焼肉而今 by 富小路やま岸

Yakiniku JIKON by Tominokoji Yamagishi
2021-11-18 1628 瀏覽
由懷石料理名店「富小路やま岸」經營的日式燒肉店,晚市價位唔低,反而午市set lunch更抵食,最平$180有交易,最貴$555都有。我中間路線切入,叫了「A5和牛赤身盛合燒肉定食」,盛惠 $320。話明赤身,即係脂肪較少,但以呢個級數的和牛,即使叫赤身都會有油花,而且呢個唔係醬燒,可以品嚐到多啲肉味。三個不同部位共十片肉,由於比較薄切,基本上喺網上烤兩下就食得,否則會嚴重縮水,咩和牛都因為烤得差而失去了美味的精髓。即使係赤身,都係入口即融,牛味好香,定食仲包括海帶湯、茶碗蒸、前菜、沙律、醃物、白飯,呢個質素的牛肉加上份量,$320真係抵食。朋友則叫了烤雞肉及豚肉($190),以及赤雞肉壽喜燒定食($220),望落都不錯~但我下次再來都會揀和牛!

富小路由開業至今一直盛名遠播,基本上book枱要早1個月先有位。鑑於之前已試過佢哋嘅午飯,甸甸已很喜歡,所以今次預祝生日宴,挑選返富小路。佢哋用鹿兒島極上A5 和牛,啱晒喜歡殺牛嘅臭甸😆二話不說,我哋即點咗佢皇牌set dinner ,其實真心要嗌呢個set,食物質素高,而且有專業人員為你講解時令食材、食法,服務態度亦很專業同體貼,又識幫客人影相相,CP值含量超標😂。1️⃣8️⃣0️⃣0️⃣ 燒肉時間Starter - 煙燻A5黑毛和牛粒配魚子醬賣相很精緻,最佩服係服務員同時間打開我同甸嘅盤,非常犀利。Main - A5黑毛和牛他他配A5黑毛和牛壽司根本唔需要點醬就咁食都食出牛肉香,滑同嫩,飯不多不少,恰到好處。Main - 而今特選鹽燒A5黑毛和牛 (3切)日本海鹽已足夠點綴呢3件牛肉。Main - 而今特選醬燒A5黑毛和牛1切配海膽A5黑毛和牛熱狗食到姐姐不行了😭😭 非常出色,必試。Seasonal - 柚子配白子第一次,真心,我係食唔哂呢個白子料理,雖然有柚子將腥味攪和,但個人而言都係比較腥;相反從不吃生嘅甸甸,沒頭沒腦兩啖就擺左入口,然後問白子是咩嚟架(笑)Main - 而今特選醬燒夏多布里昂

1️⃣8️⃣0️⃣0️⃣ 燒肉時間

Starter - 煙燻A5黑毛和牛粒配魚子醬
賣相很精緻,最佩服係服務員同時間打開我同甸嘅盤,非常犀利。

Main - A5黑毛和牛他他配A5黑毛和牛壽司

Main - 而今特選鹽燒A5黑毛和牛 (3切)
日本海鹽已足夠點綴呢3件牛肉。

食到姐姐不行了😭😭 非常出色,必試。

Seasonal - 柚子配白子

Main - 而今特選醬燒夏多布里昂1切及A5黑毛毛和牛西冷配柚子醋
口感軟軟好好咬,很啱cool牙中嘅我食😋但甸甸話無咁出色。

Seasonal - kimchi
正常🙃🙂

Main - 而今特選A5黑毛和牛壽喜燒配時令白松露(白松露要追加,原本係黑松露)
服務員問試唔試換時令白松露,因為甸甸無試過,咁當然要一試,松露香不濃俗,配日本蛋拌和牛飯食到好開胃。

Main - 和牛湯麵及和牛茶漬飯
湯好香,份量都多唔係揸流攤,基本上成碗食哂。

Dessert - 特別生日牛奶布甸配士多啤梨🍓脆脆
服務員好好,俾左驚喜我哋,仲好體貼影咗相留念😇 雖然個甜品有啲硬亦都唔夠味,但好多都搭夠分數了!

2021-10-30
生日
2021-11-02 1410 瀏覽
一直好想試富小路的廚師發辦,但真的太貴又驚食到成肚氣,book燒肉試下水溫先啦!和兩個朋友夾到時間,常日中午來食午巿套餐。前一日下午有打來confirm booking,我們吃最早的時段:1200noon,入座時reception 才提及用餐時間有1.5 小時。餐廳剛開店,也不會說東西未準備好,上餐速度也是快的。看了好久,終於選了2、5、6 的燒肉套餐,另外加點牛舌。他們也提供其他定食,例如壽喜燒套餐之類的,適合不喜歡燒肉的人。他們先上了白飯、湯、小菜的部分。(不好意思,吃了沙律才想起了拍照)右上角有個類似壽喜燒牛肉邊角料的小菜,我覺得算是香港的日本餐來說比較特別的。牛肉頗肥,但勝在特別吧!味道沒有一般壽喜燒的甜。右下角是牛肉湯,不肯定是不是味噌。入面還有海帶,飲落偏重口,會想飲多幾啖水。(兩者中間有個紅色醬菜,少辣,也是重口味之友,但幾好味。)左上角是茶碗蒸,頗滑,也食得出高湯的味道。水準之內的發揮。白飯可以接受,個人食落沒覺得好香,但勝在不太濕也不太乾,食落有咬口。依次序,最上是5號餐醬油牛肉,味道偏咸,不用再點他附的醬汁;中間是6號餐我個人最喜歡,燒完可以食到好香的牛味;最下面是

左上角是茶碗蒸,頗滑,也食得出高湯的味道。水準之內的發揮。

依次序,最上是5號餐醬油牛肉,味道偏咸,不用再點他附的醬汁;中間是6號餐我個人最喜歡,燒完可以食到好香的牛味;最下面是2號A5和牛餐,可能因為我們平日吃得比較清淡所以覺得它太肥膩,入口好香油味,喜歡A5的人應該會喜歡!也很推薦加點的牛舌,記得不要燒得太熟不然會很難咬!燒得剛好的話入口牛味會好香又有彈性,推薦👍🏻

餐後有個黃豆粉麻糬(食落比較像黃豆糕
我不喜歡)見附離枱是慶生,有個好大的碟裝住呢個黃豆粉麻糬,覺得好好笑

餐廳裝修一流,發現K11 Musea 裡面的餐廳裝潢一般都很精緻。門口還有像日本燒肉餐廳一樣,放晒啲牛肉出來,氣氛十足。

午餐埋單約1100$ ,這麼質素我覺得可以。雖然限時1.5小時,但若你點燒肉,真的會熱到食完一小時便走(加上背住大窗口,大太陽照住就更加熱了)相信夏天來食體驗會好差!因為冷氣應該點開個人都涼唔到落黎😂員工服務質素也不錯,會主動來添茶、問你要不要較細少少個火因為燒得好旺,唯嫌收碗碟收得太快,有種非常匆匆的感覺。

食物味道好,但燒肉始終不是好適合經常食的東西,加上他主打A5和牛就更重負擔了。午巿這個價錢,我覺得fair,會考慮再來食一頓fancy lunch;但晚巿的價錢和提供的食物,我怕我享受不了又會覺得它不抵
2021-10-29 938 瀏覽
好耐無食過燒肉決定試一試😎😎😎雖然燒肉味道唔錯,做到肥而不膩!最驚喜既係牛肉刺身,比想像中更易入口!!同時仲有魚子醬食🤩🤩🤩🤩 但其實自己對魚子醬味道有點卻步🙈🤣🤣🤣🤣🤣值得一提,仲有店員細心既服務,往往預料到客人既需要!而店內環境也十分舒服😌😌絕對係帶男女朋友去食既好地方!不過記得唔好燒過籠但book位都比較無咁full建議大家去試下😎😎最後既甜品都做到畫龍點睛嘅效果😎😎😎
好耐無食過燒肉
決定試一試😎😎😎

雖然燒肉味道唔錯,做到肥而不膩!

最驚喜既係牛肉刺身,比想像中更易入口!!

同時仲有魚子醬食🤩🤩🤩🤩
但其實自己對魚子醬味道有點卻步🙈🤣🤣🤣🤣🤣

值得一提,仲有店員細心既服務,往往預料到客人既需要!

而店內環境也十分舒服😌😌

絕對係帶男女朋友去食既好地方!不過記得唔好燒過籠

但book位都比較無咁full
建議大家去試下😎😎

最後既甜品都做到畫龍點睛嘅效果😎😎😎

2021-10-25 742 瀏覽
未食飯但響OpenRice 呢道訂咗枱,已經感受到呢間餐廳員工嘅不禮貌對!下午有員工致電向我確定是否需要保留明天訂枱,態度巳經極為不友善!唔講真真係唔知道,以為呢度食放題?員工同我講呢度食飯限時係90分鐘,我問佢點解,因為冇人講過!佢話你90分鐘應該食得晒啦!所以你90分鐘後要走,真係不知所謂🤬🤬🤬🤬最後決定都唔係唔好嚟啦,未食飯已經感受到不禮貌嘅對待,我諗去到現場一定更加難受. 真係冇想像到呢間餐廳會咁樣對待客人,

2021-10-25 777 瀏覽
老公生日,點知揀左依間餐廳好掃興。咁嘅服務同食物質素都可以係米芝蓮嘅話,真係人人都可以係米芝蓮我地book 左6 點,但因為塞入carpark 塞左15 分鐘所以遲左,去到門口我都即刻話唔好意思遲左,個staff 同我講8 點要交枱。我問點解,佢話佢地係6-8 同8-10 兩轉。我O 左咀,我問佢點解book 枱嗰陣唔講清楚,又或者打黎confirm booking 都唔講?其實我地遲左10分鐘嗰陣佢有打黎我都勁唔好意思跑緊上去。但嗰刻都無remind 我地食到8點。我問完佢淨係好冷淡答左我兩個字"係呀"咁樣。印象分已經係零,我打黎有同佢講係慶祝生日,但冇諗過完全冇reminder。算啦唯有爭取時間入座,自己遲到都有責任。可能影響左心情,為左爭取時間,我地直接問唔同menu 有咩分別,個staff 答我地一個係有人幫你燒,另外嗰d係自己燒。OMG?! 依個就係分別,menu 入面d 肉同dish係冇其他分別?算喇我地自己睇。睇見咁樣我地只係order 左 "富" 嘅menu, 因為老公話寧願自己燒。但係落完之後隔左一陣竟然有個staff 又再走過黎問我地係咪要 "富",真係呆左!我地配
老公生日,點知揀左依間餐廳好掃興。

可能影響左心情,為左爭取時間,我地直接問唔同menu 有咩分別,個staff 答我地一個係有人幫你燒,另外嗰d係自己燒。OMG?! 依個就係分別,menu 入面d 肉同dish係冇其他分別?算喇我地自己睇。睇見咁樣我地只係order 左 "富" 嘅menu, 因為老公話寧願自己燒。但係落完之後隔左一陣竟然有個staff 又再走過黎問我地係咪要 "富",真係呆左!我地配合你8點要交枱,落單只係一個字都聽唔清楚?我已經指埋俾佢睇。🙄

原本我同老公講我哋加個signature嘅hotdog, 都係老公英明一開始話見到個service咁樣唔好order住,睇吓Menu啲嘢食點樣先再決定,最後梗係冇嗌到啦,不過全晚最好食嘅我竟然冇影到相,就係最後嗰個冷麵,可以清下食咗成餐牛油。
食完呢餐飯我又再睇返依間餐廳嘅食評,怪就怪自己冇做足功課。我覺得啲人講得好啱,牛角嘅Service仲好過佢哋,至少起碼佢哋個爐係真係食燒肉用嘅。依餐$888/head 唔算貴,但係都唔會再返黎除非佢換晒d 爐啦😆

2021-10-05 974 瀏覽
Order了一個dinner set 價錢HKD8xx一位。無令我地失望,每塊牛肉都好肥美,高質,只是壽喜燒不太有驚喜。服務員態道很好,很有禮貌。座位闊大,坐得很舒適。
2021-10-04 950 瀏覽
呢間想試好耐,見到佢lunch好似抵食啲就book咗嚟試吓環境都唔錯,私隱度幾高但係唔係好夠冷氣試咗四款lunch set款式都幾多,有燒肉定食、石鍋飯、壽喜燒同埋烏冬佢嘅薄燒A5黑毛和牛幾好食入口即溶,唔使點醬汁都已經好正雪花分佈平均,肉味都夠佢嘅烏冬比較幼身,加埋和牛一齊都唔錯而且冇咁肥壽喜燒同想像中有啲分別冇個爐,所以要趁熱食不過味道唔差,都幾多蔬菜塊肉都好薄,加埋蛋汁好滑個人覺得佢嘅石鍋飯相對冇咁特別但係佢都幾足料,不過就冇韓國嗰種咁好食可能因為冇辣醬整體不過不失,推薦食燒肉有機會去試吓佢第二間分店P.S 另外試咗酒& set有埋甜品
呢間想試好耐,見到佢lunch好似抵食啲
就book咗嚟試吓
環境都唔錯,私隱度幾高
但係唔係好夠冷氣
試咗四款lunch set
款式都幾多,有燒肉定食、石鍋飯、壽喜燒同埋烏冬
佢嘅薄燒A5黑毛和牛幾好食
入口即溶,唔使點醬汁都已經好正
雪花分佈平均,肉味都夠
佢嘅烏冬比較幼身,加埋和牛一齊都唔錯
而且冇咁肥
壽喜燒同想像中有啲分別
冇個爐,所以要趁熱食
不過味道唔差,都幾多蔬菜
塊肉都好薄,加埋蛋汁好滑
個人覺得佢嘅石鍋飯相對冇咁特別
但係佢都幾足料,不過就冇韓國嗰種咁好食
可能因為冇辣醬
整體不過不失,推薦食燒肉
有機會去試吓佢第二間分店
P.S 另外試咗酒& set有埋甜品
2021-10-03 814 瀏覽
某日經過,比距個海膽吸引左,就入去一試。係得K11 Musea開既餐廳,環境同裝修都唔會差得去邊嘅。店內環境同裝修都唔錯,空間好大,座位夠闊落,食野都開心D😄揀咗個中間位價錢既dinner set,另外再加左一排海膽,第一次幫襯試一試先。頭盤有個煙燻和牛配魚子醬🐮食完再食埋佢啲配菜,感覺好清新,都唔錯。之後上左碟我覺得全晚最好食嘅鹽味和牛薄切👍🏼油脂分布好好一口一啖都唔會覺得油膩😋因為個人比較鍾意食啲冇醃製過嘅肉,所以呢個燒完之後會點少少鹽就咁食,原汁原味。之後有個蟹肉蕃茄沙律🦀個人覺得啲芝麻醬太多搶咗少少味。另外有碟醃製過嘅和牛,有唔同嘅部位,雖然醃製過個味有少少濃,但口感都唔差嘅。豆腐湯清清地去吓油膩唔錯👍🏼。之後有個和牛燒完之後俾你同啲飯包埋紫菜食🍙另外仲有一款係燒完之後俾你點雞蛋撈埋啲飯一齊食,呢兩款就不過不失。反而覺得臨尾嗰個冷麵🍜幾好食好煙韌,同最後上嘅雪糕完全可以中和返啲油膩感(個雪糕唔錯我竟然食晒唔知係因為油膩嘅關係定係因為佢好食😂)(小插曲,去到食完雪糕都仲未見到我排海膽出現,咁我就叫埋單,張單係有打到海膽嘅錢,我就同佢講話呢個冇黎到,之後個侍應都有問返我係咪我有叫到
某日經過,比距個海膽吸引左,就入去一試。
頭盤有個煙燻和牛配魚子醬🐮食完再食埋佢啲配菜,感覺好清新,都唔錯。之後上左碟我覺得全晚最好食嘅鹽味和牛薄切👍🏼油脂分布好好一口一啖都唔會覺得油膩😋因為個人比較鍾意食啲冇醃製過嘅肉,所以呢個燒完之後會點少少鹽就咁食,原汁原味。之後有個蟹肉蕃茄沙律🦀個人覺得啲芝麻醬太多搶咗少少味。另外有碟醃製過嘅和牛,有唔同嘅部位,雖然醃製過個味有少少濃,但口感都唔差嘅。豆腐湯清清地去吓油膩唔錯👍🏼。之後有個和牛燒完之後俾你同啲飯包埋紫菜食🍙另外仲有一款係燒完之後俾你點雞蛋撈埋啲飯一齊食,呢兩款就不過不失。反而覺得臨尾嗰個冷麵🍜幾好食好煙韌,同最後上嘅雪糕完全可以中和返啲油膩感(個雪糕唔錯我竟然食晒唔知係因為油膩嘅關係定係因為佢好食😂)(小插曲,去到食完雪糕都仲未見到我排海膽出現,咁我就叫埋單,張單係有打到海膽嘅錢,我就同佢講話呢個冇黎到,之後個侍應都有問返我係咪我有叫到但係出少咗,我話係之後佢都好有禮貌地say sorry,聽口音個侍應應該係日本人,好有禮貌,其他員工服務都唔錯嘅不停幫你加茶🍵)整體個晚餐都可以,但就未至於話食完會好想再黎食,因為一來唔覺得有邊一樣嘢係特別好出色,二來個價錢唔係話好吸引。整體來講環境服務食物質素都係可以一試😊
日式燒肉
日式燒肉
揉合懷石料理同現代燒肉嘅元素,選用日本直送高級A5黑毛和牛。晚餐一個頭千千聲,估唔到午餐燒肉$290起就食到。普通定食更加只係百零蚊起。但係一場嚟到冇理由唔食燒肉嘅。環境舒適光猛,服務都幾周到。日本經理主動幫我哋合照。雖然午餐要自己燒,員工冇講到啲肉係咩部位,但我覺得好食開心就得了。😋😋😋😋當日叫咗兩款燒肉定食,套餐包括茶蒸碗,海帶湯,白飯,漬物同沙律,非常豐富。小貼士💡Download K11會員App,除咗儲分,最新優惠呢啲大路嘢,佢有時仲會派錢俾你洗。我試過被邀請做簡單問卷,佢回咗$800 K Dollar俾我洗,真係好正🤩🤩

小貼士💡
日替A5黑毛和牛燒肉定食
追加牛舌
日替A5黑毛和牛
2021-09-23 413 瀏覽
今日朋友訂左位食生日飯咁就係K11 musea 6樓既 焼肉而今by 富小路やま岸環境好有日本特色 兩個人都安排好好既位置 咁坐位都十分舒適 另外燒肉嘅鋪頭啦 枱呀都總會有燒烤味道 但抽風系統好好 唔會一入去就好大陣燒肉既味道 值得一讚咁頭盤-煙燻a5和牛粒配魚子醬咁入口就好重牛既味道咁配合魚子醬 係奢華嘅味道另外下面仲有酸酸甜甜嘅汁 喺度好好嘅開胃菜咁之後黎左小食都係開胃菜 就普普通通下一道 而今特選鹽燒 A5黑毛和牛咁店員都會教你點燒到岩岩好將牛嘅脂肪燒到出晒黎 咁都係入口即溶紫蘇海膽蒸蛋(凍食)紫蘇海膽既鮮甜再配合蒸蛋 可以馬上減輕岩岩三塊和牛嘅有油膩感而今特選醬燒a5黑毛和牛大家睇到和牛嘅脂肪分佈 基本上都係一啖啖既脂肪擺入口。全部都係入口即溶再黎一道青檸豆腐湯 。 又可以把啱啱嘅油膩感去掉。而今a5黑毛和牛熱狗 (店員幫助燒肉)呢個就比較普通啲 可能裏面嘅葉同外面紫菜將裏面嘅牛香搶走左少少a5和牛壽喜燒(店員幫助燒肉- 因為比較多 脂肪燒出嚟嘅效果可以影低 有火燒既畫面) 依一道和牛 安排最後除咗因為打卡之外 亦都係最好食嘅一道 蛋汁再加和牛再加上甜豉油 簡直係色香味俱
今日朋友訂左位食生日飯

咁頭盤-煙燻a5和牛粒配魚子醬
咁入口就好重牛既味道咁配合魚子醬 係奢華嘅味道
另外下面仲有酸酸甜甜嘅汁 喺度好好嘅開胃菜

咁之後黎左小食都係開胃菜 就普普通通

下一道 而今特選鹽燒 A5黑毛和牛

紫蘇海膽蒸蛋(凍食)

而今特選醬燒a5黑毛和牛
大家睇到和牛嘅脂肪分佈
基本上都係一啖啖既脂肪擺入口。全部都係入口即溶

再黎一道青檸豆腐湯 。 又可以把啱啱嘅油膩感去掉。

而今a5黑毛和牛熱狗 (店員幫助燒肉)

依一道和牛 安排最後除咗因為打卡之外 亦都係最好食嘅一道 蛋汁再加和牛再加上甜豉油 簡直係色香味俱全 一啖已經放入口

咁最後就喺道素冷麵 要加上小小畫沙b 先比較好食

其實仲甜品嘅 不過相片只能放十二張

總結嚟講 對依間餐廳都十分滿意咁當然除咗價錢啦

2021-09-03 662 瀏覽
為了慶祝好友找到新工作、特別訂了「燒肉而今」吃午餐慶祝一下!我們點了兩個午餐定食、兩款都需要親自烹調、包括極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食及醬汁薄燒A5和牛燒肉定食(生雞蛋付)。午餐定食包括日式麻醬蔬菜沙律、茶碗蒸蛋、野菜漬物、牛肉小食、牛肉昆布清湯及日本米造的飯。極上A5黑毛和牛燒肉是包括四款不同部位的和牛、有厚燒、有薄燒、另外兩個部位都是雪花非常均勻的和牛、另外醬汁薄燒十分入味、醬油味道剛剛好、每款和牛都係入口即溶、肉味超級濃郁、尤其是吃熱騰騰的醬汁薄燒再加入生雞蛋、味道真是無懈可擊、越食越想食、我和友人都非常滿意。✅Tip: 我個人覺得「燒肉而今」的午餐定食性價比非常之高、如果像我不是超級大胃王的朋友、我超級推介!

2021-09-02
2021-08-30 6856 瀏覽
Fine dine級燒肉😋好食得來賣相亦都十分精緻✨而今套餐 $1480/ppl———————————————套餐總共有十道菜非常豐富🤩由刺身 壽司食到燒肉 甜品肉質大致上都唔錯 牛味還好我對於個塊燒chateaubriand有少少驚嚇😅侍應只係輕輕燒過 肉質仲好軟而且帶唔到個肉味出黎我地之後再燒番熟啲就好好多😂😂***呢個係一拎上枱就會嘩既和牛配海膽🥰唔好以為成版海膽俾晒你其實只係俾你影相🙃可以食到海膽嘅鮮甜 同紫蘇葉嘅香氣味道十分特別👍🏻👍🏻***全晚超鐘意既和牛壽喜燒🥰臨上枱前仲會刨上一絲絲黑松露雖然個黑松露冇咩味😂和牛軟滑 再沾上香濃既蛋汁另外仲有一舊小飯團可以索晒蛋汁同壽喜燒汁😋整體黎講都係一個唔錯既體驗!另外仲有啲相post唔晒不過套餐係非常豐富😋題外話我覺得侍應服務真的一般般😅生日甜品冇跟埋甜品一齊上要另外叫先上😅 而且侍應好似唔知發生咩事咁搞到同一個甜品食咗兩次🧐***整體來講覺得不算十分出色味道還好 只有幾道較為出色但擺盤精緻 都值得過嚟打一打咭👍🏻
Fine dine級燒肉😋好食得來賣相亦都十分精緻✨

雖然個黑松露冇咩味😂

和牛軟滑 再沾上香濃既蛋汁
另外仲有一舊小飯團
可以索晒蛋汁同壽喜燒汁😋
整體黎講都係一個唔錯既體驗!
另外仲有啲相post唔晒不過套餐係非常豐富😋
整體來講覺得不算十分出色
味道還好 只有幾道較為出色
但擺盤精緻 都值得過嚟打一打咭👍🏻
2021-08-07 1482 瀏覽
食過最好食嘅燒肉🤤今次食呢一間 燒肉而今 係喺K11 Musea,佢個set入邊有齊冷盤、前菜、燒肉、壽司同埋甜品🤩🤩值得一讚嘅係佢嗰幾款燒肉,真係超好食囉,入口即溶,都好有牛味,好有咬口,佢每一款嘅肉都各有特色,口感都好分明嘅,同埋食得出佢啲肉係好高級❤️除咗啲燒肉之外,我最鍾意食嘅係佢嗰款蟹肉柚子蕃茄蘆筍,酸酸甜甜,有多重嘅口感,佢粒蕃茄好新鮮,配埋淡淡蟹肉真係一流呀。食完呢個set已經勁飽,下次要試埋佢個海膽先。
食過最好食嘅燒肉🤤

食完呢個set已經勁飽,下次要試埋佢個海膽先。
2021-07-27 1691 瀏覽
之前都想試富小路やま岸,佢有兩間一間係燒肉一間係懷石料理,懷石料理係米芝連一星都比較難book,今次試咗燒肉先🤤一早預約左佢嘅10道菜嘅omakase同專人幫你燒,如果唔係我同呀妹搞唔掂!由第一道開始叫好味叫到最尾,好飽!直切牛舌我覺得好味但我同妹妹喜歡薄切,西冷非常好味,幾乎好多都係入口即溶!其中有一道係真係興一興全生咁食,我絕對係無問題!好滑但又無血嘅味,妹就唔得,妹要求燒熟少少!最後仲試左茶漬飯同好濃湯嘅牛肉麵!好完滿嘅一餐!