2022-12-27 611 瀏覽
神石燒主打的是很久不見的Stone Grill, 比尖沙咀的Stone Grill餐廳更抵食. 在這寒冷的冬天, 還是吃鍋類食物更保暖, 這裡的午餐也有提供Sukiyaki, 說是Sukiyaki, 不如說是豉油湯底的Shabu Shabu, 不過百元一位的一人火鍋, 我就不會太有要求就是.Sukiyaki提供了三款牛肉部份, 由牛舌到牛肩肉, 也有牛西冷的部份, 來自美國的肉質與口感也不錯, 沒有雪藏味, 只是每款三四塊吃得不夠盡興. 另外點了來自韓國的韓牛, 三大塊六十多元, 肉質和雲石度當然更好, 至於是否抵吃, 對比要二十多元才有尾指般大小的韓國石蠔, 自然就抵吃多了!I don’t order the stone grill steak from the restaurant as I wanna have a warm lunch in this winter. The hot pot with usda beef is ok and the beef is better than many of hot pot shops, at least it is not froz

I don’t order the stone grill steak from the restaurant as I wanna have a warm lunch in this winter. The hot pot with usda beef is ok and the beef is better than many of hot pot shops, at least it is not frozen. The amount of beef is not that much so I ordered some premier Korean beef that is much better than the seafood provided here.
2022-11-19 758 瀏覽
餐廳抽風系統差,成間餐廳都係油煙,好似抖唔到氣咁,成餐飯食完只想快d 走😵‍💫😵‍💫😵‍💫自助區食物非常亂,所謂沙律區一條菜都無,得罐頭粟米🥲🥲🥲d飯雖然係珍珠米但係硬到一嚿嚿🥲🥲🥲肉質非常之普通,份量亦都好少🥲🥲🥲d 肉未食完舊石已經開始唔熱🥶🥶🥶所有餐具,飯,湯,沙律都係自己拎,水都係自己倒,下單都係scan qr code,但竟然都要收取加一服務費.........
自助區食物非常亂,所謂沙律區一條菜都無,得罐頭粟米🥲🥲🥲
d飯雖然係珍珠米但係硬到一嚿嚿🥲🥲🥲
肉質非常之普通,份量亦都好少🥲🥲🥲
d 肉未食完舊石已經開始唔熱🥶🥶🥶
2022-10-30 768 瀏覽
✿平民神石燒牛排✿平時約fd又唔想食太貴,呢間平民燒牛排就啱啦🙈價錢唔太貴,又食到質素較高嘅牛扒呢間神石燒係用石頭,比起一般鐵板燒,我覺得無咁易overcook,同可以被多啲時間你慢慢切,不過油煙就會比較大啲,食個日最好就著深色衫啦,就唔會驚啲油脂彈到自己‼️最正係,呢間石燒係用日本自助售賣機形式被錢,似足日本啲拉麵店,睇唔明仲有店員係隔離協助💁🏻‍♀️ 除此之外,店舖入面前菜白飯同麵豉湯都自助形式無限供應,大食朋友唔洗驚唔夠飽啦🫣—————————享用食品總結:🐂美國黑安格斯牛隔肌(200g)-呢個部位本身都重牛肉味,加上黑安格斯,就更重牛味🤤啱曬我,雖然油脂分佈較少,但食落唔會好韌,煎到六七成就啱啱好,想食牛又唔想份量太大,呢個作為家常便飯係唔錯嘅選擇👍🏻—————————評分:💰性價比: 7/10👅味道: 7/10📷賣相: 7/10💯總分: 21/30人均消費:$129(openrice折後:$114)—————————神石燒牛扒水產專門店📍 @jinsekisteak 地址: 九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G114-115號舖營業時間:星期一至四:1200-2200星期五:1
✿平民神石燒牛排✿

享用食品總結:
🐂美國黑安格斯牛隔肌(200g)

評分:
💰性價比: 7/10
👅味道: 7/10
📷賣相: 7/10
💯總分: 21/30
人均消費:$129(openrice折後:$114)
神石燒牛扒水產專門店
星期日:1130-2200
🐱#為食貓_steak
🐱#為食貓_九龍灣

2022-10-17 671 瀏覽
上次食過佢哋嘅⼀人一鍋壽喜燒,我同男朋友都覺得幾滿意😋今次試吓佢哋本身最主打嘅岩鹽熱石燒牛扒🐮$88有成300克牛肉,份量好大,連我同男朋友都食唔哂😂真係啱哂食肉獸.西冷牛扒本身油花就少,而呢個西冷牛食落都唔會話係嚡,肉質嫩度適中,肉味相對濃郁,真係啖啖肉嘅感覺~另外我哋仲半價追加咗五款水產,除咗虎蝦之外,其他都要放上舊石度燒㗎!我哋分別加咗虎蝦($19)、韓國統營石蠔($24)、蒜蓉帆立貝($24/兩隻)、日式魷魚串($19)同埋日式磯燒鮑魚($24)。五款水產都OK,不過燒完牛肉之後塊石唔係好夠熱,大家可以問店員睇吓可唔可以換石🫡如果唔係就唔夠熱力燒水產.唔好唔記得湯飯沙律都係任拎任食😝我點都要拎白飯加飯素🍚🥰佢哋仲有提供其他唔同產地同級數嘅牛肉,另外唔食牛嘅話都可以揀其他肉㗎!整體嚟講真係好抵食,冇可能唔係捧住個肚走🤣
上次食過佢哋嘅⼀人一鍋壽喜燒,我同男朋友都覺得幾滿意😋
今次試吓佢哋本身最主打嘅岩鹽熱石燒牛扒🐮

唔好唔記得湯飯沙律都係任拎任食😝我點都要拎白飯加飯素🍚🥰
整體嚟講真係好抵食,冇可能唔係捧住個肚走🤣
2022-10-17 466 瀏覽
呢間餐廳係全港首家岩鹽熱石燒牛扒專門店提供唔同產地同級數嘅牛肉除咗牛肉之外,亦有其他肉類供應㗎!上次試過鹿兒島和牛壽喜燒今次就轉吓口味試吓岩鹽熱石燒牛喔😋-🥩澳洲穀飼100日西冷牛扒 ($88) 套餐包有沙律、湯同白飯全部都係自助形式任添任食白飯採用日本珍珠米🍚仲可以隨意落飯素CP值認真高呢👍🏻每份西冷牛扒都有300克重份量十足,身為食肉獸超滿足呀!牛扒厚身有咬口💕咬落肉汁豐盈,亦具肉香不過肉質就有少少靭喇!🦑水產追加大割引 50%折扣每份主食可用半價價錢追加一份海鮮🈹指定5款海鮮款式包括...韓國統營石蠔(原價$48)日式磯燒鮑魚(原價$48)魷魚串(原價$38)頂級虎蝦(原價$38)蒜蓉帆立貝 2隻(原價$48)個人最愛日式磯燒鮑魚入味爽口,好正呀👍🏻
呢間餐廳係全港首家岩鹽熱石燒牛扒專門店
提供唔同產地同級數嘅牛肉
除咗牛肉之外,亦有其他肉類供應㗎!
上次試過鹿兒島和牛壽喜燒
今次就轉吓口味
試吓岩鹽熱石燒牛喔😋

🥩澳洲穀飼100日西冷牛扒 ($88)
套餐包有沙律、湯同白飯
全部都係自助形式任添任食
白飯採用日本珍珠米🍚
仲可以隨意落飯素
CP值認真高呢👍🏻
每份西冷牛扒都有300克重
份量十足,身為食肉獸超滿足呀!
牛扒厚身有咬口💕
咬落肉汁豐盈,亦具肉香
不過肉質就有少少靭喇!

🦑水產追加大割引 50%折扣
每份主食可用半價價錢
追加一份海鮮🈹
指定5款海鮮款式包括...
韓國統營石蠔(原價$48)
日式磯燒鮑魚(原價$48)
魷魚串(原價$38)
頂級虎蝦(原價$38)
蒜蓉帆立貝 2隻(原價$48)
個人最愛日式磯燒鮑魚
入味爽口,好正呀👍🏻
2022-10-16 279 瀏覽
星期五下午同男朋友去食 每人都叫左一份扒 帶子 同蠔掃完安心出行 企門口個個好吾情願咁帶我地入去坐叫完野食 野食送到 兩枝調味料都係吉既 隔離枱個啲都係少到睇吾到 食到咁上下 要換石燒 望極都吾見有staff 個場又吾係大 門口個個入左泥 我舉手示意 佢望我一望就走開吾理 態度好有問題 自助區啲野又係接近冇咁 都冇refill 斟水個陣仲見到有曱甴 真係咩胃口都冇 野食已經吾係好食 態度又差 好失望兩年前食過一次 啲野食又係咁 份量吾多 又吾好食 態度都係咁衰!!!!!!
星期五下午同男朋友去食 每人都叫左一份扒 帶子 同蠔
掃完安心出行 企門口個個好吾情願咁帶我地入去坐
神石燒相信呢個名大家都聽過啦~~港九新界都開咗唔少分店~~價錢方便由低價位至高價位都有,唔同部位、級數嘅高質肉都可以食到😜最近就食咗呢個$88有300g嘅穀飼100日西冷牛扒,坐低個陣仲見到最近做緊水產加追半額大割引呢個限定優惠,只係需要用一半嘅價錢就食到呢5款新鮮海鮮🦞每份主食都可以使用一次呢個優惠~~餐廳全自助模式,餐湯、沙律、食用水、白飯全部任食任添🥳🥳 餐湯仲有泡菜牛肉湯同埋麵豉湯可以簡🤤2款餐湯都好足料,雖然係自助任添,但食物整得一啲都唔馬虎👍🏻👍🏻仲有沙律都有幾款醬汁可以簡,真係好多選擇😛😛🥩澳洲穀飼100日西冷牛扒 300g $8888蚊有成300g嘅西冷牛扒,聽到價錢真係好吸引😜😜醬汁可以係黑椒汁同埋蒜蓉汁都2選1💟出爐個陣超級熱,舊肉完全係熱辣辣冒住煙😌😌放係熱石上面自行按熟度烹調🤩🤩鐘意幾多成熟就幾多成熟😚😚西冷扒口感軟腍,牛味相當濃郁☺️☺️牛質好有彈性😝😝🦪水產半額大割引: (半價後價錢)🥢頂級虎蝦 $19/隻🥢韓國統營石蠔 $24/隻🥢蒜蓉帆立貝 $24/2隻🥢日式磯燒鮑魚 $24/隻🥢日式魷魚串 $19/串海鮮都要用石燒燒熟佢,用石燒嚟燒海鮮都幾得意😝😝全部海鮮

🥩澳洲穀飼100日西冷牛扒 300g $88

🦪水產半額大割引: (半價後價錢)
🥢頂級虎蝦 $19/隻
🥢韓國統營石蠔 $24/隻
🥢蒜蓉帆立貝 $24/2隻
🥢日式磯燒鮑魚 $24/隻
🥢日式魷魚串 $19/串

海鮮都要用石燒燒熟佢,用石燒嚟燒海鮮都幾得意😝😝全部海鮮仲係好新鮮,石蠔食落蠔味超濃郁☺️☺️入口即溶😛😛 鮑魚仲好肥美飽滿😜香濃惹味😋😋

💟呢個優惠去到11月咋,大家仲快啲過嚟試下💓

いただきます🥢石燒期間限定 《神石焼きビーフステーキ》見到神石燒有午市限定優惠,一放學就去左位於九龍灣淘大商場嘅分店。但去到仲未有午市限定優惠,所以揀左期間限定。...-澳洲穀飼西冷300g ($68)ɢᴀɪɴ ғᴇᴅ sɪʀʟᴏɪɴ - ᴀᴜs雖然呢個係期間限期,但係星期一至五嘅午市都有供應,唔洗擔心食唔到。一望落去嚿肉好大,聽到石板燒啲“sasa”聲,食指大動,急不及待想快啲食,但係點都要整熟啲先可以,平時食慣3-5成熟,等一陣就OK。等左大約三分鐘,切落去見到外面熟,裏面仲有啲粉紅,呢個質地係食牛最好既時候。食落去好嫩滑,啖啖肉,一啲筋都冇。鍾意重口味既朋友可以再落岩鹽提升鮮味,令牛味更突出。再淋上黑椒汁,令到味道更豐富。蒜蓉帆立貝 ($24)好香鮮味,蒜蓉味唔會勁過帆立貝。輕輕係石板燒一燒就可以食。-沙律,湯,飯 (自助吧)sᴀʟᴀᴅ, sᴏᴜᴘ ᴀɴᴅ ʀɪᴄᴇ等既時候就食左係自助吧攞既沙律同埋湯。沙律係菜同粟米粒,吧檯仲有幾款醬汁撈沙律食,我就揀左柚子醋,配合埋韓式泡菜湯,酸酸辣辣,裏面仲有大白菜,兩款前菜都好開胃。飯採用日本珍珠米,有飯素提供。...燒既時候記得要反一反,

いただきます🥢

石燒期間限定 《神石焼きビーフステーキ》

...

-澳洲穀飼西冷300g ($68)
ɢᴀɪɴ ғᴇᴅ sɪʀʟᴏɪɴ - ᴀᴜs

蒜蓉帆立貝 ($24)
好香鮮味,蒜蓉味唔會勁過帆立貝。輕輕係石板燒一燒就可以食。

-沙律,湯,飯 (自助吧)
sᴀʟᴀᴅ, sᴏᴜᴘ ᴀɴᴅ ʀɪᴄᴇ

...

燒既時候記得要反一反,咁先可以令兩邊一樣熟。另外要留意石板溫度,如果中意食半生熟既記住啱時候就要攞起嚿肉,以免well done。如果可以既話,係落單果陣要求厚身既牛咁就唔驚全熟。

唯一有樣唔好既就係幾乎全程係自助形式既情況下要收加一服務費,但學生可以免收加一,都算幫補下學生。

🏷整體評分

📍將軍澳重華路8號東港城2樓265號舖
📍元朗元龍街9號形點2期3樓A303號舖
📍大埔南運路9號新達廣場1樓36-37號舖

即將營業
📍荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1056D& 1058號舖
📍大埔安慈路2號八號花園地下4號舖
2022-10-09 243 瀏覽
今日經過神石見佢門口動左一個超大嘅招牌出嚟寫住$88/300 g 穀飼西冷牛扒,見佢咁平就試吓佢好唔好食。主角未到諗住出去裝啲沙律同埋牛肉湯返嚟食下先,點知唔夠1分鐘食物已經上枱,(目測所見應該冇300g)但係費事一陣又戴口罩出去攞食物所以一次過攞晒所需要嘅工具同埋飯、湯、沙律入嚟,但係呢個決定令我後悔莫及。因為等我攞完呢啲嘢之後我呢幾嚿西冷牛扒已經熟到差不多八九成而且表皮已經燒到好硬,之後每食一啖都好似食緊石頭咁😩其餘沙律同飯都非常好食,個湯都有好多牛肉👍非常好味😊

2022-10-09
2022-10-08 202 瀏覽
客:唔好意思,有冇筷子職員:出面咪有哂囉,係哂出面自助架客:出面冇哂啦,所以想問會唔會有職員:冇哂就冇架啦!我地所忙到做唔切啦!自己搵啦============食完出去埋單職員: 一個比錢既留低就得!其他唔關事既離開先啦!呢個位正好係門口位一頭問號,咩叫唔關事既人?============環境方面……地方同枱都好細,成地都係油同食物殘渣,根本冇位放袋,我記得以前岩岩開果陣有個籃係枱底可以放袋,而家冇左食物方面:肉:樓面唔夠人,食物出左但冇樓面人手處理,到客人手上肉以至蒜片都已經燶左🙃,考慮到佢外賣便當冇呢個問題,如果有下次,寧願食外賣(如果有下次*)湯:味精咸沙律:唔知放左幾耐,蔬菜水份流失哂值得注意既係放自助區既餐具衛生問題放飯殼個容器唔知幾耐先會清潔一次🥹飯粒多過水仲有碗,有幾個好似未洗過咁,好油😒可能都同成間鋪都係油煙有關?
客:唔好意思,有冇筷子
職員:出面咪有哂囉,係哂出面自助架
客:出面冇哂啦,所以想問會唔會有
職員:冇哂就冇架啦!我地所忙到做唔切啦!自己搵啦
============

食完出去埋單

一頭問號,咩叫唔關事既人?
============

食物方面:
湯:味精咸
沙律:唔知放左幾耐,蔬菜水份流失哂

值得注意既係放自助區既餐具衛生問題
放飯殼個容器唔知幾耐先會清潔一次🥹飯粒多過水
2022-10-08
  • 比較推薦外賣盒
2022-10-04 184 瀏覽
疫情以來我哋都多數外賣回家吃,神石燒通常都係丈夫的選擇之一。今日放工見到呢個期間限定,加上有得外賣,所以試吓啦通常神石燒外賣,店員都常會通知你大約要等15分鐘。今日分別點左「澳洲殼飼牛扒300g配蒜蓉汁」和「黑毛豬配黑松露汁」牛扒方面味道不錯,係韌左啲。(老公話比想像中差少少,唔夠飽🙄,冇咩咁特別,都冇驚喜)黑毛豬反而有點意外幾好食,黑松露味好香😙,豬肉好爽口,呢個會推介。兩款肉返到黎食都仲係熱熱地👍🏻不過呢兩款外賣配飯,係需要加6蚊😏(不配飲品或湯的)飯就只有飯,冇飯素係上面的。所以抵唔抵食,就見人見智啦
今日放工見到呢個期間限定,加上有得外賣,所以試吓啦

通常神石燒外賣,店員都常會通知你大約要等15分鐘。

兩款肉返到黎食都仲係熱熱地👍🏻

所以抵唔抵食,就見人見智啦
外賣自取
2022-09-08 402 瀏覽
今日出差辦事,順利完成,行過淘大又到食飯時間,見到神石燒-有任食沙律,湯,白飯,我和同事就被佢吸引我地點午市套餐, A餐-美國牛隔肌盛合, B餐美州特級羊架盛合,放在熱石上按自己喜好生熟程度,食得好自助,牛肉最正,我整到啱啱好食落去又諗又有肉味又有肉汁,任食沙律吧(粟米同埋雜菜絲),仲有2種湯飲-泡菜牛肉湯同埋麵豉湯.白飯(日本米),加埋飯素更加好味.

加埋飯素更加好味.
2022-09-06
  • 牛肉最正
2022-08-26 390 瀏覽
呢間餐廳已經食過好多次今次係帶埋朋友嚟試嘅我自己之前食開嘅係傳統板燒和牛漢堡扒今次試壽喜燒😋😋因為朋友唔食牛嘅關係所以佢哋就食豬一人盛嘅份量,朋友食咗兩碗飯連佢都話平時食好少嘅都忍唔住要添飯呢度嘅白飯係任裝嘅,再配埋啲配料落去白飯食真係會令人胃口大開㗎,呢到嘅自助沙律吧同埋湯係任fill真係會令人食多咗嘢🙈🙈🙈🙈非常推介的一間餐廳!
呢間餐廳已經食過好多次
今次係帶埋朋友嚟試嘅
我自己之前食開嘅係傳統板燒和牛漢堡扒
今次試壽喜燒😋😋
因為朋友唔食牛嘅關係所以佢哋就食豬
一人盛嘅份量,朋友食咗兩碗飯
連佢都話平時食好少嘅都忍唔住要添飯
真係會令人食多咗嘢🙈🙈🙈🙈
非常推介的一間餐廳!
💛良心店🌟神石焼きビーフステーキ專門店🌟,神石焼主打石燒牛扒🔥,有唔同產地、級數嘅牛肉🥩可以選擇!質素好,價錢平!👍🏻最近仲推出咗🔥壽喜燒一人前,可選擇來自唔同產地嘅🥩靚牛肉!🤩仲可以去自助區無限任拎沙律🥗、飯素珍珠飯🍚同埋湯品🍲!🔥壽喜燒一人前 - 🎌日本鹿兒島A5和牛肉眼🥩 $298🎌日本鹿兒島A5和牛肉眼🥩,啲雲石紋理靚到令人心花放😍,而且份量都唔少!🥩A5和牛肉眼入口超軟嫩,壽喜燒嘅甜放大咗和牛嘅肉香同埋肉甜,大滿足!😘🥗野菜索滿壽喜燒湯底嘅甜同埋醬香,份外滋味!🍲去到尾段落埋個稻庭烏冬,等烏冬索晒牛脂、湯底,仲有野菜嘅精華!😋✨自助區🍲是日靚湯有麵豉湯同埋泡菜牛肉湯,熱辣辣好暖胃!😚🍚白飯係用珍珠米煲成,仲可以任落飯素!🥗沙律可自選dressing,夠健康!💛神石燒限定優惠:凡惠顧任何主食,只需+$1️⃣2️⃣就可以多一份🇦🇺澳洲黑毛和牛,堅抵玩!(數量有限、每位只限加購一份)

🔥壽喜燒一人前 - 🎌日本鹿兒島A5和牛肉眼🥩 $298

✨自助區
🍲是日靚湯有麵豉湯同埋泡菜牛肉湯,熱辣辣好暖胃!😚
🍚白飯係用珍珠米煲成,仲可以任落飯素!
🥗沙律可自選dressing,夠健康!

今次同男朋友lunch嚟食一人一鍋壽喜燒🍲餐廳提供不同產地和級數的牛肉供顧客選擇,亦提供其他肉類,豐儉由人。Lunch最平其實$78就有交易,沙律/飯/湯仲係自助任添,其實真係幾抵食。.我哋今餐豪啲,叫咗最貴嘅日本鹿兒島A5和牛肉眼🥳($298)一上枱見到啲牛肉真係好有驚喜,望落油花好豐富😍果然係日本A5和牛,肉質非常柔嫩軟滑🥰和牛點生雞蛋食好正!原來個set仲包烏冬😱我本身唔知包烏冬,仲去自助bar筆咗一大碗白飯加飯素🍚🤣自助bar仲有沙律同湯,湯仲有兩款添~男朋友好鐘意個泡菜牛肉湯,佢飲咗三碗🙈壽喜燒湯底味道剛好,唔會太甜或太咸👌🏻鍋入面有娃娃菜、菇🍄份量都唔少㗎!而且牛肉下面仲有唔少娃娃菜,記得唔好浪費要煮埋嚟食呢😎.另外想追加肉嘅話,而家加HK$12就可以享用澳洲黑毛和牛一份(每位只限加購一份)數量有限吖!

今次同男朋友lunch嚟食一人一鍋壽喜燒🍲

一上枱見到啲牛肉真係好有驚喜,望落油花好豐富😍
果然係日本A5和牛,肉質非常柔嫩軟滑🥰和牛點生雞蛋食好正!

壽喜燒湯底味道剛好,唔會太甜或太咸👌🏻