2020-05-16 1297 瀏覽
非常抵食,食物質素又高,肺炎既關係餐廳有7折餐,2個人都係430蚊,包兩個小食,(份量仲要唔細)再加兩個主菜,選擇又多,再包兩杯野飲(有紅白酒擇),味道都唔錯,有機會可以再去。
小食
三文魚
牛排
Cake
2019-10-24 1775 瀏覽
Assembly 是第二次來,今次再令我憋起全因openrice booking 有優惠😂雖然我们没用到,但至少用了訂座服務😅我哋點咗Set dinner 🍴, 好抵食,我会更去试埋其他dishes!
2019-10-23
2019-09-25 1500 瀏覽
同幾位好姊妹相約諾士佛台聊天傾心事朋友介紹呢間有成個西瓜既酒飲有pop music 不間斷地播放飲杯酒聽下歌吹下水咁🍸🍸星期六晚,爆人啦不過好彩我地一到左有人走所以有位坐.🌟見佢個menu有另外兩杯幾吸引既酒,即刻Order黎一人一杯試下!🌟🌟🌟真係愈睇愈得意🌟Guavalicious $9️⃣5️⃣呢杯野果汁味,好好飲!味不濃,唔點飲酒既姊妹都話好飲(點知飲多兩啖面紅紅)🍉🍉🍉Watermelon cooler  $1️⃣2️⃣5️⃣好似飲緊西瓜汁 仲有一粒粒果肉,幾fresh既一杯,西瓜配酒係幾新鮮既組合🍉🌟Yakult Passion  $9️⃣5️⃣益力多味重,上面有新鮮既百香果同堆菠蘿乾🍍可以食架😳🌟🌶🥑Corn Tortilla Nachos $1️⃣0️⃣5️⃣個nachos成座山咁高,會唔小心食到辣椒🌶️總結係我地會再黎!因為啲酒真心好飲!
同幾位好姊妹相約諾士佛台聊天傾心事
朋友介紹呢間有成個西瓜既酒飲
有pop music 不間斷地播放
飲杯酒聽下歌吹下水咁🍸🍸
星期六晚,爆人啦不過好彩我地一到左有人走所以有位坐.🌟

🌟🌟🌟真係愈睇愈得意

🌟Guavalicious $9️⃣5️⃣

🌟Yakult Passion  $9️⃣5️⃣
益力多味重,上面有新鮮既百香果同堆菠蘿乾🍍可以食架😳

個nachos成座山咁高,會唔小心食到辣椒🌶️

總結係我地會再黎!因為啲酒真心好飲!
2019-09-21
2019-09-01 1071 瀏覽
通過开飯網訂左八個人,入到去提供三张小枱拼合,要求我們八個人坐,根本就坐不了,並且無必要食得咁迫,主要是根本就客人很小,但服务員爱理不理,不願處理,结果堅持左十分鐘才加多一张小枱拼合才行,其態度一点都没有服务熱誠,经常説香港服务業越来越差,冇得救。
2019-05-26 1919 瀏覽
從前每個星期六晚上都習慣黎個happy hour,但隨住時間耐左年紀大左開始慢慢減少喇👵🏻💦.難得朋友有雅興🥂返杯,所以就帶佢黎返呢間從前我嘅bar & restaurant 口袋餐廳回味下喇😌.烤雞pizza $135 - Pizza係茄汁做底,落嘅餡料唔孤寒嘅,厚厚嘅芝士做到拉絲效果,味道唔錯。而餅底係屬於薄至中嘅厚度,餅邊餅係偏硬身果種,唔算鬆軟。黑松露蝦薯條 $115 - 幾乎係每次黎都必點嘅❤️ 重口味之選,所以用黎做佐酒小吃非常唔錯。其實薯條唔算做到外脆內軟,而且用嘅係幼身薯條,但佢嘅醬汁先係成碟嘅靈魂啊💗,除左有香濃嘅芝士同黑松露味,仲加左d蝦湯汁去調醬汁,香到忍唔住一條接一條啊!迷你鵝肝漢堡 $115 - 真係好迷你嘅一隻😂感覺唔算抵食。鵝肝係好肥美好重油香嘅,但只有少少一塊,同朋友切開2份share食要好努力咁搵返舊鵝肝出黎,而漢堡肉就偏乾左d冇咩肉汁。質素其實唔算差,可以一試嘅。🍴飲品signature cocktail嘅質素不俗嘅,價錢就普遍$9x不等

2019-05-25 1256 瀏覽
Happy Friday 例排聚會,想食完飯又有酒飲,諾士佛臺係一個好好既地方。今次試Assembly,因為1樓係餐廳,可以靜靜地飯飯,食完先落樓下熱鬧既酒吧街繼續飲。1樓環境唔錯,燈光柔和,音樂又唔會播到大聲到傾唔到計。食物方面,一開始就開支白酒飲下先啦。Starter黎個chicken lollipops ,炸得岩岩好,非常juicy👍🏻Grilled shrimp poutine 係超級好味,車打芝士夠濃郁,鐘意食芝士既唔可以錯過👍🏻👍🏻Main就有Linguine Vongole白酒蜆肉意粉同Assembly supreme pizza招牌薄餅。不過不失。甜品就叫左Cryo fried vanilla ice cream,其係只係一般雪糕,純粹貪佢有個火可以打咭😂😂價錢合理,總括黎講食OK既。食飽落樓下就繼續下場😊

1樓環境唔錯,燈光柔和,音樂又唔會播到大聲到傾唔到計。

食物方面,一開始就開支白酒飲下先啦。

價錢合理,總括黎講食OK既。食飽落樓下就繼續下場😊
Chicken  lollipops
Grilled  shrimp  poutine
Linguine  vongole
Assembly  supreme  pizza
Cryo  fried  vanilla  ice  cream
2019-05-24
Chicken  lollipops
Grilled  shrimp  poutine
Linguine  vongole
Assembly  supreme  pizza
2019-04-03 989 瀏覽
Coming to have a drink and chat with my mates, crowded as usual for a Saturday night. Finally got a table after around 10 minutes wait, I wanted to order a strong cocktail, compared to the watery beer and dull classics.Picked this Doctor’s Order, nice presentation with a burnt cinnamon stick and orange peel, which gives a toasty and zesty smell as well. It taste great too, the fruit and alcohol balanced each other.Would like to come back and try the food some day!

2019-03-30
$120 (宵夜)
  • Doctor’s  Order
2019-03-16 949 瀏覽
朋友生日,大家放工後需要小酌幾杯慶祝下。Happy hour時段,幾乎全個尖沙咀都係咁上下,但要有埋食物選擇多且ok,環境氣氛夠chill既,可以考慮Assembly。Nachos, grilled shrimp poutine, buffalo chicken wings, sirloin steak, classic mac&cheese, chicken roll. 份量ok因為始終幾個女仔較細食,飲仲多過食。最後就係會著火既甜品,waitress知道我地有朋友生日,主動同我地講可以寫字,著晒火咁好岩慶祝扮生日蛋糕。
最後就係會著火既甜品waitress知道我地有朋友生日,主動同我地講可以寫字,著晒火咁好岩慶祝扮生日蛋糕。

2019-03-14
2019-02-23 810 瀏覽
食物水準有待改善,尢其豬仔骨超難食,pizza只屬一般,薯皮還算可以,但只得4塊。服務質素也未能達標!待應很被動,只是經常和其他待應聊天。本人和朋友二人共進晚餐,埋單的時候,竟然要我分兩張單埋單,她解釋的原因是飲品沒有打折,食品有八折,所以必須分開埋單,(我是一次過落單,我已經要求將兩張單combine,但她竟然說不🉑️...真係幾特別,結果飲品的單要比cash...食品才能付信用卡,超過奇怪!
豬仔骨
薯皮
2019-01-28 864 瀏覽
星期日,2個女仔無聊,搵個地方食下嘢傾下計。無特別揀就入左呢間bar, 去嘅時候都係happy hour時段,所以都仲有好多位2個女仔叫左杯cocktails 同pizza同甜蕃薯條。呢個真係好食,好過平時食薯條咁悶,一埋枱,已經聞到好香,食落甜甜地,又唔係太硬或者太軟,食好有咬口嘅

2個女仔叫左杯cocktails 同pizza同甜蕃薯條

2019-01-09 836 瀏覽
平時返工讀書辛苦,總有說不完的心事,今晚約左朋友黎Assembly聊聊天,說說心事🙈一坐底,店員就主動介紹dinner set同其他餐牌,雖然dinner set好抵,$375包兩款appetizers+兩個main dishes+2杯飲品,但我地覺得啲main dishes唔岩我地胃口,都係簡返main menu🤣Parma ham & mixed mushrooms pizza🍕 $148Pizza係我中意的薄批,除左有蘑菇同Parma ham,仲有芝士,Parma ham有少少咸,不過尚可接受,肉質亦好柔軟嫩滑❤️Lobster risotto🦞 $198除左有兩隻龍蝦,亦有已去骨的龍蝦肉,龍蝦新鮮,肉質彈牙。Risotto份量好少,但非常合我口味❣️ Risotto的龍蝦味好濃,飯粒粒粒分明,口感幼滑偏腍😋Mango Frappe $78Tokyo drift $98

Lobster risotto🦞 $198

Mango Frappe $78

Tokyo drift $98

2018-11-25 967 瀏覽
星期五放工時段打算和朋友吃頓晚飯喝杯小酒,於是找到了諾士佛臺這個地方。酒吧喝餐廳琳琅滿目,多不勝數。期間看到assembly這一間餐廳都坐滿人了,挺賣座的。於是我門都排隊等了一下。很快店員就安排我們進去就坐了。Assembly的裝潢以現代高酒吧桌椅呈現,感覺又摩登又前衛。食客感覺上都很休閒,想不到不僅環境一流,食物亦十分不俗。我們首先叫了一個Bibb Caesar Salad,它的沙律菜非常新鮮爽脆,不得不提的就是流心水煮蛋,切開蛋黃醬就溶出來,混入生菜、芝士、煙肉和醬汁一齊,味道十分感覺清新,實在是讓人回味. 隨後我們看到隔離兩桌也有叫了Spicy Veg Pizza,我們也不吃虧的嚐嚐看。本來想著素材pizza應該感覺上比較單調吧,可是味道實在是令人驚艷。每一塊薄餅上也有有辣青椒、蕃茄汁、Jalapeno、黑欖、雜菌、酸忌廉、莎莎醬等材料,味道恰當好處,不僅香辣清新,餅底香脆,減肥都成了明天的事了。吃飽之後我們就打算叫飲料,突然看到他們餐廳有辦優惠,說是掃描一個二維碼和留言就可以有免費的酒精飲品,於是我們倆就當作是小頭盤辦了手續,飲品很快就到了,可是感覺上有點不夠,所以我們也另外叫

吃飽之後我們就打算叫飲料,突然看到他們餐廳有辦優惠,說是掃描一個二維碼和留言就可以有免費的酒精飲品,於是我們倆就當作是小頭盤辦了手續,飲品很快就到了,可是感覺上有點不夠,所以我們也另外叫了兩杯雞尾酒。第一杯是18+ Lemonade,因為名字聽上去十分有趣~第二杯我們叫了Doctor‘s Choice,這一杯則是因為它的外型太特別了,酒裡面竟然有香菸,真係賣相一流啊!兩杯雞尾酒也是充滿特色的,打卡成份極高。而且味道鮮甜可口,適合一般女孩子飲用。餐牌上還有別的調酒,可是怕是喝不完,所以大概下一次可以再來試一下!

食物:🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞
環境:🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞
價錢:🌞🌞🌞🌞🌞🌞
回頭率:🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞
2018-09-19 1322 瀏覽
Assembly分上下兩層下層就酒吧,好多人飲野都好熱鬧d而食飯呢就可以係隔黎商廈上 樓上,平日無咩人靜靜地都幾好生日飯如下: CAESAR SALAD 正正常常, 我唔會係到講菜好鮮甜CAJUN CHICKEN PIZZA細細個咁但係唔算話特別香濃,D芝士多可係可以拉到絲既~唯一不足係雞肉較少同"鞋"龍蝦意大利飯 係最好味既一個DISH  , 個湯汁夠濃飯夠咬口, 龍蝦亦有鮮味Buffalo Chicken Wings $98都好辣下, 一定要夾埋D配菜食牛扒都唔錯,肉味較濃Mushroom Burger Mushroom 好多汁唔洗成日都係肉, fresh D 亦都係推介之選依到本來咩都OK, 就係最攪笑係一早黎問左有無火焰雪糕, 因為有人生日會叫臨尾ORDER時先講個FREEZER壞左成個月,所以無真係激到我呢... 最後叫左個Grilled Shrimp Poutine 比朋友做生日蛋糕, 真係有點funny不過個Shrimp都幾好食比左一個難忘既生日佢都唔錯啦~ HAHA
Assembly分上下兩層
下層就酒吧,好多人飲野都好熱鬧d
而食飯呢就可以係隔黎商廈上 樓上,平日無咩人靜靜地都幾好

生日飯如下:

CAESAR SALAD
正正常常, 我唔會係到講菜好鮮甜

CAJUN CHICKEN PIZZA

龍蝦意大利飯

Buffalo Chicken Wings $98
都好辣下, 一定要夾埋D配菜食

牛扒都唔錯,肉味較濃

Mushroom Burger

臨尾ORDER時先講個FREEZER壞左成個月,所以無

真係激到我呢...

不過個Shrimp都幾好食

比左一個難忘既生日佢都唔錯啦~ HAHA
2018-07-29
生日
2018-08-11 1272 瀏覽
We got a table upstairs, the environment is quite different from the ground floor. In ground floor, it looks like a bar for you to drink. Upstairs more like a nice restaurant with comsy decoration making you feel warm.Quite enjoying the food here, indeed recommendable! Delicious and lovely.First food came is Pizza Margherita 8' which having thin and crispy pizza and beautiful mozzarella cheeses and basil. Tasty one.Next come to my favorite, Grilled Shrimp Poutine, fries is surrounded by chessess

Delicious and lovely.

Pizza Margherita 8'
Next come to my favorite, Grilled Shrimp Poutine, fries is surrounded by chessessss, haaa, yes, I'm cheese lover, and on the top with shrimps, really really delicious!!! love it so much! can't stop to eat more.

Grilled Shrimp Poutine
And then Lobster Risotto is also tasty, strong and big lobster, haaa

Lobster Risotto
Final is Baby Back Pork Rib which is yummy with BBQ sauce, but a bit small portion.

Baby Back Pork Rib
Upstairs:

Delicious food, and Comsy environment for good chat is a plus
Pizza Margherita 8'
Grilled Shrimp Poutine
Lobster Risotto
Baby Back Pork Rib
同朋友去諾士佛臺除咗飲吓野吹吓水始終離唔開食埋甜品😂Cryo-Fried Vanilla Ice Cream:睇得又食得系列!最鍾意係個皮好似doughnut嘅口感夾埋個紅莓醬加雲呢拿雪糕 酸酸地又甜甜地正!👍🏼👍🏼👍🏼Wake the Kraken:超級香嘅西柚味 飲落好fresh 酒味唔濃飲完個口會仍然有陣西柚味🤣Tokyo Drift:淡淡嘅青蘋果味加好香嘅herbs味酒味比Wake the Kraken濃少少Kowloon Punch:Fruit Punch + Volka但飲落真係分到兩種味 係fruit punch還fruit punch volka還volka好似混唔埋咁有少少失望😞
同朋友去諾士佛臺除咗飲吓野吹吓水
始終離唔開食埋甜品😂

Cryo-Fried Vanilla Ice Cream:
睇得又食得系列!
最鍾意係個皮好似doughnut嘅口感
夾埋個紅莓醬加雲呢拿雪糕 酸酸地又甜甜地