2018-11-06 468 瀏覽
😍迪士尼一日遊🎃~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧀芝士火腿包($38)芝士同火腿都好足料,麵包夠鬆軟,上面仲有一塊米奇老鼠芝士。🍩ShellieMay Donut ($42)粉紅色嘅部份係士多啤梨加朱古力,藍色部份就純粹係糖霜,食完藍色嗰部份感覺有好多色素。🍩Duffy Donut ($42)呢個幾好,啡色部份帶點奶茶味,白色部份就係朱古力,食落去唔算好多色素。🍇野莓黑加侖子星冰樂(Venti) ($55)Grande同Vendi只係相差$6,但相差263ml, Vendi抵飲好多,大熱天時飲啲酸酸甜甜嘅嘢好好多。🍰阿Jack 綠茶紅豆雪芳蛋糕($38)雪芳蛋糕嘅部份可以厚少少,甜度剛好,綠茶cream 有D太多,但綠茶味同紅豆配搭得幾好🐣韓式人蔘雞湯飯($165)隻雞好大好厚肉,入面仲有糯米,湯底仲有人蔘同紅棗,食完好補身。~~~~~~~~~~~~~~~~~~
😍迪士尼一日遊🎃
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🧀芝士火腿包($38)
芝士同火腿都好足料,麵包夠鬆軟,上面仲有一塊米奇老鼠芝士。
🍩ShellieMay Donut ($42)
🍩Duffy Donut ($42)
🍇野莓黑加侖子星冰樂(Venti) ($55)
🍰阿Jack 綠茶紅豆雪芳蛋糕($38)
🐣韓式人蔘雞湯飯($165)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2018-06-24 618 瀏覽
見到好得意的Duffy包就買了最初以為係冬甩其實係圈圈型的麵包不過都幾甜幾濟所以 一次都係食到一半左右同埋D藍色會染到到處但是外型太可愛了除左Duffy, 仲有ShellieMay, Winnie the Pooh, Donald Duck等等Duffy同ShellieMay比其他款式貴$10
見到好得意的Duffy包就買了

Duffy Ring
Winnie the Pooh Ring
2018-06-03
2018-04-22 543 瀏覽
入園咁多次都係第一次入去餅店,一見鐘情之下買左新出既Duffy 黎試就咁見到都唔捨得食呀⋯⋯一口咬落去既時候,面層朱古力硬得黎夠脆、真係外脆內軟,食到藍色嗰part隻手好似剛玩完藍色水筆既感覺成手變藍色,總之真係好好味啊⋯⋯食晒後成個嘴邊藍色紅色總之咩色都出齊,準備好濕紙巾先好開始食喔!
就咁見到都唔捨得食呀⋯⋯
每次嚟廸士尼都會入嚟睇下有咩得意麵包西餅,近幾次都冇咩係好吸引嘅,可能太耐冇嚟,今次就被個winnie the pooh嘅麵包圈吸引住.....仲有另一款係唐老鴨,但只係圓形加藍白色嘅糖霜,望落冇咁得意,所以都係揀小熊維尼嘅~雖然知佢係美心麵包嘅出品,但都想試下,麵包上加上黃色同紅色嘅糖霜,口感同一般美心麵包冇異,勝在唔係太甜,麵包又好軟熟,整體都算冇後悔花咗幾十蚊。都幾搶手,晏啲再入嚟已經冇得賣喇~

都幾搶手,晏啲再入嚟已經冇得賣喇~
2018-03-04
其他
2017-11-04 713 瀏覽
同肥髀行完迪士尼馬拉松比賽,再入樂園玩!佢玩到尾段叫肚餓!但我又唔想佢食太多,會食唔落晚餐,所以到呢度食小食,門外有露天座位可以坐低食,不過環境衛生就一般,太多小孩子食嘢都唔會乾淨!店內西式懷舊設計!餅款式唔多!叫了個叉燒酥,店員加熱再入紙袋比我!經典叉燒酥($34/3件)紙碗三件半月型叉燒酥,外皮唔夠酥,乾硬咗!叉燒餡唔多正常!味道唔錯!係外皮扣分了!店員有禮斯文!可以八達通比錢!樂園食物一向一般!

店員有禮斯文!可以八達通比錢!

樂園食物一向一般!
2017-09-17
外賣自取
很早就被照片吸引了!!!今期2017春日限定的甜品很吸引呢!!!!來到迪士尼,少不免會走入餅店看一下,這裹的特色甜點經常帶給我驚喜呢!而家有些期間限定產品,令人甘心掏出銀包來!!!!今次買了2個甜甜圈,分別是唐老鴨及維尼熊呀!!!好可愛,$38蚊樂園價都OK,平時STARBUCKS一件CAKE都要,SIZE 都夠大,小食1個已夠飽!位置: 在一入樂園門口向城堡方向右手面的美國小鎮大街上,看煙花,巡遊時剛好邊看邊食唐老鴨及維尼熊甜甜圈: 其實佢面層係朱古力黎既,2個味道都係一樣,裹面係原味的,薄薄一層不同顏色朱古力覆蓋外脆內軟既甜甜圈,朱古力甜度適中,維尼熊身有些一粒粒彩色朱古力碎,更有質感。賣相不用說,味道也不錯,有紙盒裝著吃得也方便。有佷多很多期間限定都好吸引!星球大戰流心芝士撻都好吸引 ,小白及米奇杯,仲有其同其他造型甜點,下次有機會要試下!
2017-04-27
外賣自取
2017年1月,新的一年,好的開始,天氣有點寒冷,在樂園內玩得又累又餓又凍,對冰的食物全無興趣呀! 黃昏時份,穿過睡公主城堡,走到大街,找到市集餅店,太好了,不想吃得豐富,但求有地方吃點食物取取暖及補充體力~ 餅店是美心集團旗下,飲品有大路的樽裝鮮果汁、果汁飲品和汽水外,還有港式奶茶、紅豆冰、菠蘿冰、什果賓治、小朋友至愛的雪糕浮冰、像我般怕生冷的,有柚子蜜、生薑蜜、紅棗蜜供選擇,價錢嘛,當然是樂園價格啦! 三文治、蛋卷、慕斯蛋糕、啫喱、奶凍、意大利芝士蛋糕杯、果凍杯等,食物款式很多,加入迪士尼卡通人物元素,吸引力即時增加百倍,價錢大約是30至52元想吃飽肚一點,這邊廂有MUFFIN、牛角包、冬甩和港式芝士火腿菠蘿包等供應,外地旅客應該很受落想再吃得特色精彩些,燒汁雞扒包、流心芝士撻、叉燒酥和蛋撻,看見也流口水了好感恩,發達這裡的咖啡是來自Starbucks,我們選擇了一杯熱騰騰的cappuccino, matcha latte, 以mickey mouse紅色杯子盛載夠吸睛,還有暖暖的芝士潛艇。咖啡質素就是Starbucks水準,絕對是我們的精神食糧,中杯價錢,小杯份量,芝士潛艇是溫熱

咖啡質素就是Starbucks水準,絕對是我們的精神食糧,中杯價錢,小杯份量,芝士潛艇是溫熱的,麵包焗得外脆內鬆軟,甜甜口味配合濃郁芝士醬和軟綿薯蓉,42元一個真的要慢慢品嚐,基於太肚餓緣故,感覺這麵包特別好吃,飽餐後全身暖和,充滿成量,很滿足。
不想花費太多或太豐富,建議可到這裡來一客light food,可增取時間在樂園到處探索遊玩啊!
我的Disneyland之旅,這次同樣玩得超開心盡興,也可到新開設的Stark Expo,感覺很好,除了多謝家人經常與我到處遊玩,也感謝演藝人盡心盡力地為旅客帶來歡樂,專業的演出態度,樂園的確是追夢的地方,多謝您們。

* * * * * * * * * *

口味各有不同,食文只作參考。 ❛◡❛✿

2017-01-12
1 分鐘 (外賣自取)
2016-12-24 621 瀏覽
一直見到人地拎住食 咁岩又行過 聞到好香決定一試 話哂都可以影返張相呃LIKE 👍🏻排隊落完單 完全唔洗等就已經拎得 仲要係熱架即刻影返張令相先食落又幾正架喎衰鬼😍出面係脆脆地而入面係好鬆軟><. 夾埋d cream 都好正。好蠢既小妹食左一半先發現有糖漿同朱古力醬...前者普通,但覺得M記果d好似好食d..後者太甜啦 不過都幾好食既 50$都算比得過~
一直見到人地拎住食 咁岩又行過 聞到好香
決定一試 話哂都可以影返張相呃LIKE 👍🏻
排隊落完單 完全唔洗等就已經拎得 仲要係熱架
即刻影返張令相先
米奇窩夫
食落又幾正架喎衰鬼😍
出面係脆脆地而入面係好鬆軟><.
夾埋d cream 都好正。
好蠢既小妹食左一半先發現有糖漿同朱古力醬...
前者普通,但覺得M記果d好似好食d..
後者太甜啦 不過都幾好食既
50$都算比得過~
2016-12-24
米奇窩夫
2016-09-13 672 瀏覽
恨食左呢個米奇窩夫好耐只覺得價錢略貴,不過都買黎食過下口癮啦!窩夫口感軟棉棉,配有忌廉,朱古力醬同蜜糖係米奇既兩邊耳仔因為窩夫係熱既,都食既時候d忌廉都溶溶地賣相當然係滿分啦,可愛到唔捨得食呀!
恨食左呢個米奇窩夫好耐
只覺得價錢略貴,不過都買黎食過下口癮啦!
窩夫口感軟棉棉,配有忌廉,朱古力醬同蜜糖係米奇既兩邊耳仔
因為窩夫係熱既,都食既時候d忌廉都溶溶地
賣相當然係滿分啦,可愛到唔捨得食呀!
2015-10-12 845 瀏覽
由十月起迪士尼就開始了萬聖節的活動,上年年尾買左年飛的我,有機會當然要入黎玩下,影下相!食完個旱餐,下午2點幾入到樂園,影左幾隻公仔,3點幾就開始有少少肚餓,就在最近門口的餅店買個包醫一醫肚先!萬聖節將至,迪士尼已經充滿萬聖節的佈置,連食品都唔例外!我點了一個亞Jack的麵包($40),內裡的餡料是忌簾芝士,餡料不算太多,味道少少甜,連埋麵包一起吃,兩者很配合。亞Jack 的頭子是用白朱古力製造,不過有點硬,用叉是分不開的$40一個包子其實有點貴,但算是應下節吧!另外,還點了凍檸檬茶($30),糖漿是一早加了入去,不能自己調較,個人認為甜道適中,又不會太酸。其他食客餘下的食物還吸引了一大群麻雀!補充完體力,可以繼續玩埋餘下的行程!

萬聖節將至,迪士尼已經充滿萬聖節的佈置,連食品都唔例外!

我點了一個亞Jack的麵包

$40一個包子其實有點貴,但算是應下節吧!
另外,還點了凍檸檬茶
其他食客餘下的食物還吸引了一大群麻雀!

補充完體力,可以繼續玩埋餘下的行程!

2015-10-09
在樂園當然想見到不同的卡通人物。 走進美國小鎮大街的市集餅店裏,也有不同特色及最受歡迎的卡通特色糕點,冰凍的凍飲也叫人眼前一亮。2極彩虹沙冰: 沙冰是在樂園內不可缺少的降溫佳品!! 這杯沙冰顏色十分吸引,出奇地不是藥水味也不太甜,藍色沙冰帶點檸檬味及紅色沙冰則是雜果賓治味道。 Olaf的夏日沙灘杯: Olaf 最愛夏天!!! 賣相絕對跟電影連戲,沙灘杯是木糠旦糕, 十分鬆軟! 甜度適中,奶味濃!米奇藍莓芝士蛋糕杯: 不是硬身的芝士,但芝士旦糕杯也做得出色,有濃郁芝士味! 藍莓醬上有顆米奇白朱古力! 其他飲品甜品也賣相不錯,連最新的反轉腦朋友的阿樂與阿燥也有登場! like爆!

2015-08-19
2015-02-24 575 瀏覽
每次經過美國大街都昅到實的... Cute到爆的米奇頭窩夫!!! 呢期熱爆... 你厚多士, 我呢個係改良版 -- 你米多士, 嘩咔咔咔!!!每次都係切咗2隻耳仔落黎先, 都幾兇殘... 窩夫口感鬆軟, 香味略遜, 若可以再熱一點更好... 伴碟的4份1粒士多啤梨看來有點虛弱, 果Jam亦不夠美味, 完全是米奇個人賣萌Show, 值不值就要視乎閣下對米奇的迷戀程度有多深...Honey就鍾情熱狗, 個人認為個包偏濕及鬆散... 環境方面, 好多麻雀在瘋狂搵食中... 在人群中穿穿插插, 有夠恐怖, 禽流感肆虐期間更令人不寒而慄, 但麻雀是大自然的一部分, 而且那裡是牠們的家, 我只好默默忍耐, 極速食完後離開...

Honey就鍾情熱狗, 個人認為個包偏濕及鬆散...

2014-05-14
下午茶
2015-01-26 463 瀏覽
當我看到那可愛的米奇造型窩夫,就馬上嚷著要買來吃,大約排了五分鐘隊,米奇窩夫就到手了。米奇窩夫 $45熱烘烘的窩夫質地沒想像中香脆,反而呈軟腍狀,幸好入口充滿雞蛋香味,可選擇加入糖漿、忌廉或跟士多啤梨同吃,不失香甜好吃。
米奇窩夫 $45
5 分鐘 (外賣自取)
2014-12-30 302 瀏覽
好可愛既反斗車王麥坤紅豆夾餅!終於忍唔住一試,夾餅外脆內軟,紅豆雖然不算多,但味道不錯。如果個夾餅厚返少少會再好味d。一盒兩個售$50,我覺得尚算合理。下次會再order。
2014-12-03 373 瀏覽
在樂園玩了一整個下午,肚子已經開始餓,但又不想隨便吃個快餐作為晚餐,所以在煙花表面未開始前,買點小食醫醫肚。排隊買東西的很多,食物選擇只有幾款,而且價錢不便宜,但有一部份已經售罄,在沒有什麼選擇下選了外形最可愛的米奇老鼠窩夫。米奇老鼠黑膠盤上的左耳配有一小杯士多啤梨,右耳則配上暖暖的糖漿,可選擇在雙耳上加忌廉。雖然人多,但都只是等了約5分鐘,熱烘烘的窩夫便送上,入囗蛋味尚算香濃,雖然質感有些軟,沒有窩夫應有的脆口,幸好造形夠可愛,整體感覺不錯。
米奇老鼠形窩夫
2014-10-18
5 分鐘 (外賣自取)