2020-02-25 2723 瀏覽
今日約了老友出街食下野放鬆下,其實自己注意下衛生,食野前搓下手,做好消毒,其實都ok既。而且呢間餐廳座位唔迫,唔會令人好焗促,都坐得舒服,所以同朋友就選了呢間餐廳食返個tea set.呢個tea set都幾抵$328兩位用,仲包兩款飲品。我跟朋友都點了花茶。一款是檸檬草香茅,飲起來好清新,味道唔錯,好提神。另一款選了桂花水果茶,水果有好多款,有士多啤梨、橙、蘋果、荔枝等。飲起來甜甜的,果味重。Tea set有5款鹹點跟5款甜點。食物放於甜品架上,十分精緻。影相一流。每一層都有唔同既野食,最底個層放滿了鹹點,有煙鴨胸沙律、三文魚籽溫泉蛋、鵝肝小餅乾、芝士火腿包、蟹肉牛油果薄餅。而甜點方面有玫瑰奶凍杯、焦糖燉蛋、馬卡龍、忌廉泡芙、特濃朱古力凍餅。款款都好好食,有幾款我特別鍾意。分別係馬卡龍,有兩款口味,一款是抹茶味,另一款是莓味。馬卡龍外皮脆脆,中間好正,而且又唔會太甜,好滋味。另外朱古力凍餅都好好味,超濃既朱古力味,好香好濃又香滑,正。啖啖都濃濃朱古力。焦糖燉蛋都做得十分出色,上面有脆脆的焦糖片,配上又香又滑既燉蛋來吃,甜甜滑滑十分香及惹味。另外鹹點來說都十分好吃,呢款煙鴨胸沙律都好清新
檸檬草香茅

一款是檸檬草香茅,飲起來好清新,味道唔錯,好提神。
桂花水果蜜

Tea  set

款款都好好食,有幾款我特別鍾意。

另外鹹點來說都十分好吃,呢款煙鴨胸沙律都好清新,好爽脆,正。
環境舒適,款款食物又唔錯,好岩同朋友食下野傾下計放鬆一下。
2020-02-22
檸檬草香茅