🌸《喜來稀肉· 韓國菜 · 銅鑼灣》-喜來稀肉正宗元老級韓式燒肉餐廳,小編以前成日食,因為佢性價比好高,肉質同價錢成正比,仲有兩種爐邊蛋口味添,正中小編下懷💖-前菜一有五至六款,以自助形式不斷加添,醬料同生菜都可以任意添加,係鍾意食生菜包朋友們既天堂啊✨-🔹 喜來烤肉 $158薄片牛肉,完全唔需要燒好耐,5秒基本上已經燒好,燒完勁多肉汁,加埋kimchi同生蒜一齊食真係好正👍🏻-🔸 牛肋骨肉 $150牛肋骨肉就比較上係食肉味同肉汁,軟淋既口感加上咬落去好juicy,加少少醬油一齊食已經無得輸✨-🔹 石鍋牛肉拌飯 $85有一碟辣汁一齊送上枱,牛肉分量岩岩好每啖都有少少,再加上太陽蛋,有蛋汁既加汁,成碗飯香好多💖-🔸 炒年糕 $85有好多魚糕,加上年糕煙煙韌韌既口感同kimchi既辣,推薦-📍 喜來稀肉銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓-Revisit: 🧡-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #seafood #韓式 #韓燒 #koreanfood #koreansteakhouse #hksteakhouse #koreanrestau
🌸
《喜來稀肉· 韓國菜 · 銅鑼灣》

🔹 喜來烤肉 $158

🔸 牛肋骨肉 $150

🔹 石鍋牛肉拌飯 $85

🔸 炒年糕 $85
有好多魚糕,加上年糕煙煙韌韌既口感同kimchi既辣,推薦

📍 喜來稀肉
Revisit: 🧡
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #seafood #韓式 #韓燒 #koreanfood #koreansteakhouse #hksteakhouse #koreanrestaurant #koreanbarbecue #hkdryagedbeef #dryagedbeef #Surprises #韓牛 #HANWOO #尖沙咀美食 #尖沙咀韓國餐廳 #韓國燒肉 #韓式烤肉 #五花肉
銅鑼灣呢間韓式燒烤店多年來味道都依然保持水準店內坐位充足.坐得舒適抽風系統都好完善除咗韓式燒肉必點嘅招牌護心肉之外午市Lunch Set 都有多款選擇 性價比高難得吸引附近上班一族店員貼心送上不同款式嘅前菜我地揀咗麵同飯各一款兩樣都好味✨烤肉水冷麵加少許醋同芝麻醬酸酸地非常開胃麵質口感Q彈又冰涼仲有豬肉 / 牛肉選擇✨石鍋豬肉拌飯原鍋拌飯熱辣辣配上豬肉.紫菜.煎蛋加入韓式辣醬輕輕拌勻鍋內帶點飯焦,又香又脆令口感更豐富下次再嚟一定要食燒肉

銅鑼灣呢間韓式燒烤店

✨石鍋豬肉拌飯
原鍋拌飯熱辣辣

配上豬肉.紫菜.煎蛋
加入韓式辣醬輕輕拌勻

鍋內帶點飯焦,又香又脆
令口感更豐富

下次再嚟一定要食燒肉
2024-03-11
📍喜來稀肉銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓喜來稀肉真係食咗好多年依然keep到個水準~配菜、醬料可以自行refill,跟住韓式正宗食法用生菜包住嚿燒肉~1️⃣ 真雪花牛肉 $228薄薄一片好鮮嫩嘅牛肉,幾乎放上去反個面就可以食得!肉汁好多! 2️⃣ 牛肉眼 $158將一整塊肉眼放上個爐度燒到兩面焦焦地,剪開時中間仲有啲粉粉地,未至於全熟,所以食落口感唔錯~3️⃣ 喜來韓豚五花肉 $180呢個五花肉係用特製醬汁醃過,食落甜甜地。但因為有醬汁嘅緣故所以會好容易燒燶,需要睇火!4️⃣ 石鍋牛肉拌飯 $85另上嘅辣醬係有調配過嘅,唔算好辣反而甜甜地~石鍋拌飯有飯焦但唔算太多,所以拌好後係有增加口感,但係又唔會自於難咀嚼~
📍喜來稀肉

1️⃣ 真雪花牛肉 $228

2️⃣ 牛肉眼 $158

3️⃣ 喜來韓豚五花肉 $180

4️⃣ 石鍋牛肉拌飯 $85
2024-03-13 32 瀏覽
很久沒有吃韓國菜,今次就同朋友lunch來到喜來稀肉食Lunch set!平時來這裡食燒肉就多啦,今次就黎試下lunch,這裡的lunch都有多款湯、定食選擇,另外還可以優惠價加飲品和小食!點餐後店員為我們送上前菜,包括有泡菜、芽菜、菠菜、蓮藕,當中泡菜味道辣得黎又不會嗆鼻!海鮮牛胸肉大醬湯,這款大醬湯味道鮮甜得黎又夠辣,裡面有豆腐、牛胸肉、蟹、金菇等,蟹仲要有膏,非常吸引!湯的味道十分濃郁惹味,用黎送飯一流呀!Jung-Chan Box,定食淨係看到他的九宮格擺盤已經好吸睛,當中包括有6款小食、主菜、生菜、飯和湯!6款小食包括有芽菜、泡菜、菠菜、蓮藕、生醃魷魚絲和酸瓜!生醃魷魚口感煙煙韌韌,而且還有蒜頭,味道美味!而菠菜和芽菜有好香的麻油味,酸瓜食落爽口,好開胃!主菜方面揀了辣炒豬肉,豬肉甜甜辣辣,而加仲有大醬,用生菜將豬肉、大醬、芽菜夾埋一齊食特別惹味!而湯是芽菜湯,食完辣清清口腔就最正!迷你薯仔餅,平時食海鮮泡菜餅就多,第一次食韓式的薯仔餅!薯仔餅外層煎到脆身,內裡的薯仔軟綿,裡面除了薯仔絲還有大蔥和牛肉,再點上附有的辣醬汁,令人回味呀!大麥茶、梨汁,Lunch各加$8就可以飲到
大麥茶、梨汁,Lunch各加$8就可以飲到大大杯大麥茶和梨汁,抵飲呀!
2024-03-05
這家店雖然以烤肉為主打,但我在菜單上看到有醬油蟹,忍不住點了一份來試試,結果一試難忘!😍🤤餐廳的裝潢餐廳的裝潢相當有特色,爐邊還有芝士、雞蛋供應無限添加,此外還有自助吧,提供各式小菜:自家制泡菜、蘿蔔、青瓜、豆芽等,味道不錯,還有生菜用來包著烤肉吃。🍴護心肉🍴韓豚五花肉🍴醬油蟹護心肉的韓豚五花肉非常香,包在生菜里吃一點都不膩,十分過癮。至於醬油蟹,與我去年夏天在首爾吃過的相比,我更喜歡這家店的。它的溫度剛剛好,入口不冰涼,能夠品嘗到螃蟹本身的鮮美。蟹肉蟹膏味道極其鮮甜!尤其是搭配紫菜飯一起食用,把飯放進蟹蓋里拌著吃,真的是超級美味!一口接一口根本停不下來,極力推薦這家店的醬油蟹!🎉😍總的來說我們當天旁邊桌坐著幾個韓國人,晚餐時段店內客人蠻多的,瀰漫著烤肉的香氣,氣氛相當不錯。餐廳的服務也相當周到,店員非常熱情,用餐體驗非常好。

餐廳的裝潢

韓豚五花肉
護心肉
2024-03-06
  • 韓豚五花肉
兩個都搬咗返港島嘅人類揀咗喺銅鑼灣開餐,今次揀咗喺登龍街覓食開餐,就入咗依間韓式燒肉始祖嘅燒肉店。應該唔少人都有幫襯過吧事隔多年仲屹立不倒今次就嚟再食吓~ 我哋兩個嗌咗2款牛,1款豬~ 🐮喜來烤肉、牛護心肉🐷 韓豚五花肉肉肉厚厚的幾新鮮 ,油花足夠幾搶火🤤香噴噴加埋蒜片同醬包生菜食都好一流~ 韓豚又香又厚包菜食法最match 🤭牛肉油脂分布均勻夠牛味又唔韌。 而生菜,蒜片、醬汁同泡菜醃菜都係放喺出面任拎嘅🤗食幾多拎幾多唔洗浪費~ 至於鍋邊蛋有芝士口味 同 泡菜口味 食完可以叫店員再refill 😋 而凍水都係飲完都可以再叫店員再拎過嘅~ 我哋仲嗌咗石鍋牛肉拌飯 ,嚟到落枱已經好香噴噴 樣樣都有啲 配菜紫菜連埋辣醬撈起口感好好 而且最後仲有鍋巴食🤭有飯焦~ 脆卜卜 Btw其實見店內仲有唔同嘅醃海鮮同牛嘅套餐,只係不能引誘大肚婆嘅關係還是留待之後吧😂 兩個食咗唔少蛋蛋🤤🤤飽飽大滿足~

我哋兩個嗌咗2款牛,1款豬~
🐮喜來烤肉、牛護心肉
🐷 韓豚五花肉

兩個食咗唔少蛋蛋🤤🤤飽飽大滿足~
  • 護心肉
  • 韓豚五花肉
  • 喜來烤肉
2024-03-07 27 瀏覽
喺香港香港食嘢嘅選擇真係好多,今晚我去咗食韓國嘢!兩個人點咗:-炒年糕 - 味親唔算好辣, 年糕都幾煙靭, 魚糕夠晒多。 $85一份, 性價比高。水冷麵 - 唔太識分水冷麵同冷拌麵嘅分別,麵興彈牙, 加埋個白醋同芥辣醬食,好Refreshing。 但略嫌個面黐埋一舊,要自己散開。韓豚五花肉 - 發覺去食韓國燒肉, 普遍豬肉都係好食過牛肉,而呢一間燒肉店亦都係一樣,個五花肉肥膏分配比例好好, 唔會太油膩。牛肋骨肉 - 相對起豬肉就較為失色,但係都牛尾充足, 一舊舊咁上碟, 好似抵食過一片片😂😂整體感覺唔錯,價錢相對起其他香港嘅餐廳算合理,但抽風系統較差,會再幫襯。
喺香港香港食嘢嘅選擇真係好多,今晚我去咗食韓國嘢!
兩個人點咗:-

以心為心留港消費,諗住-家人食飯幫手振興經濟,點解你哋咁唔爭氣。🤪🤪🤪-心諗住揀燒肉可以有芝士蛋汁添加,所以我哋揀咗幾款燒肉,中場曾經叫Waitress 加蛋汁-次,繼而我哋慢慢食燒肉,當我哋放埋最後一塊肉上鐵板,而吃緊之際又想加多-次蛋汁,於是叫Waitress 添加,可惜換來答案係「要有生肉在枱上才可以添蛋汁」,我哋都非常錯愕。其實添多一次蛋值幾多錢呀,點解唔做好啲服務令人感到滿意,下次再幫襯你呢!🥹🫣你哋真係要好好反省!🥲

你哋真係要好好反省!🥲

2024-03-07 22 瀏覽
好耐都冇食過韓式燒烤,今日就嚟到已經10周年嘅喜來稀肉😚 好彩我哋book咗枱, 7:00基本上已經爆滿了😝 佢有自助bar for kimchi 同菜嘅,用qr code order後就可以拎啦😀我哋叫左牛五花、牛肋骨!店員先倒左蛋液係爐邊,慢慢烤晏少少就可以食啦🫢🫶🏻 燒肉調味基本上差唔多,我哋最喜歡就係牛五花同牛舌,肉味還好,配上菜食味道會清新啲又有層次😛 另外都叫左蛋拌生牛肉😛 食落幾香,溶雪都溶得幾好,肉味比較出,口感似tuna 😗主食叫左拌冷麵😆麵底煙煙韌韌,醬汁甜甜辣辣的👍🏻撈埋爐邊蛋食都幾正🫡#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西
好耐都冇食過韓式燒烤,今日就嚟到已經10周年嘅喜來稀肉😚

配上菜食味道會清新啲又有層次😛

另外都叫左蛋拌生牛肉😛
食落幾香,溶雪都溶得幾好,肉味比較出,口感似tuna 😗

2024-03-06 18 瀏覽
最喜歡去喜來稀肉吃韓式烤肉這裡各款前菜都是免費自助無限任吃的酸蘿蔔片和醃青瓜真的很爽口開胃 深得我心還有爐邊蛋和包肉生菜也免費 真的很划算呢護心肉喜來烤肉的招牌 每次來都一定要吃肉質柔軟有彈性 最適合包生菜一起吃牛肋骨肉沒有調味過的 更能吃到牛肉原味這部分柔軟有嚼勁 肉味蠻濃的海鮮蔥餅粉漿不怕過厚 包著蔥段 魷魚和蝦等海鮮煎得兩面金黃香脆 醬汁帶點微辣更惹味蟹籽紫菜飯團可以自己動手做的飯團 紫菜和沙律醬的配搭一定好吃

最喜歡去喜來稀肉吃韓式烤肉

煎得兩面金黃香脆 醬汁帶點微辣更惹味

蟹籽紫菜飯團
可以自己動手做的飯團
紫菜和沙律醬的配搭一定好吃

喜來稀肉一直都係我哋經常會食嘅韓燒今晚突然間變凍 梗係要去食吓熱嘢暖吓個胃銅鑼灣呢間裝修好乾淨 唔會一上到去就一大浸味員工都好有禮貌 星期一夜晚都幾多人食涼涼哋坐窗邊真係好 又通風我哋叫咗一隻醬油蟹同埋紫菜飯$220 好多蟹膏 好新鮮啲飯撈埋個醬油蟹啲汁好好味 一隻真係唔夠喉仲有牛五花$158 薄薄地 燒完之後包生菜同埋泡菜食食完一舊又一舊豬頸肉$150 因為好厚所以要燒耐啲 都好多汁 好好味價錢唔算好貴因為都好多份量出邊仲有個沙律吧 可以任攞生菜泡菜醃蘿蔔蔥絲嗰啲燒肉最正除咗啲肉之外仲有泡菜蛋同埋芝士蛋係大滿足嘅一餐😍
喜來稀肉一直都係我哋經常會食嘅韓燒

• 牛五花
  • 爐邊蛋
  • 豬頸肉
2024-02-28 25 瀏覽
🍱餐廳:喜來稀肉(銅鑼灣)🏫地址:銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號☎️:96870907今晚與舊同學兼好友敘舊,佢想食烤肉,我當然奉陪啦,點了以下的食物:~韓豚五花肉有六塊厚切及肥瘦適中的五花腩肉,我地都好叻叻,烤得外表金黃酥脆,內裏能保持五花肉的油份,不愧係餐廳推介的美食👍~參雞湯真材實料,有整整一隻雞和人蔘,湯底清甜,帶有淡淡的雞香味,口感濃郁,滋補養身;另外雞肉鮮嫩多汁,人蔘則帶有微苦的風味,能提供豐富的營養和補氣作用,這個湯令我哋感覺美味又滋補,值得一試❤️~海鮮蔥餅蔥餅煎得香脆,上枱熱辣辣的,內裏軟熟,加上海鮮及香蔥的點綴,很有韓國菜的特色😊~韓式雪花冰 清涼爽口,冰質細緻,加上紅豆及杏仁搭配,口感層次豐富,甜度適中,為整餐畫上一個圓滿的句號😁另外值得一提的是燒烤爐旁邊的半熟芝士及泡菜蛋漿都好食,外層微脆,內部綿密柔滑,可以免費加添的,大家不容錯過呢!#喜來稀肉#銅鑼灣美食#打卡餐廳#香港生活#香港美食#吃貨#食好西#foodstagram#foodielife#hkfood #hkrestaurant#hkfoodie#foodguide #foodphotogr
🍱餐廳:喜來稀肉(銅鑼灣)
🏫地址:銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號
☎️:96870907

~韓豚五花肉

~參雞湯

~海鮮蔥餅

~韓式雪花冰

#喜來稀肉#銅鑼灣美食#打卡餐廳
#香港生活#香港美食#吃貨#食好西
#hkrestaurant#hkfoodie#foodguide #foodphotography #delicious
#yummy #hkfoodblogger
#foodiesinternationalchat
2024-02-24 28 瀏覽
喜來稀肉❤️‍🔥銅鑼灣鬧市中的韓國餐廳喜來稀肉🥩係同朋友飯聚的好地方,內裡寬敞舒適。好大既賣點係前菜小菜無限量供應,包括生菜🥬都係免費的!呢度既泡菜有別於傳統的風味,偏甜不缺乏香辣味,搭配肉類相當夾。🌟牛五花🐮$158 150g🥩薄切牛五花燒十秒就熟。醬汁入味,油脂出色,薄而有口感👍🏽🌟牛護心肉 $158 150g豬護心肉🫀就食過,今次試下牛護心。外表已經同豬唔同。雪花紋比豬多,唔係好似豬咁要well done先可以食,燒到7成熟放入口牛味超重,帶有油脂味,唔會入口即溶,好有口感。🌟牛舌 $158 150g薄切牛舌,火候好控制。每邊10秒就可以入口。就算唔洗醬汁調味,都好好味,肉味重。🌟韓豚五花肉 $180 150g🐽五花肉有幾大塊,份量多。燒到表面金黃色可以剪開🥬鍾意的可以再煎香逼d豬油出來,搭配泡菜蒜片係標準韓國食法👍🏽👍🏽💫總括而言, 呢度既無限量供應前菜拌菜性價比好高。一個人300蚊左右就可以食到高質韓牛。店員仲好主動幫我地換鐵板、加蛋漿。除了肉類之外,呢度仲有其他主食,例如飯、麵、湯、小菜,包羅萬有。
喜來稀肉

🌟牛五花🐮$158 150g
🥩薄切牛五花燒十秒就熟。醬汁入味,油脂出色,薄而有口感👍🏽

🌟牛護心肉 $158 150g

🌟牛舌 $158 150g

🌟韓豚五花肉 $180 150g

2024-02-21 37 瀏覽
最近晚上去了銅鑼灣的喜來稀肉吃晚餐。 😎檯面長這樣。 ☺menu長這樣。 😊海鮮拉麵拉麵裡有蝦跟青口,湯頭不會很辣,所以怕辛辣的朋友不用怕,可以試試。拉麵的麵條煮得剛好,口感彈牙。湯頭濃郁而不膩,非常美味。牛五花牛五花已經事先腌製好,不需要額外的醬料就已經很夠味。肉質鮮嫩多汁,每一口都能品味到牛肉的香氣和鮮美的口感。這道菜絕對是肉食愛好者的必點之選。 豬頸肉豬頸肉有咬嚼的口感,肉質鮮美,搭配著餐廳特製的調味料,更加突顯了豬肉的風味。海鮮葱餅葱餅外酥內軟,口感非常好。裡面的海鮮給予了葱餅更多層次的風味。此外,餐廳提供了各種醬料,可以根據個人的喜好隨意搭配。生菜和泡菜也是不可錯過的配菜,它們提供了清爽的口感和平衡的味道。
最近晚上去了銅鑼灣的喜來稀肉吃晚餐。 😎

檯面長這樣。 ☺

menu長這樣。 😊

海鮮拉麵

牛五花
牛五花已經事先腌製好,不需要額外的醬料就已經很夠味。

豬頸肉

海鮮葱餅

2024-02-19
$254.5 (晚餐)
  • 海鮮拉麵
  • 牛五花
  • 爐邊蛋
  • 泡菜
  • 豬頸肉
2024-02-04 51 瀏覽
今日同閨蜜去咗喜來稀肉,係銅鑼灣登龍街嘅金龍大廈。呢間餐廳係一個性價比高嘅韓燒,佢哋嘅配菜全部免費無限添加,我特別鍾意食佢哋嘅泡菜。泡菜湯 ($85)佢哋嘅泡菜湯熱辣辣,有啲酸酸甜甜嘅味道,湯裡面有新鮮嘅蔬菜同埋泡菜,仲有好軟熟嘅豬肉,冬天飲好暖胃。護心肉 ($158,150克)護心肉肥瘦適中,肉質鮮嫩多汁,有多款醬汁選擇,我特別鍾意佢哋嘅黑椒粉,配上護心肉好香口。喜來烤肉 ($158,150克)喜來烤肉係簿切牛肉,好軟滑幼嫩,肉汁鮮甜入口即溶,本身醬汁已經好夠味,包生菜加上秘制豆瓣醬,特別可口。喜來稀肉 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓

泡菜湯 ($85)

護心肉 ($158,150克)

喜來烤肉 ($158,150克)

喜來稀肉 (銅鑼灣)