餐廳: 華岸酒吧扒房
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2010-04-27 413 瀏覽
女朋友生日,梗係想食好D。 問問身邊既朋友,有幾位做酒店既朋友都介紹我去機場富豪既China Coast Bar & Grill到食牛排。 自己睇過過Menu,都係自己budget以內,所以女朋友生日當天就去咗食。去到機場,都幾容易就搵到機場富豪酒店既位置,因為佢會有條路由機場入面直接行入去酒店。入到酒店,完全感受到五星級酒店既氣氛。為咗女朋友既關係,我梗係做足o麗功課。故名思意,China Coast Bar & Grill係Bar同Grill合併係一齊。入到去會先係個bar,有band有人唱歌,幾好feel =]再行入去就係Grill。個場既格局係Grand得黎有D古典feel。跟住坐底,睇Menu。我地選咗Caesar Salad with Chicken(share with my gf),Lobster Cappuccino Soup同main course既12oz Rib Eye Steak,我女朋友就要咗Lobster Cream Soup同main course既8oz Filet MignonCaesar Salad with Chicken, 雞肉夠香同口感好。L

Lobster Cappuccino Soup好特別,第一:個賣相,佢係用Cappuccino Cup黎放D湯係面。第二:佢個味道真係really good. 有D柚子皮on top。
12oz Rib Eye Steak呢個真係好好食。我自問都去過唔少酒店食排,但呢度既質量同味道我本人覺得都數一數二算好好。夠juicy, 新鮮同夠熱。

至於我女朋友個幾款我就唔介紹咁多啦,因為都唔想佢誤會我以為為咗寫食評而同佢食咁好 =p整體我俾機場富豪China Coast Bar & Grill 90分,Service好呢D唔使講,上菜時間都幾好,你想佢快就快,想佢慢就慢, really like it!
2009-04-30
生日
2010-04-27 298 瀏覽
上星期六女朋友生日,帶佢「豪」一次,去機場富豪酒店的扒房China Coast Bar & Grill 享受左一個超正ge晚餐!其實之前都想試,不過覺得有DD貴,好彩有親戚有會員卡,埋單有折,所以終於可以一嘗星級酒店扒房美食!一入到餐廳,環境同布置都幾「摩登」,燈光暗暗,音樂都幾幽美,氣氛都唔錯!幾浪漫!岩晒我同女朋友嘆「燭光晚餐」!我地一人叫左一個湯,個Waiter話龍蝦食品做緊推廣,所以我要Lobster Cream Soup,而佢就要左一個Lobster Cappuccino Soup,因為佢話佢對個湯名好好奇‧‧‧我個Cream Soup唔錯,雖然湯唔算太Creamy, 但真係好濃ge龍蝦味, 而且有一舊好大ge龍蝦肉,正!而我女朋友個Cappuccino Soup,嘩!真係用Cappuccino 個D杯上,個湯ge色水都有d似,面頭重有好多泡泡,成杯Cappuccino咁‧‧‧雖然無Cream Soup咁濃龍蝦味,但係個味都唔錯,一讚!另外個左一個Chicken Caesar Salad,D烤雞肉質幾嫩口,有少少黑椒味,蔬菜好Fresh!加埋D炸麵粉糠同煙肉碎一齊食,真係好好

我個Cream Soup唔錯,雖然湯唔算太Creamy, 但真係好濃ge龍蝦味, 而且有一舊好大ge龍蝦肉,正!而我女朋友個Cappuccino Soup,嘩!真係用Cappuccino 個D杯上,個湯ge色水都有d似,面頭重有好多泡泡,成杯Cappuccino咁‧‧‧雖然無Cream Soup咁濃龍蝦味,但係個味都唔錯,一讚!另外個左一個Chicken Caesar Salad,D烤雞肉質幾嫩口,有少少黑椒味,蔬菜好Fresh!加埋D炸麵粉糠同煙肉碎一齊食,真係好好味!

話明扒房,主菜一定要「鋸扒」啦!我女朋友佢要左個Rib Eye Steak,好Juicy!原全唔需要加任何Sause,肉質好嫩,有一種入口即溶的感覺,再加埋芥末醬,正!而我就要左個New York Strip,雖然無Rib Eye 咁多肉汁,但係烤得好靚,D鐵絲網痕跡係塊扒上面好平均,食落肉質比較實,好重牛肉味,同Rib Eye係兩種完全唔同ge美味!超讚!

食完我地飲左杯咖啡,可能D前菜同塊扒太正,所以相比之下杯咖啡感覺上好普通,無咩特別‧‧‧

雖然係貴左少少,但真係一分錢一分貨,如果下次有機會,我一定會再去「幫襯」!
2010-04-24
2007-12-28 216 瀏覽
Heard they changed their chef. Cost is not cheap, but it's giving u good quality food. Very good quality steak. I tried their lamb chop too...actually, all their grilled food are great.
2006-01-25 207 瀏覽
同事Fairwell, 來到此店吃個午餐.雖然距離都唔近, 但見八個人午餐有半價, 就來了.有appetizer, main 和甜品, 個menu 的菜名好似幾掂.餐包樣樣都有, 法包幾軟綿, 有款看下去覺得都幾軟熟的, 吃下但面較韌, 同事已經話想甩牙骹了.頭盤是芝蔴虎蝦, 睇落幾靚, 虎蝦蝦肉爽, 是與別不同的, 個汁就酸酸甜甜,酸唔酸就見人見至, 我就覺得幾醒胃.幾乎所有人都要tenderloin, 但等左好耐先來, 賣相普通, 肉質更一般.我要了五成熟, 熟的程度和八成熟沒兩樣, 同事話的肉唔係咁好, 所以會煮得熟左.吃下去, 有少少像煲湯肉的鞋, 沒有tenderloin的質感, 更諻論好好吃.甜品是chocolate pudding, 味道還可以, 我發覺我喜歡warm chocolate cake 多一點.同事也說太甜.一個午餐, 吃了個多鐘, 如果有下次會叫定食物先來.侍應服務幾好, 唔該前thank you 後的.
同事Fairwell, 來到此店吃個午餐.
雖然距離都唔近, 但見八個人午餐有半價, 就來了.
酸唔酸就見人見至, 我就覺得幾醒胃.
同事也說太甜.

一個午餐, 吃了個多鐘, 如果有下次會叫定食物先來.
侍應服務幾好, 唔該前thank you 後的.