2024-01-07 46 瀏覽
今日嚟到屯門「犇道」餐廳餐廳主打牛扒🥩😍而且鄰近海邊景色優美感覺都幾舒服⭐️前菜沙律、南瓜湯及升級真.龍蝦湯沙律入邊有火箭菜、蕃茄仔配上黑醋好清新易入口特別推龍蝦湯而且有龍蝦肉喺入面非常濃郁香濃😆⭐️主菜是日廚師發辦牛扒伴薯菜今次叫咗五成熟食落似西冷牛扒肉質鮮嫩中間有少少肉汁非常好食🤤⭐️法式油封鴨腿伴意大利黑醋醬廚師用咗好多炸蒜所以面頭非常香口鴨腿軟熟多汁😃係非常特別嘅一道菜式⭐️甜品焦糖香蕉牛角窩夫配雪糕牛角窩夫加埋香蕉好夾👍🏻而香蕉面頭加咗焦糖配上雲呢拿雪糕非常配搭🥳⭐️飲品Leffe Blonde來自比利時嘅啤酒入口順滑濃郁🤟🏻⭐️草莓、荔枝蜜糖綠茶果味及茶味香甜而且用咗個好靚嘅茶壺非常適合打卡😉
今日嚟到屯門「犇道」餐廳
餐廳主打牛扒🥩😍
而且鄰近海邊景色優美
感覺都幾舒服

⭐️前菜
沙律、南瓜湯及升級真.龍蝦湯
沙律入邊有火箭菜、蕃茄仔
配上黑醋好清新易入口

⭐️飲品
Leffe Blonde
來自比利時嘅啤酒
入口順滑濃郁🤟🏻

⭐️草莓、荔枝蜜糖綠茶
果味及茶味香甜
而且用咗個好靚嘅茶壺
非常適合打卡😉
2024-01-03
2024-01-05 67 瀏覽
成日去屯門搵野食既我,真係唔知有間西餐廳開左係弦海商場,收工急急腳去屯門搵餐廳位置 的確比較隱蔽,有車會很方便,訂了位是可以免費泊進停車場,但車位不多,一落樓下就會找到餐廳,餐廳位置清幽都幾舒適休閒。二人套餐$298同朋友一齊食又怕食唔哂浪費食物呢個二人套餐岩岩好,一位升級了$68 龍蝦湯 ,當日是日餐湯係大蒜薯仔湯,龍蝦湯 正常發揮有一粒龍蝦肉,大蒜薯仔湯薯仔很有顆粒感但就沒有什麼蒜味主菜是A+B 選兩款,A選了廚師發板7安士牛扒 ,B 選了芝士焗西蘭大帶子,牛扒五成熟剛好都juice 未有太多調味料,帶子有點失望只能說係一度配菜,主菜伴有薯菜而且無限refill餐廳服務員都很好,定時會問用不用refill。香煎鮑魚蟹膏蟹肉意式燴飯$98另外加了一個主食 ,這道香煎鮑魚蟹膏蟹肉意式燴飯結合了鮑魚和蟹肉,以及意式燴飯的濃郁風味,蟹膏味沒有想像中突出 ,但整體味道不錯。焦糖熱朱古力$19而家天氣涼左,飲返杯熱朱古力啱啱好,賣相很精美,很適合打卡上面由打泡加上焦糖睇得出用心製作。

二人套餐$298

香煎鮑魚蟹膏蟹肉意式燴飯$98

焦糖熱朱古力$19
早係11/30 已經openrice 訂左12/26 同家人食午餐,一直無人聯絡過我有問題,到我過緊去途中,因會遲10分鐘,我打電話去通知一聲,佢講得出我12:30pm訂位資料,係呢一刻先通知我佢哋今日有人包左塲,1pm 截單,1:30pm 交枱,我問佢點解唔早啲通知,佢竟然話因為我唔係電話訂位,又話紅日唔可以 openrice訂位,最後仲話無見到我個訂位,但一開始佢又可以睇到我訂位資料,只係不停比唔同藉口,仲好意思問我仲去唔去,假期食一個午餐1個鐘?合理嗎?你收快餐價錢嗎?你有人包塲唔緊要,但係咪應該通知聲問下,而唔係咁處理?平日都算,我早咁多訂位,仲要大時大節,勁掃興勁嬲,以後唔會再比機會,真係不能接受😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡!

2024-01-04 59 瀏覽
紀念日呢啲嘢,絕對唔可以馬虎今次呢間餐廳真係可以俾滿分💯👍🏻👍🏻👍🏻環境靚氣氛好叫咗個海陸空二人套餐淨係個前菜同埋餐湯都夠打卡🥰🥰🥰🥰杯巨型凍檸茶成塊面咁大,仲要係免費添飲超級抵👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻杯朱古力個杯好搞笑,味道都好唔錯😋😋😋😋冬陰功忌廉海鮮意粉,大大隻鮮蝦👍🏻👍🏻👍🏻呢碟嘢兩個人都食到飽飽,樣樣都好新鮮好好味😋😋😋牛扒應該五成熟左右,仲有少少血水平日夜晚加埋一先係$600,真係好抵食👍🏻👍🏻👍🏻
紀念日呢啲嘢,絕對唔可以馬虎
今次呢間餐廳真係可以俾滿分💯👍🏻👍🏻👍🏻

環境靚氣氛好

叫咗個海陸空二人套餐

淨係個前菜同埋餐湯都夠打卡🥰🥰🥰🥰

杯朱古力個杯好搞笑,味道都好唔錯😋😋😋😋

冬陰功忌廉海鮮意粉,大大隻鮮蝦👍🏻👍🏻👍🏻

呢碟嘢兩個人都食到飽飽,樣樣都好新鮮好好味😋😋😋

牛扒應該五成熟左右,仲有少少血水

平日夜晚加埋一先係$600,真係好抵食👍🏻👍🏻👍🏻

2023-12-25 74 瀏覽
上次同朋友食左 lunch,覺得個忌廉蘑菇釀雞翼幾好味,而且我覺得個環境又好 chill,所以今天經過時,二訪 me time 去食。個 tea set 份量啱啱好,三隻釀雞翼啖啖肉,好滋味。而且個沙律比想像中好味,唔會剩係蔬菜、番茄仔,蟹柳好多,一食蟹柳味濃。再配埋杯 free花茶,整體唔錯。

2023-12-20 91 瀏覽
今日去咗龍門居嗰邊做嘢,搵咗間隱世嘅西餐,入到去裝修得好靚,好開陽👍🏻👍🏻,仲好有聖誕節氣氛🎊我哋兩個人叫咗兩個set ,都係食L餐 ,每日廚師發辦牛扒 配薯菜 5成熟今日嘅牛扒係油脂比較香啲,同埋有有Chiu頭,越咬越重牛肉味🍽️🍽️,牛扒上面仲有黑椒粒,好好味呀。薯條係新鮮即炸,熱辣辣好香脆。之後我哋每人都加咗三個小食 ,都係$48咋。1.是日餐湯+沙律 餐湯係好濃郁嘅蘑菇湯,好重奶香味,好杰身。而沙律係普通嘅雜菜沙律,但係用咗黑醋同埋香油,酸酸地可以入口,同埋蔬菜好新鮮。 2.忌廉蘑菇雞翼,香辣雞中翼,脆炸薯絲蝦,日本骨付腸小食都好熱辣辣,特別係忌廉蘑菇雞翼,雞翼包住忌廉蘑菇,口感好特別我哋都叫咗兩杯特飲蜜桃柚子四季春水果茶$48好重水果嘅味道,同埋左右新鮮水果嘅配搭芒果生椰乳特飲$58成杯嘢飲都完全冇溝水,好重椰汁味同埋用左新鮮芒果

之後我哋每人都加咗三個小食 ,都係$48咋。
1.是日餐湯+沙律
2.忌廉蘑菇雞翼,香辣雞中翼,脆炸薯絲蝦,日本骨付腸

我哋都叫咗兩杯特飲
蜜桃柚子四季春水果茶$48
好重水果嘅味道,同埋左右新鮮水果嘅配搭

芒果生椰乳特飲$58
成杯嘢飲都完全冇溝水,好重椰汁味同埋用左新鮮芒果
2023-12-20 74 瀏覽
咁經呢到 Book 左一點鐘,準時到達後職員話因為包場所以要兩點交枱,咁我地食野都快就無所謂。坐低用左兩分鐘揀野食,見個 Menu 寫明薯條同指定飲品有得 Refill。落完單未夠五分鐘野食未到個職員就話 Last Order 截單 咁我地心諗應該無野加,就應左佢。隔左陣野食到左,我地應該一點半差唔多清曬就同職員講想 Refill 飲品,呢個時候老闆娘既物體就走過來話截左單。我問佢者係要落左餐未到野己經要講定有咩要 Refill ? 佢竟然話係咁我都算,但佢又好似覺得好奇怪咁就扮野話幫我 Refill 一次。咁等了又等,望住個廚房得閒到抹杯都無野出(之前睇住野食係個個位出),佢係呢個時候隊埋張單來,我就問佢 Refill 既野呢?佢話跟下就圠左埋單,再企係門口整下野,連扮跟都唔扮最終唔想同佢糾纏落去走人,講真你唔想人 Refill 就咪寫落去,寫左又用各種手段拖個客,唔駛錢都唔會再幫襯唔怪得佢 Lunch 時間都唔爆

唔怪得佢 Lunch 時間都唔爆
2023-12-20
2023-12-14 118 瀏覽
餐廳環境舒服,仲可以欣賞優美既河畔景色,予人身心舒暢既感覺。晚市餐牌有套餐,提供主菜,配是日餐湯及餐飲,仲可以優惠價轉其他特飲、酒精類飲品或加配甜品。粟米忌廉湯:粟米鮮甜,湯頭濃稠香醇。保雲穌羊架配紅酒燴牛肉酥盒+即炸粗薯條:羊架肉質鮮嫩,面頭加左香草、蒜蓉和麵包糠,焗到香噴噴;紅酒燴牛肉酥盒,炆得軟腍入味,滋味十足;粗薯條炸得金黃香脆,熱辣辣,可免費添加。海龍皇燴飯:有青口、蜆、魷魚圈、大蝦、深海石班柳,加咗調味煎香,食落好彈牙爽口,飯煮得軟糯吸汁,加左洋蔥、蘑菇和車厘茄,份外惹味。巴別塔甜品拼盤:包括心太軟、窩夫、雪糕,仲有三種醬提供,士多啤梨、朱古力、蜜糖,賞心悅目。巨杯檸檬茶:超級大杯,可免費添飲。蜜桃梳打:酸酸甜甜,帶來清新既口感。總結,餐廳食物美味,價錢合理,性價比高。

粟米忌廉湯:粟米鮮甜,湯頭濃稠香醇。

巨杯檸檬茶:超級大杯,可免費添飲。

蜜桃梳打:酸酸甜甜,帶來清新既口感。

總結,餐廳食物美味,價錢合理,性價比高。

• 巴別塔甜品拼盤
  • 海龍皇燴飯
  • 保雲蘇羊架配紅酒燴牛肉酥盒
2023-12-14 90 瀏覽
估唔到第二次黎食都keep到水準!!咁一定要寫返個食評讚揚下😆如果晚餐時段黎一定係食$298既二人餐最抵🤭依個價錢係只限星期一至五先有🤭二人餐包左兩個湯、兩個沙律、兩款主菜同兩杯野飲~cafe既晚餐黎講真係超抵是日餐湯既磨菇湯,都可以選擇另加$68升級餐湯做龍蝦湯😍order龍蝦湯好好玩,要自己另外倒個湯出黎👍🏻確保熱辣辣~每一啖都係好濃郁既龍蝦味~仲有淡淡龍蝦肉!沙律雖然係前菜但都好高質👍🏻有好多唔同種類嘅蔬菜~入口爽脆好新鮮~配埋柚子醋一齊食清新又開胃跟餐飲品一定要叫巨杯檸檬茶~可以話係佢地既招牌野飲😂紅茶底十分香濃~仲可以無限添飲!另一杯就加左錢升級芒果生椰乳特飲😆飲落好似食緊芒果西米露咁~好香既椰奶味,仲有啖啖芒果同西米露~主菜時間~我地揀既係德州BBQ16小時豬肋骨&芝士焗紐西蘭大帶子😍豬肋骨經過慢煮處理,入口軟腍又入味!好快就KO左一碟~而帶子就大大隻,食到好滿足~不得不提跟餐既薯條超正~係有少少薯皮痴住既粗薯條🥹食落係煙靭好香薯仔味既薯條!!仲可以無限追加添😍驚唔夠飽都可以係套餐menu追加多一個主食,我地就揀左+$78 蒜香香菌意大利意粉~同一般蒜香味意粉唔同~餐廳係加

驚唔夠飽都可以係套餐menu追加多一個主食,我地就揀左+$78 蒜香香菌意大利意粉~同一般蒜香味意粉唔同~餐廳係加左蒜片去煮~令意粉有啖啖蒜香味但又唔有蒜頭咁搶口😋
2023-12-13
2023-12-13 84 瀏覽
Lunch Set L 每日廚師發辦牛扒西冷牛扒 配薯菜牛扒肉質十分軟熟,牛味濃,5成熟做得好好,嫩粉紅色,賞心悅目。配菜黃椒烤得香口,紅蘿白好甜,菇大大嚿,口感啱啱好。薯條連皮,炸得香口,熱辣辣,而且可以 free refill,一條接一條,真係停不到口。Lunch set C塞浦路斯紅酒薯仔 燴牛肉飯牛肉肉質軟熟,塞浦路斯紅酒汁味道好rich,厚切楔型帶皮薯條好正,索汁食另一風味,而配菜紅蘿白煮得好甜。Add on 小食(1)忌廉蘑菇釀雞翼:咬落鹹香味,外皮香口(2)香辣雞中翼:唔會好辣,但好香口(3)脆炸薯絲蝦:脆口,薯絲味濃(4)炸魷魚圈:正常味道同口感加配甜品焦糖嘉年華丹麥厚吐司焦糖份量足,好啱焦糖控!厚吐司表面烤到金黃色,口感外脆內軟,已幫你略切9件,點cream 或者雪糕食都好正,仲有爆谷同焦糖餅,真係十分豐富。upgrade 餐飮凍火山焦糖咖啡職員教倒奶落咖啡度,好有儀式感焦糖面慢慢咁浮上起,好療愈雖然有焦糖,但唔會好甜凍雙倍特濃朱古力都幾大杯,cream 又多,正!座位幾寬敞,樓底高一大片玻璃,望向河邊景色,心曠神怡女職員友善,服務殷勤
Lunch Set L 每日廚師發辦牛扒
西冷牛扒 配薯菜
配菜黃椒烤得香口,紅蘿白好甜,菇大大嚿,口感啱啱好。
Lunch set C
加配甜品
焦糖嘉年華丹麥厚吐司
upgrade 餐飮
凍火山焦糖咖啡
職員教倒奶落咖啡度,好有儀式感
焦糖面慢慢咁浮上起,好療愈
雖然有焦糖,但唔會好甜

凍雙倍特濃朱古力
都幾大杯,cream 又多,正!

座位幾寬敞,樓底高
一大片玻璃,望向河邊景色,心曠神怡
女職員友善,服務殷勤

• 是日廚師發辦牛扒
2023-12-13 58 瀏覽
犇道 Chef Ben- Cafe & Steak Bar 屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖位於海旁休憩公園對出 裏面靚靚有心思裝修有大銀幕電視,方便睇波睇節目樓底高之餘 落地大玻璃 空間感非常強漁人碼頭手抓海鮮桶 FOR 2 $ 488海蝦、扇貝、青口 蜆肉、鮮墨魚、鮮蝦、意式腸、粟米、杏脯菇、薯角通常以桶形式呈現 用辣汁烹煮,然之後撈撈撈 多元海鮮餐倒出嚟與友人一起養享用 另外仲有油香手抓餅 逐塊逐塊搣之後搽上辣汁食用成桶海鮮嘅精華,連辣汁都變得昇華左戴上手套,逐一海鮮擊破通常食最貴先,所以食咗龍蝦先 加$48有沙律 湯 嘢飲
犇道 Chef Ben- Cafe & Steak Bar
屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖

位於海旁休憩公園對出 裏面靚靚有心思裝修
有大銀幕電視,方便睇波睇節目
樓底高之餘 落地大玻璃 空間感非常強

漁人碼頭手抓海鮮桶 FOR 2 $ 488
通常以桶形式呈現 用辣汁烹煮,然之後撈撈撈 多元海鮮餐
成桶海鮮嘅精華,連辣汁都變得昇華左
戴上手套,逐一海鮮擊破
通常食最貴先,所以食咗龍蝦先 加$48有沙律 湯 嘢飲
2023-12-05 80 瀏覽
朋友住屯門所以揀返屯門既餐廳慶祝其生日上網見到弦海有間好似唔錯既cafe環境唔錯甘就訂黎試下餐廳環境乾淨舒適,室內望出去見到屯門河同單車徑,十分寧靜優美餐廳內有大螢幕播放住歌。十分有氣氛。我地點左一個晚市套餐$298(星期一至五)$338(星期六至日)包餐湯x2, 沙律x2,飲品x2,主菜x2先上沙律同餐湯:沙律菜好新鮮,沙律醬係柚子味好開胃,好fresh。餐湯係薯仔煙肉湯,好creamy,好濃味。主菜A:廚師發辦牛扒7安士:點左7成熟,但有點過熟,建議叫5成就好。牛既肉質尚算淋同有牛味。主菜B:芝士焗紐西蘭大帶子由3粒細帶子放係一個帶子殼上面,連芝士同菇一齊焗。好香芝士味,我地再加左$98加配主食,因為唔太夠飽香煎鮑魚蟹膏蟹肉意式燴飯:鮑魚好軟淋同鮮,燴飯好香同好有蟹味。餐飲:蜜糖柚子四季春水茶:好清新好香柚子味桂圓紅棗茶:賣相好靚,茶壺好有心思,味道較淡,但可以續加熱水如果飲完。甜點:(另加$68)焦糖香蕉牛角窩夫配雪糕香蕉外層有層燒過既焦糖,好脆,牛角包上面淋左糖醬甜甜脆脆,讚。朋友生日,店員捧上甜品既時候仲播放埋生日歌,同會幫我地影相。服務好細心。總括依然,性價比不錯。
朋友住屯門所以揀返屯門既餐廳慶祝其生日
上網見到弦海有間好似唔錯既cafe環境唔錯甘就訂黎試下
餐廳內有大螢幕播放住歌。十分有氣氛。
我地點左一個晚市套餐$298(星期一至五)
$338(星期六至日)

包餐湯x2, 沙律x2,飲品x2,主菜x2

先上沙律同餐湯:
沙律菜好新鮮,沙律醬係柚子味好開胃,好fresh。
餐湯係薯仔煙肉湯,好creamy,好濃味。

主菜A:廚師發辦牛扒7安士:
點左7成熟,但有點過熟,建議叫5成就好。
牛既肉質尚算淋同有牛味。

主菜B:芝士焗紐西蘭大帶子

我地再加左$98加配主食,因為唔太夠飽
香煎鮑魚蟹膏蟹肉意式燴飯:
鮑魚好軟淋同鮮,燴飯好香同好有蟹味。

餐飲:
蜜糖柚子四季春水茶:好清新好香柚子味

甜點:(另加$68)
焦糖香蕉牛角窩夫配雪糕

總括依然,性價比不錯。
2023-12-05
2023-11-29 1012 瀏覽
今日去咗一間位置環境相當之唔錯嘅餐廳、係屯門弦海商場之店舖、佢嗰店名都幾特別犇道🤔、店舖位於望見海邊望出窗外感覺都好舒服😚、同時整間店面以綠油油草牆以單車作裝飾、以柔和色調坐著感覺都唔錯!.是日廚師發辦牛扒 $148呢一款西冷牛扒望著都幾好🤔、色澤賣相散發香噴噴香味😙、肉質入口鮮味腍嫩😋牛肉味道濃厚、都唔需要點醬汁已經好好食、再食埋D薯菜恰恰好!.BBQ醬烤加拿大保濕豬 $138整份BBQ醬烤保濕豬份量十足配埋薯菜、賣相十分之吸引聞到烤香味😚、整件保濕豬兩面呈烤香金黃夠哂吸引🤤又夠厚、一切開肉汁豐富入口腍嫩又有口感味道惹味😋!.朱古力心太軟水果雪糕 $68呢一款甜品一次過食到兩款一熱凍口感都幾正😙、心太軟外有口感軟綿內軟滑甜心😋、配埋冰凍香甜水果味道雪糕恰恰好!.是日切餅配雪糕 $58食飽飽豐富餐後食吓香甜美味甜品首選呢一款芝士切餅配埋雪糕人生一落也😚、這件芝士切餅女仕之選、入口即化散發芝士香味😋、再食埋甜甜冰凍雪糕真的好正!.蜜桃柚子四季春水果茶 +$24呢一杯四季春水果茶漸變賣相🤔、色澤鮮明望著都幾靚、飲入口散發果香味道😚又帶點茶味、又有啖啖柚子口感甜度適中😋!.焦糖泡沫朱古力 +

是日廚師發辦牛扒 $148

呢一款西冷牛扒望著都幾好🤔、
BBQ醬烤加拿大保濕豬 $138

一切開肉汁豐富入口腍嫩又有口感味道惹味😋!
朱古力心太軟水果雪糕 $68

是日切餅配雪糕 $58

蜜桃柚子四季春水果茶 +$24

焦糖泡沫朱古力 +$19

呢一杯焦糖泡沫朱古力、整杯面啖啖焦糖泡沫香甜😚、下面朱古力濃郁啖啖香甜又滑口😋、整體嚟講味道都幾好!

2023-11-27
2023-11-27 104 瀏覽
想試這間犇道餐廳很久,可以免費添食薯條和免費添飲巨杯檸檬茶。而且犇道位於河畔旁,食完飯仲可以行行河畔散散步非常寫意。黎到見到餐廳做緊平日優惠晚餐Steak Battle Special Set 。主打有2個沙律和2個是日餐湯,當日餐湯是薯仔忌廉湯。沙律很大份和新鮮配以沙律醬和醋,酸酸甜甜很開胃。而薯仔湯很濃郁。原本想加錢試下龍蝦湯,但8點去已經售罄,想試都無得飲,下次要早點去才行。A款主菜選擇了廚師發辦牛扒約7oz 伴薯蒜菜,當日是牛冷扒,我地叫左5成熟。B款主菜我地選擇了香煎深海石斑柳配白酒忌廉汁。主菜上枱非常吸精,擺位唔錯。而且牛扒幾大塊,5成熟沒有overcook,肉質有彈性而且肉汁很濃。香煎深海石斑柳,鮮嫩多汁,外皮煎得好香口。巨杯檸檬茶勁大杯,仲要免費添飲好抵法國Rouge Romance餐紅酒2020 $29我地跟餐叫有半價當然要試試佢,非常易入口。那時仲有Happy hour 2000-2200酒類有優惠巴別塔甜品盤(2-3人份)有4球雪糕、朱古力心太軟、雙層牛角窩夫、鮮果賣相好吸引,甜品正常發揮,完美結尾。免費添食薯條,我地最後食左3大份,炸到熱辣辣上枱好滿足。另外要讚

巨杯檸檬茶勁大杯,仲要免費添飲好抵

法國Rouge Romance餐紅酒2020 $29
我地跟餐叫有半價當然要試試佢,非常易入口。
那時仲有Happy hour 2000-2200酒類有優惠

巴別塔甜品盤(2-3人份)

免費添食薯條,我地最後食左3大份,炸到熱辣辣上枱好滿足。

另外要讚讚犇道的員工,她們真的非常有禮,還會時不時跟進我地的食物、用餐的感受。服務很好,讓我們用餐都非常愉快。

• 是日廚師發辦牛扒
📍犇道 CHEF BEN CAFE & BAR (屯門弦海)餐廳面向住屯門河 落地大玻璃 舒服既日光絕對適合weekend 黎chill下 ~ 星期六下午黎到 都幾乎全滿👍🏻 星期六日都有lunch set 超抵!套餐低至$78 包餐湯飲品 仲可以用優惠價$52加3款小食!😍 餐湯 忌廉蘑菇湯 ~ 好濃惆 啖啖都食到蘑菇粒 仲可以跟據個人喜好落胡椒粒 仲可以配埋餐包 好鬆軟 熱辣辣🙌🏻 每日廚師發辦牛扒 🥩 (配薯菜)熱辣辣上碟 今次廚師發辦牛扒為裙邊扒 ~ 口感較嫩但又有嚼勁 👍🏻 濃厚扎實既肉香 👍🏻👍🏻可按個人喜好沾黑椒汁💕薯菜有 薯條 杏鮑菇 紅蘿蔔 蔬菜類焗到好Juicy 👍🏻呢個份量食lunch 剛剛好👍🏻 (7成熟)秘製香草燒法國春雞 (配薯菜)燒雞一上台已經好香 😝 個雞皮勁薄脆 😍肉質勁鬆軟 係食哂都一啲都唔覺得鞋口! 簡單香草調味突出春雞鮮味 很可以😋薯條最緊要係熱辣辣 😗另加小食 : 香辣雞翼 日式煎蛋捲 雞翼皮脆肉嫩 小小辣 不錯~ 蛋捲入面夾住香蔥 蛋香十足👍🏻 焦糖泡沫朱古力 🍫泡沫朱古力上面加左層燒過既焦糖 好甜好好飲 ☺️ 中意朱古力人士必點~雙倍特濃朱

星期六下午黎到 都幾乎全滿👍🏻
星期六日都有lunch set 超抵!

餐湯 忌廉蘑菇湯 ~
好濃惆 啖啖都食到蘑菇粒
仲可以跟據個人喜好落胡椒粒

仲可以配埋餐包 好鬆軟 熱辣辣🙌🏻

每日廚師發辦牛扒 🥩 (配薯菜)
熱辣辣上碟
今次廚師發辦牛扒為裙邊扒 ~
口感較嫩但又有嚼勁 👍🏻
濃厚扎實既肉香 👍🏻👍🏻
可按個人喜好沾黑椒汁💕
薯菜有 薯條 杏鮑菇 紅蘿蔔 蔬菜類焗到好Juicy 👍🏻
呢個份量食lunch 剛剛好👍🏻

(7成熟)

秘製香草燒法國春雞 (配薯菜)
燒雞一上台已經好香 😝
個雞皮勁薄脆 😍
肉質勁鬆軟 係食哂都一啲都唔覺得鞋口!
簡單香草調味突出春雞鮮味
很可以😋

薯條最緊要係熱辣辣 😗

另加小食 : 香辣雞翼 日式煎蛋捲
雞翼皮脆肉嫩 小小辣 不錯~
蛋捲入面夾住香蔥 蛋香十足👍🏻

焦糖泡沫朱古力 🍫
泡沫朱古力上面加左層燒過既焦糖
好甜好好飲 ☺️
中意朱古力人士必點~

雙倍特濃朱古力 水
啖啖濃厚朱古力 不錯😋

見佢晚市有A LA Carte menu 有海鮮意粉其他配菜 價錢都好合理🥹
以後我係屯門又有多間選擇啦🧡😝
2023-11-25