2024-01-12 30 瀏覽
今次同朋友一齊去試一間食材極高質,地點又就腳既燒肉店🏯:八木橋日式燒肉店上網望見啲相已經好吸引👀🌺 A4香蔥薄切岩手和牛,脂肪細緻分佈平均,燒落牛肉味香濃,肉質幼嫩可口,再配上香葱、蛋、燒汁同炸蒜每一啖都令人回味🫦 推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺 A5和牛西冷扒,肉眼見到啲脂肪呈雪花形,已經超級心心眼!和牛肉質鮮嫩可口,仲有大量帶有少許油脂嘅肉汁流出,強烈推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺 海鮮>牛油香草藍青口、清酒蜆肉、比目魚西京燒,一個字正!🤟🏻青口、蜆肉爽口彈牙又帶有海水鹹香鮮味。比目魚每塊肉質都滑溜無比,食完和牛再食海鮮,極之充實,大力推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺放題式任食鮑魚,味淋魚干,韓風瓷壺醬油牛肋肉,一試再試,不停添食,由新鮮到惹味到香口,多種不同款式既食物帶來味蕾上既刺激,絕不能錯過!十分推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺放題式任食A4和牛,回本之食,有4款不同既部份,都係最佳之選。由於我地十分愛吃和牛,所以我地不停encore左好多牒,食極都唔會夠🥰 好彩店員好友善,每次都好快上菜,真係大滿足!極力推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食材豐盛又頂級,店員好友善,地理位置方便,推介👍🏻
上網望見啲相已經好吸引👀

食材豐盛又頂級,店員好友善,地理位置方便,推介👍🏻
2024-01-12 33 瀏覽
【呢排天氣開始轉涼,系時候食下燒肉😇我地發現發現旺角彌敦道700號附近呢間幾高級既燒肉店,交通都算方便🏮。】香草羊架燒肉嘅香草羊架真係一種味覺嘅慶典🎉。肉質滑嫩,吸滿咗香料同香草嘅精華,每一口都充滿驚喜😍。羊架烤得啱啱好,啲肉唔綿而且保持咗啲嫩,啲香草嘅微妙清香,同羊肉嘅濃郁味美妙結合,完美平衡咗羊肉嘅獨特風味。表面烤到金黃色,帶有令人垂涎三尺嘅香烤痕跡,每條羊架都烤出咗邊緣微焦嘅外皮,內裡卻仍然肉汁豐富🤤。食之前已經能夠聞到迷人嘅草本香氣,預告咗嚟緊嘅美味。咬落去,肉質入味同埋香草嘅清新,完美結合,令人讚不絕口😋。每一塊羊肉都包裹喺一層層細緻嘅香草嘅氣息之中,啲香草唔止增添咗風味,更係消除咗羊肉可能嘅羶味,令人愛不釋口。嚟呢一家餐廳品嘗呢道香草羊架,真係一個明智嘅決定👍。無論喺香味、質感、定係烹調技法上,呢件菜式都表現出咗廚師嘅匠心獨具。烹調羊架嘅功夫見證咗佢哋對食材同埋佢哋工藝嘅尊重同埋熱情❤️。總括嚟講,香草羊架無疑係一個不可多得嘅佳餚,值得每一個愛好美食嘅人去細細品嚐同欣賞🌟。跟住就系A5和牛西冷,A5和牛以其出色的肉質和脂肪分佈而聞名🔹,西冷肉質鮮嫩🔹,入口即化。鮑魚鮮美的口感
跟住就系A5和牛西冷,A5和牛以其出色的肉質和脂肪分佈而聞名🔹,西冷肉質鮮嫩🔹,入口即化。鮑魚鮮美的口感和豐富的海鮮味道令人陶醉。比目魚西京燒,鮮嫩肉質與西京燒的獨特醬汁相結合。A5黑毛和牛牛肩、A4黑毛和牛和尚頭、🔹A4黑毛和牛後腰肉、A4和牛三角腩以及A4香蔥薄切岩手和牛🔹,肉質都極為鮮嫩多汁,帶有濃鬱的牛肉香氣。】

飲品:
【雪碧和可樂作,清涼爽口,🔹超級解膩。】

今餐真系大滿足,食物質素高,環境都好,值得推介。
2024-01-12 36 瀏覽
正當煩惱緊同朋友食咩好嘅時候,見到八木橋3週年套餐,只要早3日經網上預訂,就可以有3週年限定優惠,同埋升級至4小時用餐時間,咁抵梗係即刻book啦!餐廳環境唔錯,抽風系統好,唔會食到成身油煙。除咗任食日本A4五品和牛同刺生級生蠔(熟食),仲可以任飲Asahi啤酒同任食Haagen Dazs雪糕,可以飲飽食醉!上菜速度快,生蠔大大隻,和牛油脂分佈平均,肉味濃郁,大杯酒大塊肉,食埋飯後甜品,真係大滿足!
餐廳環境唔錯,抽風系統好,唔會食到成身油煙。
2024-01-12 34 瀏覽
難得一年一度生日,約朋友去八木橋日式燒肉放題啦。旺角站行3分鐘就到,T.O.P.裏面,非常方便。呢次朋友事前網上揾左優惠,八木橋3週年套餐有優惠,只要3日前經網上訂座可享3週年限定優惠及升級至4小時用餐時間,本身只有2個鐘頭任食,宜家4個鐘頭任食覺得特別值,建議一定一定要訂座!星期五,六日+$20,感覺都合理。燒肉正常發揮環境有沙發位置夠舒服,日式放題,所以日本A4五品和牛任食,見到其實每一款油脂分佈都好好,食落去不會過分油膩,encore左幾碟質量都一樣。另外有刺生級生蠔(係熟食,所以唔怕衛生問題)。燒肉夠火候,燒一陣就可以啦,另外都有鴨胸沙律。另外可任飲Asahi啤酒同任食Haagen Dazs 雪糕,好多日本放題甜品都係最後得一杯,呢間可以任意食加分!我就拿左Cookie n Cream,夠凍可以慢慢食。

2024-01-11 22 瀏覽
約左屋企人一齊黎食係旺角嘅八木橋日式燒肉,聽講好抵又好食😋,特别過嚟試試佢個雨餐🌧️🥢A5原塊和牛西冷🥢十分滋味💜 係充滿雪花既和牛啊!燒完後外皮軟嫩,內部多汁。咬落去時,點埋既燒汁醬同牛肉既鮮美相互融合,不但口感出色,而且香氣四溢,絕對值回票價,回本之選!🥢任食A4和牛🥢十分惹味💙 有4款唔同既部位,有三角腩、肩胛肉、尚頭、後腰肉,4款肉質塊鮮嫩多汁。肉質細膩,脂肪分佈均勻,入口即融。每一啖都細味到濃郁牛肉香氣,包你食到停唔到口,仲可以任食啊!我最愛肩胛肉,瘋點肩胛肉😆🥢美味海鮮之選🥢十分鮮味❤️有任叫鮑魚、比目魚西京燒,鮑魚肉質彈牙,充滿鮮味,滑溜無比。比目魚西京燒香氣四溢,肉質咬落軟嫩,非常之有驚喜🤪🥢A4香蔥薄切岩手和牛🥢講到鐵板燒,就一定唔可以錯過A4香蔥薄切岩手和牛,呢款肉嘅美味真係無得輸👍。岩手和牛嘅肉質細嫩多汁,一上鐵板就聽到隻隻嘅爆炒聲,實在係太誘人。而隨住熱氣帶上嚟嘅,係肉嘅香味同埋香蔥嘅清香🍽️。肉片薄切到透光,咁樣嘅厚度最啱煎得啱啱好,外面輕輕煎到金黃,入口即溶,又保留到肉嘅鮮甜。而且,A4級數嘅和牛就已經足夠見證佢嘅品質,脂肪嘅分佈恰到好處,每一口都係咁滑咁嫩🥩。喺
🥢A5原塊和牛西冷🥢
🥢任食A4和牛🥢
🥢美味海鮮之選🥢
🥢A4香蔥薄切岩手和牛🥢
講到鐵板燒,就一定唔可以錯過A4香蔥薄切岩手和牛,呢款肉嘅美味真係無得輸👍。岩手和牛嘅肉質細嫩多汁,一上鐵板就聽到隻隻嘅爆炒聲,實在係太誘人。而隨住熱氣帶上嚟嘅,係肉嘅香味同埋香蔥嘅清香🍽️。肉片薄切到透光,咁樣嘅厚度最啱煎得啱啱好,外面輕輕煎到金黃,入口即溶,又保留到肉嘅鮮甜。而且,A4級數嘅和牛就已經足夠見證佢嘅品質,脂肪嘅分佈恰到好處,每一口都係咁滑咁嫩🥩。喺師傅巧手下,呢啲優質嘅和牛透過香蔥嘅提味,變得更加出色,讓人由心底裏面感受到嗰份對食物嘅尊重同享受。一邊聞住香味飄散,一邊欣賞師傅嘅即場烹調,真係非常滿足。如果你都愛食肉嘅話,那麼鐵板燒嘅A4香蔥薄切岩手和牛絕對係你唔容錯過嘅美食佳餚,一定要試吓!
已經訂左位生日飯要嚟再食,環境闊落,枱與枱之間有足夠嘅空間,食物抵食又好味,好期待再嚟!🙌🏻
2024-01-11 19 瀏覽
好姊妹推介旺角有間燒肉幾好食,叫做❤️八木橋❤️。佢話同屋企人食過之後大家都捧住個大肚腩返屋企😂所以我哋決定要去試試佢!和果子,係好有日式風味既和果子呀🫂 賣相細緻,外皮柔軟滑嫩,入口融化,仲有獨特嚼勁。內餡紅豆香甜,真係好美味呀🥹香噴噴的清酒煮蜆肉同比目魚西京燒,真係人間極品🥳蜆肉有濃濃既鮮味同清酒味,咬落啖啖肉,蜆肉汁流岀,鮮味十足之餘,口感亦相當爽口。比目魚魚香味濃郁,魚肉幼滑美味,食到停唔到手,絕對要試🤭任食味淋魚乾、韓風瓷壺醬油牛肋肉,完全感受到食過返尋味。牛肋肉鮮嫩彈牙,醬油香氣超正。瓷壺仲提升哂成道菜風味,而家諗起都令人回味無窮🤤 味淋魚乾都係食到停唔到手,香口惹味,令人流哂口水。A5和牛原塊西冷,呢個超抵食。燒肉啊!唔該晒呀!咁顆A5和牛原塊西冷嘅味道真係十分正!😍佢哋吃落去,真係會令你唔停食返去!嫩滑入口,肉汁香濃,真係一絕!👌肉質之嫩腍,煎熟嘅時候流出嚟嘅油脂香氣都係咁誘人,唔知不知道嘅人可能一吃就愛上佢嘅味道!💕A5和牛原塊西冷嘅質地好類似於絲般,入口即化,所以啦,一啖食落去真係欲罷不能!😋又軟滑又有嚼勁,真係讓人陶醉!剛一煎熟嘅時候,肉表面嘅焦香都會散發出嚟,濃濃嘅
好姊妹推介旺角有間燒肉幾好食,叫做❤️八木橋❤️。

A5和牛原塊西冷,呢個超抵食。燒肉啊!唔該晒呀!咁顆A5和牛原塊西冷嘅味道真係十分正!😍佢哋吃落去,真係會令你唔停食返去!嫩滑入口,肉汁香濃,真係一絕!👌肉質之嫩腍,煎熟嘅時候流出嚟嘅油脂香氣都係咁誘人,唔知不知道嘅人可能一吃就愛上佢嘅味道!💕A5和牛原塊西冷嘅質地好類似於絲般,入口即化,所以啦,一啖食落去真係欲罷不能!😋又軟滑又有嚼勁,真係讓人陶醉!剛一煎熟嘅時候,肉表面嘅焦香都會散發出嚟,濃濃嘅肉香好快就會飄曬出嚟,真係誘人得嚟!真係食緊A5和牛原塊西冷,就好似食埋天堂一樣,肉香四溢,快樂滋味無窮!🌟
好姊妹一致同意下次慶生都要再嚟食,太好味啦✨
2024-01-11 16 瀏覽
同事話旺角嘅八木橋日式燒肉性價比好高,款式多,材料新鮮又超好味,所以我同老公立即訂位同老爺奶奶去食雨餐✅首先肉類,超愛食肉既我,非常滿意,款色多,仲十分之新鮮添啊!九層塔香草雞腿肉,味噌燒豚肉,米澤三元豚肉都超級好味,燒起上嚟香到隔離枱都問我地係咩肉🤪 食落肉質好嫩滑,味道剛剛好,好味到停不了手🫳🏻再來,放題鮑魚。比目魚西京燒。味淋魚乾。韓風瓷壺醬油牛肋肉。全部都好有睇頭,超大份好足料,大愛味淋魚乾,鹹香得嚟又帶有甜味🫶🏻鮑魚更係令人真係愛不釋手,肉質爽爽,又鮮又香,老公都話值得一試👍🏻仲有,A5原塊和牛西冷,雪花分佈非常靚,油脂細緻,燒完後肉質鮮嫩多汁,牛肉味香,口感極佳,不能錯過呀🤞🏻繼續有,A4和牛四款部位任食同A4香蔥薄切岩手和牛,真係令到我哋四個都極之驚嘆!四款和牛分別係三角腩。肩胛肉。和尚頭。後腰肉。四款肉質都非常嫩滑,雪花又細緻,最緊要係無筋👍🏻。香蔥薄切岩手和牛都非常可口,香蔥惹味,令到和牛味更岀,係完全不能忘記咁好味既和牛🤝🏻實在太好味,咁高性價比嘅日式燒肉,我哋已經即刻book埋下星期同爸爸媽媽再食😈

2024-01-11 24 瀏覽
邊個話放題就等於食劣食?!只要肯俾多少少錢,放題都有最優秀食材😻人均消費$1200左右,有得食盡A4和牛,計返真係一啲都唔貴!!A5和牛西冷!其中一個必食推介就係佢哋嘅A5和牛西冷🥩。第一啖食落去嗰種感覺,真係無法用言語形容😍。肉質超級嫩滑,幾乎喺口中化開🤤,呢種質感就好似係矜貴嘅絲綢滑過舌尖。和牛嘅油脂分佈得均勻🌟,帶出咗一種極致嘅濃郁味道,混合炭燒嘅香氣,簡直係肉食愛好者嘅天堂🌈。仲要提一提燒肉嘅醬汁,佢哋用咗特製嘅醬料,啖啖肉嗰啲醬汁推高咗肉嘅風味,真係太搭啦👌!喺每一片和牛上面,仲可以見到細膩嘅雪花紋理⛄,見到都覺得賞心悅目。同埋服務員好專業咁介紹點樣最好食呢款高級嘅和牛西冷,話係要即燒即食,咁先可以保持到肉嘅鮮味同口感🔥。成晚嘅食物質素同埋服務都一流,仲要環境裝潢得好有情調🎑,而家諗起嗰個燒肉嘅晚餐,真係令人垂涎三尺💦。雖然價錢唔算平,不過和牛西冷嘅味道同享受,絕對值得每一分錢💰。下次一定要再去,試下其他嘅菜式🍽️。總之,呢間燒肉店嘅A5和牛西冷,真係食過一次就會再掛住佢嘅味道!!A4香蔥薄切岩手和牛!燒完後包住蔥同炸蒜食,沾埋特製醬汁,食唔停口😸!四品和牛燒肉盛!一次過滿足4
!A5和牛西冷!

!A4香蔥薄切岩手和牛!
燒完後包住蔥同炸蒜食,沾埋特製醬汁,食唔停口😸
!四品和牛燒肉盛!
一次過滿足4個願望,不同部位不同滋味,但都同樣美味😻
!海鮮!
最正嘅嘅平時好貴嘅鮑魚同比目魚西京燒都係仼食,叫人點可以放過✨
2024-01-11 18 瀏覽
上網搵緊餐廳同朋友慶祝生日🎊,咁岩見到八木橋做緊3週年優惠,其中最豪華嘅「雨」放題餐半價就食得到,仲可以升級食足4粒鐘😍,幾抵食所以即刻網上訂埋位😆呢個放題餐可以任食5款唔同部位嘅日本A4和牛、刺身級生蠔、Haagen Dazs 雪糕、同埋任飲Asahi啤酒🍻🍺我哋試晒5款和牛,全部都好新鮮,而且牛味十足🐮,忍唔住食咗好多盤🤤,其中最鍾意嘅係A4黑毛和牛和尚頭,肉味香濃得嚟有咬口,而且口感柔嫩、肉質鮮甜🥩食完和牛梗係要食埋海鮮,海蝦🦐肉質鮮甜彈牙👍🏻仲食咗好多杯Haagen-Dazs雪糕同狂飲Asahi啤酒,可惜掛住食唔記得咗相機食先📸😣。。。

食完和牛梗係要食埋海鮮,海蝦🦐肉質鮮甜彈牙👍🏻

2024-01-09 22 瀏覽
同男朋友係旺角T.O.P食放題,呢間餐廳由海鮮,肉,燒物,炸物,甜品到飲品都應有盡有,一應俱全。餐廳嘅裝修雖然唔係好特別,但勝在環境夠大,座位夠寬敞。今次嚟食"霞"放題餐,超多任食唔嬲的食物。無限追加肉,海鮮,即炸天婦羅,蔬菜,串燒。肉類篇🥩🐂起多款口味牛板腱,肩脊肉,牛胸腹任食 🐮牛腱肉有原味牛板腱,韓風醬油牛板腱,法芥牛板腱和七味辛辣牛板腱,連M 5和牛西冷都係任食,超抵囉😲!全部牛肉都非常新鮮惹味,七味辛辣牛板腱,辣辣地又香,最鍾意食呢款!肩脊肉很有口感。亦有很多口味燒豚肉,生薑🫚燒豚最好味,雞中翼,芝士雞腿肉任食炸物🍤無限追加即炸天婦羅系列,簡直係一場味覺嘅盛宴🎉!蝦天婦羅外皮酥脆,蝦肉彈牙,鮮美嘅海鮮味同炸粉嘅輕盈口感完美匹配🍤,每一啖都係享受。忌廉蟹肉薯餅甜美嘅蟹肉與濃郁嘅忌廉結合,薯餅嘅細膩口感令人由內而外嘅感受到難以言喻嘅滿足🦀。網絲春卷嘅外層網絲炸得金黃酥脆,內裏嘅餡料豐富多彩,咬落去仲有意想不到嘅層次感。金菇天婦羅保留住金菇嘅清新菌菇味道,同時炸衣給予另一重口感,足以為味蕾帶嚟一次微妙嘅探索旅程。蟹柳天婦羅則係蟹柳嘅鮮甜與酥脆炸衣嘅完美結合,吃落感覺好滿足😋。整體來
肉類篇🥩
炸物🍤

金菇天婦羅保留住金菇嘅清新菌菇味道,同時炸衣給予另一重口感,足以為味蕾帶嚟一次微妙嘅探索旅程。蟹柳天婦羅則係蟹柳嘅鮮甜與酥脆炸衣嘅完美結合,吃落感覺好滿足😋。整體來講,呢啲天婦羅帶來嘅係一種細膩而精緻嘅食物體驗,每一種都有佢獨特嘅風味👌,而且無限追加令人可以盡情享用,一次滿足所有嘅渴望🌟。對於喜歡日本料理嘅食客嚟講,呢啲天婦羅無疑係佢哋尋找嘅選🔥,每一次嘅品嚐都能夠係一次難忘嘅記憶。
2024-01-09 31 瀏覽
朋友推介話呢間餐廳的燒烤必食,在旺角T.O.P 4樓,餐廳叫八木橋,食完野仲可以行街,就約埋一齊過黎食啦!我地食的係雨餐,有成110種野食任食,有120分鐘可以慢慢食。最正的係呢個套餐有一塊🐂原塊A5和牛西冷,價值HK $300多,食佢都回本差唔多一半。牛肉除左呢呢排靚靚西冷牛扒,跟住呢啲牛肉都係任食,香葱和牛薄切,餐廳推介食法係加蔥蒜,沾上雞蛋🥚果然好味道。韓風瓷壺醬油牛肋肉 ,A 4黑毛和牛牛肩,A 4黑毛和牛和尚頭,A 4黑毛和牛眼蓋肉,A 4黑毛和牛五花腩燒肉,都同樣好好味,分別有原味,法芥味,韓式醬油味和蒜味。一口牛,牛板腱,肩脊肉,牛胸腹全部都要食一啲唔執輸!🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂雞翼和雞肉同樣好吸引,有我最鍾意食嘅雞中翼,九層塔香草味非常清香,最鍾意食呢種味道,蒜香燒雞中翼和法芥燒雞中翼都值得一試。呢件Mozzarella芝士🧀雞腿肉超正,充滿芝士,而且芝士和雞肉嘅味道非常夾。🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓其他燒烤食材都係一樣食到我哋舔舔脷😋原殼鮑魚,鮑魚肉柔軟有口感,食落去啖啖肉任燒任食,超抵❗️ 必試比目魚西京燒,最重要係任食。竟然有樽杯可樂飲,宜家都好少地方有
🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂
🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓

其他燒烤食材都係一樣食到我哋舔舔脷😋

竟然有樽杯可樂飲,宜家都好少地方有得飲👍仲有其他多款飲品🥤,賣得好貴嘅Haagen Dazs 雪糕,呢度竟然都有得食,而且仲要係任食‼️真心超級正!
2024-01-09 20 瀏覽
我嘅熊寶好鍾意食燒肉,話見到呢間嘅燒肉放題做緊優惠,要同我去食‼️本我郁都不為所動,但原來個優惠係「半價」任食A4 和牛, Häagen-Dazs雪糕即時心心眼~~仲可以4小時任食,真係好容易可以食到回本喇座位都好舒服原來仲有生蠔任食 呢一餐真係完全係為熊寶而設,燒烤+生蠔+牛都係佢最鍾意的‼️生蠔應該係刺身級別,不過放題的話我都唔敢生食燒大約3-5分鐘,中間仍然保持到juicy嘅口感,口感非常爽嫩多汁A4和牛果然係正,陣陣嘅油香充斥整個口腔,有唔同嘅部位的,個人最鍾意和牛後腰肉 & 和牛和尚頭,呢2個部位嘅牛味與油脂味都好balance我哋食嘅呢個「雨」,真係勁多嘢食,仲有埋Asahi任飲當然梗係要食哂啲回本野先喇所以串燒、熱食我都唔得閒食
即時心心眼~~
仲可以4小時任食,真係好容易可以食到回本喇

座位都好舒服
原來仲有生蠔任食

生蠔應該係刺身級別,不過放題的話我都唔敢生食

燒大約3-5分鐘,中間仍然保持到juicy嘅口感,
口感非常爽嫩多汁

A4和牛果然係正,陣陣嘅油香充斥整個口腔,
有唔同嘅部位的,個人最鍾意和牛後腰肉 & 和牛和尚頭,
呢2個部位嘅牛味與油脂味都好balance

我哋食嘅呢個「雨」,真係勁多嘢食,仲有埋Asahi任飲

當然梗係要食哂啲回本野先喇
所以串燒、熱食我都唔得閒食

2023-12-29
2024-01-08 15 瀏覽
今日成家人過嚟食燒肉,之前已經嚟過呢間餐廳食,呢個價錢可以任食,而且仲有多款食物可以選擇,真係非常之抵。我哋捱嘅呢個雨餐。仲有日本A4和午任食,而且仲係多種部位,多種味道,真心非常值!呢個餐有一塊A5原塊和牛西冷,淨係呢塊牛肉都已經價值$300有多,真係淨係食佢再加其他少少食材都已經回本。係呢塊西冷又靚又新鮮,絕對唔係Hea你!A5原塊和牛西冷燒肉係每個牛肉愛好者嘅夢想😍!A5級嘅和牛係日本牛肉品質等級裡面最高嘅,代表佢有最佳嘅大理石花紋,即係脂肪同肌肉交錯嘅花紋🐮。咁樣令到肉質極度嫩滑,脂肪分佈均勻,一入口就會覺得肉質幼嫩同融化,呢種感覺真係無與倫比🤤。燒肉嘅師傅(即係我hehehe)會精準噉掌握火候,喺外層燒出金黃香脆嘅表面,但入面保持多汁同粉嫩。嗰種外脆內嫩嘅口感配合和牛嘅醇厚肉汁,每一啖都令人嘆為觀止👏。而且,原塊嘅和牛西冷燒肉上面會掃上一層特製嘅醬汁,增添咗味覺上嘅層次感同豐富性,令原本嘅肉味更加突顯🔥。喺食嘅時候,可能仲會配上一啲簡單嘅蔬菜裝飾,例如菠菜或者蘆筍等,讓整體口感更加清新有平衡🥦。食完之後嘅滿足感真係難以言喻,A5原塊和牛西冷燒肉絕對係一個豪華嘅逸品,每一次品嚐
呢個餐有一塊A5原塊和牛西冷,淨係呢塊牛肉都已經價值$300有多,真係淨係食佢再加其他少少食材都已經回本。係呢塊西冷又靚又新鮮,絕對唔係Hea你!A5原塊和牛西冷燒肉係每個牛肉愛好者嘅夢想😍!A5級嘅和牛係日本牛肉品質等級裡面最高嘅,代表佢有最佳嘅大理石花紋,即係脂肪同肌肉交錯嘅花紋🐮。咁樣令到肉質極度嫩滑,脂肪分佈均勻,一入口就會覺得肉質幼嫩同融化,呢種感覺真係無與倫比🤤。燒肉嘅師傅(即係我hehehe)會精準噉掌握火候,喺外層燒出金黃香脆嘅表面,但入面保持多汁同粉嫩。嗰種外脆內嫩嘅口感配合和牛嘅醇厚肉汁,每一啖都令人嘆為觀止👏。而且,原塊嘅和牛西冷燒肉上面會掃上一層特製嘅醬汁,增添咗味覺上嘅層次感同豐富性,令原本嘅肉味更加突顯🔥。喺食嘅時候,可能仲會配上一啲簡單嘅蔬菜裝飾,例如菠菜或者蘆筍等,讓整體口感更加清新有平衡🥦。食完之後嘅滿足感真係難以言喻,A5原塊和牛西冷燒肉絕對係一個豪華嘅逸品,每一次品嚐都係一次味蕾嘅盛宴。假如你想犒賞自己或者慶祝特別嘅場合,呢款燒肉絕對係一個極佳嘅選擇啊🎉!👍
A 4黑毛和牛眼蓋肉,呢一個牛眼個肉平時好少機會食到,燒完之後充滿肉味和油香味,今次真係要食個夠本。A 4黑毛和牛五花腩燒肉入口溶化,成口都係牛香味。另外仲有A 4黑毛和牛牛肩和和尚頭肉,呢樣兩樣都係同樣咁好味!
餐廳仲提供已經調味嘅牛肉,調咗味嘅和牛味道更加濃郁,更加惹味,A4香蔥薄切岩手和牛有清香嘅香蔥味,餐廳推介嘅食法係加蔥蒜和沾上雞蛋翼,果然又係另一番美味。韓風瓷壺醬油牛肋肉甜甜辣辣非常開胃,而且牛肋肉肉質柔軟,充滿牛肉汁好好味。
餐廳點只得牛肉,仲有多款海鮮,蔬菜和其他食材非常推介佢哋嘅比目魚西京燒,鮑魚鑊味淋魚干,呢三種都一定必食。
2024-01-07 17 瀏覽
好朋友生日,今次試下旺角呢間燒肉放題一上地鐵站就到,位置方便又易搵餐廳抽風系統好完善食完身上都無氣味餐廳環境舒適.啱哂同朋友聚會 一邊傾一邊食款式選擇多食材好新鮮.最重要有得食和牛油脂分佈均勻,入口嫩腍生蠔大隻又鮮甜係近年食過性價比最高嘅燒肉放題我地今次好精明:提早3日前網上訂座就享有 3週年限定優惠仲可以升級至4小時用餐星期五六日都係+$20💥任食日本A4五品和牛💥任食刺生級生蠔💥任食Haagen Dazs 雪糕💥任飲Asahi啤酒今餐滿足又滿意以後食燒肉呢間一定係首選

好朋友生日,今次試下旺角呢間燒肉放題
一上地鐵站就到,位置方便又易搵

餐廳抽風系統好完善
食完身上都無氣味

餐廳環境舒適.啱哂同朋友聚會 一邊傾一邊食
款式選擇多

食材好新鮮.最重要有得食和牛
油脂分佈均勻,入口嫩腍

生蠔大隻又鮮甜

今餐滿足又滿意
以後食燒肉呢間一定係首選
生日
2024-01-07 12 瀏覽
聖誕期間有朋自遠方來, 咁就哽係帶佢食好野啦, 八木橋日式燒肉位於彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓.餐廳主打日式燒肉放題. 啱哂食肉獸朋友.八木橋而家做緊3週年套餐優惠, 早3日經網上訂座, 重有3週年限定優惠及升級至4小時用餐時間(星期五六日+$20)任食日本A4五品和牛任食刺生級生蠔(熟食)任食Haagen Dazs 雪糕任飲Asahi啤酒A4五品和牛真係入口即溶, 油脂分布平址, 牛肉味香濃, 牛味充滿口腔, 軟綿綿嘅口感, 真係流哂口水. 最緊要係任食, 係牛魔王就真係勁抵.另一好食就係大大隻帶子, 肉身肥厚, 新鮮香甜.食燒肉最緊要飲返啖啤酒, Asahi啤酒清新, 口味較啖, 容易入. 爽.

任食日本A4五品和牛
任食刺生級生蠔(熟食)
任食Haagen Dazs 雪糕

任飲Asahi啤酒

另一好食就係大大隻帶子, 肉身肥厚, 新鮮香甜.