2023-12-20 135 瀏覽
買嘢順便食埋下午茶見到新出雪糕圖幾靚 就去試吓普通綠茶味,加啲星星脆脆支糖直插落杯雪糕度 搞到勁污糟支糖就算有層膠膜包住都唔想食另一杯綠茶紅豆仲好味紅豆唔會太甜,仲有魚型蛋糕仔
買嘢順便食埋下午茶
見到新出雪糕
圖幾靚 就去試吓
普通綠茶味,加啲星星脆脆
支糖直插落杯雪糕度 搞到勁污糟
支糖就算有層膠膜包住都唔想食
另一杯綠茶紅豆仲好味
紅豆唔會太甜,仲有魚型蛋糕仔
2023-12-17 88 瀏覽
個雪糕質地唔似雪糕好實 抹茶味就OK唔苦但係完全唔值$16 之前食過鯛魚燒嗰款唔好食但同價 幾時再出豆腐花或者黑芝麻☹️甘梅蕃薯條$16 似蒸過頭 軟淋淋一劈嘢咁 似擺咗好耐保溫嗰種 又唔夠熱 失望個俾錢機真係好煩 郁啲就話要叫Staff幫手
個雪糕質地唔似雪糕好實 抹茶味就OK唔苦

個俾錢機真係好煩 郁啲就話要叫Staff幫手
2023-12-14 111 瀏覽
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈乳酪雪糕非常出色, 厚身既雪糕唔會好水汪汪, 濃厚既乳酪味雪糕配上自選既配料相得益彰, 可惜小丸子入面頗粉, 估計係製造小丸子時未過篩.荔枝椰果, 乳酪味爆爆珠都係普遍坊間食到既味道.整體而言呢個價錢呢個質素非常高, 值得一試.┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈IKEA TST❰乳酪隨心配 荔枝椰果 小丸子 乳酪味爆爆珠 焦糖醬❱ $25┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈性價比: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨⑩好味: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨回頭: ✓┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈地址: 尖沙咀 K11 購物藝術館用餐時段: 下午荼用餐方便: 外賣┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

荔枝椰果, 乳酪味爆爆珠都係普遍坊間食到既味道.

整體而言呢個價錢呢個質素非常高, 值得一試.

IKEA TST

性價比: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨⑩
好味: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨
回頭: ✓

地址: 尖沙咀 K11 購物藝術館
用餐時段: 下午荼
用餐方便: 外賣

2023-12-12 73 瀏覽
Ikea @ikeahongkong .✨甘梅蕃薯條🍠 梅粉我喜歡 太淋 食左幾條✨蔬菜薯餅 🥬 一定要吃的🥰 ✨聖誕樹抹茶新地🎄 可以更茶味 竟然得星星粒✨宇治金時新地伴鯛魚燒🐟 吉士醬 起碼雪糕有咬口✨熱狗🌭 好似細隻左 味道仍然.螢光幕有比好多其他食物嘅款式,不過呢一間冇得買 見到有新嘅pancake同埋好掛住雞髀.2人消費 $85..💫 #ikea #宜家家居美食站#尖沙咀 #K11..#米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #健康餐 #foodiehk #跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteatig yt Red 大眾点评 google @kumikofindfun @kukeepfit
Ikea @ikeahongkong
✨甘梅蕃薯條🍠 梅粉我喜歡 太淋 食左幾條
✨蔬菜薯餅 🥬 一定要吃的🥰
✨聖誕樹抹茶新地🎄 可以更茶味 竟然得星星粒
✨宇治金時新地伴鯛魚燒🐟 吉士醬 起碼雪糕有咬口
✨熱狗🌭 好似細隻左 味道仍然
螢光幕有比好多其他食物嘅款式,
不過呢一間冇得買 見到有新嘅pancake
同埋好掛住雞髀
2人消費 $85
💫 #ikea #宜家家居美食站
#尖沙咀 #K11
#跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat
2023-12-10
2023-11-30 85 瀏覽
呢間ikea 係我去過最乾淨既一間地方夠闊落今日經過黎試新口味雪糕奶茶味係好濃但就冇奶香係冰果種雪糕食落唔係滑似沙冰咁我就鍾意榴連雪糕多啲朋友話佢第二間分店食唔係咁我下次試吓銅鑼灣分店
呢間ikea 係我去過最乾淨既一間
朋友話佢第二間分店食唔係咁
我下次試吓銅鑼灣分店
2023-11-30
2023-11-28 63 瀏覽
今日突然有學生話1pm要來上堂,12:30pm剛剛又經過K11呢間IKEA,見冇乜人排隊,立刻買了兩個小食試下先!😎😬🙈有幾部自助下單機,可以自己下單,方便又快捷!👍經典熱狗,只售$9,可以自己加醬汁!瑞典肉丸配忌廉汁及紅果子醬$13有五粒,暖暖的,好味道!😋$22食個快lunch!真係平靚正呀!👍👍🤤
2023-11-20 79 瀏覽
⌇ 𝘀𝗽𝗮𝗰𝗲 𝘀𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲 𝘀𝘂𝗻𝗱𝗮𝗲 𝗰𝘂𝗽 ﹢ 𝗮𝗳𝗳𝗼𝗴𝗮𝘁𝗼 ⌇✧˚˖  ˖ ˚✧♡⋄⁎✧。⁺ ༘ ☾῁yeah it’s ikea again! at this point i feel like ikea is a 被家俬耽誤嘅瑞典餐廳 hahahahaha veryvery rich sesame sundae, it tastes like the one from sweet craft, while the macaron had no flavour at all but nvm the sundae itself is worth the hype! pretty smooth espresso for the affogato and i had no problem with finishing the whole thing myself! my frds ordered bear shaped black and white twister sundae sandwich, and they praised the rich tofu and sesa
✧˚˖  ˖ ˚✧♡⋄⁎✧。⁺ ༘ ☾῁
yeah it’s ikea again! at this point i feel like ikea is a 被家俬耽誤嘅瑞典餐廳 hahahahaha veryvery rich sesame sundae, it tastes like the one from sweet craft, while the macaron had no flavour at all but nvm the sundae itself is worth the hype! pretty smooth espresso for the affogato and i had no problem with finishing the whole thing myself! my frds ordered bear shaped black and white twister sundae sandwich, and they praised the rich tofu and sesame flavour too! yummy deserts to get if you’re also having dinner in tst~
2023-11-07 88 瀏覽
之前經過一路想試豆腐同埋泰式奶茶軟雪糕,今日經過尖沙咀見人流唔係好多就去買咗。豆腐花味超級好食🥹🥹🥹泰式奶茶味就冇乜甜味,但係茶味好重,個人就唔係太喜歡🤣🤣
2023-11-01 92 瀏覽
IKEA 黎自北歐瑞典,但係呢幾年喺香港特別有noise.主要一定要歸功於佢嘅網頁小編,文筆風趣抵死,吸引到一班死忠,每日就係捕住睇佢出post。早前有好幾個post喺講一啲公仔俾外星人捉走左。原來喺特別鋪排。為嘅就係推出新廣告有關於外星人公仔,仲有外星人嘅黑芝麻雪糕同埋 Macaroon。 🍖 如果單係黑芝麻雪糕,綠色 Macaroon,其實可以話係正正常常,普普通通既甜品。不過放埋一齊,再加一啲好似閃石咁嘅nuts碎,仲有個飛碟咁樣嘅杯。淨係造型已經贏左。 ✨️好嘅推廣,增加大眾對產品嘅認知。香港嘅食店要突圍而出,可以作個參考。

2023-10-27 80 瀏覽
同朋友係尖沙咀食完野想食埋個甜品完滿d於是行左去k11 ikea食甜品🍦🍦呢個小熊雪糕三文治先$8但雪糕個size同新地差不幾多性價比極高!而且佢個味道都唔錯豆腐味清清地好似豆腐花味道芝麻都幾香,但可能再濃味d不過以呢個價錢黎講,不能要求更多8蚊一個黎講,已經做得好好!另外,佢個餅底都有驚喜估唔到好脆口,可能驚雪糕會令佢好快變型所以小熊餅既density做到比較結實食哂上面既雪糕佢都冇變淋好值得欣賞!
同朋友係尖沙咀食完野
想食埋個甜品完滿d

於是行左去k11 ikea食甜品🍦🍦
呢個小熊雪糕三文治先$8
但雪糕個size同新地差不幾多
性價比極高!

而且佢個味道都唔錯
豆腐味清清地好似豆腐花味道
芝麻都幾香,但可能再濃味d
不過以呢個價錢黎講,不能要求更多
8蚊一個黎講,已經做得好好!
另外,佢個餅底都有驚喜
估唔到好脆口,可能驚雪糕會令佢好快變型
所以小熊餅既density做到比較結實
食哂上面既雪糕佢都冇變淋
好值得欣賞!
去到尖沙咀宜家傢俬原本只係想食個雪糕🍦,但🤴🏻見到有新雞髀🍗就順便要食埋!😆😆~~~太空👽芝麻新地杯~~~會跟一粒綠色外星人👽造型嘅拖肥馬卡龍,但我同🤴🏻都覺得夾中間嘅拖肥極似牛油🧈,非常油膩😅😅,芝麻味雪糕就好香濃同埋幾滑😊😊!當中一粒粒銀色嘅係朱古力石頭🪨+杏仁粒粒增加口感!😄😄~~~小熊🐻黑白扭紋新地三文治~~~小熊🐻皮幾脆口比想像中好食😄😄,芝麻味都係同外星人👽嘅一樣,同豆腐味雪糕都好夾,可能本身豆腐味都幾濃,唔會掩蓋大家嘅味道☺️☺️!~~~煙燻烤雞腿🍗~~~煙燻味唔太重,雞髀🍗就細細隻😗😗,都有少少雞汁,OK啦😙😙!~~~植物素燒賣~~~依家啲植物肉真係做得越嚟越出色,呢款燒賣有彈性、夠濕潤,唔會輸俾出面普通嘅燒賣,不過跟嘅豉油同辣椒🌶️油就差咗啲有少少油 ‘ 溢 ’ 味🥲🥲!
~~~太空👽芝麻新地杯~~~
當中一粒粒銀色嘅係朱古力石頭🪨+杏仁粒粒增加口感!😄😄

~~~小熊🐻黑白扭紋新地三文治~~~

~~~煙燻烤雞腿🍗~~~

~~~植物素燒賣~~~

2023-10-19
$29.5 (晚餐)
2023-10-25 75 瀏覽
因為去尖沙咀做野,又到近1點,肚有D餓!但呢個時間尖沙咀間間食肆也多人!經iKea小食部,一於買隻熱狗(自由加醬料)同肉丸食住先,一陣就唔駛餓住開會!真係又抵食又美味!尖沙咀K11
真係又抵食又美味!

尖沙咀K11

2023-10-20 58 瀏覽
特濃黑芝麻新地筒$6見到宜家美食站推出了豆腐花味和特濃黑芝麻味新地筒。試了特濃黑芝麻味,非常香滑,奶味濃,黑芝麻味亦濃郁。食完先發覺仲有扭紋味,下次可以一次試齊豆腐花和黑芝麻味。
特濃黑芝麻新地筒$6
2023-10-20 43 瀏覽
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk泰式🇹🇭 × 奶茶🧋 × 雪糕🍦今次試咗一款泰式奶茶味雪糕🍦,整體而言,味道麻麻,有涼茶嘅味。😕🍵雖然雪糕本身帶有涼茶嘅風味,但係奶茶嘅濃郁香氣似乎欠缺。喜歡濃郁奶茶味嘅人可能會感到失望。😔🍦雪糕本身冰涼爽口,適合喺炎熱嘅天氣度過一個涼快嘅時刻。然而,如果你對於奶茶味道有較高嘅期望,可能會覺得呢款雪糕有啲平淡。⛅🍦總括而言,呢款泰式奶茶味雪糕質地頗為滑順,但係奶茶味道相對較淡,可能會令部分奶茶愛好者略感失望。如果你鍾意清爽嘅涼茶風味,呢款雪糕可能適合你。😎🍦💰 泰式奶茶雪糕(已完結)🥢 宜家家居美食站
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
泰式🇹🇭 × 奶茶🧋 × 雪糕🍦

💰 泰式奶茶雪糕(已完結)
🥢 宜家家居美食站
2023-10-18 43 瀏覽
呢杯新地性價比好高 芝麻味雪糕夠香濃又滑 口感creamy 雪糕份量比以前多 而馬卡龍偏甜 焦糖味唔突出 但口感鬆脆-小熊餅口感好脆 本身以為佢係淋身 呢個好有驚喜 雪糕方面係黑芝麻同豆腐花mix埋一齊 豆腐花味突出 豆香十足 相比起黑芝麻冇咁甜 但係口感冇頭先黑芝麻雪糕咁滑 似食緊豆腐花冰
太空芝麻新地杯及外星人焦糖拖肥馬卡龍
小熊黑白扭紋新地三文治