2023-06-16 105 瀏覽
食完lunch同事話想飲咖啡就入咗去買不過我就唔太喜歡咖啡,所以嗌咗杯焙茶牛奶其實我就冇乜點影相不過因為真係幾好味,所以專登上嚟俾個好評佢平時連鎖店嘅焙茶牛奶,基本上都唔會太難飲但係就略嫌有啲過甜不過焙茶牛奶完全冇甜味又會好苦所以成日都覺得好矛盾呢間嘅焙茶牛奶個甜味呢係淡淡然個人嚟講覺得恰到好處朋友都係呢間coffee shop嘅忠實擁躉佢就鍾意oat milk latte 小店嚟講質素咁好,非常值得鼓勵!大家記得去試吓啦!
食完lunch同事話想飲咖啡就入咗去買
不過我就唔太喜歡咖啡,所以嗌咗杯焙茶牛奶
其實我就冇乜點影相
不過因為真係幾好味,所以專登上嚟俾個好評佢
平時連鎖店嘅焙茶牛奶,基本上都唔會太難飲
但係就略嫌有啲過甜
不過焙茶牛奶完全冇甜味又會好苦
所以成日都覺得好矛盾

呢間嘅焙茶牛奶個甜味呢係淡淡然
個人嚟講覺得恰到好處
朋友都係呢間coffee shop嘅忠實擁躉
佢就鍾意oat milk latte
小店嚟講質素咁好,非常值得鼓勵!
大家記得去試吓啦!
外賣自取
大角咀和風Cafe x 震撼吐司📍日系大地色設計室內外都有少少低調打卡位(尾圖➡️)👉🏻必試招牌總匯吐司 yummmm🤎上枱眼球極震撼!!餡料有厚肉鹽燒雞腿 肉質滑嫩蛋採用「曉」日本蛋 做厚蛋亦冇鞋口而toast內加左最愛的花生醬Mix埋材料幾惹味加埋一堆健康vege 番茄/ 生菜/青瓜每啖都大滿足❤️想Encore了👉🏻咖啡恐龍 🦖被身邊食客點既呢杯所吸引!一上枱見到既係邪惡的美祿粒粒山泥傾瀉!內涵係美祿+Espresso+奶店員提醒要攪拌好先飲美祿甜,中和咖啡少澀嗜甜打卡友想飲靚靚啡之選👉🏻炸雞太陽蛋 Croffle🍳太陽蛋流心Mix Croffle都幾夾而炸雞就有少少overcook👉🏻南國青檸檬撻🍋 @solight.studio 有驚喜!酸甜交融🤎撻面有滑嘅檸檬餡,總括不太甜~Cafe有幾款同自家烘焙solight.studio 聯乘合作其中檸檬撻係其中一款 係直送檸檬製作🍋 留意:平日可訂座 假日限walk in 啊
大角咀和風Cafe x 震撼吐司📍
日系大地色設計
室內外都有少少低調打卡位(尾圖➡️)

👉🏻必試招牌總匯吐司 yummmm🤎
上枱眼球極震撼!!
餡料有厚肉鹽燒雞腿 肉質滑嫩
蛋採用「曉」日本蛋 做厚蛋亦冇鞋口
而toast內加左最愛的花生醬
Mix埋材料幾惹味
加埋一堆健康vege 番茄/ 生菜/青瓜
每啖都大滿足❤️想Encore了

👉🏻咖啡恐龍 🦖
被身邊食客點既呢杯所吸引!
一上枱見到既係邪惡的美祿粒粒山泥傾瀉!

內涵係美祿+Espresso+奶
店員提醒要攪拌好先飲
美祿甜,中和咖啡少澀
嗜甜打卡友想飲靚靚啡之選

👉🏻炸雞太陽蛋 Croffle🍳
太陽蛋流心
Mix Croffle都幾夾
炸雞就有少少overcook

👉🏻南國青檸檬撻🍋 @solight.studio
有驚喜!酸甜交融🤎
撻面有滑嘅檸檬餡,總括不太甜~

其中檸檬撻係其中一款 係直送檸檬製作🍋

留意:平日可訂座 假日限walk in 啊

2023-05-14
2023-05-07 197 瀏覽
⌂ 大角咀一浪@wanland.hk大角咀利得街26號地舖星期二 全日休息星期三至日 10:00 - 18:00· 一浪總匯吐司 $83𖧷 無加一𖧷 無限時 有Wifi提供 ︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm大角咀#ewmcafe ︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜Pet friendly x me-time cafe゜・*店內裝修以簡約風格為主,沒有過多的裝飾物,燈光柔和,色調以淡木色系為主,讓整個空間看起來舒適、清新.˚⊹ ⁺‧( *´꒳`*)‧⁺ ⊹˚.牆面以素雅的白色為主,配合淺色系的地板和家具,讓整個空間看起來明亮、寬敞~還有柴犬店長坐鎮૮ ˙ ﻌ˙ ა︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸๑ 一浪總匯吐司 $83鹽燒雞腿、日本雞蛋、小黃瓜、番茄高麗菜、花生醬、美乃滋不喜歡花生的我便要求走醬(⑉・̆༥・̆⑉)比我的臉還大的三文治不愧是招牌菜!雞腿份量非常足,肉質鮮嫩多汁,入口即化配上炒蛋及高麗菜絲和番茄,清新解膩~#大角咀美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #h
⌂ 大角咀
#ewm大角咀
#ewmcafe
還有柴犬店長坐鎮૮ ˙ ﻌ˙ ა

๑ 一浪總匯吐司 $83
鹽燒雞腿、日本雞蛋、小黃瓜、番茄高麗菜、花生醬、美乃滋
不喜歡花生的我便要求走醬(⑉・̆༥・̆⑉)
比我的臉還大的三文治
不愧是招牌菜!雞腿份量非常足,肉質鮮嫩多汁,入口即化
配上炒蛋及高麗菜絲和番茄,清新解膩~

#大角咀美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #大角咀好去處 #香港美食指南 #台灣菜 #三文治

位於大角咀小區 台式咖啡廳🪞簡約線條招牌 配上木質色調小巧店面 🚪🪑「刻在我心底的名字 忘記了時間這回事 既然決定愛上 一次就一輩子~🎶」咖啡廳內循環播放著盧廣仲歌單playlist 🎵每當遇到喜歡的歌單 心𥚃會默默幫餐廳加分📝📝觀察下來 不少老顧客/街坊再次光顧 感覺寫意 ☕️店員三不五時邊說說笑邊哼着歌曲 不禁令人想起台灣人那份純粹 /人情味 🥰🥰「 🌊 在一浪與一浪之間,我們感受 人與人之間的羈絆。」*\ 🍞 芋見肉鬆吐司 ($88) / 當初衝住呢個爆餡芋泥吐司而黎!!! 🤩🤩真係超足料 超厚芋泥!! 果真無令我失望~!!! 😚採用台灣芋頭 芋泥綿密 甜度適中配上經典配搭既豬肉鬆 咸香味同芋泥非常夾推介必須+$10 配麻糬!! 👍👍麻糬煙煙韌韌~令整體口感更軟糯喔~睇返相都想再食呀!!!個人必點推介💖~大家不可以錯過既菜單!! ✨\ 🧇 鹿兒島黑豚御好燒 croffle ($102) /croffle有咸甜口味選擇 款式種類算多今次揀左咸食 croffle上面放上厚厚既大阪燒好特別既配搭 大阪燒味道唔錯 高飽腹感🤰不過可能因為醬汁既關係 令croffle口感唔夠酥脆***一浪 主
位於大角咀小區 台式咖啡廳🪞
簡約線條招牌 配上木質色調小巧店面 🚪🪑

「刻在我心底的名字 忘記了時間這回事
既然決定愛上 一次就一輩子~🎶」

咖啡廳內循環播放著盧廣仲歌單playlist 🎵
每當遇到喜歡的歌單 心𥚃會默默幫餐廳加分📝📝
觀察下來 不少老顧客/街坊再次光顧 感覺寫意 ☕️
店員三不五時邊說說笑邊哼着歌曲
不禁令人想起台灣人那份純粹 /人情味 🥰🥰

「 🌊 在一浪與一浪之間,
我們感受 人與人之間的羈絆。」

\ 🍞 芋見肉鬆吐司 ($88) /
當初衝住呢個爆餡芋泥吐司而黎!!! 🤩🤩
真係超足料 超厚芋泥!! 果真無令我失望~!!! 😚
採用台灣芋頭 芋泥綿密 甜度適中
配上經典配搭既豬肉鬆 咸香味同芋泥非常夾
推介必須+$10 配麻糬!! 👍👍
麻糬煙煙韌韌~令整體口感更軟糯喔~
睇返相都想再食呀!!!
個人必點推介💖~大家不可以錯過既菜單!! ✨

不過可能因為醬汁既關係 令croffle口感唔夠酥脆

***
一浪 主張食客靜心享受 不設限時🌿
一浪亦都係寵物友善餐廳🐱🐾
細看menu 設有 \ 🐶 SPECIAL for FURRY Friends / 專屬餐單 📖
採用新鮮食材製作 真正零添加既狗狗料理~
喜歡一浪的感覺 絕對會再訪🤍🤍
  • 芋見肉鬆吐司
2023-04-13 169 瀏覽
平日午飯時間嚟到 估唔到舖頭入面都差唔多滿座 因為唔係太肚餓嘅關係 兩個人share叫咗一個總匯吐司 一杯凍latte 月同埋熱cappucino吐司一上枱 我同朋友都忍唔住嘩一聲😂估唔到咁厚咁大塊 入面有三層三塊麵包 塊雞髀幾滑 唔會柴皮 炒滑蛋好厚 食落去質感好似食緊玉子燒咁👍有少少麻醬 唔錯熱咖啡個拉花好得意 飲落味道就正常呢度好處係冇時間限制 所以見到有幾張枱都係一個人拎住部電腦嚟 一邊飲住咖啡,慢慢做嘢 如果去大角咀諗唔到去邊 嚟呢度慢慢坐都係一個好選擇👍
熱咖啡個拉花好得意 飲落味道就正常
2023-03-30 234 瀏覽
係大角咀揾間cafe坐下同friend傾行程🤣見到呢間幾吸引,又有柴太店主!🐶✨ 一浪總匯吐司唔係講笑!個三文治巨厚勁足料🤤肥米同朋友share食,一人一半都已經飽左一大半😂係一啖唔會咬得晒成個包,要分開一半先咬到🤣仲要啲料會爆晒出黎~滑蛋仲要好滑!好正!✨ 明太子麻糬起司明太子醬好多🤩仲要個麻糬好好食🤤好煙韌,肥米同friend係咁搶住食!如果唔係食完個半分三文治飽左,一定會叫多個🤣✨ 熱焙茶牛奶勁濃嘅焙茶🤤比茶粉一啲都唔輕手,重點係個拉花真係好得意😍✨泰奶呢個就一般般啦😂有少少淡左啲✨ 熱鐵觀音可可茶系飲品係真心讚👍🏻好濃嘅鐵觀音味,加埋可可成杯唔會好甜,啱啱好!真係好好飲🤤# 一浪📍大角咀利得街26號地舖

✨ 一浪總匯吐司

✨ 明太子麻糬起司

✨ 熱焙茶牛奶
勁濃嘅焙茶🤤比茶粉一啲都唔輕手,重點係個拉花真係好得意😍

✨泰奶
呢個就一般般啦😂有少少淡左啲

✨ 熱鐵觀音可可

# 一浪
📍大角咀利得街26號地舖
2023-03-25 174 瀏覽
想找個坐得舒服的cafe過一個悠閒的下午可以試試這間一浪主打台式小食吐司今次試了總匯吐司和芋泥肉鬆吐司總匯吐司材料非常豐富而且花生醬味好香金沙芋泥麻糬肉鬆吐司蛋黃醬加芋泥很邪惡而且十分飽肚麻糬口感很煙韌飯返杯咖啡感覺很relax有些像吧台的位置也有普通二人座位重點是半露天的area可以給狗狗邊坐邊吃當日不停都有顧客帶同狗狗來進食店員更會送小食給狗狗除了小食也有意大利麵、全日早餐等最令人欣賞的是餐牌上寫上不限時,請靜心享受更不設加一,值得再去!
想找個坐得舒服的cafe過一個悠閒的下午

有些像吧台的位置也有普通二人座位
重點是半露天的area可以給狗狗邊坐邊吃
當日不停都有顧客帶同狗狗來進食
店員更會送小食給狗狗

除了小食也有意大利麵、全日早餐等
最令人欣賞的是餐牌上寫上不限時,請靜心享受
更不設加一,值得再去!
2023-03-05 292 瀏覽
.📍一浪 | 𝑻𝒂𝒊 𝑲𝒐𝒌 𝑻𝒔𝒖𝒊周末想搵間休閑嘅Cafe慢慢食個Lunch,無意中搵到呢間位於大角咀嘅Pet-friendly 台式咖啡店諗住試吓,點知一試就令我之後成日嘅心情都變差🫠💔。.講食物之前一定要講下佢地極差嘅座位安排🙂。一入到去店員叫我地兩個人坐係張六人嘅大枱度,因為當時張枱另一邊已經有兩個人坐緊所以都算搭緊枱亦冇霸住佢啲位,然後坐低左幾分鐘之後就叫我地搬去兩人枱。當時以為得我地先係咁,不過係短短一個鐘內都目測有幾枱嘅客人都瘋狂被調位🤯。明白餐廳座位唔多,但其實客人比百幾蚊去Cafe都係想Chill吓但佢地嘅座位安排令人感覺好差,以為自己食緊茶記真係人生第一次去Cafe見到有咁嘅情況。如果真係為咗做多幾單生意嘅不如限定用餐時間比人嘅感覺唔會咁差。☹️.講番食物,分別嗌咗一咸一甜嘅總匯吐司同芋見麻糬肉鬆吐司。兩份吐司味道同份量都尚算正常,但以如果以價值七八十蚊一份嘅三文治黎講就確實冇咩驚喜。貪得意嗌咗杯Ginger Latte 但一上到枱就已經好多泡真係唔太合格。一飲落去仲嚇左嚇因為啲姜真係好鬼苦仲有啲拿喉… 但明明之前飲其他Cafe嘅Ginger Latte都好似冇呢個
📍一浪 | 𝑻𝒂𝒊 𝑲𝒐𝒌 𝑻𝒔𝒖𝒊
講番食物,分別嗌咗一咸一甜嘅總匯吐司同芋見麻糬肉鬆吐司。兩份吐司味道同份量都尚算正常,但以如果以價值七八十蚊一份嘅三文治黎講就確實冇咩驚喜。貪得意嗌咗杯Ginger Latte 但一上到枱就已經好多泡真係唔太合格。一飲落去仲嚇左嚇因為啲姜真係好鬼苦仲有啲拿喉… 但明明之前飲其他Cafe嘅Ginger Latte都好似冇呢個問題🙂。
最後食左二百六十幾蚊但零滿足感。因為餐廳比人嘅感覺太差而且啲位排得好密好迫吓,所以一個鐘急急腳食完就走左😢。只能夠講餐廳雖然係Pet-friendly但太不human-friendly。
Ever been told a place was 'dog-friendly', and yet there was absolutely nothing friendly about it?Well, Wanland IS certainly a dog-friendly cafe. Not only do they have a dog menu, but they have an outdoor seating area that is reasonable in size. Most importantly a proper hook to leash your dogs. They have them on all four corners in the outdoor areas, allowing you to actually relax and enjoy your time with your dog. I'm sure we've all experienced that one time you went to a cafe, only for your d

Well, Wanland IS certainly a dog-friendly cafe. Not only do they have a dog menu, but they have an outdoor seating area that is reasonable in size. Most importantly a proper hook to leash your dogs. They have them on all four corners in the outdoor areas, allowing you to actually relax and enjoy your time with your dog. I'm sure we've all experienced that one time you went to a cafe, only for your dog to see another dog and they start lunging at each other whilst you struggle even to have a free hand to drink or eat.
If your furry wants something to eat, don't worry! They have a full dog menu with cooked meals for your dog! It's not the cheapest thing to order, but hey, who doesn't spoil their pet, right?
The owners themselves will come out, greet your dog, and flood your furry with treats. They are considerate to ask beforehand whether your dog is OK with eating certain meats before giving them out. I appreciate that fact as some people believe every dog is alright with chicken and (not joking) some people don't believe dogs have allergies.

Their food was delicious too! (I forgot to take a pic of their all-day breakfast meals. I would say it is on par with Oma, Tai Hang). Their lemon tart is just sour enough to tingle your senses without you squinting your eyes in pain. Their latte is good, although in terms of flavor, it might not be strong enough for some. Their milo-dino is an absolute bomb!

I would recommend this cafe to literally anyone, whether you are a dog owner or a casual cafe-hunter who coincidentally loves animals too!
Lemon tart
Milo-dino
2023-02-18
Lemon tart
Milo-dino
  • All-day breakfast meals
  • milo-dino
2023-02-14 171 瀏覽
ᕼᗩᑭᑭY ᐯEᑎᒪEᑎTIᑎE'S ᗪᗩY💝呢日都係要返工嘅。。咁我對自己都唔算差😏都係搵啲坐我舒服少少嘅地方食。。今日仲要有同事一齊跟去。。我梗係唔會待薄佢啦😏我地去左發展中嘅大角咀。。佢屬於舊區。。但最近附近起咗好多新樓。。我就喺室內附近搵到間ᑕᗩᖴE。。原來之前都已經ᗷOOKᗰᗩᖇK左。。我就係俾佢嘅小清新裝修吸引咗。。我原本俾佢個包同埋佢啲甜品吸引住。。但最後佢啲意粉更加吸引。。所以最後我都叫咗意粉食。。佢野食啲味夠晒味。。唔會好鹹。。加埋杯野飲就啱啱好👍🏼👍🏼..🍝太陽蛋爆韓意大利麵🍝黑松露大啡菇意大利麵☕️ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE..📍 一浪 (大角咀)大角咀利得街26號地舖..@wanland.hk ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#h
ᕼᗩᑭᑭY ᐯEᑎᒪEᑎTIᑎE'S ᗪᗩY💝
呢日都係要返工嘅。。咁我對自己都唔算差😏
都係搵啲坐我舒服少少嘅地方食。。
今日仲要有同事一齊跟去。。我梗係唔會待薄佢啦😏
我地去左發展中嘅大角咀。。佢屬於舊區。。
但最近附近起咗好多新樓。。我就喺室內附近搵到間ᑕᗩᖴE。。
原來之前都已經ᗷOOKᗰᗩᖇK左。。
我就係俾佢嘅小清新裝修吸引咗。。
我原本俾佢個包同埋佢啲甜品吸引住。。
但最後佢啲意粉更加吸引。。
所以最後我都叫咗意粉食。。
佢野食啲味夠晒味。。唔會好鹹。。
加埋杯野飲就啱啱好👍🏼👍🏼
🍝黑松露大啡菇意大利麵
☕️ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE
📍 一浪 (大角咀)
@wanland.hk
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#wanland#wanlandcafe#taikoktsui#taikoktsuifood#taikoktsuicafe#大角咀cafe#大角咀美食#一浪#利奧坊
🍝黑松露大啡菇意大利麵 ☕️ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE
🍝黑松露大啡菇意大利麵 ☕️ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE
2023-01-29 248 瀏覽
#nw_taikoktsui。😊Please like our fb page 👉🏻NWfoodstories👈🏻.📍 一浪 (大角咀)大角咀利得街26號地舖.大角咀文青咖啡店👍🏻非常台風,加埋pet friendly,可以邊食邊睇下小動物🤪食物環境都一流!啲碗碟好靚❤️❤️睇到店主好有心,仲寫上「不限時,請靜心享受」😊依家好少有.🥪一浪總匯吐司$78 (4.5/5)勁大份👍🏻裡面好多唔同餡,有鹽燒雞腿、日本雞蛋、小黃瓜🥒、番茄🍅高麗菜、花生醬、美乃滋,食半份包你已經勁飽🫣🫣🫣🫣絕對要搵人share❤️味道層次都好豐富,加埋一齊好夾,好好食!.這個是全日早餐 $110 (4.5/5)又一貪心乜都有選擇🤪一份有日本雞蛋🥚、雞肉腸、和牛黑松露腸、培根🥓、煙燻鮭魚、牛油果🥑、蕃茄、大啡菇、和風沙拉、厚片吐司🍞咁多野依個價錢都唔算貴,樣樣都好食❤️❤️❤️特別我最鍾意條腸仔.
📍 一浪 (大角咀)
大角咀利得街26號地舖

🥪一浪總匯吐司$78 (4.5/5)

這個是全日早餐 $110 (4.5/5)

• 這個是全日早餐
𝔾𝕠 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕠𝕨𝕟 𝕨𝕒𝕧𝕖 𝕒𝕟𝕕 𝕤𝕖𝕚𝕫𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕕𝕒𝕪, 𝕡𝕖𝕣𝕙𝕒𝕡𝕤 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕓𝕖𝕝𝕠𝕧𝕖𝕕 𝕡𝕖𝕥🐶對台式coffee shop實在有種難以說出口既欣賞,「在一浪與一浪之間,我們感受」,🌊我地感受到了。第一次光顧由於menu太多選擇👀,咸食甜食我同友人都揀左招牌食品🤙🏽。下面介紹用返menu原字🫧感覺對了。一浪總匯吐司🍞包含鹽燒雞腿🍗、日本雞蛋🥚、小黃瓜🥒、番茄🍅、高麗菜🥬、花生醬🥜及美乃滋。淨係睇到呢到都應該聯想到🥪有幾厚,個口細少少都放唔落😆。雞腿同雞蛋味道非常夾,其他配料齊整地放,真係唔想破壞佢呢💫。🥒WANLAND Club Sando | $78美好時光法式可頌窩夫🥐配北海道牛乳冰淇淋🍦及季節莓果🍓🫐。係好可愛的小甜品🥰,窩夫夠鬆軟,當然影相要快少少唔好俾雪糕溶到窩夫都淋埋🧘🏽‍♂️。配上莓果同雪糕,整體甜而不漏,好滿足🏵️。🥐The Good Day Croffle | $68有美食當然要配合靚靚可口既飲品,打卡都開心d🙋🏽‍♂️。一杯係蜂蜜無花果泡泡🫧,酸酸甜甜足料又夠氣,好refreshing喔🤭。另一杯係焙茶鮮奶,雖然自己唔喜歡貓🙊

🥒WANLAND Club Sando | $78

🥐The Good Day Croffle | $68

有美食當然要配合靚靚可口既飲品,打卡都開心d🙋🏽‍♂️。一杯係蜂蜜無花果泡泡🫧,酸酸甜甜足料又夠氣,好refreshing喔🤭。另一杯係焙茶鮮奶,雖然自己唔喜歡貓🙊,不過拉花都好特別貓下面仲有個小baby咁,最緊要係味道好濃好香茶味!

🍯Honey Fig Soda | $52
🪵Hojicha Latte | $39

非正式統計:10間cafe有9間都係pet friendly🤣,有養小寵物既客人不妨帶埋愛寵黎互相交流下👣。

早餐
2022-12-27 276 瀏覽
今日第二次去幫襯,叫咗個芋泥肉鬆吐司、總匯吐司、朱古力咖啡、鐵觀音可可牛奶、熱玄米茶牛奶。個總𣾀吐司好足料。另外三杯飲品啲拉花都好靚。最緊要係咩啊?就係佢哋啲服務態度良好。所以會繼續幫襯。
個總𣾀吐司好足料。另外三杯飲品啲拉花都好靚。
最緊要係咩啊?就係佢哋啲服務態度良好。
所以會繼續幫襯。
2022-12-27
聖誕節去附近咖啡店吃早餐,假期好熱鬧好多狗狗,店內也很有聖誕氣氛,咖啡拉花也一如往常可愛應節。咖啡店在大角咀利得街,亦即利奧坊隔離,距奧運站亦很近。外面有寵物友善座位,入面大概可以坐二十多人。最入面有長檯位,也有榻榻米打卡位。可以帶貓貓來坐這個位。穿上聖誕裝的柴犬店長Olly,性格比較呆滯的她有東西吃才會理你。花芝蛋治百吃不厭的厚蛋治,芝士總是非常澎湃,雞蛋炒得嫩滑,配搭花生醬香氣和滿滿椰菜,確係美滿早餐之選。Latte拉花總是非常可愛又應節,有帶寵物來的話還會得到狗狗拉花,之前好像還看過有畫Anson Lo,十分厲害。
咖啡店在大角咀利得街,亦即利奧坊隔離,距奧運站亦很近。
外面有寵物友善座位,入面大概可以坐二十多人。
最入面有長檯位,也有榻榻米打卡位。
可以帶貓貓來坐這個位。
花芝蛋治
Latte
2022-12-24
一浪係我成日幫襯既小店,我有時口痕就會買黎食,因為好鍾意佢會搽花生醬落咸多士🤣台灣先常見啲好似,香港好少有!!🤭而且店員佢地真係好nice..會好認真看待客人意見,盡量都想滿足到客人!! 最近仲有Spy x family拉花!!!講左食物先-一浪總匯吐司初頭成日驚自己一個食唔晒所以男朋友喺度先夠膽嗌。 佢塊雞好嫩滑🤪仲有估唔到連依個都有搽花生醬!好健康又飽肚-花芝蛋吐司 (花生醬、芝士、蛋)我有次叫網上外賣平台,有次堂食,外賣嗰次反而個蛋同芝土勁多;堂食嗰次少啲🤣多啲嗰次正啲! (後尾店舖話返比我知,原來花生醬可以叫佢落多啲架🤤!!果次之後每次落單都話要多多多多多花生醬haha)-海之幸奶油意大利麵(明太子、煙燻三文魚、櫻花蝦、洋蔥、特調海膽奶油醬)一般 好dry 食唔出海膽奶油醬嘅味,明太子味都係好淡,店員話下次可以叫多明太子!佢地真係好nice..同埋好認真看待客人意見-南國青檸檬撻同埋朱古力蛋糕南國青檸檬撻好香,但可以個餡再酸啲啲,個meringue 再甜啲朱古力蛋糕🙈唔得。。。個口感我唔鍾意🐸石頭咁------飲品------1️⃣泰奶! 好少飲到熱嘅泰奶,而且仲好貼心咁預設走糖,

講左食物先
-一浪總匯吐司
一浪總匯吐司

-花芝蛋吐司 (花生醬、芝士、蛋)
花芝蛋吐司

海之幸奶油意大利麵

-南國青檸檬撻同埋朱古力蛋糕
朱古力蛋糕
南國青檸檬撻
朱古力蛋糕🙈唔得。。。個口感我唔鍾意🐸石頭咁

------飲品------
1️⃣泰奶! 好少飲到熱嘅泰奶,而且仲好貼心咁預設走糖,可以自己加煉奶調整甜度。唔同傳統泰奶一定係甜夾凍,幾得意(隻豬好cute)
2️⃣夠薑拿鐵 (馬嬲都好cute)
真係好夠薑味🤣好意外
因為之前飲過其他鋪個薑味都係好淡
3️⃣咖啡恐龍
我淨係飲過一啖覺得麻麻地
咖啡恐龍
仲有之前試過貪得意叫玄米茶拿鐵,出到黎唔係好夾添
最近SPY x Family好hit, 我試過叫店員拉一隻劇入面既狗 "彭德"比我, 佢地真係拉咗!!!!超級開心!! 一浪真係會令我想無限encore既cafe,服務同食物都掂

[Instagram: lofooood]
$100 (早餐)
一浪總匯吐司
花芝蛋吐司