喺濟洲返嚟幾個月 最掛住就係當地嘅烤肉今次嚟到九龍灣同朋友食韓燒餐廳有得無限追加小菜之餘粟米芝士 同 爐邊蛋 都係任食😋🔸花卷五花肉 HKD268五花肉肥瘦相間 每塊都有手掌咁大塊✋🏻將佢燒至脆身 夾埋泡菜食好正㗎🫣🔹大牛骨 HKD360牛骨超巨型 有前手臂咁長😳牛肉切食一口大小 四邊都預先燒過放入口第一啖會食到油香 肉質鬆軟 口腔佈滿好juicy嘅肉汁☺️🔸蘋果梨汁雞肉 HKD88韓國人好中意用水果醃肉因為水果可以令肉類鬆化😌而呢度嘅雞肉用蘋果梨汁醃製後雞肉帶點自然果甜 入口特別多汁🍎🔹生牛肉石頭鍋飯 HKD98店員主動幫手將鍋飯伴好餘溫令生牛肉呈半生熟狀態 保持鮮嫩口感鍋底仲有脆卜卜飯焦添㗎😋🔸棉花糖朱古力 HKD66食完肉點可以冇甜品㗎呢個甜品令我諗起S’More用竹籤吉住棉花糖用爐邊嘅微溫燒到外脆内軟 再放上朱古力餅到🤤超級邪惡😈🔹柑橘梳打 HKD32有汽梳打加入柑橘 甜甜地特別解喝!🔸柑橘鮮橙 HKD42鮮榨橙汁酸酸甜甜 真係好fresh!🚩濟州燒肉食堂 九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli 501B號舖
喺濟洲返嚟幾個月 最掛住就係當地嘅烤肉

食完肉點可以冇甜品
呢個甜品令我諗起S’More
超級邪惡😈

🔹柑橘梳打 HKD32
有汽梳打加入柑橘 甜甜地特別解喝!

🔸柑橘鮮橙 HKD42
鮮榨橙汁酸酸甜甜 真係好fresh!

🚩濟州燒肉食堂
  • 大牛骨
🇰🇷 韓遊潮食濟洲燒肉食堂天氣轉冷,就算達嚴寒水平小編也不怕…這次帶大家出發往濟洲吃燒肉取暖,說的是位於九龍灣的濟洲燒肉食堂。 天氣冷冷就是要大口大口的吃燒肉,滿桌的前菜、肉類加上爐邊蛋和粟米芝士,光是看也非常滿足,小編已迫不及待要吃燒肉保暖了。✨ 粟米芝士及泡菜蛋可免費追加✨ 餐廳提供5款前菜,包括: 泡菜、菠菜、大豆芽、醃蘿蔔和辣椒蘿蔔🐮 大牛骨 $360原條的大牛骨有夠吸引眼球吧! 比手臂還要長的牛骨旁放了以醬汁醃製過的一口牛粒,牛肉經燒烤後,香氣滿溢,肉質稔滑香甜,讓人印象難忘。🐷 花卷五花肉全份 $268圓渾的花卷五花肉薄片肥瘦相間,五花片在火焰中舞蹈非常惹火,烤至金金黃黃帶一點焦香,配上泡菜同吃,惹味又好吃。🐔 蘋果梨汁雞肉 $88肉質超嫩的雞肉以蘋果梨汁醃製過,入口味道甜甜的,肉質嫩滑多汁,多吃一口都不會有罪疚感。🐮 生牛肉石鍋飯 $98鮮嫩的生牛肉飯配上溫泉蛋、香蒜、香蔥和芝麻,除了是視覺的享受外,還包含健康的元素。店員會幫忙拌勻石鍋內飯食材,香噴噴的石鍋飯焦香十足,每一口都是暖笠笠的好滋味。🍫 朱古力棉花糖 $55美味的甜點也不能錯過,以竹籤串起棉花糖放在爐上稍稍燒至
🇰🇷 韓遊潮食濟洲燒肉食堂

✨ 粟米芝士及泡菜蛋可免費追加

🐮 大牛骨 $360

🐷 花卷五花肉全份 $268

🐔 蘋果梨汁雞肉 $88

🐮 生牛肉石鍋飯 $98

🍫 朱古力棉花糖 $55
美味的甜點也不能錯過,以竹籤串起棉花糖放在爐上稍稍燒至金黃,把熱融狀態的棉花糖夾在原味或朱古力消化餅中,軟綿綿與香脆口感相互配合,層次感分明。

🍹 柑橘梳打 $32
🍹 濟州特飲 $32
濟州特飲酸酸甜甜更有粒粒果肉,非常清新,配搭熱辣辣的燒肉最適合不過。

🍽 餐廳:濟洲燒肉食堂 (九龍灣)
🌐地址:九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓501B號舖Foodeli S1號舖

2024-01-22
2024-01-23 20 瀏覽
大牛骨🦴嘩嘩嘩🤩有成條骨,已經切左一粒粒方便燒同方便食,燒完仲好林身,好正呀。花卷五花肉全份🍖好香豬肉味,燒左d油份出黎好脆口好好味😋蘋果梨汁雞肉🥢真係又嫩又滑,切左小小厚身好有口感,燒完雞皮好脆好正。生牛肉石鍋飯🍚生牛肉真係好好味🤤撈埋隻生雞蛋好香好惹味。朱古力棉花糖🍡棉花糖可以係爐上面燒一燒個心熱皮脆,好似BBQ咁好好味😋柑橘鮮橙同青檸梳打🥤賣相靚到呢…重點好好飲,又解渴。
大牛骨🦴

花卷五花肉全份🍖
好香豬肉味,燒左d油份出黎好脆口好好味😋

蘋果梨汁雞肉🥢
真係又嫩又滑,切左小小厚身好有口感,燒完雞皮好脆好正。

生牛肉石鍋飯🍚
生牛肉真係好好味🤤撈埋隻生雞蛋好香好惹味。

朱古力棉花糖🍡
棉花糖可以係爐上面燒一燒個心熱皮脆,好似BBQ咁好好味😋

柑橘鮮橙同青檸梳打🥤賣相靚到呢…重點好好飲,又解渴。
2024-01-18 25 瀏覽
前幾日同男朋友一齊去咗九龍灣食呢間燒肉食堂慶祝環境好舒服,非常之韓國風味咁我哋個餐廳有飲食嘅邊爐蛋同埋粟米超級正 我哋嗌咗個大牛骨原條牛骨上枱超級多肉加埋佢嘅秘製汁醃過牛肋骨油脂分布均勻味道超級好味入口即溶咁另外我男朋友就想試埋個黑毛豬都幾好食,調味都不錯肥瘦適中,而且唔會好硬同埋口感都幾細緻最尾加埋個泡菜湯入邊好多豬肉熱辣辣上嚟一啖湯一啖肉完全覺得10分滿足值得一讚嘅係店員服務都好好會主動添加邊爐邊蛋同埋芝士粟米 咁另外最尾飲咗杯梅子青檸梳打清新梳打酸美美嘅感覺勁開胃勁好飲又唔會太甜
前幾日同男朋友一齊去咗九龍灣食呢間燒肉食堂慶祝
2024-01-16 42 瀏覽
之前食過北角分店嘅《濟洲燒肉食堂》,啲肉肉質素唔錯,後來發現原來九龍灣都有間分店,今次就同朋友提議食呢間燒肉店🔥ღ 大牛骨一大條牛骨,上碟時放咗已經切好咗嘅牛肉粒,牛肉好嫩入口充滿油香ღ 花卷五花肉全份五花肉賣相吸睛😍 將佢燒到焦香,食落好脆身之餘又唔油膩,正😄ღ 蘋果梨汁雞肉雞肉肉質鮮嫩,帶有豐富肉汁,入口香甜多汁ღ 生牛肉石鍋飯顏色亮麗色彩繽紛🌈店員會幫我哋將飯、蔬菜同生牛肉加上醬汁撈勻,生牛肉入口好鮮嫩🤤加上飯焦,口感一流ღ 朱古力棉花糖最後燒一燒棉花糖,燒到焦黃色再夾埋朱古力威化餅,好滿足!-柑橘鮮橙-荔枝梳打

ღ 大牛骨

ღ 花卷五花肉全份

ღ 蘋果梨汁雞肉
雞肉肉質鮮嫩,帶有豐富肉汁,入口香甜多汁

ღ 生牛肉石鍋飯

ღ 朱古力棉花糖

最後燒一燒棉花糖,燒到焦黃色再夾埋朱古力威化餅,好滿足!

-柑橘鮮橙
-荔枝梳打
2024-01-11 52 瀏覽
比我知道九龍灣有燒肉食梗係同屋企人試返轉先🤭餐牌價錢都算幾親民,都可以叫多幾款share食叫完野食就開火,落爐邊蛋,好快有得食大牛骨近骨位嘅肉脂肪豐富特別好食🤗職員幫我地轉左網燒,會燒得好食d花卷五花肉全份上碟已經幾靚,肥而不膩!包泡菜都好正蘋果梨汁雞肉幾鐘意蘋果梨汁,幾清新,好大兜,厚肉抵食生牛肉石鍋飯食埋個石鍋飯暖笠笠夠哂飽,美味朱古力棉花糖最後係甜品,用竹簽吉住棉花糖燒到金黃好甜好perfect! 😚

叫完野食就開火,落爐邊蛋,好快有得食

大牛骨

花卷五花肉全份
上碟已經幾靚,肥而不膩!包泡菜都好正

蘋果梨汁雞肉
幾鐘意蘋果梨汁,幾清新,好大兜,厚肉抵食

生牛肉石鍋飯
食埋個石鍋飯暖笠笠夠哂飽,美味

朱古力棉花糖
去完韓國返黎無耐已經開始好掛住韓國嘅嘢食,今次去到九龍灣德褔見到呢間---🌟濟洲燒肉食堂🌟係食韓燒,緊係要止一止旅行癮啦,食咗餐好豐富燒肉🔥餐廳空間都幾大,可以坐餐廳外或內,燒肉枱空間大,每個燒爐旁都仲可以燒埋泡菜蛋同芝士粟米,仲要係任加添架,勁鐘意食佢個泡菜蛋😍一坐低仲會有幾款前菜同泡菜可以食住先._.🐖| 食堂黑毛豬五花肉 |🐖大大塊五花肉扒,五花肉唔會好肥膩,雪花紋剛剛好,而且仲可以配埋隻醬點,好夾!·🐂| 大牛骨 |🐂好大舊連埋骨砌好一小舊上,方便燒都食,燒完肉質都保持到腍身,剪到一小舊好易燒熟·🐔| 食堂蘋果醬油雞腿 |🐔呢個雞腿肉好讚,啖啖肉而且以蘋果醬油醃好,燒完食落口仲有少少香甜,呢個味道好好食,👍🏻·🐖| 泡菜豬湯配白飯 |🐖用石頭鍋熱辣辣咁上,泡菜同豬腩肉都多,豬腩肉油脂同肉質平均分佈,唔會話好膩,個湯配飯好夠味,面頭仲放咗紫菜碎好惹味·🤍| 朱古力棉花糖 |🤍甜品黎咗個朱古力餅配燒棉花糖黎邪惡一下,唔洗BBQ,韓燒店都燒到棉花糖,燒到微蕉半溶嘅狀態再放係塊朱古力餅乾面頭,口感一流💓·🍋| 青檸梳打 |🍋青檸重,偏酸味,可以解解燒肉嘅膩感·🍊| 濟洲特飲 |🍊好多柑

._.
🐖| 食堂黑毛豬五花肉 |🐖
🐂| 大牛骨 |🐂
🐔| 食堂蘋果醬油雞腿 |🐔
🐖| 泡菜豬湯配白飯 |🐖
🤍| 朱古力棉花糖 |🤍
🍋| 青檸梳打 |🍋
青檸重,偏酸味,可以解解燒肉嘅膩感
🍊| 濟洲特飲 |🍊
好多柑橘橙汁組成嘅一杯特飲,香甜又清新
._.

2024-01-02 32 瀏覽
濟洲燒肉食堂(九龍灣)📍九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓501B號舖Foodeli S1號舖食堂黑毛豬五花肉$128五花肉肥瘦分布均勻 充滿油香燒到連個肥肉邊都脆皮大牛骨$360大牛骨肉質滑嫩 牛味幾濃已經切開左一塊塊就可以立即燒 超級大滿足食堂蘋果醬油雞腿$88雞腿肉質鮮嫩多汁搭配蘋果醬油的獨特風味多左一絲清新的口感泡菜豬湯配白飯$88泡菜豬湯配白飯好好送下飯豬肉煮煮得軟嫩 搭配泡菜的酸辣口感朱古力棉花糖$55估唔到韓燒都有甜品燒好棉花糖 放上朱古力消化餅邪惡得來又滿足荔枝梳打$32 & 濟州特飲$32食韓燒當然係要配返杯凍飲呢兩杯都正常發揮 冰涼清新
濟洲燒肉食堂(九龍灣)

食堂黑毛豬五花肉$128

荔枝梳打$32 & 濟州特飲$32
食韓燒當然係要配返杯凍飲
呢兩杯都正常發揮 冰涼清新

2023-12-28 31 瀏覽
呢間連鎖店韓國餐廳水準一向吾錯,今次黎左九龍灣分店🥢大牛骨份量吾少,牛肉好嫩仲好濃郁,成條骨都連住d肉,拎住食好開心😻黑毛豬五花肉烤到d油脂滴晒落黎,最鍾意烤到啲肉小小乾身,食落有d脆口,好香好好味😋仲感覺無咁邪惡😝蘋果梨汁雞肉肉質好嫩😌小朋友都食得好開心泡菜豬肉湯熱辣辣,酸酸辣辣好惹味🤓雖然紅噹噹但一啲都吾會太辣😉咁凍既天氣食一碗真係暖笠笠好滿足🐽甜品揀左好邪惡既朱古力棉花糖🍫
呢間連鎖店韓國餐廳水準一向吾錯,今次黎左九龍灣分店🥢

蘋果梨汁雞肉肉質好嫩😌小朋友都食得好開心

咁凍既天氣食一碗真係暖笠笠好滿足🐽

甜品揀左好邪惡既朱古力棉花糖🍫

❄天氣凍冰冰,終於有聖誕氣氛!!🎄⁡今次同朋友去到九龍灣的【濟洲燒肉食堂】慶祝聖誕🎁~⁡餐廳有任食爐邊蛋及芝士粟米🤩,仲有4款韓式前菜,超正呀😋!!⁡🍖大牛骨⁡原條牛骨上枱,好有氣勢呢!!🤠⁡韓式醬汁醃製的牛肋肉,油脂分佈均勻😋⁡味道鹹鹹甜甜,口感柔軟牛味濃郁👍🏻⁡🥩濟洲黑毛豬梅花肉⁡店員會親自主理🥰,可以輕輕鬆鬆等食😁⁡厚厚嘅豬梅花肉,肥瘦適中👍🏻⁡豬肉味濃香有肉汁,肉質細緻有口感~⁡🍗食堂蘋果梨汁雞肉⁡雞肉入味帶有果香甜味😍,入口彈牙多汁!⁡🥘泡菜豬肉湯配白飯⁡經典泡菜豬肉湯,熱辣辣上枱。⁡用上肥美的豬腩肉及軟嫩豆腐😍,份量幾多呢!!⁡🌶甜辣甜辣好惹味,而且仲有煙煙韌韌年糕,好好餸飯呢~⁡🍫朱古力棉花糖⁡甜品時間🍬⁡第一次喺餐廳燒棉花糖呢,新奇體驗🤩⁡半溶棉花糖加上朱古力餅😋,甜蜜好滋味~⁡🍊柑橘鮮橙汁⁡足料果汁,濃濃果香❤⁡⁡🍹梅子青檸梳打⁡清爽梳打,酸甜味道,好開胃!!⁡⁡⭐值得一讚店員服務好好,主動添加爐邊蛋及芝士粟米~⁡
❄天氣凍冰冰,終於有聖誕氣氛!!🎄⁡
今次同朋友去到九龍灣的【濟洲燒肉食堂】慶祝聖誕🎁~⁡

🍖大牛骨⁡
原條牛骨上枱,好有氣勢呢!!🤠⁡
韓式醬汁醃製的牛肋肉,油脂分佈均勻😋⁡
味道鹹鹹甜甜,口感柔軟牛味濃郁👍🏻⁡

🥩濟洲黑毛豬梅花肉⁡
店員會親自主理🥰,可以輕輕鬆鬆等食😁⁡
厚厚嘅豬梅花肉,肥瘦適中👍🏻⁡

豬肉味濃香有肉汁,肉質細緻有口感~⁡

🍗食堂蘋果梨汁雞肉⁡
雞肉入味帶有果香甜味😍,入口彈牙多汁!⁡

🥘泡菜豬肉湯配白飯⁡
經典泡菜豬肉湯,熱辣辣上枱。⁡
用上肥美的豬腩肉及軟嫩豆腐😍,份量幾多呢!!⁡
🌶甜辣甜辣好惹味,而且仲有煙煙韌韌年糕,好好餸飯呢~⁡

🍫朱古力棉花糖⁡
甜品時間🍬⁡
第一次喺餐廳燒棉花糖呢,新奇體驗🤩⁡
半溶棉花糖加上朱古力餅😋,甜蜜好滋味~⁡

🍊柑橘鮮橙汁⁡
足料果汁,濃濃果香❤⁡

🍹梅子青檸梳打⁡
清爽梳打,酸甜味道,好開胃!!⁡

⭐值得一讚店員服務好好,主動添加爐邊蛋及芝士粟米~⁡

• 濟州豪快黑毛豬五花肉
2023-12-23 658 瀏覽
同喜歡韓劇嘅朋友聚餐,當然揀咗食燒肉,感受吓劇中主角暢快咁食食食😏 之前食過响德福嘅 濟洲燒肉,啲牛豬雞肉都超級入味、肉質鮮嫩,所以一定要再encore! 位於food court入口,店內坐位寬敞,食得好舒服。前菜都有幾款,可以任添。粟米芝士同泡菜蛋都係一樣,好味。大牛骨 係重頭戲,唔好以為係普通一口牛,上碟時已經好整齊切咗粒狀,同埋四面都略煎過。燒嘅時間都唔使好耐,可以做到鎖住肉汁而出面香口,醃製得好好味!食堂黑毛豬五花肉 每塊都厚切而且肥瘦分布平均,燒完後有煙煙韌韌嘅感覺!食堂蘋果醬油雞腿 呢碟雞肉真係大人小朋友都好啱食,醃肉嘅汁酸酸甜甜,好特別又開胃🤤朋友嘅 荔枝梳打 同我杯 濟洲特飲 都有好清新嘅水果味,而且中和吓食燒肉嘅飽肚感,一定要點!朱古力棉花糖 最後食返個甜品,成日都想食燒棉花糖。今次唔係夾麵包食,而係用朱古力消化餅夾住,好邪惡呀😜溶咗嘅棉花糖同餅乾一齊食,究竟係用嚟消化定增肥😂

前菜都有幾款,可以任添。粟米芝士同泡菜蛋都係一樣,好味。

2023-12-23 24 瀏覽
任食爐邊蛋及芝士粟米大牛骨牛肉已經切好食一口牛粒size, 到全熟都唔會韌食堂黑毛豬五花肉大片豬五花,燒完入口唔會好肥不需再沾醬都好食,香口有肉味食堂蘋果醬油雞腿呢個雞肉好好味呀!甜甜的蘋果醬,配以醬油,醃味剛好,燒香雞皮,加上嫩滑的雞肉生菜包肉,生菜新鮮爽脆燒一燒蒜片加埋燒肉食,減少油膩感泡菜豬湯配白飯泡菜偏辣,肉係豬五花切件,相當惹味飽肚朱古力棉花糖去左BBQ既感覺,用竹籤叉住棉花糖燒棉花糖控制火力上有d難度但棉花糖夾朱古力消化餅甜品係晚餐的點綴
任食爐邊蛋及芝士粟米
大牛骨
牛肉已經切好食一口牛粒size, 到全熟都唔會韌

食堂黑毛豬五花肉
大片豬五花,燒完入口唔會好肥
不需再沾醬都好食,香口有肉味

食堂蘋果醬油雞腿
呢個雞肉好好味呀!
甜甜的蘋果醬,配以醬油,醃味剛好,燒香雞皮,加上嫩滑的雞肉

生菜包肉,生菜新鮮爽脆
燒一燒蒜片加埋燒肉食,減少油膩感

泡菜豬湯配白飯
泡菜偏辣,肉係豬五花切件,相當惹味飽肚

朱古力棉花糖

去左BBQ既感覺,用竹籤叉住棉花糖
燒棉花糖控制火力上有d難度
但棉花糖夾朱古力消化餅甜品係晚餐的點綴

2023-12-22 24 瀏覽
地址-濟州燒肉食堂九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli 501B號舖💋泡菜,平時去食韓國野D泡菜通常食2啖就放下,但今次呢個唔同,種類好多之餘,味道又高質喎,例如辣白菜咁,通常食到都係勁辣,難以入口,但呢度會食得出辣度適中及帶有甜味,而佢有款白蘿蔔好特別,醃到粉紅色咁,睇上去 PINK PINK咁,好靚,食落唔覺有白蘿蔔個種”草青味”,所以佢要加$40可以無限任食我都好願意,真係難得有高質的泡菜。💋爐邊蛋及芝士粟米,食完泡菜後爐邊蛋及芝士粟米已經熟透,好似話你知快D食我地咁啦,既然係咁就食左先XD,唔知係咪真係太耐冇去韓國關係,第一啖食蛋時居然眼角有眼淚滲出,真係實在太感動了!佢蛋食落勁滑溜,配埋泡菜粒帶點辣味,呢個位簡直成為我地爭奪的對象,差D將粟米比下去XD,好彩可以無限REFILL咋,而粟米方面,食落芝士味香濃,唔錯。💋食堂黑毛豬五花肉,食完蛋後,首先食個五花肉先,我地煎得夠香脆,而佢地本身都好薄身關係,食落有D似唔鹹版午餐肉,好特別。💋大牛骨,上碟時佢已經好貼心咁幫我地切好左一粒粒咁,無論燒定食都好方便,而佢牛味勁濃,咬落一D都唔會韌,而我地直頭將條大骨的肉都剪落黎
地址-濟州燒肉食堂

💋大牛骨,上碟時佢已經好貼心咁幫我地切好左一粒粒咁,無論燒定食都好方便,而佢牛味勁濃,咬落一D都唔會韌,而我地直頭將條大骨的肉都剪落黎燒,勁爽。

💋食堂蘋果醬油雞腿,想講佢呢碟份量真係好大,而且已經去晒骨,方便我地食,食落真係帶有一陣陣的蘋果甜味,配埋醬油的鹹味,鹹鹹甜甜咁,好正。

💋泡菜豬湯配白飯,佢呢個泡菜湯飲落唔會話好辣,而且豬肉份量都唔少,基本上每一啖飯都有豬肉都唔成問題,佢D白飯應該用上左珍珠米,食落煙煙韌韌,又粒粒分明,配埋泡菜湯食,真係好似置身係韓國一樣,唔得,我都要睇下機票先,哼。

💋朱古力棉花糖,雖然已經食左以上咁多野,都飽左9成,但都無阻我地要食棉花糖的決心的,真係估唔到呢度連燒棉花糖都有,令人諗起而家正好係BBQ的季節,佢最特別係燒完後可以選擇就咁食,咁就食到佢外脆肉軟的口感(成功率都係高的),又或者配埋朱古力及原味消化餅夾住食,咁就食到半溶的朱古力,再加埋餅乾的脆身,裡面的棉花糖又有種煙韌感,口感層次勁豐富,正!

💋濟州特飲及荔枝特飲,食完後飲返杯特飲,佢杯濟州特飲係橙味梳打,真係見到粒粒橙肉,飲落唔會好酸,甜甜地咁,解膩程度一流,而荔枝特飲就飲落荔枝味香濃,而且佢又附上大大粒荔枝肉係裡面,唔錯。
2023-12-20 27 瀏覽
一向韓燒都推介韓國嘅豬同埋牛,特別重肉味,今次是呢個濟州特上豬拼盤都唔例外,豬腩肉逼出晒啲油脂,好香口,唔油膩😋仲有唔同嘅豬部位,燒豬皮,加上芝麻煙煙韌韌,好好味🤤厚切小牛排🥩好香嫩,燒完更加帶出佢嘅風味,鎖住肉汁🥰一向都知用水果汁去醃肉更加可以帶出肉嘅鮮味同埋軟化組織,今次試呢個梨汁雞肉就更加試到個風味,雞肉嫩滑多汁,一啲都唔鞋🤭喺枱上面用韓燒爐去燒棉花糖夾消化餅都真係第一次,新奇又好玩🤩加個甜品就係完整嘅晚餐😋朱古力溶落棉花糖上面🥳邪惡又好味

厚切小牛排🥩好香嫩,燒完更加帶出佢嘅風味,鎖住肉汁🥰

嘅晚餐😋朱古力溶落棉花糖上面🥳邪惡又好味
2023-12-20 24 瀏覽
九龍灣搵到間勁高質嘅韓國燒肉!😆😍匿埋咗喺德福2樓foodcourt 入面既韓式燒肉,唔講都唔知嗰度有間燒肉食🤣 今次我哋兩個人食咗三碟肉同叫咗個泡菜泡飯🤩仲有甜品添,真係夠晒飽🥳開爐嗰陣就俾咗粟米芝士同埋泡菜蛋我哋,放喺個爐側邊慢慢煮😚依家仲要係無限添加!除此之外,仲有啲韓國前菜。值得一讚嘅係佢啲泡菜真係好好食。😋大牛骨🐮$360依個就貴少少,但係口感一流😍上嗰陣已經幫你起咗骨,仲幫你切一粒粒🥺牛肉唔使燒太耐,所以好快就食得😆一口牛肉粒真係好好食!食堂黑毛豬五花肉🐷$128佢哋嘅招牌果然唔錯😎佢每一塊都好大塊,好彩佢哋又比較剪我哋剪開佢。食吓食吓就好飽。😋啲油脂分布都好好,唔會話成舊都係肥肉🤧食堂蘋果梨汁雞肉🐔$88依個相對嚟講係最平嗰個,但係份量亦都係最多🤣雞肉全部都好嫩🤤就算燒耐咗少少都唔會唔好食😉啲蘋果你汁令到啲雞肉甜甜地,食落去就唔會好濟 😚泡菜豬肉湯配白飯🍚$88入邊真係勁多料!🙈feel到好有誠意🥳送飯一流。我鍾意個湯唔會好鹹,所以食到飽飲一兩啖湯真係好舒服🤤 甜品我哋叫咗佢另一個招牌,朱古力棉花糖😍佢可以俾你好似去燒嘢食咁燒棉花糖😆我覺得依度啱一大班人嚟,同埋佢食嗰啲嘢
九龍灣搵到間勁高質嘅韓國燒肉!😆😍

大牛骨🐮$360

食堂黑毛豬五花肉🐷$128

食堂蘋果梨汁雞肉🐔$88

泡菜豬肉湯配白飯🍚$88

我覺得依度啱一大班人嚟,同埋佢食嗰啲嘢真係算幾高質!😋下次如果嚟九龍灣就一定要嚟試吓依間韓式燒肉🥳

人均$400
📍 濟州燒肉食堂 (九龍灣)