食日式放題最緊要係款式既選擇,我最愛既次序係: 刺身+壽司及手卷+熟食+飲品/甜品[刺身併盤](自選,電話落單)松葉蟹腳、帶子、吞拿魚、挪威三文魚、希靈魚、北寄貝、俄羅斯甜蝦、珍寶赤海蝦嘩,依個自選刺身併盤好靚,望落好新鮮,全部都係我至愛,放題最好就係每樣都食,可以食晒所有款式!款款刺身都咁新鮮,估唔到有松葉蟹腳。蟹腳新鮮、鮮甜;吞拿魚同三文魚魚依兩款魚都係我最愛,入口即溶~各款壽司及手卷超多款壽司🍣!必食火炙壽司,表面燒至暖身好好食,花之卷同卷物都製得正~[霸氣熟食]炒螺片珊瑚蚌(宴會級)份量好足,好多塊螺片,肉質彈牙。加埋珊瑚蚌同雲耳配菜好食。吉品鮑魚冬菇扣花膠花膠軟身,入口即溶既質感~這款鮑汁是比較黏身,好香濃;鮑魚煮至冧身。滑蛋咖哩蝦一客為一隻,大大隻好彈牙。芝士南瓜🎃炒飯迷你南瓜仔裝著賣相精緻,飯炒得乾身。川燒珍寶鮮蠔燒依款熟食好邪惡,蒜蓉汁為海鮮提鮮; 肉質嫩滑,一口吃一隻!鵝肝多士烤多士超級香脆。鵝肝質感好creamy![飲品🥤]好多款酒,果汁都有,最估唔到係有自家製珍珠奶茶飲!同朋友聚會咩款式都想食,選擇又可以多元化D?一於去「極尚大喜屋」擦餐勁,依排甜品櫃中仲「排排企
食日式放題最緊要係款式既選擇,我最愛既次序係: 刺身壽司及手卷+熟食+飲品/甜品

刺身併盤](自選,電話落單)

款款刺身都咁新鮮,估唔到有松葉蟹腳。蟹腳新鮮、鮮甜;
吞拿魚同三文魚魚依兩款魚都係我最愛,入口即溶~

各款壽司及手卷

[霸氣熟食]
炒螺片珊瑚蚌(宴會級)
份量好足,好多塊螺片,肉質彈牙。加埋珊瑚蚌同雲耳配菜好食。

吉品鮑魚冬菇扣花膠

滑蛋咖哩蝦
一客為一隻,大大隻好彈牙。

芝士南瓜🎃炒飯
迷你南瓜仔裝著賣相精緻,飯炒得乾身。

川燒珍寶鮮蠔燒
依款熟食好邪惡,蒜蓉汁為海鮮提鮮; 肉質嫩滑,一口吃一隻!

鵝肝多士
烤多士超級香脆。鵝肝質感好creamy!

[飲品🥤]
好多款酒,果汁都有,最估唔到係有自家製珍珠奶茶飲!

同朋友聚會咩款式都想食,選擇又可以多元化D?一於去「極尚大喜屋」擦餐勁,依排甜品櫃中仲「排排企」左兩隻小精靈慕絲蛋糕🍰㖭~
  • 刺身
  • 川燒珍寶鮮蠔燒
昨晚惠顧大喜屋旺角分店,一行六位家人,訂座5:45-7:45最貴的自選時段@$348/位,食物質素尚算滿意。但夠鐘前15分鐘,侍應已經開始執枱,將所有餐具包括筷子碗碟,連仍然飲用中的飲品和墊枱紙都收起(一般食肆係唔會收飲品,直至客人離座)。又要求客人將卡位枱面,最盡頭的餐具推出來給他收回!本來部份家人已出去取雪糕甜品,但因遲送來的食物送上,都因為沒有餐具使用,而感到惆悵和無奈。再者,侍應在隔離枱執枱時,動作粗魯,食物的汁液和食物碎,都濺在我家人衣服上,感覺像在大排檔食飯,非常憤怒。另外,在下單後45分鐘,食物還未送來,要求侍應跟進,不同侍應、不同時間,都只得到同一回應:「等吓啦」入店取枱時只收到接待處提示7:45交枱,並未有提及7:30要清理枱面,如果這是常規安排,建議客人入座前先通知,或索性將用餐時間改為1小時45分🥺🫣
食物質素尚算滿意。

2024-03-03
紀念日
2024-03-04 194 瀏覽
小心中伏!呢間野係雅蘭開返,已經變咗垃圾🗑️!員工態度極差!食品質素亦同以前差好遠!已登人生中差放題第一位!兩個小時用餐時間,每一秒都係背脊骨落,碟碟車落枱都算,食咗9個字至1個鐘之間,就開始催你走,就黎last order!問多兩問發現搞錯我地係第二個slot,話應該仲有半個鐘先last order,個qr就死咗,個個員工都話唔關佢事,推黎推去,最後真係俾佢地推到過咗鐘,就一句,過咗時,無得叫架喇~食物又唔係出色,態度,極差。為咗尊重自己,作為一個人,我全家唔會再去。一行十幾人,幾千蚊,俾人蝦到上心口,氣難平,香港飲食業搞成咁,就係因為呢d餐廳。
小心中伏!

呢間野係雅蘭開返,已經變咗垃圾🗑️!

食物又唔係出色,態度,極差。
♡ 旺角放題稱霸|極尚大喜屋 ♡-好多人問我~ 如果去旺角食放題邊間係最好食嘅⁉️🤨食咗咁多間放題 我會答你一定係極尚大喜屋😌 今日就嚟到雅蘭中心嘅呢一間分店💁🏻‍♀️ 水準仍然係keep得好好 平日晚市都座無虛席 好彩有book位 唔使等太耐😛🤣 - ♡ 刺身類 ♡ 雖然天氣凍冰冰 都係要食少少刺身嘅😋我哋叫咗馬刀貝、北海道帶子、希靈魚、池魚王、油甘魚同三文魚。全部都好新鮮 🥰-♡ 炸物 ♡ 呢度炸物 係即叫即炸反而我就唔係太鍾意炸物一早炸定擺出面做放題🤣 炸鮮奶每次嚟都係我必點之選 ~ 今次見到有脆炸貓山王 梗係即刻叫多幾粒食😋-♡ 燒物 ♡ ✨西京燒比目魚 ✨蒲燒鰻魚✨極品金枕頭榴槤燒 同媽媽都係榴槤愛好者我哋都叫咗幾個嚟食😌 -♡ 時令蟹黃扒豆苗 ♡ 呢個豆苗好好食仲有蟹黃😌 見到好多枱都有叫-♡ 金蒜蓉粉絲蒸扇貝 ♡ 真係幾足料~ 扇貝仲幾大隻添-♡ 天婦羅 ♡ 每次嚟食都一定會叫天婦羅 🍤 熱辣辣脆卜卜 😋-♡ 壽司 ♡ ✨鹽燒左口魚每次嚟都係必點嘅~ 油脂好香 入口即溶✨鹽燒三文魚腩✨芝士飛魚子玉子燒呢個真係有驚喜,我幾鍾意🥰✨黑松露蟹肉芝士軟殼蟹🦀✨花之戀
♡ 旺角放題稱霸|極尚大喜屋 ♡
好彩有book位 唔使等太耐😛🤣
刺身類 ♡
雖然天氣凍冰冰
都係要食少少刺身嘅😋
我哋叫咗馬刀貝、北海道帶子、希靈魚、
池魚王、油甘魚同三文魚。
全部都好新鮮 🥰
♡ 炸物 ♡
呢度炸物 係即叫即炸
反而我就唔係太鍾意炸物
一早炸定擺出面做放題🤣
炸鮮奶每次嚟都係我必點之選 ~
今次見到有脆炸貓山王
✨鹽燒左口魚
每次嚟都係必點嘅~ 油脂好香 入口即溶
✨鹽燒三文魚腩
✨芝士飛魚子玉子燒
呢個真係有驚喜,我幾鍾意🥰
✨黑松露蟹肉芝士軟殼蟹🦀
✨花之戀
♡ 極尚椰皇燕窩燉蛋白 ♡
食完炸嘢食返個滋潤嘅甜品就啱晒啦✌️
最後梗係拎埋Häagen-Dazs雪糕啦🥰

⇢店鋪資料:
極尚大喜屋 (旺角)

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

• 金蒜蓉粉絲蒸扇貝
  • 脆炸貓山王
  • 刺身拼盤
2024-02-26 391 瀏覽
晚市放題時段8:30pm後入座,$298位 💰有多達100款食物選擇☺️主打日式包括剌身、壽司、串燒🍤自助區方面有凍海鮮任攞,蝦、螺肉、海蜇、中華沙律、各糖水、多款口味Haagen Dazs雪糕🍦飲品方面有各種汽水,自家製冷泡茶同啤酒等等🍻個人推介食物🙋🏻‍♂️魚籽柚子醬池魚王薄切 🐠將池魚王和魚籽,醬油味道鮮甜,池魚王肉質鮮嫩,即散發出濃郁柚子,柚子的口感香濃,柚子醬的味道鹹甜適中,柚子醋池魚清新的刺身😀椰皇燕窩🥚燕窩甜品口感滑嫩,牛乳蛋白椰汁組合非常夾,椰皇燕窩燉蛋白口感非常綿密滑順。燕窩含有豐富的胶原蛋白,對皮膚身體有益😍藍鰭拖羅壽司🍣新鮮的藍鰭拖羅薄片,鮮美口感和豐富的風味帶到壽司中。藍鰭拖羅豐富脂肪質地,帶來了柔軟口感,深色肉質則散發出濃郁魚味。滿足味覺體驗。北海道海膽拖羅壽司🍣海膽拖羅肉質鮮嫩,油脂適中,入口即溶的口感😋極品大赤蝦🦐蝦身配上蝦頭膏,鮮甜嘅肉質味發揮得更加好😍西京燒比目魚🐠非常美味燒魚,肉質鮮嫩,西京燒蒲燒的鮮甜相互襯托,西京燒的顏色金黃😋金蒜蓉粉絲蒸扇貝🦪超大隻嘅扇貝,扇貝都好厚肉吸晒蒜蓉嘅香味,燒扇貝火喉啱啱🥰皇牌燒乳鴿王🕊非常優質乳鴿,肉質鮮嫩,皮脆肉嫩,入
晚市放題時段8:30pm後入座,$298位 💰
有多達100款食物選擇☺️
主打日式包括剌身、壽司、串燒🍤
飲品方面有各種汽水,自家製冷泡茶同啤酒等等🍻

個人推介食物🙋🏻‍♂️

魚籽柚子醬池魚王薄切 🐠

椰皇燕窩🥚

藍鰭拖羅壽司🍣

北海道海膽拖羅壽司🍣
海膽拖羅肉質鮮嫩,油脂適中,入口即溶的口感😋

極品大赤蝦🦐
蝦身配上蝦頭膏,鮮甜嘅肉質味發揮得更加好😍

西京燒比目魚🐠

金蒜蓉粉絲蒸扇貝🦪
超大隻嘅扇貝,扇貝都好厚肉吸晒蒜蓉嘅香味,燒扇貝火喉啱啱🥰

皇牌燒乳鴿王🕊
非常優質乳鴿,肉質鮮嫩,皮脆肉嫩,入口即散發出濃郁的香氣,品嚐到乳鴿原汁原味😋

芝麻雞翼🐓
芝麻雞翼外皮炸得酥脆,內部肉質會保持多汁嫩滑,外脆內軟嘅口感😃
2024-02-21 617 瀏覽
食咗咁多次大喜屋,今次分享下點乜嘢食物最回本。今次仲要揀閒日午市放題,只係$268一位。食物分手機落單同埋出去public area拎。一入坐可以用手機落單叫大量刺身,有三文魚、油甘魚、希靈魚、甜蝦、大蝦、帶子、北寄貝、赤貝、海螺,今次仲有松葉蟹腳。係等待嘅時間就可以出出面拎飲品,除咗一般汽水,仲有冷泡茶,亦有梅酒、sake任飲。返埋位仲未到刺身就可以準備叫第二輪的食物。仲意食壽司可以叫佢哋嘅創作壽司,用料到幾好。其他普通壽司、炸物、串燒就建議skip咗佢。反而可以試吓一品料理,有花膠鮑魚、炸乳鴿、爆鱔球、蟹粉豆苗等甜品呢期有個極尚椰皇燕窩燉蛋白,記得截單之前(離場前30分鐘)落單,之後可以出去拎Häagen-Dazs雪糕,仲有今年龍年仲有一個非常之cute嘅BB龍綠茶奶凍,唔好錯過。

2024-02-19 412 瀏覽
新年流流想放任一下,本想book帝京那間最新分店,個個YouTuber講到要幾好有幾好,可惜成個新年期Full晒,只好選擇就近一間,都有一段時間既雅蘭中心分店,黎個新年豐足晚餐。一行6人浩浩蕩蕩到達,由於book左位,一到門口店員通個對講機叫工作人員準備位置,拼六個位出黎,咁我就好安份咁係門口等佢安排帶位,點知5分鐘都冇話準備好,等我問幾時入得佢先話入得嫁啦,真吹脹晒我時間!本身黎呢度既其中最大原因都係為左個任食蟹腳,呢度好既地方係叫幾多真係黎幾多冇好似一d叫20黎6既垃圾店一樣,但講真係偏細隻,一半剪開得牙籤咁幼,真係剪既卡路里都補唔番,最慘既係愈食愈咸,第三round黎果d咸到爆粗,根本食唔到,沖水都頂唔順,放棄壽司類就好壞參半,熱壽司味道賣相都好好,但凍既就差d加上冇咩味,好似個花之戀,包到勁求其,爭鮮都靚過佢熱食就十分滿意,包括新年應景既花膠鮑魚小碟相當入味,烤蠔大隻又多肉,起碼食左十幾隻,凡立貝就時好時差,一般都正常係有幾粒食橡筋,咬都咬唔開。d燒物串燒如牛舌同雞軟骨都無咩汁又乾,不推介😪燒大蝦就直頭d肉梅梅地,失望呢個烤榴連就係噱頭黎,但幾位榴連愛好者都話佢食落唔似係榴連,

晒我時間!

呢個烤榴連就係噱頭黎,但幾位榴連愛好者都話佢食落唔似係榴連,似係一堆落左榴連香油既cream

個乳鴿係特別菜但上檯都凍凍地,我相信如果熱會好食好多,60分啦🫠
d刺身都合格既,厚身但肉質沒有新鮮的口感,乾身左d,d蝦最唔掂,同熟蝦一樣梅梅地。

總體黎講會比70分,有冇人地講到又抵食又好食就見仁見智,畢竟唔會有樣樣都好食既放題。。。有!但唔係香港,北上大把。
最令我感到冇其他食評講到天花龍鳳既位置係。(食完好口渴!好口渴!!好口渴丫!!!
)係咪真係唔落美味素就唔開得門口做生意?個個朋友事後都話勁口乾,諗起個蟹腳既咸度真係唔推薦。明明已經係香港日式放題既代表品牌都搞成咁, 相信都唔會再幫襯…呢間分店
2024-02-13
  • 川燒珍寶鮮蠔燒
新春🎊要食好啲,又嚟咗旺角🚇呢間極尚大喜屋食返餐勁嘅!我每一次嚟都會有🤩新驚喜,因為佢哋嘅菜式會不停更新👍,尤其新春一段期間有啲菜式好有🎉賀年迎春嘅感覺!呢度嘅💪自助區又大又寬敞,今次嚟仲😍發現佢哋新增咗多款中式🧆點心添。金湯慢煮鮑魚花膠盛🥰用咗原隻鮑魚製作,加上花膠同埋香菇🍄,感覺已經好似好名貴既菜式🤤,可以任食真係好誇張,😆特別係鮑魚嫩口易咬而且都幾重鮑魚鮮味😋,真係令人感到驚喜!上湯翡翠百合螺片有原隻🐚螺殼上碟,望落真係好高級好似🏨酒店宴會菜式咁,螺片薄身又爽口🤤,啖啖都充滿鮮味好好食!秘製🍛咖喱慢煮羊肉伴手工薄餅🫓充滿印度風情,個慢煮咖哩🐑好濃郁,咖哩辣🌶️度都有返咁上下,配合印式薄餅🫓真係拍得住出邊嘅印度🇮🇳餐廳。🐟刺身水準依舊十分鮮味,而且有🦀松葉蟹腳食,啱晒我口味😋。壽司🍣款式又多又豐富,絕對係食🇯🇵日式放題不可或缺嘅。而且有埋多款😍唔同口味嘅 Häagen-Dazs 雪糕🍨任食,真係大滿足呀😆!

🐟刺身水準依舊十分鮮味,而且有🦀松葉蟹腳食,啱晒我口味😋。

壽司🍣款式又多又豐富,絕對係食🇯🇵日式放題不可或缺嘅。

2024-02-18 374 瀏覽
上次去過尖沙咀的殿大喜屋,不過不失今次黎旺角極尚大喜屋,以後都唔會再食大喜屋,真係好差,大部份既野都無味到。野食又少款,出面攞野食又似打仗咁,兜兜都得番好少。👎🏻👎🏻👎🏻食雞軟骨無味,問侍應攞鹽又話無。👎🏻冷盤雞亦尖又無味。👎🏻長腳蟹變短腳蟹。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻海膽壽司唔新鮮👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻無樣好食.
上次去過尖沙咀的殿大喜屋,不過不失

食雞軟骨無味,問侍應攞鹽又話無。👎🏻

冷盤雞亦尖又無味。👎🏻

長腳蟹變短腳蟹。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

海膽壽司唔新鮮👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

無樣好食.

2024-02-18
  • 紫薯天婦羅
2024-02-17 199 瀏覽
同好朋友去👉🏻旺角店食,環境夠大,不過當日非常之人多,仲以為上菜會普通到無得普通,但係上菜反而有驚喜,刺身又夠新鮮,熟食又夠熱,都算快速到菜😊😊味道非常不錯,又有新款式熟食,喺自助區仲有點心!夠晒創新🫣飲品數量極多,又夠凍。補貨又非常之合時,絕對無缺貨時間😀雪糕方面都勁多款式,多到想試都食唔到,Häagen-Dazs又係任食又夠貨,唔洗就住食就真最爽😛😛😛😛😛😛下次再試吓其他味先得!
味道非常不錯,又有新款式熟食,喺自助區仲有點心!夠晒創新🫣
飲品數量極多,又夠凍。補貨又非常之合時,絕對無缺貨時間😀
2024-02-15
2024-02-15 329 瀏覽
必定要試試極尚大喜屋了,人均$298任食兩小時,而且食物優質,主打日本料理,刺身、壽司、燒物、炸物天婦羅、一品料理、鍋物等等,自助區域還有冷盤、熱盤、多款前菜小食,飲品、甜品、軟雪糕、生果,應有盡有!餐廳以QR Code下單,想食幾多Order幾多。必食刺身三文魚、呑拿魚、油甘魚、劍魚腩、帶子、希靈魚、赤蝦,每款非常鮮味;海膽軍艦非常新鮮creamy,左口魚壽司油脂滿滿,香草燒羊鞍更燒得香口帶點香草味,肉質嫩滑,串燒也試了幾款:雞翼/菠蘿/比目魚同樣岀色,炸物芝麻雞翼必食,外皮香脆內裏肉質Juicy。必食推介!!!魚子醬鵝肝多士、金湯慢煮鮑魚花膠盛、時令蟹黃扒豆苗、鹽燒左口魚壽司、薑蔥爆鱔球、蒸扇貝,極尚椰皇燕窩燉蛋白.......數款一品料理也很出色,金湯慢煮鮑魚花膠盛亦是必食,花膠巨型,花膠扒入味!最後甜品區也令你大滿足,杯裝雪糕、雪條也有好幾款味道,還有各式各樣的蛋糕,自家制花膠燉鮮奶亦是精選甜品,人均兩百多元的確親民性價比高!極尚大喜屋 (旺角店)📍旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓#旺角美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #旺
1956 瀏覽

必定要試試極尚大喜屋了,人均$298任食兩小時,而且食物優質,主打日本料理,刺身壽司、燒物、炸物天婦羅、一品料理、鍋物等等,自助區域還有冷盤、熱盤、多款前菜小食,飲品、甜品、軟雪糕、生果,應有盡有!

極尚大喜屋 (旺角店)
📍旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓

#旺角美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #旺角探店 #香港放題 #香港好去處 #旺角推薦食品
極上大喜屋.團年開飯好開心過年,一定同朋友仔去有大食大啦去食放題呢,一定要食回本今次去極尚大喜屋重點推選最回本同好食的菜式先睇下個格局位置方便開揚夠大座位有8人台同2人台方便聚會飲品區、雪糕區、甜品區、咖啡、軟糖區、海鮮區應有盡有好多小朋友中意去拎糖糖非常自助好玩重點來了食當然食招牌............甜品!估我地唔到呢!今次我地以食中菜廳的態度去食放題!其實食 6道菜已經可以回本! 今次我地專以甜品先上!第一道菜:榴槤!我們一眾朋友先選燒榴槤開開胃甜品先上,勁呢!炭燒原粒金枕頭榴槤香軟激甜,是有水準之作是外層微脆,內裡香甜榴槤控不能錯過非常好食而且無限追加!第2道菜式:極尚椰皇燕窩燉蛋白聽到個名都勁啦!我們是甜品皇,今次先食甜品必食之選係極尚椰皇燕窩燉蛋白甜蜜的燕窩,包含椰皇的香氣重點係蛋白香滑出色,非常養顏放題可以食到咁出色的甜品,非常貴氣!第3道菜:高質黃金的小龍包一品蟹皇小龍包伴麵又一重頭戲,有爆汁的小龍包有蟹香的烏冬麵,索晒汁,一人一份好睇又好食!好似去左中菜廳的水準!第4道:炸乳鴿皇大大隻,香脆可口,即點即製所以叫皇牌係名不虛傳的有骨香,有肉汁,又熱辣辣非常好食!第5道
極上大喜屋.團年開飯好開心

過年,一定同朋友仔去有大食大啦
去食放題呢,一定要食回本
今次去極尚大喜屋
重點推選最回本同好食的菜式

先睇下個格局
位置方便開揚夠大
座位有8人台同2人台
方便聚會

飲品區、雪糕區、甜品區、
咖啡、軟糖區、海鮮區應有盡有
好多小朋友中意去拎糖糖
非常自助好玩

重點來了
食當然食招牌............甜品

估我地唔到呢!今次我地以食中菜廳的態度去食放題
其實食 6道菜已經可以回本!

今次我地專以甜品先上!

第一道菜:榴槤!
我們一眾朋友先選燒榴槤開開胃
甜品先上,勁呢!
炭燒原粒金枕頭榴槤
香軟激甜,是有水準之作
是外層微脆,內裡香甜
榴槤控不能錯過
非常好食而且無限追加!

第2道菜式:極尚椰皇燕窩燉蛋白
聽到個名都勁啦!
我們是甜品皇,今次先食甜品
必食之選係極尚椰皇燕窩燉蛋白
甜蜜的燕窩,包含椰皇的香氣
重點係蛋白香滑出色,非常養顏
放題可以食到咁出色的甜品,非常貴氣!

第3道菜:高質黃金的小龍包
一品蟹皇小龍包伴麵
又一重頭戲,有爆汁的小龍包
有蟹香的烏冬麵,索晒汁,一人一份
好睇又好食!好似去左中菜廳的水準!

第4道:炸乳鴿皇
大大隻,香脆可口,即點即製
所以叫皇牌係名不虛傳的
有骨香,有肉汁,又熱辣辣
非常好食!

第5道:時令蟹皇扒冠軍豆苗
天氣凍我地都係主打熱食
豆苗香嫩鮮翠,味道鮮
加上了蟹皇醬汁,簡直媲美酒樓級數
所以很值得點來食!

第6道菜:金湯慢煮鮑魚花膠盛
係必食既!都係任點架!
花膠重膠質,醬汁好正!
慢煮鮑魚好入味,好爽口
叫2碟都已經回晒本啦

之後再放縱自己任食其他野
此店有虎蝦松露脆麵(似足main)、晶瑩蝦餃(點心任拎)、
一口牛柳、特色壽司、炸榴槤波波等,都甚有水準!
我們開開心心食放題
仲實現雪條自由

這次食極上大喜屋
真係令人喜上眉梢!

極上大喜屋
電話號碼 31888818 / 31888822
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢$298 (17:30-19:30特價時段)餐廳設好多座位,所以都坐得幾舒服,落單採用QR code 形式,此外仲設有自助區熟食同餐前小吃。飲品除咗有汽水同茶,仲有啤酒、梅酒、青酒等。自助落單嘅選擇包括有各款榴槤、刺身、壽司、凍蝦、長腳蟹、鮑魚、天婦羅、乳鴿、羊鞍、避風塘魷魚鬚、麻辣龍蝦仔、花膠、燒菠蘿、各類甜品、雪糕,絕對令人眼花繚亂!🥢燒金枕頭榴蓮 🆙第一次食燒金枕頭榴蓮,上枱時熱辣辣,表面烤到有少少焦,效果出奇鮮甜同柔軟。除此之外仲有脆炸貓山王、榴蓮泡芙、榴蓮撻、榴槤布丁、榴槤雪糕、榴槤雪條,榴槤者愛好者淨係食榴槤已經值回票價,誠意推介😍!🥢椰皇燉燕窩呢款椰皇燉燕窩嘅椰皇味十足,口感順滑,燕窩亦好足料👍🏻。🥢鮮蟹粥粥底綿滑,入口鮮甜,蟹仲有蟹膏添呀🤩。🥢香煎大虎蝦拌黑松露忌廉汁虎蝦好大隻,麵條脆卜卜好有咬口,配埋黑松露忌廉汁意外地夾。🥢海鮮 🆗醉鮑魚非常鮮甜;花膠相當大塊,入口鮮味軟嫩,帶黏黏嘅口感,充滿骨膠原,必然之選。🥢天婦羅 🆗用金黃色粉漿包裹着,香脆可口。虎蝦鮮味彈牙,南瓜同日本甜薯仔外脆內軟,香甜可口😋。🥢刺身 🆗擺盤精緻,刺身亦都幾新

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢$298 (17:30-19:30特價時段)
餐廳設好多座位,所以都坐得幾舒服,落單採用QR code 形式,此外仲設有自助區熟食同餐前小吃。飲品除咗有汽水同茶,仲有啤酒、梅酒、青酒等。自助落單嘅選擇包括有各款榴槤、刺身壽司、凍蝦、長腳蟹、鮑魚、天婦羅、乳鴿、羊鞍、避風塘魷魚鬚、麻辣龍蝦仔、花膠、燒菠蘿、各類甜品、雪糕,絕對令人眼花繚亂!

🥢燒金枕頭榴蓮 🆙

🥢椰皇燉燕窩
呢款椰皇燉燕窩嘅椰皇味十足,口感順滑,燕窩亦好足料👍🏻。

🥢鮮蟹粥
粥底綿滑,入口鮮甜,蟹仲有蟹膏添呀🤩。

🥢香煎大虎蝦拌黑松露忌廉汁
虎蝦好大隻,麵條脆卜卜好有咬口,配埋黑松露忌廉汁意外地夾。

🥢海鮮 🆗

🥢天婦羅 🆗

🥢刺身 🆗
擺盤精緻,刺身亦都幾新鮮,配上芥辣豉油令到刺身鮮味提升。厚切嘅三文魚、鯛魚刺身,魚脂豐沛,魚油甘香,鮮甜彈牙,口感一流。仲可以品嚐各種壽司,例如散發出啖啖牛油香氣嘅牛油帆立貝壽司同鮮味軟綿嘅鰻魚壽司

🥸 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍣🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🗺極尚大喜屋 (旺角)
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓

#bakdiu日式 #bakdiu 油尖旺 #bakdiu放題 #bakdiu旺角
上海朋友來香港旅遊,很愛吃榴槤和刺身的她,邀請我一起吃放題,我帶她到 極尚大喜屋 Deluxe Daikiya 吃放題吃到飽飽為止。8:30後入座晚市成人放題 $298極品金枕頭榴槤燒今晚重頭戲,極品金枕頭榴槤燒,以炭火燒原粒榴槤肉,非常香很好味!兩小時任食任飲,極品金枕頭啱晒榴槤控,令人心動。食落啖啖榴槤肉,外層燒過,香脆口感,品嚐和暖甜絲的軟滑,愛吃榴槤的朋友,不要錯過。極尚椰皇燕窩燉蛋白既然團年飯咁開心,俾自己放縱一下,今晚盡情吃甜品,鮮甜燕窩味道,吃得滿口椰皇餘香,椰皇燉燕窩質素超高班,蛋白嫩滑,可以encore。皇牌燒乳鴿王助酒小吃必備的皇牌燒乳鴿王,熟食之中都是我的最愛!皇牌乳鴿嫩滑十足!金湯慢煮鮑魚花膠盛CP值高,價錢合理可以食到金湯鮑魚,花膠盛醬汁好滋味,慢煮鮑魚冇得頂!川味燒鮮蠔金蒜燒的蠔,隻隻都好大隻,睇見都流晒口水!最愛吃蠔,Size 大隻,吃下去鮮甜又滑嫩的。刺身、壽司好大隻甜蝦,上海朋友鍾意食三文魚,魚油十足,非常肥美。海膽軍艦放題壽司竟然有這麼高質素的,海膽絕對係回本之作。仲有各式創意壽司任君選擇。時令蟹皇扒冠軍豆苗天氣凍凍地,食返個熱食,時令蟹皇扒冠軍豆苗

8:30後入座晚市成人放題 $298
極品金枕頭榴槤燒
極尚椰皇燕窩燉蛋白
皇牌燒乳鴿王
金湯慢煮鮑魚花膠盛
川味燒鮮蠔
刺身壽司
好大隻甜蝦,上海朋友鍾意食三文魚,魚油十足,非常肥美。
海膽軍艦
時令蟹皇扒冠軍豆苗
天氣凍凍地,食返個熱食,時令蟹皇扒冠軍豆苗都好正!
小食
自助小食仲有點心、熟蝦、帶子裙邊、中華沙律、涼拌魚皮,味道不錯,高質素食物,值得。
甜品雪糕
最後當然唔少得甜品啦,多姿多彩,甜到入心。芝士餅、tiramisu、mousse cake。哈根大師雪糕、朱古力脆皮雪條,款式多不勝數。
團年飯
  • 鵝肝壽司
  • 脆炸貓山王
  • 刺身拼盤
2024-02-06 289 瀏覽
星期一去食放題,估吾到平日夜晚都好多大去食,溫馨提示:要提前book定位,walk in未必有位當日lunch都冇食,非常肚餓,就諗住對自己好D😋齊齊食放題之前去過觀塘分店,即使當晚咁多人,但係服務依然做足,上菜好快,質素非常好放題必食刺身,而且選擇都好多松葉蟹腳、三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、北寄貝、赤貝、甜蝦海膽軍艦意外驚喜,鮮甜嫩滑,不腥臭,必食之選鍾意食榴槤嘅朋友,一定一定要食:極品金枕頭榴槤燒,一啲都唔膩,勁香😌😌😌點少得試下:燒溫室甜菠蘿🍍又甜又多汁脆炸貓山王,流心榴槤🤤最開心係可以食 Haagen-Dazs雪糕🍦晚市成人放題$288,要加一

放題必食刺身,而且選擇都好多
松葉蟹腳、三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、北寄貝、赤貝、甜蝦

海膽軍艦意外驚喜,鮮甜嫩滑,不腥臭,必食之選

點少得試下:燒溫室甜菠蘿🍍又甜又多汁
脆炸貓山王,流心榴槤🤤

最開心係可以食 Haagen-Dazs雪糕🍦

晚市成人放題$288,要加一