招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2019-03-01 363 瀏覽
自以爲客多就了不起,帶位的、落單的阿姐服務態度非常差,當時我中午12點幾時一個人去,看見很多位都還沒有人座,我照取了票,但沒有人理會,我問其中一個服務阿姐,佢就叫我座在卡位,當我要叫嘢時,竟然落單的阿姐問我點解座卡位,我就話佢同事叫,佢之後就冇理我,又唔落單!我立即起身就走!雖然係接近午市的時候,如果呢個阿姐好聲好氣同我講要轉其他位,我會接受的,但佢好不滿咁態度,非常令人反感,到底我是顧客,來幫襯要受妳哋氣?好想打電話去譚仔投訴,但找了很久都找不到。譚仔現在請的樓面十居其九都係內地來的阿姐,我絕對尊重佢哋,冇歧視不滿,但聲大夾惡冇禮貌的行為,開始慢慢出現了,我沒有途徑可表達不滿,只能才這和各位分享了。
2019-01-31 594 瀏覽
炸醬麻辣-中辣一如既往既味道,夠麻夠辣,不過有時都會懷疑係咪化學麻辣,湯頭都冇麻子....不過係尖沙咀平食又要快,加上食辣,就諗起譚仔。將麵撈落炸醬食比起湯麵好味。
炸醬麻辣-中辣
不過係尖沙咀平食又要快,加上食辣,就諗起譚仔。
將麵撈落炸醬食比起湯麵好味。
2018-12-24 662 瀏覽
今晚是平安夜,我帶老婆同囡囡坐渡海小輪過尖沙咀碼頭星光大道行街,嗰度有好多表演者係度表演,搞到水泄不通,我哋唯有去第二度周圍行,今晚係節日所以有幾條主要道路都封路,我哋可以喺馬路中間大大步行好過癮。不經不覺行到清真寺附近,覺得有啲肚餓,於是乎周圍搵野食,但係好多餐廳都滿座,好彩喺附近嘅譚仔雲南米線搵到位。我哋一坐低連菜單都唔使睇,就向侍應落單要兩個招牌菜過橋米線套餐加多個土匪雞翼。個套餐好足料,有魚蛋,牛丸,墨魚丸,豬膶,牛肉等等,我哋又點多兩杯凍奶茶,凍檸茶。套餐實在太大碗,我哋食完都要坐多一陣消化一下先至埋單走人。

套餐實在太大碗,我哋食完都要坐多一陣消化一下先至埋單走人。
2018-12-19 345 瀏覽
識食一定係食譚仔堂食兩個人食叫咗一碗麵,小辣炸醬酸菜冬菇加底,亦叫咗大土匪雞翼,蒜泥白肉同埋皮蛋(算係小型譚仔放題哈哈)三碟小食都嚟晒但唔知點解個麵等左十幾分鐘先到,可能因為係尖沙咀夜晚時間多人食。 最好食係個皮蛋同埋雞翼,好食過其他分店!超哂班🤣今次個侍應唔係譚仔阿姐係一個年輕嘅男仔佢好有耐性雖然講嘢有啲唔準但係越來越多客人嘅時候佢都會好有禮貌咁叫佢哋等等又會解釋加水係唔使加錢嘅值得一讚 次次食完譚仔都好滿足 希望遲啲唔會連一杯水都要俾錢啦
識食一定係食譚仔堂食
最好食係個皮蛋同埋雞翼,好食過其他分店!超哂班🤣
今次個侍應唔係譚仔阿姐係一個年輕嘅男仔

次次食完譚仔都好滿足
希望遲啲唔會連一杯水都要俾錢啦
2018-12-17
2018-10-04 956 瀏覽
最近呢間譚仔開始多左好多遊客令到午餐既繁忙時間變得更繁忙我一個人+一點去到拎位所以唔洗等好耐大約等左5分鐘就有位呢到好忙嫁..佢一比餐牌我即刻落單今日算快..1x分鐘就到叫左雞肉重慶三小個味比之前淡左但食落去有酸味..直覺好似係變左味雞肉好多雞皮米線漲晒好難食可能煮好左冇人拎出黎or煮太耐食左半碗頂唔住唔食啦$32(食淨既分量)
最近呢間譚仔開始多左好多遊客

雞肉好多雞皮
米線漲晒好難食

可能煮好左冇人拎出黎or煮太耐
食左半碗頂唔住唔食啦

$32(食淨既分量)
2018-08-28 779 瀏覽
朋友公司有啲urgent野要我幫手,所以一大清早我就去咗尖沙咀,幫佢攪咗半日,終於可以食飯啦,不過時間有限,就係附近搵D快餐食。行咗一陣,朋友就話不如去食譚仔雲南米線。呢間店都好大,不過可能星期日下午1:00唔係太多人,有部份位置都冇開放,本來要坐門口位😪,好在剛剛有食客走咗可以坐番卡位😆。我地今日叫左兩個米線,一個配墨丸、炸醬,另一個配韮菜。話名快餐,好快就到,但我朋友個炸醬就吾知點解等左一段時間都未到😅
2018-08-26
2018-08-15 417 瀏覽
譚仔應該冇香港人係唔識, 一係就好唔中意食, 一係就好中意食, 而我就係中意到上瘾個種, 本身自己好中意食辣, 由中學開始一直都係食中辣, 但宜家人大左,佢又多口味左, 就發覺重慶酸辣加中辣都唔錯, 辣得黎有少少酸, 岩岩好
2018-08-09 366 瀏覽
8點有多,係尖沙咀離開番屋企又好似太晏,但係又唔係好肚餓,行到地鐵站,有d口痕,不如食碗譚仔啦,呢間都唔係第一次黎,貪佢少人又多位,唔會好似旺角區果d咁趕亂衝亂撞,今日如常叫個腩肉小辣,估唔到覆單既係一個小妹妹,譚仔阿姐呢?原來全部都係大堂到吹水,唯獨是譚仔阿妹幫我落單抹枱,應該係暑期工黎既,等左大概10分鐘,米線送上,米線都係一如以往既味道,呢間譚仔既阿姐平日雖然都會講二句,有時都幾好人會比水我飲,但如果趕時間既,就唔好過黎😂佢地做野都幾有性格既,我通常唔會係rush hour過黎囉
2018-08-05 190 瀏覽
I was invited by my colleagues to have lunch together. They brought me to this shop which I tried it long time ago. The shop is located downstairs, and I found it quite big down there. It made a very relaxing area for lunch or for chattingI ordered the beef ball and the fried bean sauce which were recommended by my dear colleagues Having waited for around 5 minutes, there came the noodle I felt tasty for the sauce with the noodle. It’s a little bit spicy but it’s appropriate for me to avoid bein

I felt tasty for the sauce with the noodle. It’s a little bit spicy but it’s appropriate for me to avoid being too light in the taste
however, the beef ball was awful. It’s not quite “beef”. That’s a bit disappointed. I only tried 1 piece out of 3 pieces it offered.

Anyway, that’s not expensive🤣
2018-08-05
2018-04-27 1105 瀏覽
久唔久就會想食下米線,譚仔分店夠多,所以久唔久都會食返次呢日叫左個竹笙酸菜三小辣,味道同平日食既都無乜分別啦我仲要左三隻雞翼做餸,惹味又香口,不過依家好似又加左價啦......跟餐加錢飲凍檸茶,爽(呢間啲呀姐有啲燥,所以個日啲態度就)------------------------------食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------
久唔久就會想食下米線,譚仔分店夠多,所以久唔久都會食返次

呢日叫左個竹笙酸菜三小辣,味道同平日食既都無乜分別啦

跟餐加錢飲凍檸茶,爽

(呢間啲呀姐有啲燥,所以個日啲態度就

食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
米線我食左好多間,而譚仔都係全香港有好多好多間分店,我都食過吾同地區既分店味道,作個小總結黎講,鍾意佢地既餸菜算新鮮,有質素,起碼好食過好多吾同大大小小既米線專門店,但佢地既湯底應該真係好多味精,話說食咁多次都會覺得食完之後要狂飲水,會令人覺得好口渴,就算食佢地既清湯底一樣會口渴。而佢地既特式係湯底好夠入味,米線都幾大碗而且餸菜都算份量合理,驚吾夠飽既朋友仲可以試佢地既過橋米線,會有晒咁多樣餸菜,岩岩鍾意食多幾樣野,心大心細既你!
2018-04-23 251 瀏覽
尖沙咀一向人多,午餐時間嚟到,好多人排隊。由於入面所有數量較多,所以好快就入去坐。點左碗酸辣雞肉米線,本人偏好硬身米線,米線有咬口,湯亦夠濃,不過不失。lunch既好選擇

2018-03-19 510 瀏覽
下午2點鐘、黎到地庫哩間既譚仔米線,由於避過人潮既午市時間,所以黎到已經有位坐,唔需要拎飛等位。黎到譚仔,當然要叫例牌雞肉,炸醬清湯米線啦⋯⋯咁多間米線店黎講,我最鐘意就係譚仔既炸醬啦,唔會太辣,太咸,味道適中,加上清湯,雖然係清湯,但又唔會淡而無味。。。岩岩好。。。一匙米線,夾小小炸醬上去,又係另一種風味2個餸,食到飽飽,$40有找。。。果然係單人之選。。。雖然譚仔轉左人,但味道依然無變。。正呀

2018-03-04 447 瀏覽
近日又開始暖番,到左中午食飯時間,胃口好似變得麻麻,唔想食飯,所以就第一時間諗到去食譚仔米線,都係因為又平又好食嘛譚仔一直都好受打工仔歡迎,尤其是中午食飯時間,如果多人去食通常都要等,但今次一個人去食,就唔駛等即刻有位,坐彽連餐牌都唔駛睇,就可以即係落單,要碗雞肉,腩肉麻辣十少,再加多杯凍檸茶,每間譚仔的米線水準都有d 參差,十少麻辣食落好似唔夠麻和辣,腩肉同雞肉份量就好足夠,同埋唔知係唔係漏單,等左成十五鐘先有得食

2017-12-17 1005 瀏覽
星期六喺尖沙咀要周圍行搵聖誕禮物,晚飯時間冇訂檯又諗住快手食完就行,於是揀去譚仔。米線就唔使多講,只係想食多幾個小食,我想食麻辣豬耳,另一半竟然想試巴蜀生腸,另外喺土匪同麻辣雞翼兩者揀左後者。首先講呢個麻辣雞翼,第一啖食落去主要係辣味,唔覺有麻味,然後愈食愈辣🔥入面啲雞肉好似冇土匪雞翼咁入味。至於麻辣豬耳,我差不多食左成碟。對於唔食得好辣嘅我麻辣味剛好豬耳薄切就唔會有切長條嗰種咁硬,軟骨好爽脆易咬👍🏻呢個生腸我喺其他店唔只一次話賣晒,今次呢間食到。生腸個醬都唔錯,幾香,但蓋唔到生腸嘅「壓」,所以我地食剩半碟
麻辣雞翼
麻辣豬耳
豬耳薄切就唔會有切長條嗰種咁硬,軟骨好爽脆易咬👍🏻
巴蜀生腸