同同事見到呢間新開 所以放棄左灣仔幾間好食既拉麵黎左呢度試 點知中左大伏!一入到去 見到裝修勁頹 小店到d侍應好似一家人咁 已經驚驚地 不過都照叫野食我就叫左叉燒拉麵 麵質同叉燒都ok既 但個湯就完全係k房拉麵既質素 勁淡 但又有味精碗拉麵係配一隻蛋 但隻蛋唔係溏心蛋 係溫泉蛋 仲要差唔多熟晒真心想知老闆有無做過market research食過灣仔其他拉麵店 知唔知咩係好食既拉麵我同事就叫左豬軟骨烏冬 佢話烏冬質地都正常 但湯就係豉油湯 豬軟骨就勁咸作為一個拉麵愛好者 一路俾錢我都想喊 88蚊食d咁既野 簡直係侮辱緊係附近差唔多價錢既拉麵

日式叉燒拉麵

今日係灣仔星街做野,於是就係附近搵間野食亂撞之下,搵到呢間月街小館月街小館係一個好隱蔽的小巷,當時都有人等緊位本身都唔打算等,但再行下附近,都係覺得小巷的月街小館吸引D小店都真係幾小得大概20個座位先睇睇MEUN選擇唔算好多,除左MEUN上,仲有店員會推介的DAILY SPECIAL自己就叫左 豬軟骨稻庭烏冬本身覺得冇咩特別,但一食,烏冬好滑同湯底好配!至於豬軟骨,個樣其實唔太吸引,但食落出奇地好味!豬軟骨勁'林'勁入味! 10個滿分好味,呢個豬軟骨稻庭烏冬有9個lunch meun仲送盒裝飲品店員仲特別送左雪糕俾我地食呢
今日係灣仔星街做野,於是就係附近搵間野食
亂撞之下,搵到呢間月街小館
月街小館係一個好隱蔽的小巷,當時都有人等緊位
本身都唔打算等,但再行下附近,都係覺得小巷的月街小館吸引D
小店都真係幾小

得大概20個座位

先睇睇MEUN

自己就叫左 豬軟骨稻庭烏冬
豬軟骨稻庭烏冬
本身覺得冇咩特別,但一食,烏冬好滑
同湯底好配!
至於豬軟骨,個樣其實唔太吸引,但食落出奇地好味!
豬軟骨勁'林'勁入味!
 10個滿分好味,呢個豬軟骨稻庭烏冬有9個

lunch meun仲送盒裝飲品