2020-03-14 2939 瀏覽
有日去大埔搵朋友食飯,朋友帶咗我去依間餐廳度食嘢,估唔到原來大埔都有咁多特色嘅餐廳入到去嘅感覺好舒服,都幾有情調座位都坐得幾好,餐廳主要係飲酒亦都有好多款主菜同埋小食,我哋今次嚟食晚餐首先就叫咗兩個套餐分別係羊架同埋牛扒每一個套餐都會跟咗餐湯同埋沙律首先第一款嘅頭盤就係哈密瓜配Parma ham而另一款嘅沙律就係凍肉沙律,沙律菜有少少苦但係個凍肉都幾好食主菜方面羊架嘅質素都幾高,而且好大舊仲有三舊咁多,配埋薄荷汁食落去嘅羊架真係好juicy好多汁,下低仲配左少少蔬菜食落去都幾爽口口感唔錯第二個主菜就係肉眼牛扒,份量都真係好大份有8oz咁多,生熟程度亦都做得幾好,肉質夠鮮嫩口感軟熟,食落去嘅牛味都幾重唔會有太多筯,牛扒配左薯條,啲薯條做得好好食超級脆口仲要係粗薯條好正最後我同朋友都叫咗兩杯走,我就叫左自己最鍾意飲嘅mojito,真係好足料而且薄荷味做得好清新我自己就好鍾意呢杯飲品,朋友個杯都幾特別酸酸甜甜嘅感覺做得幾好,依間我餐廳真係好適合朋友嚟食飯,好舒服

首先第一款嘅頭盤就係哈密瓜配Parma ham