2023-07-23 288 瀏覽
望住呢間嘢開舖到而家成日經過都會幫襯,結果今日真係令我好失望喎星期日下晝五點幾去幫襯,其實唔算人好多都係得幾個排緊隊買咗個經典口味嘅,就同我講好快有得攞叫我唔好行開。結果攞咗舊咁嘅嘢俾我,我又開舖食到你哋而家都未試過攞啲依個厚度嘅嘢俾我🙃🙃🙃問過有啲份量嘅店員兩次,佢都堅持係咁嘅,我係啱啱買㗎咋喎,俾啲咁嘅嘢我?佢堅持啱啱出爐嘅一定係咁樣,放耐咗就會縮水。即係你話俾我聽你啱啱俾我嗰舊係放耐咗? 明明見到買其他口味嘅客人全部都唔係呢個樣依個厚度,喺我前面買飛嘅人都未攞到,等喺我前邊嘅人又未攞到,點解會將呢舊整咗一段時間嘅嘢俾我??幫個價錢我同佢哋其他人冇分別個喎,我仲少過佢哋佢哋一嚿,係有個雪糕。

2023-07-18 229 瀏覽
打風落雨做地陪帶嚟香港玩嘅朋友掃街就最啱🤭少啲又無咁熱。開咗6年嘅店,連running man都嚟過,但作為香港人嘅都未食過,因為要排隊囉🫤試咗牛角包窩夫,食咗先知係牛角包夾成窩夫,配少少酸似cream cheese 嘅白色醬和無抹茶味嘅抹茶醬,總結兩票投「唔好食」。香蕉朱古力疏乎厘班戟比較滿意,得到三票正評。但服務態度一般,無叫我哋號碼拎嘢,仲要駁嘴話叫咗,三個人企係窗邊聽住你逐個號碼叫,死都唔叫柒號☺️
10 分鐘 (外賣自取)
日本雞蛋焦糖布丁+3.6牛乳雪糕在炎炎的夏日裏,行街道旺角油麻地,必然黃am.pm吃他的甜品,雖然半次都有很多人在排隊,但每次接到受傷,冷熱交融的甜品時,都會覺得排隊是值得的先來一口冰凍香滑的北海道牛奶雪糕,是一種非常特別的冰品,它以北海道的鮮奶作為主要原料,口感非常濃滑。它的顏色呈現乳白色,看起來非常純淨和清新。一般情況下,它的味道非常的純正,不會有任何多餘的添加物,讓人能夠真正地品嚐到鮮奶的風味。北海道牛奶雪糕的口感非常的細膩,入口即化,且不會讓人感到油膩,非常適合作為夏日消暑時的甜品。總之,北海道牛奶雪糕是一種非常純淨、口感細膩且風味獨特的冰品,是夏日必嚐的美食之一。第二口是溫暖的焦糖燉蛋,單獨吃也是一道美味的甜點,主要由雞蛋、牛奶、糖和焦糖製成,富含蛋白質、脂肪、鈣質等多種營養素。蛋黃中含有豐富的維生素A、D、E和B群維生素,對視力保健、骨骼生長、皮膚健康等方面都有很好的作用。牛奶中含有豐富的蛋白質和鈣質,能夠增強骨骼健康,促進身體發育。糖則能夠提供能量,讓人感到精力充沛。在製作營養焦糖燉蛋的過程中,焦糖的製作需要經過高溫加熱,這樣能夠使糖的分子產生化學反應,形成獨特的焦糖風味

日本雞蛋焦糖布丁+3.6牛乳雪糕

在製作營養焦糖燉蛋的過程中,焦糖的製作需要經過高溫加熱,這樣能夠使糖的分子產生化學反應,形成獨特的焦糖風味和顏色。而燉蛋的製作過程中,需要在低溫下進行,這樣能夠保持蛋的滑嫩口感,讓人感到非常的舒適。整個營養焦糖燉蛋看起來非常漂亮,顏色深淺均勻,味道香甜,是一道非常受歡迎的甜點。

第三口要品嚐燉蛋下面日式梳乎厘, 是一種傳統的日本甜點,以牛奶、糖和吉利丁等原料熬製而成,口感濃滑,非常適合作為甜品或點心。梳乎厘的顏色呈現乳白色,看起來非常純淨和清新。它的口感非常的細膩,入口即化,並且帶著微微的甜味,讓人感到非常舒適。整個梳乎厘看起來非常漂亮,是一種非常適合拍照留念的美食。

最後就是把冷熱交融的雪糕。燉奶和梳乎厘一口一口混着吃,脆脆的焦糖,香滑溫暖的燉蛋,充滿空氣咁的疏乎厘,冰凍眩惑的雪糕、口感細膩且風味獨特的甜品,是在香港旺角與油麻地交界的日本風味甜點中的經典之一,不僅風味美妙,而且外形漂亮,是美食界的一道亮麗風景。

吃完一次,你就會明白為什麼每次都這麼多人排隊
  • 日本雞蛋焦糖布丁3.6牛乳雪糕
  • 炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕
2023-07-06 225 瀏覽
知道呢間am.pm好幾年但一直冇機會試, 早排突然好想食梳乎厘Pancake, 有日就專登過去買黎試下. 我order了原味梳乎厘 ($50三塊), 價錢比平時去cafe食Souffle Pancake平D, 通常去cafe食一份都至少90蚊, 不過呢度就要企喺附近食+拎住食, 如果有幾張枱提供比客人立食, 相信會好好多. 而且印象中附近都冇簷篷之類既野, 如果食食下落雨真係超狼狽.... 而呢份原味梳乎厘, 賣相係幾吸引, 但一食第一啖就發覺唔係佢所標榜既"即叫即製" , 因為件Pancake完全唔係熱, 只係暖暖地, 呢方面真係幾失望...當時我比完錢落單後隔左一兩分鐘就有得攞已經覺得好出奇, 正常情況下即叫即整唔會快到咁卦. 除左溫度唔夠熱, 其他部份其實就算OK既, Pancake上面D cream幾香滑, 味道唔算好甜, Pancake質感都鬆軟滑溜,有梳乎厘既空氣感, 而且都食到蛋香味.

2023-06-20
外賣自取
2023-07-02 217 瀏覽
夜晚突然間想食梳乎厘,考慮過去尖沙咀K11或者幸福,因為朋友食唔到一份,只係痴少少試下,為免有最低消費,都係過嚟旺角am.pm😂am.pm其實一向都好食,唯一唔好處係要喺街食,冇堂食位😕落雨嘅話真係唔好考慮☔️開初睇個餐牌有啲迷惘,因為提拉米蘇疏乎厘同埋靜岡抹茶疏乎厘嘅圖片調轉咗↔️最後大家決定食特濃朱古力香蕉疏乎厘,同埋黑糖厚鮮奶疏乎厘🥰見一件同兩件價錢只係相差十五蚊,所以兩款都係嗌咗兩件~黑糖厚鮮奶疏乎厘原來有大量珍珠,睇圖嗰時都冇留意到😂味道唔算好甜,可以食得哂食份🫣特濃朱古力香蕉疏乎厘,個香蕉出咗事🍌生得太緊要,所以食咗兩啖都放棄咗😅味道上比較甜,食哂就真係有啲漏。如果出開旺角又冇落雨、天氣唔熱嘅話,am.pm其實都可以考慮👍🏻
黑糖厚鮮奶疏乎厘
特濃朱古力香蕉疏乎厘
2023-06-27
黑糖厚鮮奶疏乎厘
特濃朱古力香蕉疏乎厘
  • 黑糖厚鮮奶虎紋梳乎厘
2023-06-23 244 瀏覽
約咗幾個朋友食晚飯,同其中一個過去晚飯地點中途咁啱經過am.pm。我想試好耐,又咁啱嗰下佢無人排隊就同朋友走咗去買一個試下因為跟住就去食晚餐,所以我哋叫咗一個Share我哋簡咗招牌炎煙布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕賣相唔錯梳乎厘面係一層蕉糖。味道一般。仲要唔覺得食緊梳乎厘囉。。梳乎厘內裏應該係好輕似泡沫咁,但係佢唔係,所以佢唔會好似真正嘅梳乎厘咁好快就塌咗落嚟。至於個雪糕,完全唔覺得係用緊日本3.6牛乳因為唔香濃,就普通牛奶雪糕咁綜合以上,我覺得唔值我再俾$60去食
因為跟住就去食晚餐,所以我哋叫咗一個Share
我哋簡咗招牌炎煙布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕
賣相唔錯
因為唔香濃,就普通牛奶雪糕咁
綜合以上,我覺得唔值我再俾$60去食
2023-06-21
2023-06-23 170 瀏覽
☞ 油麻地 am.pm ☜———————————————◊ 提拉米蘇疏乎厘 ◊喺透明玻璃窗望住店員不斷煎pancake,再喺面頭加上唔同口味嘅cream,上到手暖笠笠。Tiramisu口味幾香咖啡味,但酒味欠奉。不過啲cream好滑,pancake都好濕潤同鬆軟😚美味程度: ㊣㊣㊣.5/5———————————————📍:am.pm油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖#為食豬在油麻地 #油麻地美食#foodblog #疏乎厘pancake #香港美食 #香港餐廳
☞ 油麻地 am.pm ☜
油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖

#為食豬在油麻地 #油麻地美食
2023-04-18
  • 提拉米蘇梳乎厘
這間嘅提拉米蘇味牛角包窩夫讓人印象深刻。醬汁的味道非常好,濃郁的提拉米蘇口味令人愉悅,讓人回味無窮。牛角包窩夫的外層非常鬆脆,內層柔軟,口感非常棒。配上提拉米蘇醬汁,味道更加豐富。整體而言,這是一道非常美味的餐點。唯一的缺點是價格有些偏高。然而,考慮到食物的質量和味道,這個價格也許是合理的。如果您不介意付出額外的費用,這道提拉米蘇味牛角包窩夫絕對值得一試。總之,這家餐廳的提拉米蘇味牛角包窩夫是一道非常美味的餐點,醬汁的味道非常好,牛角包窩夫的外層鬆脆內層柔軟。價格可能有些偏高,但如果您想要享受高品質的美食體驗,這道菜肯定值得一試。

2023-06-19 133 瀏覽
Signature 60元 好細一份完全無性價比可言!主要係唔好食仲嗱嗱地口!舖頭好細 無得坐嘅 三張小圓桌要立食 D妹妹仔睇落似學生兼職 動作好慢! 無乜人都等咗13分鐘!不會再吃 不會推薦比人!
Signature 60元 好細一份完全無性價比可言!
主要係唔好食仲嗱嗱地口!
不會再吃 不會推薦比人!
2023-06-18 175 瀏覽
經常經過am.pm都見到好多人排隊買 搞到我都忍唔住去試吓😆 可能因為我哋係夜晚時間去 所以人都比較多,我哋等咗20分鐘先有得食~  我哋叫咗特濃朱古力香蕉梳乎厘 2pcs🍫 賣相超靚!梳乎厘表面佈滿朱古力粉、朱古力醬 🍌有3條切開咗一半嘅香蕉,香蕉表面有用火槍燒過 🍦仲有舊手奶味雪糕(放喺熱熱嘅梳乎厘上面,會融得比較快),一口可以感受到熱凍口感,好正👍🏻!  朱古力同香蕉真係無敵嘅組合,好好食🤩!! 梳乎厘質地好軟棉棉,仲有啲濕潤感,搖佢仲會彈下彈下🤭
經常經過am.pm都見到好多人排隊買
搞到我都忍唔住去試吓😆
可能因為我哋係夜晚時間去
所以人都比較多,我哋等咗20分鐘先有得食~

我哋叫咗特濃朱古力香蕉梳乎厘 2pcs🍫
賣相超靚!梳乎厘表面佈滿朱古力粉、朱古力醬
🍌有3條切開咗一半嘅香蕉,香蕉表面有用火槍燒過

朱古力同香蕉真係無敵嘅組合,好好食🤩!!
梳乎厘質地好軟棉棉,仲有啲濕潤感,搖佢仲會彈下彈下🤭
特濃朱古力香蕉梳乎厘

2023-04-22
特濃朱古力香蕉梳乎厘
2023-05-31 188 瀏覽
好耐無食呢間喇!基本上好耐都無去旺角油麻地嗰邊!咁啱有嘢出開去,又突然想食甜嘢,於是走咗去買~位置喺旺角同油麻地中間,油麻地港鐵站行上去會比較近~正正喺油麻地港鐵站行去家樂坊中間啲巷仔。鋪頭只有外賣,無堂食位置~ 買完要企喺街度食~最後揀咗 #炎燒布丁梳乎厘 +日本3.6牛乳雪糕,貪心仔又想食梳乎厘又想食雪糕啱晒😋 焦糖面甜甜地脆脆地,同梳乎厘嗰種鬆軟好夾~ 再食一啖雪糕,又熱又凍口感一流~ 個雪糕都唔錯,牛奶味香濃~好食😋
好耐無食呢間喇!基本上好耐都無去旺角油麻地嗰邊!
咁啱有嘢出開去,又突然想食甜嘢,於是走咗去買~

炎燒布丁梳乎厘 +日本3.6牛乳雪糕

2023-05-12
炎燒布丁梳乎厘 +日本3.6牛乳雪糕
  • 炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕
2023-05-24 240 瀏覽
平時喺油麻地買完嘉多娜麵包,行去旺角,都會發現轉角位呢間外賣梳乎厘Pancake專門店成日都有人圍住。終於星期六個肚有位置可以試一試😏Pancake選擇幾多,就連榴櫣口味都有😮 本身苦惱緊食原味定朱古力味,但其實無朱古力醬嘅位置,即係原味😏所以最後揀左朱古力,兩塊承惠$50。等左2個字左右就有新鮮出爐嘅PancakeSize唔算大,加上空氣感高,所以有少少食左陣風嘅感覺😂朱古力味好濃,所以唔會食到有蛋香,無醬果D位先會試到微微蛋味🤔。香蕉夠熟有蕉香,加埋焦糖脆口感,成個甜品最好係佢🙈

等左2個字左右就有新鮮出爐嘅Pancake

Size唔算大,加上空氣感高,所以有少少食左陣風嘅感覺😂
香蕉夠熟有蕉香,加埋焦糖脆口感,成個甜品最好係佢🙈
2023-05-20
2023-05-20 206 瀏覽
而家做緊6週年優惠,原本65蚊3件,而家就60蚊3件,即係平左5蚊不過3件都係要同味,唔可以唔同口味,可惜🥲🥲我就叫左3件tiramisu ,(冇得叫3隻味,試唔到其他🥲🥲),佢地係即叫即整,都等得幾耐,冇記錯等左15分鐘左右。不過拎上手熱辣辣,而且味道唔錯,又會覺得等得值既。不過,係料份量問題,定係係梳乎厘熱得滯,食食下真係淋到變一pat野咁😅😅如果去cafe食,3件既話會貴好多,但係我而家係喺街食🤣🤣🤣如果計喺街食,我又覺得貴左啲,(始終要叫3件先覺得抵,你叫一件,又要等又唔算平🤔🤔🤔🤔)口痕想食既,都推薦既👍
不過3件都係要同味,唔可以唔同口味,可惜🥲🥲
口痕想食既,都推薦既👍
tiramisu 味梳乎厘
2023-04-22
$60 (其他)
tiramisu 味梳乎厘
2023-04-20 295 瀏覽
呢間超超多報道同YouTube 介紹,睇相好鬼靚打卡又一流,睇相勁好味。復活節終於同朋友去試左,往往睇到食超高評價,但食左都係好普通,呢間就係其中一間,都係期望過高,食落真係麻麻地,又係試一次就夠
2023-04-08 301 瀏覽
旺角近油麻地附近呢間街邊路邊,這家街邊新鮮甜品窩夫店真是太棒了!店裡提供多種口味的窩夫,而且又快優惠推廣,有時間就買一送一,有時就會套餐送埋咖啡,今次我地去到就係夏日感謝祭七五折優惠,真係開心!每種都讓人垂涎欲滴。而且他們的窩夫都是即叫即煮,絕對新鮮!不過,由於口味太好,所以店裡總是排滿了等待品嘗的人潮。但是,即使需要排隊,而且即叫即製需時,次次都需等三十分鐘,我也絕對會再次光顧這家窩夫店,有時重會買一送一❤️🥰買多件留返宵夜簡直就係一流!