你地成日問我有邊間火鍋我係會食完又食!天下糧倉簡直係我嘅飯堂!打邊爐主攻牛肉嘅你,呢度一定滿足到你🥹🥹頭盤先上一盤非常適合打卡嘅各種牛肉,最回本一定係澳洲M7和牛!其他平時少食嘅部位例如黃牛金錢展、牛脷片呢度都可以一試!今次試咗佢哋嘅沙嗲同埋蕃茄羅宋湯底!沙嗲湯底好有驚喜🥹🥹🥹味道正宗之餘,淥牛肉一流🧏🏻‍♀️食到咁上下整個公仔麵,再錄幾塊M7和牛真係大滿足🫨!!!當然除咗唔同種類嘅牛肉之外,佢哋嘅豬梅片同埋涮羊肉都唔錯㗎🧏🏻‍♀️出面嘅配菜區仲有唔少丸類、菜、牛柏葉、蟹柳、雲吞等等仲有唔好錯過佢哋嘅雪糕😍味道已經有成十幾種比大家揀真係由頭食到尾都咁滿足!🤤🤤|究極和牛放題 21:30前入座 $24621:30後入座 $217📍 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖🌟人均消費:$201-400🌟菜式:#goodgirltummy火鍋🌟地區:#goodgirltummy旺角

|究極和牛放題
21:30前入座 $246
21:30後入座 $217

🌟人均消費:$201-400
🌟菜式:#goodgirltummy火鍋
🌟地區:#goodgirltummy旺角

• 究極和牛放題
2024-04-12 46 瀏覽
和小姐妹打卡旺角的火鍋自助,🐮還有牛舌提供,口感真的很獨特,🥰加上鴛鴦火鍋,真的是火鍋的頂配。強烈建議選清香的芫茜皮蛋鍋底!本人的最愛,萬物皆可碌,🥬芫茜獨特的清新香氣,在裡面涮過的菜品,真的很好吃呢。M7和牛和一級肥牛🥩是火鍋的必點菜品,也是我的最愛,肥牛油香的口感和味道都非常特別,而炸支竹炸得酥脆,誰吃誰愛,🥢咬一口就能感受到湯汁濃郁的香味,而牛百葉口感Q彈,蘸上靈魂醬汁,👍真的是美味至極。

呢間喺旺角百寶利商業中心,天下糧倉牛肉火鍋專門店性價比極高,親民嘅價錢做到任食唔同種類嘅牛😎餐廳提供八種牛肉比大家食到飽🪄當中有🐮🐮肥牛、牛板健、封門柳、安格斯牛肩胛、澳洲M7和牛、牛脷片、澳洲和牛金錢展以及鮮牛肉等,最愛係澳洲M7和牛+ 鮮牛肉😎🥰澳洲M7和牛油花綿密豐富,鮮牛肉肉質鮮嫩多汁,朋友就鍾意食牛板健,味道鮮甜、嫩中帶爽🪄湯底:汕頭牛骨湯湯底清甜,個人覺得好適合帶出牛肉嘅鮮香🪄自助吧提供超過20款火鍋配菜最令人驚喜係竟然有辛辣麵,平時放題好少見到🤣麵質果然係唔同啲,仲有各種蔬菜、豆腐、芝士魚豆腐,仲有牛柏葉等,我仲有食埋佢哋嘅稻庭烏冬,食得出質素都幾高爽口彈牙,輕鬆整一個牛肉烏冬😎🪄 雪糕非常多口味有伯爵茶,香芋,薄荷,海鹽,等,我自己就試咗香芋🤣$246 ,21:30後入座$217🚩旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖#addifoodie #addifoodie旺角#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #M7

🪄湯底:汕頭牛骨湯
湯底清甜,個人覺得好適合帶出牛肉嘅鮮香

🪄自助吧提供超過20款火鍋配菜

🪄 雪糕

$246 ,21:30後入座$217
#addifoodie #addifoodie旺角
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #M7和牛 #旺角限時任食 #任食邊爐 #性價比高邊爐
2024-03-06
2024-04-03 83 瀏覽
-今次介紹呢間簡直係牛魔王福音,兩個小時邊爐放題,俾你任食多種牛肉ssss,當然唔少得梗係無限飲品,同埋火鍋配料,咁我就整合幾款必食推介俾大家牛肉黎講,無論兩個人嚟定係一家人一齊嚟,都會想一碟精選牛肉拼盤俾大家,睇吓自己最鍾意邊款,就再encore,我自己有3款特別深刻。澳洲M7和牛,油花十足,入口即化。封門柳肉味鮮甜,我個人最鐘意。牛板腱就牛味重得黎,又夠淋身。要爽口嘅口感就梗係要和牛金錢展凍櫃嘅選擇都唔少,竟然有我打邊爐最鍾意食嘅芝士魚豆腐,唔係度度有㗎,見到即刻加20分。另外有大腸頭,洗得乾淨又唔會有怪味。仲有超級大粒嘅貢丸,同埋牛丸都係必食之選。補給庫嗰邊有粉麵提供,比較少見嘅係有銀針粉講埋個湯底啦,我就揀咗唔使加錢嘅粟米豬骨湯,另外要加錢嘅,都仲有濃味少少嘅麻辣或者比較特別嘅肉骨茶,大家就可以豐儉由人

2024-04-02 52 瀏覽
天下糧倉牛肉火鍋專門店 🌟整體: 抵玩牛肉火鍋 有唔同牛部位嘅肉☆║.............║☆和牛放題 $217‼️ 四川紅麻辣鍋/蕃茄羅宋湯✅ 有好多唔同嘅湯底 重慶翡翠綠麻辣鍋四川紅麻辣鍋蕃茄羅宋湯喇沙湯潮汕牛骨湯芫茜皮蛋鍋豬骨粟米湯秘製沙嗲鍋✅ 仲可以加錢叫雞煲✅ 不過鴛鴦湯底就perfect 一次過滿足兩個願望‼️ 牛肉類✅ 今日嘅主角 有澳洲M7和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、封門柳、澳洲和牛金錢展、牛脷片、鮮牛肉✅ 牛板腱脂肪較少,有咬口、肉味濃郁✅ 金錢展肉非常結實、且佈滿了牛筋 但又唔會咬唔開‼️ 飲品/ 火鍋配料✅ 成個飲品櫃都有唔同類型飲品 又唔少涼茶 等食完早餐下下火✅ 配料就係標準火鍋會見到嘅配料 ‼️ 雪糕✅ 有好多款口味 例如 海鹽 伯爵茶 📍 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖⏰ ☎️ 電話號碼 📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

天下糧倉牛肉火鍋專門店

秘製沙嗲鍋
✅ 仲可以加錢叫雞煲
✅ 不過鴛鴦湯底就perfect 一次過滿足兩個願望

‼️ 牛肉類

✅ 牛板腱脂肪較少,有咬口、肉味濃郁
✅ 金錢展肉非常結實、且佈滿了牛筋 但又唔會咬唔開

‼️ 飲品/ 火鍋配料

✅ 配料就係標準火鍋會見到嘅配料

‼️ 雪糕

✅ 有好多款口味 例如 海鹽 伯爵茶

☎️ 電話號碼

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2024-03-31 66 瀏覽
香港人真係好鍾意打邊爐,如果鍾意食牛嘅呢間真係非常推薦,八款牛肉任食,主打係任食和牛,啱晒牛魔王澳洲M7和牛/Prime牛板腱/安格斯牛肩胛/一級肥牛/封門柳/澳洲和牛金錢展/牛脷片/鮮牛肉首先,一嚟到會上齊一盤八款靚牛,之後再自選追加,識食一定要追加澳洲M7和牛,肉質細嫩多汁,口感非常好,仲有鮮牛肉我都好鐘意,口感軟滑。湯底都有好多選擇,最近仲新加咗雞煲,螺片鮑魚雞煲(+268),奇味雞煲(+$128)好惹味,其實肉骨茶湯底都好想試不過今日我哋主打食牛,揀咗粟米豬骨湯同四川麻辣湯,湯底都好足料火鍋配菜、醬料、飲品、雪糕都係外面自取火鍋配菜種類唔算好多,菜類、丸類、菇類,仲有午餐肉、蟹柳、鵝腸、牛柏葉,仲有白菜餃、韭菜餃等,一般火鍋配菜都有齊。飲品都非常多選擇,仲有韓國果汁食飽就當然唔少得甜品,雪糕都有好多口味海鹽、蜜瓜、香芋、伯爵茶同綠茶等呢個價錢真係食到捧住個肚走

澳洲M7和牛/Prime牛板腱/安格斯牛肩胛/
一級肥牛/封門柳/澳洲和牛金錢展/牛脷片/鮮牛肉
首先,一嚟到會上齊一盤八款靚牛,

火鍋配菜、醬料、飲品、雪糕都係外面自取

飲品都非常多選擇,仲有韓國果汁

食飽就當然唔少得甜品,雪糕都有好多口味

海鹽、蜜瓜、香芋、伯爵茶同綠茶等
呢個價錢真係食到捧住個肚走
2024-03-28 47 瀏覽
牛魔王朋友生日,夜晚去咗呢度打邊爐慶祝👏 佢哋主打任飲任食火鍋,同時亦有雞煲供應。店內環境唔算好大但座落都幾舒服,而且通風系統都唔錯,就算坐滿人都唔會覺得好焗。湯底多選擇得地口味都比較特別,重慶翡翠綠麻辣鍋、四川紅麻辣鍋、喇沙湯、潮汕牛骨湯等,我哋要咗肉骨茶同蕃茄羅宋湯,裡面好足料,前者帶淡淡藥材香氣,後者濃稠又掛汁🍅每台都會送上牛拼盤,有齊八款牛品。最鍾意當然唔少得和牛同牛板腱,薄切,嫩滑,食完仲可以添加。自助區有多款蔬菜同丸類,食咗好多腸仔、響鈴同麵,掛滿湯底嘅精華,好好味。

• 究極和牛放題
  • 飲品
  • 火鍋配料
  • 新鮮煽牯牛拼盤
2024-03-21 63 瀏覽
朋友喜歡食牛,來到「天下糧倉牛肉火鍋專門店」就啱晒。 餐廳位於旺角,地點方便。這裡提供多種特色火鍋湯底,例如:重慶翡翠綠麻辣鍋、肉骨茶、潮汕牛骨湯…等。清淡一點,亦可選擇芫茜皮蛋鍋、豬骨粟米湯。假若想食雞煲,仲可以加錢食埋雞煲添! 至於食物方面,餐廳有8款牛可供選擇,包括:澳洲M7和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、封門柳、澳洲和牛金錢展、牛脷片、鮮牛肉。不同部位各有不同特色,絕對啱晒食肉獸。 除了牛肉外,還有豬肉片、羊肉片,亦有其他不同款式的配料,以自助形式,供客人選擇。例如:菜類、菇類、丸類、麵及烏冬…等,款式種類尚算齊全。 另外,飲品及雪糕又點少得呢?飲品及雪糕均是任食任取,雪糕味道選擇多多,總有一款啱您口味。想不到,這裡連龜苓膏都有。食埋甜品,很滿足的一餐!
朋友喜歡食牛,來到「天下糧倉牛肉火鍋專門店」就啱晒。

食埋甜品,很滿足的一餐!
2024-03-21
係旺角放題競爭不嬲都激烈係網上見有人推薦,而且價錢都相宜,所以就試試佢我地6:00入座 牛肉火鍋放題2小時 每位$259 🥣湯底都有好多款式選擇 ,我地就簡左牛骨湯湯底牛味濃郁,仲有粟米做湯底,但有小小咸 🥩肉肉方面:一黎就上大大盤肉,已經好吸晴有好多唔同種類 🔻一級肥牛🔻封門柳🔻澳洲M7和牛🔻澳洲和牛金錢展🔻牛板腱🔻安格斯牛肩胛🔻牛脷片🔻鮮牛肉 🐥我最鍾意牛脷片同鮮牛肉✨牛脷片薄得黎好爽口;鮮牛肉好嫩滑如果係食肉獸可以再無限添加,但duckduck同男友就比第一盤肉打爆左個胃😂 🧆自助吧:好多種類,仲唔到有青口🤣其他就基本既丸類,蔬菜類,餃子都好齊全 最令人驚喜係竟然有辛辣麵🍜麵質果然係唔同啲食到勁飽都要番一個☺️ 🍦雪糕吧:非常多口味伯爵茶,香芋,薄荷,海鹽,蜜瓜,綠茶,咖啡等應有盡有,搞到duckduck心大心細☺️ _________________________ 總結: 食得過😂 推介指數 :🐥🐥🐥🐥/5
係旺角放題競爭不嬲都激烈
係網上見有人推薦,而且價錢都相宜,所以就試試佢
我地6:00入座 牛肉火鍋放題2小時 每位$259

🥣湯底都有好多款式選擇 ,我地就簡左牛骨湯
湯底牛味濃郁,仲有粟米做湯底,但有小小咸

🥩肉肉方面:
一黎就上大大盤肉,已經好吸晴
有好多唔同種類

🔻鮮牛肉

🐥我最鍾意牛脷片同鮮牛肉✨
牛脷片薄得黎好爽口;鮮牛肉好嫩滑

🧆自助吧:
好多種類,仲唔到有青口🤣
其他就基本既丸類,蔬菜類,餃子都好齊全

最令人驚喜係竟然有辛辣麵🍜

_________________________

總結: 食得過😂

推介指數 :🐥🐥🐥🐥/5
2024-03-08 95 瀏覽
天下糧倉牛肉火鍋專門店 🥘呢兩日天氣轉冷,凍冰冰,最好梗係打邊爐啦!呢一間火鍋店黃金時間只係需要二百幾蚊就可以兩個鐘頭任食!🈹🈹🈹重點係呢度嘅牛肉非常高質,食肉獸必到!呢度一坐低就會有一個牛肉拼盤,一共有七款唔同嘅牛肉,每一款嘅份量都非常多,如果兩個人食嘅話基本上都冇乜需要再加牛肉啦🙈🙈 不過,如果各位食肉獸真係唔夠食嘅話所有嘅牛肉、豬肉、羊肉都係可以任點任食嘅!包大家捧住個肚返屋企🤣🤣除咗牛肉之外,大約仲有30至40款唔同款式嘅蔬菜🥬、丸🍢之類,款式都算幾齊全!食飽之後仲有大約10款唔同味道嘅雪糕,最驚喜嘅係竟然連龜苓膏呢度都有!好似打邊爐放題舖頭真係第一次見見到有龜苓膏啊!😍😍
天下糧倉牛肉火鍋專門店 🥘

2024-03-05 82 瀏覽
今日去到旺角附近。諗住食打邊爐、諗起打邊爐環境都比較嘈雜、經過朋友介紹咗一間喺百寶利商場5樓嗰度、佢話會比較私人空間冇咁嘈,同埋都係任食!我同個朋友都係好想食牛、瘋狂食嗰隻!所以就去咗朋友介紹呢一間佢有好多唔同嘅牛肉種類都係可以任食!打邊爐嘅湯底亦都好多選擇!例如有:呢度既牛種類都有好多選擇!除此之外,出邊冬季仲有好多蔬菜、生菜、油麥菜,娃娃菜都有!唔同嘅配料選擇!有粟米、萵筍仲有響鈴卷、當然唔少得仲有韓國拉麵同埋烏冬銀針粉都有真係好正!個人好鍾意食銀針粉唔係間間打邊爐都有!大家記得認住呢間係有銀針粉食!飲品方面亦都係任飲都有好多唔同嘅飲品可以俾大家選擇 、雪糕甜品都係任食、絕對有足夠嘅時間食晒我哋叫嘅嘢!天下糧倉旺角彌敦道百寶利商業大廈5樓

天下糧倉
旺角彌敦道百寶利商業大廈5樓
旅行完返黎當然要約朋友仔出黎派手信啦😆今日凍凍地又想打下邊爐!朋友仔想試下呢間旺角嘅牛肉火鍋店😋可以一邊烚下烚下一邊傾下旅行發生咗咩趣事!🐂和牛火鍋放題 $217湯底方面我哋揀左潮汕牛骨湯😋食乜都咁惹味呀!當朋友睇緊menu有咩order嘅時候🧐我出去外面嘅自助區八下有咩食😆自助區有好多款食物種類選擇🥬菜類、丸類同飲品都好多款!最估唔到嘅甜品竟然有雪芭同龜零膏😆食幾多都唔怕滯同熱氣呀🔥醬油補給區都有好多選擇🥰撈晒我最愛嘅蔥蒜豉油之後拎多兩個龜零膏同雪芭就返埋位等食啦😋牛肉方面都有好多選擇😋有澳洲M7和牛、Prime牛板鍵、安格斯牛肩胛、澳洲和牛金錢展、封門柳等等🤤咁多牛肉任點任食牛魔有福了🐮我最鐘意肉味重又濃嘅安格斯牛肩胛同埋封門柳!鐘意嫰滑口感入口即溶嘅朋友仔就鐘意澳洲M7和牛同澳洲和牛金錢展!兩小時任點任食CP值好高👍🏻朋友冇介紹錯👍🏻係一間性價比高嘅火鍋店🥘除咗和牛火鍋放題夠抵食之外🐂隔離枱食奇味雞煲仲越食越惹味😋加錢後可以無限追加🤤見到隔離枱班食肉獸們感到大大滿足👍🏻下次再gathering要再encore試下先!

🐂和牛火鍋放題 $217

2024-02-26 113 瀏覽
平時都多和朋友行下旺角, 最近品嘗過一間性價比最高的火鍋🍲店!平均2xx 便任食和牛啦!這間樓上鋪便在旺角百寶利商業中心, 極方便!湯底有多款, 我便選擇了豬骨粟米🌽 湯!食物種類方面都多,有齊蔬菜類 、丸類、餃子🥟 、面類更有多款口味的甜點🍮!牛牛🐮方面更是多款了例如:澳洲🦘m7和牛一級肥牛澳洲🦘和牛金錢展封門柳安格斯牛肩胛牛板腱鮮牛肉牛脷片除咗食牛放題之外,下次我想再幫襯加錢品嘗奇味雞煲任食呢!天下糧倉牛肉火鍋專門店旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓
這間樓上鋪便在旺角百寶利商業中心, 極方便!

牛牛🐮方面更是多款了例如:
安格斯牛肩胛
牛板腱
鮮牛肉
牛脷片

除咗食牛放題之外,下次我想再幫襯加錢品嘗奇味雞煲任食呢!

天下糧倉牛肉火鍋專門店
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓
2024-02-23 106 瀏覽
我真係勁愛打邊爐同時都好鐘意食雞煲今日搵到間2樣都有,仲要好味既真係好開心😆😆😆一個價錢,任飲任食澳洲M7和牛打邊爐如果想轉雞煲,只要加錢就得,仲可以無限追加雞肉🥰🥰🥰真係岩曬我呀!🔆奇味雞煲勁大煲雞肉、醬汁好濃郁,加埋啲芫茜,真係超級香,芫茜愛好者等芫茜吸埋啲汁真係好正!啲雞應該係煎炒過,啲雞肉唔易散又好嫩滑,真係食極停唔到口,最正係仲可以無限追加🥰🥰🥰🔆任點肉類一黎先上一碟頭盤,每款肉都有啲,排得好靚,每款都試下,全部都好新鮮! 個人覺得打邊爐都係安格斯牛肩胛最好食!同埋鮮牛肉配雞煲汁都好正,肉質軟淋,加埋啲醬汁,真係又停唔到口😋😋😋🔆其他打邊爐配料自助吧種類都唔小,要有既都有,蔬菜、菇菌、丸、腸仔、午餐肉、豬頸肉、牛栢葉、鵝腸、豬大腸、煙鴨胸,另一個櫃仲有水餃同埋仲有雞煲必備既生根同響鈴,而且佢有好多不同種類既麪!調味料區都有好多選擇!🔆雪糕有好多味道,但因為好飽,我最後只試左薄荷同香芋,佢味道偏淡、唔會好甜,但味邊好濃!係食完超濃郁既雞煲後食,好清新!🥰
我真係勁愛打邊爐
同時都好鐘意食雞煲
今日搵到間2樣都有,仲要好味既
真係好開心😆😆😆

一個價錢,任飲任食澳洲M7和牛打邊爐

🔆奇味雞煲

🔆任點肉類

🔆其他打邊爐配料自助吧

調味料區都有好多選擇!

🔆雪糕

係食完超濃郁既雞煲後食,好清新!🥰
2024-02-22 76 瀏覽
同朋友食完旺角超大盤牛肉配雞煲火鍋之後,真係好滿足啊!雞煲同火鍋湯底嘅款式真係好多,我哋揀咗奇味雞煲!啲雞肉又鮮嫩又多汁,味道又濃又香,真係令人回味無窮。奇味呢個口味惹味又香口!牛肉方面更加係驚喜!佢哋提供咗超級大盤同份量好大嘅牛肉選擇。個拼盤有一級肥牛、牛板鍵、安格斯牛肩胛、封門柳、澳洲M7和牛、牛脷片、澳洲和牛金錢展同鮮牛肉。每一款牛肉都咁鮮美!超級好食!除咗牛肉之外,仲有好多蔬菜、肉類丸類等等,全部都可以任食任拎。我哋可以自由搭配不同嘅食材,創造出屬於自己嘅火鍋風味,真係好開心!仲有美味嘅響鈴都係任拎㗎.飯後甜品同埋飲品都係任食任拎。我哋可以揀選心水嘅雪糕同飲品,真係一個完美嘅結尾。飽飽嘅肚子再加上甜品同飲品,真係享受到極致!
同朋友食完旺角超大盤牛肉配雞煲火鍋之後,真係好滿足啊!雞煲火鍋湯底嘅款式真係好多,我哋揀咗奇味雞煲!啲雞肉又鮮嫩又多汁,味道又濃又香,真係令人回味無窮。
奇味呢個口味惹味又香口!