滑。沙律新鮮爽甜。MOVENPIC

120分鐘

牛扒放題menu唔係淨係得牛扒,仲包括
1. 紐西蘭西冷牛扒

2. 燒美國豬肩扒

3. 烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬

4. 冬陰功雞柳意大利飯

自助吧包括自助餐
- 時令海鮮包括皇冠螺,青口同埋凍海蝦,會定時refill。海蝦鮮甜彈牙。是日餐湯濃稠幼滑。沙律新鮮爽甜。MOVENPICK同埋甜品都係任食,係好完美嘅一餐。
2023-03-28
2023-04-03 146 瀏覽
今日跟同事下午約了客人在觀塘會面,剛在正午時間,還是先吃午餐吧。記得上次去 Bella Shine 享用了一個性價比高的半自助午餐,即問同事是否有興趣去試試。他一答應,即拉着他走去。半自助午餐包括一份主菜、任食沙律吧、餐湯、甜品和新鮮水果,還有一杯飲品。餐湯: 是日餐湯是甘筍湯 (還會送上芝士脆法包),甘筍湯質感細緻,嚐到甘筍原生的清甜味道,健康味美。任食沙律吧、甜品和新鮮水果:食材新鮮多樣。❣️ 四川麻辣豬肩扒配香蔥忌廉汁同事想試這個豬肩扒,但又怕受不了麻辣,於是詢問店員可否減少辣度。店員告知廚師會在豬肩扒上掃上一層四川麻辣醬,着重麻香,不會過於辛辣。店員隨後更特意安排以小碗子盛上四川麻辣醬,可讓我們自行添上,可見店員和廚師的細心。豬肩扒份量很大,嗜肉者不要錯過。豬肩扒肉質嫩滑中帶爽口,不乾巴巴。沾些四川麻辣醬嚐嚐,果然麻香味道突出,帶惹味的辣度香蔥忌廉汁則充滿宜人的香蔥味道。混合起來,豐富了味蕾。還有軟滑的紫薯蓉,味道天然清甜。❣️ 美式牛仔煙肉炸洋蔥圈漢堡以竹炭漢堡包夾著厚厚的牛肉漢堡扒、煙肉、炸洋蔥圈和蕃茄。牛肉漢堡扒肉汁豐盈,牛肉肉味濃厚。煙肉帶點脆口,還有黃金酥脆洋蔥圈,口感豐
甘筍湯
任食沙律吧、甜品和新鮮水果:食材新鮮多樣。
❣️ 四川麻辣豬肩扒配香蔥忌廉汁
四川麻辣豬肩扒配香蔥忌廉汁
沾些四川麻辣醬嚐嚐,果然麻香味道突出,帶惹味的辣度
香蔥忌廉汁則充滿宜人的香蔥味道。混合起來,豐富了味蕾。
還有軟滑的紫薯蓉,味道天然清甜。
❣️ 美式牛仔煙肉炸洋蔥圈漢堡
美式牛仔煙肉炸洋蔥圈漢堡
以竹炭漢堡包夾著厚厚的牛肉漢堡扒、煙肉、炸洋蔥圈和蕃茄。
牛肉漢堡扒肉汁豐盈,牛肉肉味濃厚。煙肉帶點脆口,還有黃金酥脆洋蔥圈,口感豐富。
配上酥脆炸薯粒和新鮮沙津菜,口感不膩,滋味加倍。

☕️ 熱咖啡
熱咖啡
同事說享用一頓豐富又味美的午餐後,喝杯香濃咖啡甚是完美。

🍹 凍檸檬茶
凍檸檬茶
喝罷這杯茶底清香的凍檸檬茶,精神抖擻,為往後的工作打拚。

臨走時,店員跟我們說,他們每逢星期四會轉菜單,期待我們再次光臨。服務態度不俗。
2023-03-27
甘筍湯
四川麻辣豬肩扒配香蔥忌廉汁
美式牛仔煙肉炸洋蔥圈漢堡
熱咖啡
凍檸檬茶
平時食間好少少西餐/扒房,人均三百係基本😌有冇諗過同樣三百蚊左右價位,可以實現鋸扒自由?😏觀塘「Bella Shine」牛扒放題幫到你❣️各位食肉獸絕勿錯過🔥.🌟120分鐘牛扒放題💰$308扒類任點任食,自助餐區有餐湯、海鮮、沙律、甜品,另包一杯餐飲.🥩任食主菜四款扒類(牛、豬、雞、羊)及兩款主食(意粉、意大利飯)任點任食,全部即叫即整熱辣辣🔥.先嚟紐西蘭西冷牛扒、燒美國豬肩扒,首輪會以木板連配菜上💕牛扒肉厚多汁,肉味濃郁😋豬扒以香草配搭好香口,多汁鮮嫩😙.再嚟烤紐西蘭羊西冷,佐以阿根廷青醬好匹搭☺️羊肉一啲都唔蘇,肉質粉嫩😚印度天多利烤雞扒,皮脆肉滑,加少少果醬好清新😉.最後子薑菠蘿青口茄醬扁意粉,意粉好彈牙,醬汁酸酸甜甜😌食完飽晒😆.🦐海鮮有皇冠螺、青口、凍海蝦✨質素唔錯,肉質爽彈鮮美😙.🥗沙律基本沙律菜、蕃茄仔、薯仔沙律、粟米,連同醬汁有齊哂❣️仲有啲中式前菜,酸辣木耳、涼拌蓮藕等😛.🥣餐湯是日餐湯係甘筍南瓜湯🎃南瓜味濃,飲咗好幾碗🤣.🍰甜品泡芙、芝士蛋糕、brownie,細細舊唔怕食唔晒浪費🙂仲有任食movenpick,平時一杯仔都20幾蚊,呢個價錢任食超抵😆.平時食餐好少少, 都起

🌟120分鐘牛扒放題
💰$308
🥩任食主菜

子薑菠蘿青口茄醬扁意粉

🦐海鮮
有皇冠螺、青口、凍海蝦✨質素唔錯,肉質爽彈鮮美😙
🥗沙律
🥣餐湯
是日餐湯係甘筍南瓜湯🎃南瓜味濃,飲咗好幾碗🤣

🍰甜品

平時食餐好少少, 都起碼人均300😅同樣價錢下呢度扒類、movempick、海鮮任食,性價比超高‼️啱哂咁多位食肉獸😆
子薑菠蘿青口茄醬扁意粉
2023-03-22 181 瀏覽
今日黎到公司附近工廈搵食 好多同事都推介過依間 ~ bella shine🔅 午市多款套餐都好吸引 我今次就簡左北海道3.6牛乳配雞柳豆腐湯烏冬 落單之後就可以任食沙律吧、餐湯、水果同甜品 😋💛是日餐湯-甘筍南瓜湯我略覺得有d淡 可以再濃味小小🥣🎃 沙律沙律菜都好新鮮有幾款選擇,仲有三款醬汁可選擇,特別推介羽衣甘藍 好爽口🥗北海道3.6牛乳配雞柳豆腐湯烏冬 $98湯底好香奶味 亦好滑溜 豆乳fans一定唔可以錯過 烏冬亦好彈牙 雞柳反而就有小小硬 🎌甜品賣相整得好精緻,朱古力慕絲、椰子慕絲、忌廉泡芙,cheese cake各款都好好味,我就特別鍾意cheese cake 🍰 下次會再encore ~ 記得提前係openrice 訂定位呀 會有折扣架 👍🏻

💛是日餐湯-甘筍南瓜湯
我略覺得有d淡 可以再濃味小小🥣🎃

沙律

北海道3.6牛乳配雞柳豆腐湯烏冬 $98

甜品

2023-03-17
2023-03-16 143 瀏覽
聽朋友介紹呢一間樓上餐廳有任食牛扒,我梗係唔執輸。最平$308任食紐西蘭牛西冷、羊西冷、美國豬肩扒、天多利烤雞扒。星期五六日加多$20。食埋1855 Black Angus 肉眼扒加多$40。除咗肉類,出面仲有好多野食。有皇冠螺、青口、海蝦。仲有沙律餐湯、小食前菜。最重要嘅係仲有Movenpick雪糕任食。唔夠飽,仲有意大利飯同意大利粉。生日月份四位仲送一份窩夫,真係多嘢食到黐線。不過留意返,上去餐廳要行入工廠大廈停車場入邊部lift先上到去。

2023-03-15
2023-02-23 278 瀏覽
#foodchaser_hk📌同區美食#foodchaserhkkwuntong📌同類餐廳#foodchaserhkgrillroom📌同款美食#foodchaserhkthegrilled✨✨✨✨✨✨✨✨✨📍觀塘 Bella Shine😢😢😢最近因為屋企人生日,想食扒,喺OpenRice度見到有推薦所以就去咗試,如果經OpenRice book二人套餐有六折、四人套餐就有八折、另外有任食套餐,我哋嗌咗牛扒海鮮任食,限時120分鐘(每位$308 加一)💰💰雖然餐廳係黄店,但係服務認真麻麻😢,店員喺開始食嘢半個鐘後不斷吹我哋食快啲之外😢,嗌餐飲嘅時候態度仲好差😢,直接行埋嚟就話「飲咩?」好冇禮貌😢✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍽 Oyster - No.2 因為我哋book咗4位,所以送一碟生蠔🦪,生蠔海水味唔係重嗰款,不過不失🍽 紐西蘭西冷牛扒一開始店員問我哋牛扒要幾多成熟,我哋嗌左兩塊, 一塊想要medium,另外一塊想要medium well,但係上碟嘅時候,兩塊熟嘅程度竟然係一樣😫,大概係因為塊牛扒唔厚,所以好難拿捏到個火候,好容易就熟曬,口感較韌😢🍽 紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬比起牛扒,羊西
#foodchaser_hk

🍽 生蠔
🍽 紐西蘭西冷牛扒
🍽 紐西蘭西冷牛扒
🍽 紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬
比起牛扒,羊西冷好食啲,肉質口感冇咁韌🤔阿根廷青醬辣到適中,配羊西冷配搭不俗🐑
🍽 冬陰功雞柳意大利飯
真係要睇返個Menu先知道原來呢個意大利飯係有雞柳喺裏面😹😹,不過冬陰功味好重,味道偏鹹,算香口
🍽 子薑菠蘿青口茄醬扁意粉
今次呢蝶扁意粉就真係有子薑喺上面,不過個意粉就冇乜味,得蕃茄醬嘅橙紅色🥫,冇蕃茄味
🍽 子薑菠蘿青口茄醬扁意粉
🍽 是日海鮮、是日餐湯
有螺、青口、同埋凍蝦,選擇比較少,是日餐湯係紫薯湯,湯身好濃稠,裝完碗湯想放返個湯殼落湯煲裏面嘅時候,個湯殼要啲時間先可以沉落煲底😂😂
🍽 凍蝦
🍽 螺
🍽 紫薯湯
🍽 窩夫
雖然服務參差,但亦有店員見到我哋慶祝生日,貼心提醒生日月份可以免費獲得一個窩夫,個窩夫反而係全日數一數二好食嘅👍🏻👍🏻,大份,重點食得出窩夫係即刻新鮮整出嚟,夠鬆脆
🍽 窩夫
✨✨✨✨✨✨✨✨

食物味道:⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️
服務環境:⭐️⭐️

📍觀塘 Bella Shine
店舖地址:觀塘巧明街114號迅達工業大廈2樓B室
營業時間:星期一至日1200-1500; 1730-2200
查詢/預約電話:23458455
服務費:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
**最新營業時間改動建議各位foodchasers出發前主動向店主查詢🥰🥰🥰

#觀塘美食 #觀塘扒房 #觀塘好去處

#美食 #香港美食 #香港好去處 #打卡 #拍拖好去處

#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #instafood #eeeeeats #forkyeah #foodintheair #foodinspiration #delish #eating #eatingfortheinsta #elle
2023-02-16
生日